Ukrajina

lajkujMe

#175826 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

sumirprimus

#175827 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

❗️The commander of the Russian 96th separate reconnaissance brigade, Colonel Kharlamov, has been eliminated.
Bub
Crvene_brigade

#175828 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

sumirprimus wrote: 15/07/2023 22:45 ❗️The commander of the Russian 96th separate reconnaissance brigade, Colonel Kharlamov, has been eliminated.
Bub
Mašala. Putinofili i vikendaši su se ušutili. :izet:

Evo još jedan viskopozicioniran fašista je uspavan...

Last edited by Crvene_brigade on 15/07/2023 22:55, edited 1 time in total.
Maliodmene

#175829 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Jel realno da im tamame ovoliko visoki kadar? Jebo mater ako im Prigozin ne dojavljuje lokacije
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#175830 Re: Ukrajina

Post by pici »

Vrlo vjerovatno da ove pobune u vojsci i doprinesu ruskom debaklu. Kao sto napisah ranije. Sami ce rusi sebe pobijediti.
Ovo nije ideoloski nafurana crvena armija, pa da propagandom unovace nove i nove vojnike. Ovo su sve placenici. Entuzijasta je jako malo, vecinom izginulo, izranjavano, zarobljeno, dezertiralo itd.
Ruski svet, smiješno, pa ko se više na to peca.
madner

#175831 Re: Ukrajina

Post by madner »

Dok je kod ZSU to bio znak napredne demokratije i poboljsanja u hodu. :D

Shogi i Gerasimov su srecom gdje jesu, ovo se nakupilo ali su se ocito nadali da ce Celo da to rjesi.
Satrap_Darije

#175832 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

pici wrote: 15/07/2023 23:05 Vrlo vjerovatno da ove pobune u vojsci i doprinesu ruskom debaklu. Kao sto napisah ranije. Sami ce rusi sebe pobijediti.
Ovo nije ideoloski nafurana crvena armija, pa da propagandom unovace nove i nove vojnike. Ovo su sve placenici. Entuzijasta je jako malo, vecinom izginulo, izranjavano, zarobljeno, dezertiralo itd.
Ruski svet, smiješno, pa ko se više na to peca.
Ne mora znaciti. Cudan je to svijet.
Logika koju ti koristis, s pravom, tamo ne vrijedi na takav nacin.
Ruski vojnik, koliko god bio demoraliziran ce se i dalje boriti. Za sto, vjerojatno ni on sam ne zna ali nece bjezati niti se predavati samo tako.
Da je sve sto pises tako kako je, Rusi bi vec bili istjerani iz Ukrajine.
Satrap_Darije

#175833 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

Nisam pratio mnogo desavanja, ali mi se cini da su Rusi istocno od Kremnine napredovali nekih desetak kilometara.
Uglavnom neka šumetina, močvare i livade, bez naselja ali opet mi to ne djeluje kao vojska koja će sutra popucati po šavovima.

Trebati će se Ukrajinci dobrano pomučiti da ih istjeraju od tamo.
E sad, koliko su oni stvarno motivirani je također pitanje.

A onu ukrajinsku elitu što ljetuje po mediteranu dok sirotinja gine bi svu trebalo postreljat, bez milosti.
A tek oni monstrumi u Ukrajini što koriste putinovsko zlo da bi se obogatili na krvi i muci jadnika što rukama kopaju rovove....
Odvratni, pokvareni ljudski šljam koji su gori od najgorih ruskih zločinaca i kriminalaca.
madner

#175834 Re: Ukrajina

Post by madner »

Probaj sa napredovali su kilometar.

Nije moral upitan, sad je sve ostalo problem za Ruse.
Crvene_brigade

#175835 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Satrap_Darije wrote: 15/07/2023 23:29 Nisam pratio mnogo desavanja, ali mi se cini da su Rusi istocno od Kremnine napredovali nekih desetak kilometara.
Uglavnom neka šumetina, močvare i livade, bez naselja ali opet mi to ne djeluje kao vojska koja će sutra popucati po šavovima.

A onu ukrajinsku elitu što ljetuje po mediteranu dok sirotinja gine bi svu trebalo postreljat, bez milosti.
A tek oni monstrumi u Ukrajini što koriste putinovsko zlo da bi se obogatili na krvi i muci jadnika što rukama kopaju rovove....
Odvratni, pokvareni ljudski šljam koji su gori od najgorih ruskih zločinaca i kriminalaca.
Čuj "napredovali" desetak kilometara? Pa oni nisu desetak kilometara "napredovali" od 2022. godine. Poznata matrica. Ide red relativizacije, priče o korupciji, navodne brige za sirotinju i tako redom...

Po principu "ko nas bre zavadi". Hajde malo promijenite taktiku, ovo je odavno već viđeno.
Last edited by Crvene_brigade on 15/07/2023 23:48, edited 1 time in total.
sumirprimus

#175836 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Za to vrijeme soledar im visi

Itsoktobealone

#175837 Re: Ukrajina

Post by Itsoktobealone »

Realno, ova kontraofanziva se pokazala promašajem (za sada).
rimano

#175838 Re: Ukrajina

Post by rimano »

Onaj vojnik sto je iskocio iz bredlija na minu otpusten iz bolnice.

Ne kazem da jeste ali ima malo slicnosti sa predatorom.
Arachnoidea

#175839 Re: Ukrajina

Post by Arachnoidea »

rimano wrote: 15/07/2023 23:51 Onaj vojnik sto je iskocio iz bredlija na minu otpusten iz bolnice.

Ne kazem da jeste ali ima malo slicnosti sa predatorom.
Bitno da je heroj prezivio
MMM1977

#175840 Re: Ukrajina

Post by MMM1977 »

Zapad dozira sve, taman koliko treba, da ovo traje godinama. Boli njih kurac za Ukrajincima (isto kao i za nama), sve dok ne ginu njihova djeca. A itekako im odgovara da iscrpljuju Rusiju na ovaj način.

Jebem ti rat
drug_profi

#175841 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ironmen wrote: 15/07/2023 16:06
drug_profi wrote: 14/07/2023 22:56

Ja msilim da se sada vise i nece objavljivati ti detalji pomoci.
Rusi ne mogu znati koliko na terenu ima Leoparda, Chalija, ili Abramsa. Znaju da ih ima i nema potrebe javno ih brojati.
Lično mislim da će broj Abramsa do kraja godine da naraste preko 31.
Velika ofanziva koja bi kao Oluja otpuhala agresora ne moze se izvesti sa 31 tenkom i bez avijacije.
Pa Oluja nije ni planirana. Samo visemjesecno umaranje, parnica po parnica, dok ne pocne da se krvari jako.
E onda mozda bude neki blitz,
drug_profi

#175842 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 15/07/2023 16:20
madner wrote: 15/07/2023 16:01

Ma to je najmanji problem. Presjek stanja da ZSU bar 4 dana nije nigdje napredovala, njegov zakljucak bas im super ide.

Jednacina da ce Rusima nestati ubrzo rezervi dok imaju visak da guraju na vise pravaca isto nema smisla. I sasvim je i njemu jasno zasto napadaju ali nece da siri negativnost.
Vidjecemo, zasad prica ide da guraju marince i vdv na liniju jer ponestaje i mobiksa za zacepljanje rupa.
Sve ce nam se samo kazati ovo ljeto.
Ili ce rujani puknuti, ili ce ukr ofanziva ispuhati.
Ja jos uvijek vjerujem da ih dobro tope i da ce rujani negdje puknuti, a kad jednom puknu ici ce brzo nizvodno.
ZSU nije ni na pola svoje snage u ovoj ofanzivi jer to nije taj tip ofanzive. Ti to znaš, ne znaju drugi.
U augustu ce se ukljuciti puna snaga i tokom septembra. Oktobar ce biti neki kraj price za ovu godinu, osim na jugu.
Ja vjerujem u Novu godinu u Mariupolju.
drug_profi

#175843 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

madner wrote: 15/07/2023 17:40 To je moguce, plus je tu Ruska komanda najslabija. Problem je logistika nakon desanta, ali ako se vamo bore za svaki km, kod Dnjepra bi mogli osvojiti vise.
Možda je plan iscrpit rezerve, taman da se korito jezera osusi i stvrdne.
Zatim oklpno mehanizovani napad podrzan preciznom artiljerijom- Vjerovatno Energodar regija.
Mozda i jos neki, Kahovka, Oleshki, Vasilivka..?
drug_profi

#175844 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

zilog wrote: 15/07/2023 18:48
sumirprimus wrote: 15/07/2023 14:39 Ma ovi su najopasniji i nisu cetalji nego nasa ... Koji zele raskrstit sa"jugobalijama". Sultan je glavni i on se slusa. Takdoje se ne smije na iran. Otuda i ovakvi stavovi prema ukrajini a i prema nama koji to pratimo.
Pojavi se poneki i u RL, kao ne mozes ga nazvati cetnikom, sto brani Ruse, jer je ono Bosnjak...
Raspadne im se prica, kada im kazes da su i Abdicevci isto bili Bosnjaci, koji su stali na stranu genocidasa... :roll:
Sve je to četnik, jal nije za NATO, i EU.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#175845 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ima i glupana ali ja kraju je isto jal cetnik jal glupan
glupi je gori od zlog - vecu stetu napravi
Satrap_Darije

#175846 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

Crvene_brigade wrote: 15/07/2023 23:42
Satrap_Darije wrote: 15/07/2023 23:29 Nisam pratio mnogo desavanja, ali mi se cini da su Rusi istocno od Kremnine napredovali nekih desetak kilometara.

Čuj "napredovali" desetak kilometara? Pa oni nisu desetak kilometara "napredovali" od 2022. godine. Poznata matrica. Ide red relativizacije, priče o korupciji, navodne brige za sirotinju i tako redom...

Po principu "ko nas bre zavadi". Hajde malo promijenite taktiku, ovo je odavno već viđeno.
Mozda sam krivo izbrojao kilometre, evo forumas Madner kaze 1. Meni se cinilo vise, velika je ono suma.

Zar se zbilja ovdje ne smije napisati da su Rusi igdje nesto napravili ili bilo koji narativ koji ne govori da je ruska vojska pred kolapsom, država pred raspadom a da čovjeka ne proglašavaju nekom vrstom putinova trola itd?

Kakva je relativizacija napisati da stvarno ima mnogo onih koji su iskoristili prvu priliku da se obogate ili pobjegnu da bi se kasnije vraćali i glumili patriote i jedni drugima poslove namještali i na kraju napravili priču kako su oni obranili Ukrajinu a oni što su ostali bez ruku, nogu, života bili zanemareni prvom prilikom.

Da se razumijemo, ja bih prvi bježao, ali ne bih kasnije glumio.
Pobjegao sam i ja iz Hrvatske, i ne pada mi napamet išta pozitivno i misliti i reći o toj državi. Raspala se dabogda na tisuću djelova.

Ove što glume patriote po mediteranskim plažama, jahtama, klubovima i nariču nad sudbinom svoje zemlje dok ispijaju koktele i puše nargile sve treba potjerati na front pa da tamo budu patrioti.

Jasno je da bi čitavo rusko vodstvo, oligarhiju koja je dovela Putina na vlast, medije pogotovo monstrume tipa Solovljev, Simonjan i ostale trebalo povješati na električne stupove, zaplijeniti im i prodati svu imovinu i iskoristiti novce za obnovu zemlje koju su razjebali, a njihovu djecu poslati da čiste minska polja do mirovine ili preuranjene detonacije.

A što je s ovim drugima?

Zar njihovo zlo i licemjerje treba zanemariti u ime opijenosti pobjedom ili mentalita "nas i njih" gdje su samo "njihovi" sotone a svi "naši" bezgrešni sveci arnanđeli?

To se ovdje u bivšoj mi domovini i u sadašnjim vašima uradilo. Znamo kakvi su rezultati toga.
Ja ne znam koliko je dugo pamćenje ljudi na ovim prostorima. Čini se veoma kratkim i selektivnim.

Nadam se da Ukrajinci koji izosne teret ovoga pakla na svojim leđima neće zaboraviti svoje Kutle, Pašaliće, Mamiće, Todoriće, Šukere, Bandiće, Vrhovnike, Pripuze itd.
trambusek88

#175847 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

Staro od prije invazije, ali sad tek vidjeh. Posljednja riječ tehnike u DNR
https://youtu.be/Brv9paGqM5A
video

#175848 Re: Ukrajina

Post by video »

A sto se Darije navio u ovo lijepo nedjeljno jutro.
Satrap_Darije

#175849 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

video wrote: 16/07/2023 06:56 A sto se Darije navio u ovo lijepo nedjeljno jutro.
Rugaj se ti koliko hoćeš.
Ovo se danas nama ruga i sudbinu kroji.

Image

Imaju i Ukrajinci svoje Hercegovce.

Rusija će izgubiti, rat će završiti.
Za deset godina takvi će i njima biti najveći branitelji koji su sve sami obranili i upirati prstom u "izdajnike" i "anti-Ukrajince".
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#175850 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

video wrote: 16/07/2023 06:56 A sto se Darije navio u ovo lijepo nedjeljno jutro.
zapala ga radna nedelja po rasporedu 🤣
Post Reply