BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Nisamsdaali

#20276 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nisamsdaali »

Navijanje za svoje u Evropi je moralna obaveza, pola sjevera je pred tekmu s Minskom pratilo kako igra Sarajevo na livescoru.

A ovaj što govori u ime svih vidi stadion garant samo u prolazu
ultima_palabra

#20277 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Nisamsdaali wrote: 22/07/2023 01:20 Navijanje za svoje u Evropi je moralna obaveza, pola sjevera je pred tekmu s Minskom pratilo kako igra Sarajevo na livescoru.

Jeste, pratilo je da se moze nasladjivati ako izgube.

Hajd dodji na jug pa reci da im moralna obaveza da navijaju za Sarajevo :run: Ili hordasima, sasvim svejedno… pisao bi na kateter do kraja zivota.
Nisamsdaali

#20278 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nisamsdaali »

ultima_palabra wrote: 22/07/2023 01:38
Nisamsdaali wrote: 22/07/2023 01:20 Navijanje za svoje u Evropi je moralna obaveza, pola sjevera je pred tekmu s Minskom pratilo kako igra Sarajevo na livescoru.

Jeste, pratilo je da se moze nasladjivati ako izgube.

Hajd dodji na jug pa reci da im moralna obaveza da navijaju za Sarajevo :run: Ili hordasima, sasvim svejedno… pisao bi na kateter do kraja zivota.
Manijaci i Horde nisu mjerodavni svakako, to je u vrh glave 1-2% populacije grada i mnogi od njih su šljam društva. Ako pod tim mislimo na navijačke grupe a ne na sve što idu na tekme
perscitus

#20279 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by perscitus »

Evo ja ću prvi priznati da nema većeg rahatluka nego gledati Želju u evropskim utakmicama. Prvo, ako pobijede, pobijedio je neko nama blizak kako geografski tako i sudbinski, a drugo ako izgube, ali pazi ne ako izgube primjera radi minimalno od nekog velikog tima, nego ako budu uniženi i poniženi, čak i minimalno od nekih levata poput nas onda će mi biti pravo dobro, znači zen na koki, jer ovo je sve jedna velika zajebancija prijeko potrebna, i ako ste čitali Samurajski kod ili barem gledate Džarmiša onda znate da se mora biti smrtno ozbiljan za male stvari, a neozbiljan za velike.

I onda ti dođe neki dijasporaš na minimum wagu iz Ikee kod Jebaneburga koji pamti prvu erekciju pa se svega sjeća toga dana, sve mu nekako toplo i milo oko srca, nanin regal, stari ćilim,vani kiša lije iz drveta iz kamena, unutra toplo,miris patišpanje i šećerlame, na tv-u Rim sunčano 30 stepeni, zastave se vijore, baklje gore, orlovi lete, Crespo i Salas, seksi nema šta ali sine, nije realno, nije opipljivo, fikcija je, fudbal je sine KULTURA KOMŠILUKA! Nisu City i PSŽ plastika, vi ste prva plastika, vi navijači Livepula, Reala, Bajerna i ostalih, a ovi prvi su samo dim i plamen te plastike. Ne volimo mi Slobodu, Sarajevo, Želju jer smo mazohisti, jer volimo blato, ne, nego smo rođeni u blatu, naša gradska kultura sjećanja ne dozvoljava nam da sklopimo oči i zamišljamo zvijezde iz lige šampiona jer kažu da je miris hljeba na stolu privlačniji nego slika pečenja na ekranu.:wink: :sax:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#20280 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Slo Burner »

perscitus wrote: 22/07/2023 03:41 Evo ja ću prvi priznati da nema većeg rahatluka nego gledati Želju u evropskim utakmicama. Prvo, ako pobijede, pobijedio je neko nama blizak kako geografski tako i sudbinski, a drugo ako izgube, ali pazi ne ako izgube primjera radi minimalno od nekog velikog tima, nego ako budu uniženi i poniženi, čak i minimalno od nekih levata poput nas onda će mi biti pravo dobro, znači zen na koki, jer ovo je sve jedna velika zajebancija prijeko potrebna, i ako ste čitali Samurajski kod ili barem gledate Džarmiša onda znate da se mora biti smrtno ozbiljan za male stvari, a neozbiljan za velike.

I onda ti dođe neki dijasporaš na minimum wagu iz Ikee kod Jebaneburga koji pamti prvu erekciju pa se svega sjeća toga dana, sve mu nekako toplo i milo oko srca, nanin regal, stari ćilim,vani kiša lije iz drveta iz kamena, unutra toplo,miris patišpanje i šećerlame, na tv-u Rim sunčano 30 stepeni, zastave se vijore, baklje gore, orlovi lete, Crespo i Salas, seksi nema šta ali sine, nije realno, nije opipljivo, fikcija je, fudbal je sine KULTURA KOMŠILUKA! Nisu City i PSŽ plastika, vi ste prva plastika, vi navijači Livepula, Reala, Bajerna i ostalih, a ovi prvi su samo dim i plamen te plastike. Ne volimo mi Slobodu, Sarajevo, Želju jer smo mazohisti, jer volimo blato, ne, nego smo rođeni u blatu, naša gradska kultura sjećanja ne dozvoljava nam da sklopimo oči i zamišljamo zvijezde iz lige šampiona jer kažu da je miris hljeba na stolu privlačniji nego slika pečenja na ekranu.:wink: :sax:
Obožavam tvoje postove 😁
Onaj o našoj ligi, muškarcima sa karakterom i zanima sa stavom sam po mjeseca slao u privatnim porukama domaćim navijačima Reala i Manchestera 😁
jantruscek

#20281 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by jantruscek »

Legenda je :mrgreen:
Crespo i Salas ❤️
jantruscek

#20282 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by jantruscek »

Zoooka wrote: 21/07/2023 18:37 Čekamo da ga šmrk preuzme poslije Mirvića
Gero
Tebi treba ozbiljna psihijatrijska pomoć
Ludzak

#20283 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ludzak »

Realno ,Sarajevo je jedna nazor ekipa. Od uprave, do igrača. Ne treba se čuditi ovom rezultatu.
omega369

#20284 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by omega369 »

Barem ste vi jedna prava, probrana, izbalansirana ekipa. Nema sta
spree

#20285 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by spree »

I dalje pitari ne kontaju. Cista ljubav, zajedništvo, emocija. Ovi stariji bi se mogli sjetiti kako smo se držali zajedno u ratu. Ne kažem da oni ne vole svoj klub, ali mozda je u ovoj rijeci svoj i najveći problem. Mi se svi skupili zajedno u ostvarivanju ciljeva i svi pušemo u jednu, dok kod njih više struja i interesa. Valjda se vrti puno love + clanovi se nista ne pitaju. Mirvic radi sto mu je kurcu cejif. Dijametralna suprotnost između dva kluba.
ultima_palabra

#20286 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

spree wrote: 22/07/2023 13:07 I dalje pitari ne kontaju. Cista ljubav, zajedništvo, emocija. Ovi stariji bi se mogli sjetiti kako smo se držali zajedno u ratu. Ne kažem da oni ne vole svoj klub, ali mozda je u ovoj rijeci svoj i najveći problem. Mi se svi skupili zajedno u ostvarivanju ciljeva i svi pušemo u jednu, dok kod njih više struja i interesa. Valjda se vrti puno love + clanovi se nista ne pitaju. Mirvic radi sto mu je kurcu cejif. Dijametralna suprotnost između dva kluba.
Ma i to moze dok nema para… cim dodju pare eto ti Misimovic, Osim i stare podjele. Ali dobro, uzivajmo dok traje :mrgreen:
El_comadante

#20287 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by El_comadante »

Mene je draže da Želju, u Europi naravno, napravi što bolji rezultat radi koficijenta, a i draži od Borca i Zrinskog svakako.
perscitus

#20288 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by perscitus »

Slo Burner wrote: 22/07/2023 08:03
Obožavam tvoje postove 😁
Onaj o našoj ligi, muškarcima sa karakterom i zanima sa stavom sam po mjeseca slao u privatnim porukama domaćim navijačima Reala i Manchestera 😁
Hvala na toplim riječima ali ja se toga ne sjećam :lol: A što se tiče ovoga pa zar nisam u pravu? Navijači Lazia iz nordijskh pustopoljina nam drže pouke i pridike i vrijeđaju Sarajevo, hej Sarajevo, ama sine imaš prvo da se izuješ, da digneš misli, da spustiš glas, da ne biraš riječi koje svojim izledom i mirisom asociraju na neodgoj i nepristojnost već da odaš poštovanje najuspješnijem BH timu u evropskim takimčenjima IKADA. Nije preko 20 000 ljudi došlo zbog Gruzije nego zbog adidasa, milionskih transfera, Bundeslige, Premier Lige, postajemo galaktički centar za moderne svjetske tokove u ovoj prčvarnici od države.
Ovdje nipošto ne umanjujem Željin uspjeh u Evropi. Svaka čast na svemu, do sada te je pratio glas da si mala od skandala ali vidi Bože moj prođe cijeli put bez ikakvih problema, bez najamanjeg ekscesa, bez nekakvih izolacija od društva, prevarama na pregledima, bez Brajlovića i teferidža, ne znam jedino da nije neke paštete vam mazao po sobama ali brate šta fali, kakve li su to paštete, kakvo zalaganje i požrtvovanost! Foie gras, spavaš li mirno!? :lol:
perscitus

#20289 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by perscitus »

spree wrote: 22/07/2023 13:07 I dalje pitari ne kontaju. Cista ljubav, zajedništvo, emocija. Ovi stariji bi se mogli sjetiti kako smo se držali zajedno u ratu. Ne kažem da oni ne vole svoj klub, ali mozda je u ovoj rijeci svoj i najveći problem. Mi se svi skupili zajedno u ostvarivanju ciljeva i svi pušemo u jednu, dok kod njih više struja i interesa. Valjda se vrti puno love + clanovi se nista ne pitaju. Mirvic radi sto mu je kurcu cejif. Dijametralna suprotnost između dva kluba.
Vidi, Sarajevo kao reprezent ovog grada ne može sebi dozvoliti luksuz da ovisi o donacijama i humanitarnim akcijama ili da se ne daj Bože uzda u vlast, mi moramo dovoditi investitore iz svih krajeva svijeta jer koliko god se unazadili kao društvo ipak ime našeg grada još ima neku težinu. Meni je žao što su nas osnovali zbog toga jer vi očigledno sa ostalim amaterskim udruženjima niste imali veličinu da preuzmete teret cijeloga grada nego samo povijena radnička leđa dosadnog mediokriteta. A nije da ne bi voljeli, stipu me priče o zajedništvu dok mašete američkim zastavama, sređujtete se za lude evropske noći a ko da gledam vratit ćeš se uplakana i poderanih koljena i moliti Svemogućeg Stvoritelja da ti odgodi neku ratu ili barem legalno otme humanitarni broj nekom jadniku kojem treba za života. E pa vidiš, nas bi bilo sramota, zato ima pritiska, jebi ga i neka ga, i mora ga biti! :thumbup: :bih:
luckylaka

#20290 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by luckylaka »

perscitus wrote: 23/07/2023 04:42
Vidi, Sarajevo kao reprezent ovog grada ne može sebi dozvoliti luksuz da ovisi o donacijama i humanitarnim akcijama ili da se ne daj Bože uzda u vlast, mi moramo dovoditi investitore iz svih krajeva svijeta jer koliko god se unazadili kao društvo ipak ime našeg grada još ima neku težinu. Meni je žao što su nas osnovali zbog toga jer vi očigledno sa ostalim amaterskim udruženjima niste imali veličinu da preuzmete teret cijeloga grada nego samo povijena radnička leđa dosadnog mediokriteta. A nije da ne bi voljeli, stipu me priče o zajedništvu dok mašete američkim zastavama, sređujtete se za lude evropske noći a ko da gledam vratit ćeš se uplakana i poderanih koljena i moliti Svemogućeg Stvoritelja da ti odgodi neku ratu ili barem legalno otme humanitarni broj nekom jadniku kojem treba za života. E pa vidiš, nas bi bilo sramota, zato ima pritiska, jebi ga i neka ga, i mora ga biti! :thumbup: :bih:
Ti si izgleda neki novi bordo navijaci pa ne pamtis da ste do skoro bili na hrenovkama( ne ponovilo si nikome).Svaki veliku klub ima svoju krizu pa Tako I Zeljo,jednostavno dodju na poziciji u klub 2-3 mafijasa I zavini klub u cemo.Pa koliko je velikih europskih klubova nestalo sa scene zbog loseg poslovanja.Pogledaj Barsu.Svjerski klub a na koljemima samo sto se mi nasladjujemo tudjom mukom(ja realno ne,nikome ne zelim raspad,situaciji kao Celik I Sloboda.Mi ce mo doci sebi 100%,dzaba nas kunete.Okrenite se sebi
splinter

#20291 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

Ovaj tekst ima posebnu težinu kada se prevede na gruzijski jezik i učini dostupan i tamošnjoj športskoj javnosti pa da znaju kakvog su giganta izbacili.

აი, სარაევო, როგორც ამ ქალაქის წარმომადგენელი, ვერ მისცემს თავს ფუფუნებას შემოწირულობებზე და ჰუმანიტარულ ქმედებებზე დამოკიდებულების ან, ღმერთმა ქნას, მთავრობის ნდობაზე, ინვესტორები მთელი მსოფლიოდან შემოვიყვანოთ, რადგან რაც არ უნდა უკუსვლა ვიყოთ, როგორც საზოგადოება, ჩვენი ქალაქის სახელს მაინც აქვს გარკვეული წონა. ვწუხვარ, რომ ამის გამო დაგვაარსეს, რადგან, როგორც ჩანს, თქვენ და სხვა სამოყვარულო გაერთიანებებს არ გქონდათ მთელი ქალაქის ტვირთი აეღოთ, არამედ მხოლოდ მოსაწყენი მედიდურობის ზურგი დახარეთ მუშებს. და ასე არ არის, რომ მათ არ უყვართ, მე მაწუხებს ამერიკის დროშების ფრიალის დროს ერთობლიობის შესახებ ისტორიები, ვემზადები გიჟური ევროპული ღამეებისთვის და ვის აინტერესებს, დაბრუნდები ტირილით და დახეული მუხლებით და ევედრებით ყოვლისშემძლე შემოქმედს, გადადოს რაიმე ომი ან კანონიერად მაინც მოიპაროს ჰუმანიტარული ნომერი ღარიბი ადამიანისათვის, რომელსაც ეს სჭირდება. აბა, ხომ ხედავ, სირცხვილი იქნება ჩვენთვის, ამიტომ არის ზეწოლა, აწი და ნება დართო და უნდა იყოს!
perscitus

#20292 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by perscitus »

luckylaka wrote: 23/07/2023 05:39

Ti si izgleda neki novi bordo navijaci pa ne pamtis da ste do skoro bili na hrenovkama( ne ponovilo si nikome).Svaki veliku klub ima svoju krizu pa Tako I Zeljo,jednostavno dodju na poziciji u klub 2-3 mafijasa I zavini klub u cemo.Pa koliko je velikih europskih klubova nestalo sa scene zbog loseg poslovanja.Pogledaj Barsu.Svjerski klub a na koljemima samo sto se mi nasladjujemo tudjom mukom(ja realno ne,nikome ne zelim raspad,situaciji kao Celik I Sloboda.Mi ce mo doci sebi 100%,dzaba nas kunete.Okrenite se sebi
Pa upravo ovo govorim jer pamtim, na vrijeme smo uvidjeli da se ne možemo osloniti na parazite i barabe što sjede na vlasti nego da kosmopolitski klub mora imati i kosmopolitske navike, da moramo se otvoriti svijetu i dovesti taj isti svijet među ovaj napaćeni narod kako bi barem za trenutak u ovom besmislu i lopovluku uhvatili tračak nade da nije sve gotovo. To su nadljudski napori za ovu džunglu korpucije i kriminala. I nemoj mi toga, samo smo u krizi, niste vi u krizi, kriza je vaše drugo ime, raščupani krizirate i prosite na ćošku, i ne daj bože da se malo pokrenete, zasučete rukave, donesete kapital, mislim što bi, lako je prositi i praviti atmosferu rata, praviti se da si odan a ustvari si lijen, pasivan i nikakav. I nije to samo danas, i jučer ste krali skele sa Marijin Dvora i namještali utakmice, nije to brate kriza, to je mentalitet. :bih:
internazionale

#20293 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by internazionale »

Neće naše društvo i država nikad ozdraviti.
Jedan od primjera toga je upravo željezničar.
SDA je stvorila monstruma koji je državu pokrao za 10ak miliona. Nove vlasti, NiP i SDP, u borbi za glasove nastavljaju SDA politiku i najblaže rečeno izvrću propise ne bi li parazita i dalje održali u životu.

Naravno, političari su pragmatični, lože i podilaze svjetini i podgrijavaju proletersku priču.

Treba li spominjati s druge strane ZRAK npr, nažalost more je primjera gdje bi se državne pare trebale uložiti i investirati a ne u ovu pantljičaru s Grbavice
perscitus

#20294 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by perscitus »

:lol:
Dobro je, stisli smo ih, nemaju kud, presing po cijeloj temi :gunjastajl: .

Jao, ako se plasiraj u grupne faze kako ćemo pojesti sva ova govna što smo izasrali :lol:

Laku noć moja mala barbiko :kiss:

elSaik

#20295 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by elSaik »

Hajde što se mi bavimo vama, kad ste galaktički klub šampion svemira, to je sasvim normalno. Ali što vi bavite nama, to je enigma. :zoka:
Nego de mi recite koji je vaš uspjeh u Europi veći od polufinala Kupa Uefa (prije rata) i jednog dvomeča do grupne faze Lige prvaka (poslije rata), ne mogu da se sjetim na ovoj vrućini sok čekam u redu za kartu za drugo pretkolo ovog nižerarazrednog takmičenja u kojem nismo ni u prvom pretkolu nosioci.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#20296 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Pitar sa Kariba »

Sto cekas u redu jbt!
Sta je ovo, '80- te godine proslog vijeka?!
Mea_parvitas

#20297 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Mea_parvitas »

Pitar sa Kariba wrote: 23/07/2023 10:42 Sto cekas u redu jbt!
Cekas li ti u redu?
liyf

#20298 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by liyf »

ljubav, navijanje, fanatizam, tako to.
Adobeg

#20299 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Adobeg »

lavi wrote: 23/07/2023 11:02
ljubav, navijanje, fanatizam, tako to.
I to ce splasnuti kada krenu losi rezultati,sada vas puca euforija ,ispuhace to brzo.
Herr Flick

#20300 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Herr Flick »

Evo i Sjeverna Irska i Farski Otoci nas prestigli po koeficijentu hvala FKS :lol: :lol:
Post Reply