TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- ZoomZoomKiwi
#23201 Re: TV uređaji - sve o tome
Probaj naći u kutiji od EON boxa upute. Tu ima i lista kodova za svakog proizvođača televizora. Neka kombinacija tipki se pritisne ili drži, i onda ukucaš kod sa liste. Probaš i to je to. Ako nije, obično za svakog proizvođača ima nekoliko kodova.
- Sanjarko
#23202 Re: TV uređaji - sve o tome
Nama davno Samsung neki poludio od grmljavine, guzonja bio, star neki kupljen 2000-tih, donedavno koristen, relativno donedavno. U Korona sr*nju ga se rijesili, crko. Zato ja staroj govorim uvijek gasi sve kad je grmljavina. Ali stara nece i nece. Navikla kao i vecina nasih da sve drzi upaljeno tokom grmljavine.
A ove grmljavine su sad intenzivnije nego prije izgleda. Zbog sto sta od cestica u zraku koje ih sprovode i pojacavaju njihov intenzitet do samih grmljavina. Nije ovo normalno vrijeme/klima vise.
- liyf
#23203 Re: TV uređaji - sve o tome
Voxov meni ima grozne boje. Stari Bira TV, imali ga 7 godina bolje boje i saturaciju ima nego ovaj, a ovaj valjda noviji. Ne znam ništa o ova 3 koja razmatraš, ali mi je Vox fakat grozan. Imam isti u sobi, uzeli ga skoro jer je trebao još jedan TV, boje su mi loše i ekran mi ne izgleda toliko kvalitetno, baš depresivno nekakoSanjarko wrote: ↑25/07/2023 22:35Ma ovaj Axen cu vidit sa starom da uzmemo, ako htjedne zena, ali izgleda nece. Ja bi joj nesto sta sam malo zasparao dao, a ona da nadoknadi resto. Nece nista, reko da je obradujem ili s TV ili s mobitelom, ali stari mobitel i dalje radi i radi, jest teze ali radi, a na ovom sadasnjem TV se gase analogni kanali polako.
Ne znam kakav je Vox, Axen sam vidio neki video od nekog Turcina i po videu nije los iako ima nepotrebnih aplikacija koje bi zaustavio ako mogu se zaustaviti s radom. Kontao samo Kodi i jos nesto instalirati i nek pici. A internet uzet od Mtela i imala bi 30 GB da gleda oko 10 sati dnevno TV. A toliko ne gleda ona TV.
Vec je zbog posla i u poslu zauzeta i odsutna pola dana. Spava onako oko 8 sati. Znaci gleda max 6-7 sati TV. Ali mislim ni toliko.
Hvala tebii vidim s njom hoce li nesto, ako ne htjedne TV, da uzmemo mobitel joj. Hocu da je poklonom obradujem za moj rodzendan. Jer ja imam za sad sta mi treba.
- liyf
- Sanjarko
#23205 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma da je staroj sad daj sta das. Vidjet cu sta cu joj kao poklon djelomicno uzeti. Jer kazem imam nesto zasparano, a ona da resto para nadoknadi. Ako nebude htjela TV, uzet cemo joj mobitel. Ali ja bi joj TV uzeo jer mobitel mogu joj ako trebadne uzeti na svoju invalidninu na otplatu.lavi wrote: ↑25/07/2023 23:02Voxov meni ima grozne boje. Stari Bira TV, imali ga 7 godina bolje boje i saturaciju ima nego ovaj, a ovaj valjda noviji. Ne znam ništa o ova 3 koja razmatraš, ali mi je Vox fakat grozan. Imam isti u sobi, uzeli ga skoro jer je trebao još jedan TV, boje su mi loše i ekran mi ne izgleda toliko kvalitetno, baš depresivno nekakoSanjarko wrote: ↑25/07/2023 22:35
Ma ovaj Axen cu vidit sa starom da uzmemo, ako htjedne zena, ali izgleda nece. Ja bi joj nesto sta sam malo zasparao dao, a ona da nadoknadi resto. Nece nista, reko da je obradujem ili s TV ili s mobitelom, ali stari mobitel i dalje radi i radi, jest teze ali radi, a na ovom sadasnjem TV se gase analogni kanali polako.
Ne znam kakav je Vox, Axen sam vidio neki video od nekog Turcina i po videu nije los iako ima nepotrebnih aplikacija koje bi zaustavio ako mogu se zaustaviti s radom. Kontao samo Kodi i jos nesto instalirati i nek pici. A internet uzet od Mtela i imala bi 30 GB da gleda oko 10 sati dnevno TV. A toliko ne gleda ona TV.
Vec je zbog posla i u poslu zauzeta i odsutna pola dana. Spava onako oko 8 sati. Znaci gleda max 6-7 sati TV. Ali mislim ni toliko.
Hvala tebii vidim s njom hoce li nesto, ako ne htjedne TV, da uzmemo mobitel joj. Hocu da je poklonom obradujem za moj rodzendan. Jer ja imam za sad sta mi treba.
Kazem gase analogne kanale ovdje, a nece ovaj da uhvati digitalne nesto. Nece i nece. Sve manje kanala zena ima. Istina ni ne gleda puno kanala, nikad nije ni gledala, nije ni ovako malo imala kanala kao sada.
- liyf
#23206 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne gledam TV pa ne znam šta da ti kažem o tome, samo prispojim EON i to je to ni ne treba mi tv za nešto drugo. Ali eto, što se Voxa tiče ima lošu boju, ali navikneš se.Sanjarko wrote: ↑25/07/2023 23:08Ma da je staroj sad daj sta das. Vidjet cu sta cu joj kao poklon djelomicno uzeti. Jer kazem imam nesto zasparano, a ona da resto para nadoknadi. Ako nebude htjela TV, uzet cemo joj mobitel. Ali ja bi joj TV uzeo jer mobitel mogu joj ako trebadne uzeti na svoju invalidninu na otplatu.lavi wrote: ↑25/07/2023 23:02 Voxov meni ima grozne boje. Stari Bira TV, imali ga 7 godina bolje boje i saturaciju ima nego ovaj, a ovaj valjda noviji. Ne znam ništa o ova 3 koja razmatraš, ali mi je Vox fakat grozan. Imam isti u sobi, uzeli ga skoro jer je trebao još jedan TV, boje su mi loše i ekran mi ne izgleda toliko kvalitetno, baš depresivno nekako
Kazem gase analogne kanale ovdje, a nece ovaj da uhvati digitalne nesto. Nece i nece. Sve manje kanala zena ima. Istina ni ne gleda puno kanala, nikad nije ni gledala, nije ni ovako malo imala kanala kao sada.
-
caseytron
#23207 Re: TV uređaji - sve o tome
Moze li onda neka preporuka TV-a 43', ne treba smart posto koristim FireStick. Ako ovaj popravak bude skup, da uzmem novi. Radnja nebitno, ekupi, domod, sve moze. Hvala 
-
The BEN10
#23208 Re: TV uređaji - sve o tome
Jel toliko drastična razlika OLED tehnologije u odnosu na običnu LED?
Trebam kupiti TV, vjerovatno 55", na meti mi je Philips. Standardne potrebe su u pitanju, ne igram igrice. Tu i tamo pogledam neki film preko KODI, imam Moja TV - dakle, nema 4k kanala i sl.
Hvala
Trebam kupiti TV, vjerovatno 55", na meti mi je Philips. Standardne potrebe su u pitanju, ne igram igrice. Tu i tamo pogledam neki film preko KODI, imam Moja TV - dakle, nema 4k kanala i sl.
Hvala
- emotivac
#23209 Re: TV uređaji - sve o tome
Ja bih radije nešto ovako uzeo https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000459436The BEN10 wrote: ↑26/07/2023 08:25 Jel toliko drastična razlika OLED tehnologije u odnosu na običnu LED?
Hvala
Ili malo jeftinije, a nije loše https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... tabDetails
Ovaj zadnji ako kupiš dobiješ gratis robotski usisivač, odlična ponuda
-
Naslovnica
#23210 Re: TV uređaji - sve o tome
Jesi li provjeravao cijene na ekupi?Sanjarko wrote: ↑25/07/2023 22:35Ma ovaj Axen cu vidit sa starom da uzmemo, ako htjedne zena, ali izgleda nece. Ja bi joj nesto sta sam malo zasparao dao, a ona da nadoknadi resto. Nece nista, reko da je obradujem ili s TV ili s mobitelom, ali stari mobitel i dalje radi i radi, jest teze ali radi, a na ovom sadasnjem TV se gase analogni kanali polako.
Bude finih sniženja.
- bower
#23211 Re: TV uređaji - sve o tome
The BEN10 wrote: ↑26/07/2023 08:25 Jel toliko drastična razlika OLED tehnologije u odnosu na običnu LED?
Hvala
Svakako je velika razlika između OLED ili LED. A nije velika razlika između MINI LED i OLED. Čak je u nekim segmentima MINI LED bolji. Ali za to što češ ti gledat, mislim, da nema smisla uzimat OLED ili MINI LED. Ako očeš Philips ti je veoma dobar izbor taj model..
https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000472392
Ili taj model.
https://domod.ba/shop/proizvod/televizo ... H55PUS8807
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 7-12-30426
- bower
- emotivac
#23213 Re: TV uređaji - sve o tome
Ja iskreno nikad ne bih kupio philips, al' opet svako ima svoje
Jedino što im valja je taj ambient lighting

Jedino što im valja je taj ambient lighting
- bower
- emotivac
#23215 Re: TV uređaji - sve o tome
Većina televizora koji su na servisu kod dvojice prijatelja koji popravljaju iste su philips, eh sad nisam se raspitivao da li su se popravili što se tiče kvalitete u zadnje vrijeme...
- bower
#23216 Re: TV uređaji - sve o tome
Pogledaj i ja sam se duge godine bavio servisom, pa ti zato ne vjerujem to što pišeš:) Pa i sada kada se bavim prodajom i ostalim stvarima, ti mogu reči, da se Philips ne kvari ništa više ni manje od ostalih brendova.. Jer uglavnom osim panela, procesora i samog video krmilnika stavljaju svi proizvođači slične elektronske komponente. Tako, da je danas sve tu negdje što se tiče kvarova. Jedino TCL ima ponešto više problema.
- Pauza
#23217 Re: TV uređaji - sve o tome
Ima li trenutno negdje neka akcija za TV od 43" smart za dječje sobe? Može i ovi mid i low range modeli, samo da nije žara.
- Sanjarko
#23218 Re: TV uređaji - sve o tome
Nisam jer preko interneta ne znamo kupovati. Neće stara ništa i ne daju mi da joj uzmem na otplatu oboje.Naslovnica wrote: ↑26/07/2023 08:47Jesi li provjeravao cijene na ekupi?Sanjarko wrote: ↑25/07/2023 22:35
Ma ovaj Axen cu vidit sa starom da uzmemo, ako htjedne zena, ali izgleda nece. Ja bi joj nesto sta sam malo zasparao dao, a ona da nadoknadi resto. Nece nista, reko da je obradujem ili s TV ili s mobitelom, ali stari mobitel i dalje radi i radi, jest teze ali radi, a na ovom sadasnjem TV se gase analogni kanali polako.
Bude finih sniženja.
Dogovorili smo nešto drugo da joj kupim.
- emotivac
#23219 Re: TV uređaji - sve o tome
Moguće da je to sada sve u par deka, konkretno sam mislio na starije modele prije 5-6 godina i više.bower wrote: ↑26/07/2023 10:45 Pogledaj i ja sam se duge godine bavio servisom, pa ti zato ne vjerujem to što pišeš:) Pa i sada kada se bavim prodajom i ostalim stvarima, ti mogu reči, da se Philips ne kvari ništa više ni manje od ostalih brendova.. Jer uglavnom osim panela, procesora i samog video krmilnika stavljaju svi proizvođači slične elektronske komponente. Tako, da je danas sve tu negdje što se tiče kvarova. Jedino TCL ima ponešto više problema.
https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000532288
Ako imaš VISA karticu, TESLA se nije bog zna nešto pokazala, al' ako je za djecu, bit' će sasvim zadovoljavajuće. Čak daju i 5 god garancije.
- bower
#23220 Re: TV uređaji - sve o tome
To je druga priča. Od 2019/2020 je Philips počeo stavljat unutra kvalitetnije komponente, nego so to bile u starijim modelima televizora. Najviše problema je bilo u početku kada je TPV preuzeo Philips, jer još nije bilo sve sređeno kako treba. Poslije je TPV postavio novu tvornicu u Polskoj, i od tada ide sve samo na bolje:) I sada u Polskoj rade uglavnom svi inženiri koji su nekad radili za Philips .. Slično priča je u Gentu u Belgiji gdje je glavni razvojni centar za Philips televizore. Uglavnom danas nema globalno gledano, nikakvih problema sa Philips televizorima. A određen % televizora, če se uvijek kvarit to važi za sve proizvođače ne samo Philips.emotivac wrote: ↑26/07/2023 11:42Moguće da je to sada sve u par deka, konkretno sam mislio na starije modele prije 5-6 godina i više.bower wrote: ↑26/07/2023 10:45 Pogledaj i ja sam se duge godine bavio servisom, pa ti zato ne vjerujem to što pišeš:) Pa i sada kada se bavim prodajom i ostalim stvarima, ti mogu reči, da se Philips ne kvari ništa više ni manje od ostalih brendova.. Jer uglavnom osim panela, procesora i samog video krmilnika stavljaju svi proizvođači slične elektronske komponente. Tako, da je danas sve tu negdje što se tiče kvarova. Jedino TCL ima ponešto više problema.
https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000532288
Ako imaš VISA karticu, TESLA se nije bog zna nešto pokazala, al' ako je za djecu, bit' će sasvim zadovoljavajuće. Čak daju i 5 god garancije.![]()
![]()
-
caseytron
#23221 Re: TV uređaji - sve o tome
5-6-7 stoja
- bower
#23222 Re: TV uređaji - sve o tome
Ovdje imaš nekoliko modela.
https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000527232
https://imtec.ba/televizori/65575-telev ... k-uhd.html
https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000443628
https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000488142
https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000485750
- -Chesterfield-
#23223 Re: TV uređaji - sve o tome
https://olx.ba/artikal/51803304
https://olx.ba/artikal/51621119
To su među jeftinijim 4K ako izuzmemo Tesla...
-
caseytron
#23224 Re: TV uređaji - sve o tome
@bower @-Chesterfield-
Hisense me odavno privukao, cekam da moja LG krepa pa da ga zaganjam za sebe. Je li generalno kvalitetniji od ovih VOXova i slicnih?
Hisense me odavno privukao, cekam da moja LG krepa pa da ga zaganjam za sebe. Je li generalno kvalitetniji od ovih VOXova i slicnih?
- -Chesterfield-