Tarmac wrote: ↑21/07/2023 19:38
drug_profi wrote: ↑21/07/2023 18:25
Ali oni su objektivni i ne zele da im ukrajinska propaganda kreira misljenje...
Imam osjecaj da si i mene ugurao medju ove "objektivne", nema veze.
Samo da znas da ja ni jedan ruski izvor nebih pogledao, kamoli da pratim. Ne volim nasu propagandu a kamoli njihovu. Najvise vjerujem zapadnim izvorima, oni su najpouzdaniji. Vjerujem i ukrajincima, ali cesto pretjeruju zbog dizanja morala. Sto je razumnjivo za njih same, ali za mene licno je to potencijalni izvor razocarenja.
Ja, i moji saborci iz rata, ovo gledamo kao nastavak svog rata. Jer to i jeste na neki nacin.
I naravno da smo pristrasni i naravno da ne trpimo nikog ko nije 100% na nasoj strani. Sta znaci biti neutrala kad se suocis sa zlom? Ili pokusati biti objektivan?
Nema tu nikakve opcije osim biti 100% za Ukrajinu sta god da radi sada.
Niko ovdje nije lud da ne vidi sta se desava. Svi mi skupljamo informacije i filtriramo, analiziramo... rat nije igra šaha, koliko god neko mislio da jeste.
Rat je magla, haos u kojem dobija onaj koji se bolje snađe.
Neke su stvari ipak egzaktne. Znas broj jedinica, tehniku i mozes zakljuciti neke stvari iz događaja.
Najsolidnija je teza da je front testiran sa oklopno mehanizovanim probojem i nije dobro proslo.
I islo se na prilagodbu. I to je sva istina. Rusi se tjeraju da dovlace pojacanja na poznate lokacije da bi se lakse unistila. I to ce trajati neko vrijeme.
Njihov poksuaj na istoku je mozda naizgled dobra ideja, ali je u njihovoj situaciji neviđena glupost jer nemaju prednost vise ni u cemu. Samo su ubrzali svoju destrukciju.
Ali ponajvise trebas sjesti i pogledati u svoje kvalifikacije i sta znas uopste o tim stvarima.
Svi smo mi najbolji generali, fudbalski selektori, ekonimisti i ministri...
A stvar je da imamo na jednoj strani najbolje sto svijet nudi u oblasti vojne nauke, a na drugoj hijerarhiju poltrona...
I jeebiga ako trebam onda sumnjati u nase....