Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Almir_

#113851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Almir_ »

Bitnija stvar od hapsenja,
a) Prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti Skupštini Privrednog društva JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za razrješenje članova Nadzornog odbora Privrednog društva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo ispred državnog kapitala
b) Prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti Skupštini Privrednog društva JP
Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za imenovanje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Privrednog društva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo ispred državnog kapitala
c) Prijedlog teksta Zahtjeva za sazivanje (vanredne) Skupštine JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo

Nadam se da ce biti ljudi od struke u NO.

Imamo puno vecih problema od policajaca u Zenici,Kaknju.
Ali,nek se nesto radi.
Skijaš

#113852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

A_A_AKCIJA wrote: 18/07/2023 10:29 Ali što je Dino izlobirao pare za Mileta...

:D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ebrd-i- ... /230718038
Kad se Dodiku onemoguci pristup lovi, to nije rezultat rada onih koji s njim idu gledati kosarkaske utakmice nego uprkos njihovom radu. Kako god, ono sto je bitno je da smo ti i ja zadovoljni krajnjim rezultatom i sankcijama protiv Dodika. Kad i ako, jel' do tog dodje.
Roccohljup

#113853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

i kifla počeo pisma pisati :D

Image
kakotakonikako

#113854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Styling wrote: 17/07/2023 22:35
kakotakonikako wrote: 17/07/2023 22:22

:lol: :lol: :lol: :lol:

Pa vaznije su fotelje od Drzave i ovim to dokazujete. Fuj.

Boze dragi, zar je i to moguce. Na sceni drzavni udar a njima vaznije fotelje. Ko god tako razmislja, daBogda mu za lijekova trebalo. :evil:

Ali dok je BH Patriota - nece vam proci izdaja Drzave Bosne i Hercegovine :bih:
Vi AKO nekada budete vladali, nemojte biti kao mi već ostavite sve direktore koje smo mi imenovali pa probajte s njima provoditi svoju politiku.
Ko to MI ?

Ja nisam u politici, ali sam BH Patriota bio, sada sam i bicu dok sam ziv.

Nisi shvatila/shvatio sustinu moga posta. Vama takvima je vaznija fotelja od Drzave. Svima takvima - dabogda za lijeka trebalo - koji fotelju stavljaju ispred Drzave.

:bih:
kakotakonikako

#113855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

PM72 wrote: 17/07/2023 22:42
kakotakonikako wrote: 17/07/2023 22:22

:lol: :lol: :lol: :lol:

Pa vaznije su fotelje od Drzave i ovim to dokazujete. Fuj.

Boze dragi, zar je i to moguce. Na sceni drzavni udar a njima vaznije fotelje. Ko god tako razmislja, daBogda mu za lijekova trebalo. :evil:

Ali dok je BH Patriota - nece vam proci izdaja Drzave Bosne i Hercegovine :bih:
BH patriote? :lol: zar to još postoji?
Mozes se ti smijati do sudnjeg dana - ali vjeruj da ima BH Patriota, ima i bice ih - na zalost onih koji bi da Drzava Bosna i Hercegovina nestane.

DaysleepeR

#113856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Kako šuplji postovi, ono da se kaže nešto makar na guzicu.
Stabilizator

#113857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Stabilizator »

Roccohljup wrote: 18/07/2023 14:06 i kifla počeo pisma pisati :D

Image
BRAVO!!!!! :bih:
noviforumas

#113858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

DonieBrasco wrote: 18/07/2023 13:14 Ima li sluzbene potvrde da su pocele ekeonmske sankcije RS ?
Izmislila Cenicka.
Nakon tvrdnji ekonomske analitičarke Svetlane Cenić o obustavljanju finansijskih projekata Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u entitetu Republika Srpska, oglasili su se iz EBRD-a.

Istakli su da EBRD potvrđuje posvećenost Bosni i Hercegovini.

"Banka će nastaviti sa pripremom i implementacijom projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine, Republici Srpskoj i Brčko distriktu. EBRD je vodeći institucionalni investitor u zemlji, sa preko 3 milijarde eura investiranih u 216 projekata", navode iz EBRD-a.
Hajde, njoj je posao da izmislja, ali zasto nasi mediji prenesu vijest bez provjere? Da sam cinican, rekao bih s namjerom, ali eto ne znam.
PM72

#113859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

kakotakonikako wrote: 18/07/2023 14:10
PM72 wrote: 17/07/2023 22:42

BH patriote? :lol: zar to još postoji?
Mozes se ti smijati do sudnjeg dana - ali vjeruj da ima BH Patriota, ima i bice ih - na zalost onih koji bi da Drzava Bosna i Hercegovina nestane.

Znam da nikad neće nestat budala i krivih drva...
milib988

#113860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by milib988 »

Roccohljup wrote: 18/07/2023 14:06 i kifla počeo pisma pisati :D

Image
Tako se to radi.
noviforumas

#113861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Svaka cast, jes' mu se nagovorio. Mislim da Dacic nece moci spavati nakon ovoga, sve ce se rostiljati navecer u krevetu, misleci: "Boze, oprosti mi, kako sam mogao nagraditi velicanje ratnih zlocina?"
dale cooper

#113862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Trebao je Dino otići u Beograd i patosirati Dačića. :mrgreen:
archi_a

#113863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Odgovorit će mu sa: Poštovani ministre vanjskih poslova BiH, rsrbija s pijetetom gleda na ta "strašna dešavanja" u Srebrenici, ali bilo je i zločina nad srbima na koja ne reagujete. Rsrbija će uvEk voditi računa o svom narodu, te stoga nismo mogli ostati nEmi na žestoke reakcije i "pogrom" nad dvije nedužne dEvojčice koje su samo izrazile svoj stav. Nemate pravo da im oduzimate pravo na mišljenje.
Uz poštovamje prema vama i poštovanje nezavisnosti TERITORIJE Bosne i Hercegovine, ali ne i suvereniteta upućujem vam srdačne pozdrave, uz poziv da ponovo navratite na neku košarkašku utakmicu u naš prelEpi beograd. Vaš drug Ivica.

I ovaj će prvom prilikom sa svojim fgr drugarima otići. Relaksacija i tako to. Bravo.:-)

Dakle, prelijepo je pismo osude. Evo, sad da stanem ispred zgrade isto bi prokomentarisala stara komšinica dok sjedi u hladu. Ono što fali je da je pored "očekivanja" poslana i poruka: ukoliko ne postupite prema očekivanjima, garantujem vam da će naši odnosi i saradnja biti na najnižem mogućem nivou, ikad. To vam garantujem!

Al, đe ćeš to, hoš da se naljute. Hoš da ljudi čuju da su Ćetnici. Šta ja znam o "diplomatiji". Ipak ja nemam "kompetencije", ko neki i tako to. :D
Last edited by archi_a on 18/07/2023 14:42, edited 2 times in total.
Ci-Nick

#113864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ci-Nick »

Gdje je nestala Naša Stranka? Nema ih nigdje, nejavljaju se.
Bili su glasni dok je SDA pravio sranja, sad kada SDP i NIP rade gluposti NS se ne oglašava, zanijemili su.
U dva najvažnija JP-a,.. u BH Telekom i Elektroprivredu BiH će na direktorske pozicije i NO biti postavljeni ljudi koji nikad nisu imali nikakve veze sa telekomunikacijama i električnom energijom, ljudi znanja i iskustva slicnog šiša ministru "ZE".
Student_u_Ostavci

#113865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Image

Uvaženi ministre Dačiću, vidimo se bre u Beogradu :izet:
ZuzuTop

#113866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ZuzuTop »

Jel istina da Sarajevo Gas placa troskove?
:izet:
Login77777

#113867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

@Prpa.ba
Jel to moras vratiti novi iPhone sta kaze ti novi direktor? :mrgreen:
Na čelu BH Telecoma trenutno je Sedin Kahriman, koji je i šef Kantonalnog odbora SDA, a nove članove Vlade dočekao je tako što im je podijelio najnovije telefone (iPhone 14).

Njega bi trebao naslijediti NiP-ov kadar Amel Kovačević.
archi_a

#113868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

- Ako Srbija zaista stoji iza toga, vidjeli smo da je Vulin pokretač te inicijative, da se nagrađuju djevojke koje veličaju ubistva civila, djece, trudnica, silovanje, raseljavanje, onda ću učiniti maksimum napora da na sve važne diplomatske adrese stigne slika o nama - koji ovdje na Balkanu radimo sve da se stvari kreću naprijed, koji se ponašamo ljudski, iako smo narod nad kojim je počinjen genocid, i njima – koji se i u ovakvim siuacijama ne libe pokazati tu crnu stranu Srbije zbog koje mi uvijek moramo biti budni – ističe Konaković za "Avaz".
Evo, ovo fali. Ovo, što je plasirao za lokalno tržište kroz populizam, ali nije napisao u zvaničnom pismu svom kolegi u beogradu. Izbjegao je da mu se obrati snažno i pošalje poruku. Da mu da do znanja da mi znamo šta se radi i da ćemo reagovati.
E, sad recite:"pa ovo se podrazumjeva! :-)
Ako se "podrazumjeva" onda ga i napiši, nek prođe zvaničan protokol, nek uđe u zvaničnu diplomatsku poštu. ;)
Da je obrnuto, oni se ne bi ustručavali pokazati svoju snagu. Al đe ćeš izgubiti besplatne ulaznice u dvoranu.
video

#113869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Tako je Zeljko, sa mjesta kolettivnog sefa drzave tako se to radi :thumbup:

Becirovic-porucio-nato-u-situacija-u-bih-je-ozbiljna-sto-prije-zaustaviti-separatisticke-poteze

https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /230718101

UPS :shock:

Pa nije ON :run:
video

#113870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

ZuzuTop wrote: 18/07/2023 14:50 Jel istina da Sarajevo Gas placa troskove?
:izet:
Ti ili namjerno trolas po temi ili se ono drugo, znas ti sta :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#113871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote: 18/07/2023 14:30 Trebao je Dino otići u Beograd i patosirati Dačića. :mrgreen:
Udarit ga po prstima
DonieBrasco

#113872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

video wrote: 18/07/2023 14:59 Tako je Zeljko, sa mjesta kolettivnog sefa drzave tako se to radi :thumbup:
Becirovic-porucio-nato-u-situacija-u-bih-je-ozbiljna-sto-prije-zaustaviti-separatisticke-poteze
https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /230718101

UPS :shock:

Pa nije ON :run:
Sta Željko, tog samo pare interesuju, davno je on Bakira stavio ispred drzave.
Last edited by DonieBrasco on 18/07/2023 15:08, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#113873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (SDP) danas je razgovarao sa 17 ambasadora i predstavnika država članica NATO-a i komandanticom štaba ovog vojnog saveza u Sarajevu Pamelom McGahaom.

Kako su saopćili iz Predsjedništva, Bećirović je ukazao na ozbiljnost situacije u Bosni i Hercegovini i istakao da je ugrožen ustavni poredak u našoj zemlji zbog antiustavnih i antidejtonskih odluka organa vlasti Republike Srpske.

Izjavio je da su, kako je konstatirao, napadnute temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava Bosne i Hercegovine te da se takvim postupcima ugrožavaju mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini i regiji.

Poručio je da su Bosna i Hercegovina i Zapad na prekretnici i da je potrebno što prije zaustaviti separatističke poteze i, kako je ocijenio, brutalne udare na temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Veoma je važno da NATO nastavi konkretno podržavati multietničku državu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Bećirović.

Napomenuo je da je punopravno članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u jedan od dva glavna strateška vanjskopolitička cilja Bosne i Hercegovine i da je potrebna snažnije podrška da bi se ubrzao put Bosne i Hercegovine u NATO.

Ambasador Norveške Olav Reinertsen u svojstvu domaćina, kao i predstavnici drugih zemalja članica NATO-a u Bosni i Hercegovini, zahvalili su se Bećiroviću na konstruktivnom razgovoru i njegovim dosadašnjim aktivnostima, saopćili su iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

noviforumas

#113874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Je li Cenicka uputila izvinjenje za trovanje javnog prostora dezinformacijama?
Locked