Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
DonieBrasco

#111326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Stvarno ovi sdO mediji idu iz krajnosti u krajnost, kakvi su ovo tesktovi i kakvu poruku salju.
Skijaš

#111327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Jordan1961 wrote: 07/07/2023 18:03
Bossona wrote: 07/07/2023 17:52
Nema te formule, nema ni za rotiranje na poziciji predsjedavajućeg vijeća ministara BiH pa se to neformalno pravilo prihvatilo umjesto da stranka koja ima najviše poslanika bira sastav vlade, nije bilo po Daytonu mnogo toga što su daytonska anti BH SDA-HDZ-SDS/SNSD bratija radili i uradili, od sportskih liga, do popisa po kojem su umjesto etničkog popisa stanovnika države oni dogovorili da se na popisu narodi positovjete sa nacijama.
Pa sve im je to omogucila SDA i na temelju toga ih je Trojka skinula s vlasti ("novi pregovaraci").
Ali sada ispada Trojka ista ako ne i gora od SDA po nekim pitanjima.
Nema razlike izmedju Niksica ili Konakovica i SDA. Kad konacno popune komisije svojim ljudima i imenuju onog Covicevog radikala u Ustavni sud, ima da se pije pet dana do besvijesti, zvona crkve Notr Dam ce da zvone slaveci taj jedan novi momentum.
Jordan1961

#111328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

Skijaš wrote: 07/07/2023 21:05
Pa sve im je to omogucila SDA i na temelju toga ih je Trojka skinula s vlasti ("novi pregovaraci").
Nema razlike izmedju Niksica ili Konakovica i SDA. Kad konacno popune komisije svojim ljudima i imenuju onog Covicevog radikala u Ustavni sud, ima da se pije pet dana do besvijesti, zvona crkve Notr Dam ce da zvone slaveci taj jedan novi momentum.
Taj je Dodikov koliko i Covicev. Ne sikiraj se.
Al' da Boze da je to sva steta.
Point.

#111329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

zposao wrote: 07/07/2023 11:10
Point. wrote: 07/07/2023 01:06 Trojka je na prevaru došla na vlast u FBiH, sada na prevaru pokušavaju u gluho doba noći da proguraju HDZ čovjeka u US. Čovićevi moderni, samovoljni robovi.
Kako misliš da su na prevaru došli na vlast?
Lik promijeni izborna pravila noć uoči izbora te izmjeni zakon na 24 sata da se trojka ugura u vlast bez potpisa drugog podpredsjednika. To meni liči na neki vid prevare
PM72

#111330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Nije mi jasno što se ti iz Švedske toliko srkletiš...
ABH017

#111331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ABH017 »

kakotakonikako wrote: 06/07/2023 20:05
ABH017 wrote: 06/07/2023 19:44

Evo samo jedna stvar. Bisera Turković je obilazila egzotične destinacije, ugošćavala Iranske diplomate, obezbjeđivala kontingent hurmi i, bezbeli, zaposlila evlada u ambasadi u Kuvajtu, čini mi se. Doduše i Erdogan je dolazio na svadbu Bakirove šćeri. Za druge uspjehe na vanjskom planu ja ne znam.
Dino Konaković je za 3-4 mjeseca obišao daleko više zapadnih evropskih zemalja, lobirao i ozbiljno i dostojno predstavio državu. Rezultati toga su već počeli da pristižu, a Biserine hurme ja još nisam okusio. Osim ako to nisu ove što se prodaju u Bingu.
:lol: :lol: :lol:

To sto je Dino izlobirao za Drzavu je toliko minorno sto je uradio i radi Denis Becirovic. :bih:
Uz sve to Becirovic ne radi na ispunjenju zelja dodika a pogotovo covica. To samo ne vide zasljepljenici trojke. Pa i jedan Pedja polako uvidja pogubnost toga.
Čisto da više ne dezavuišeš po forumu. Evo ti prvog tvog upada. Ja nisam odgovarao na tvoj komentar, već ti na moj. Nije nam svima pamćenje ko u zlatne ribice.
Dakle, kao što sam već napisao. Kolega PM72 je pitao za razliku između nove i stare vlasti, ja sam dao svoj komentar, ali si se ti upalio ko kutnjak i padobranski uletio sa komentarom o Dini i najednom ubacio Bećirovića. Zašto? Ti najbolje znaš. Vjerovatno je Dino toliko omražen, a ne možeš sa njim porediti Biseru, pa si se sjetio Denisa. Haj ti malo sebe preispitaj.
mishic

#111332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Neko laže! Pitanje je ko?

Ono što se sinoć događalo u Parlamentu FBiH svakako je sramota. Velika! Ali još veća sramota su oprečna saopštenja nakon toga.

Jedni tvrde da su opstrukcije kao izraz nemoći opozicije samo njihov hir i opstrukcija efikasnosti Parlamenta.

Drugi tvrde da je po srijedi bezakonje, sila i narušavanje zakonitosti u radu Parlamenta. A i jednog i drugog smo se nagledali po principu utuka na utuk.

E sada, potpuno jasno je da neko laže! Obmanjuje javnost i zloupotrebljava povjerenje građana. Laže kompletnoj javnosti. Bezobrazno i drsko!

Laže idiotski!

Preko ovako drskih i bezobraznih laži se ne treba i ne može tek tako olahko preći. Mora se insistirati da se tačno utvrdi ko je ovaj put u pravu?
Možda bi konačno najbolje bilo da se i sudski utvrdi. Da jednom konačno postane jasno ko to tako drsko i bezobrazno urušava institucije, obmanjuje građane i pokušava svoje interese i ciljeve ostvariti bezakonjem, lopovlukom i silom. Ne postoji opcija da su i jedni i drugi u pravu.
PM72

#111333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

ABH017 wrote: 07/07/2023 21:41

To sto je Dino izlobirao za Drzavu je toliko minorno sto je uradio i radi Denis Becirovic. :bih:
Uz sve to Becirovic ne radi na ispunjenju zelja dodika a pogotovo covica. To samo ne vide zasljepljenici trojke. Pa i jedan Pedja polako uvidja pogubnost toga.
Čisto da više ne dezavuišeš po forumu. Evo ti prvog tvog upada. Ja nisam odgovarao na tvoj komentar, već ti na moj. Nije nam svima pamćenje ko u zlatne ribice.
Dakle, kao što sam već napisao. Kolega PM72 je pitao za razliku između nove i stare vlasti, ja sam dao svoj komentar, ali si se ti upalio ko kutnjak i padobranski uletio sa komentarom o Dini i najednom ubacio Bećirovića. Zašto? Ti najbolje znaš. Vjerovatno je Dino toliko omražen, a ne možeš sa njim porediti Biseru, pa si se sjetio Denisa. Haj ti malo sebe preispitaj.
Nisam te upratio za komentar
ABH017

#111334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ABH017 »

PM72 wrote: 07/07/2023 21:45

Nisam te upratio za komentar
Eto možeš ga pročitati u postu koji na koji odgovaraš.
velikonja

#111335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

cuj, nije jos vrijeme

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... s-15353263

nabijem na obrezani kh...ovakve prijatelje :run: samo probaj jos jednom...bum se naljtil' na tebe..

a sad navalite na mene, ha-hu iran, turska, mule, zahiragic...
ABH017

#111336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ABH017 »

mishic wrote: 07/07/2023 21:43 Neko laže! Pitanje je ko?

Ono što se sinoć događalo u Parlamentu FBiH svakako je sramota. Velika! Ali još veća sramota su oprečna saopštenja nakon toga.

Jedni tvrde da su opstrukcije kao izraz nemoći opozicije samo njihov hir i opstrukcija efikasnosti Parlamenta.

Drugi tvrde da je po srijedi bezakonje, sila i narušavanje zakonitosti u radu Parlamenta. A i jednog i drugog smo se nagledali po principu utuka na utuk.

E sada, potpuno jasno je da neko laže! Obmanjuje javnost i zloupotrebljava povjerenje građana. Laže kompletnoj javnosti. Bezobrazno i drsko!

Laže idiotski!

Preko ovako drskih i bezobraznih laži se ne treba i ne može tek tako olahko preći. Mora se insistirati da se tačno utvrdi ko je ovaj put u pravu?
Možda bi konačno najbolje bilo da se i sudski utvrdi. Da jednom konačno postane jasno ko to tako drsko i bezobrazno urušava institucije, obmanjuje građane i pokušava svoje interese i ciljeve ostvariti bezakonjem, lopovlukom i silom. Ne postoji opcija da su i jedni i drugi u pravu.
U pravu su i jedni i drugi. Jedni koriste nedostatke sistema, pa odbijaju doći na sjednice da ne bi bili smjenjeni sa fotelja koje im je valjda babo ostavio da koriste, dok se drugi koriste svim i svačim da ih odlijepe od tih istih stolica, a kako bi neko njihov sjeo na istu. To ti je druže borba za vlast.
SDA i njeni privjesci blokiraju sve moguće, samo da bi što duže ostali u raznoraznim foteljama na kojima su se množili 30 godina. S druge strane trojka vidi da im vrijeme prolazi, a ne stižu da svoje uhljebe ubace na te iste fotelje. To ti je borba za vlast. Ili svi bi pare na guzove. Zato nam i jest ovako kako je.
Zašto se ne osnuje Radnički Pokret, koji će okupljati sve radnike ove države oko sebe. Ali stvarne radnike, kojo svojim radom zarađuju svoju egzistenciju. Moglo bi se sabrati barem milion ljudi u BiH. Kad bi bilo kojem poslodavcu došao sa zahtjevom da popravi uslove za radnike, a iza tog zahtjeva stoji milion radnika, sve bi bilo drugačije. Kad bi pred vlast došli i rekli "sutra niko od milion članova pokreta neće doći na posao, ako ne izglasate neki zakon, koji je u interesu tih istih radnika", država bi stala, sve bi stalo. Ali to se ne dešava iz prostog razloga jer smo potkupljivi, jer nam je važna samo lična egzistencija. I zato i nemamo bolju vlast. Ne zna se ko je gori, jer ovakav narod ne zaslužuje bolje.
Nikola Testa

#111337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

Skijaš wrote: 07/07/2023 21:05
:thumbup:
tandmand

#111338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

kako vidim ovo je mirno razdruživanje ali da priupitam
jel morem mirno spavat?
BarbaDue

#111339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BarbaDue »

garankich wrote: 07/07/2023 16:20 Dodika ne može smjeniti ili skloniti Joe Biden lično, iza Dodika stoji pola planete zemlje
Jesi siguran?
Point.

#111340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

relativno84 wrote: 07/07/2023 18:50 Image

:oops: :D
Karanfile, cvijeće moje..... :serbo:
A_A_AKCIJA

#111341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

velikonja wrote: 07/07/2023 21:58 cuj, nije jos vrijeme

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... s-15353263

nabijem na obrezani kh...ovakve prijatelje :run: samo probaj jos jednom...bum se naljtil' na tebe..

a sad navalite na mene, ha-hu iran, turska, mule, zahiragic...
Iskreno, za Escobara odavno sumnjam da je na Dodikovoj platnoj listi.

Ovo je bukvalno išaret Miletu dokle može ići bez sankcija. Radi šta hoćeš, ali nemoj referendum.

Mene da se pita, ostavio bih Mileta na tihoj vatri, da moli za pare, a da ga njegovi proklinju, dok se ne istroši. Da banke krenu plijeniti aute i kuće ovim ulaštenim četnicima što rade u rs administraciji, jer ne mogu vraćati kredite ako plaće kasne. Ovako će u jednom trenutku morati priznati da para nema, ili će sam pobjeći.

Mislim da on sada pravi belaje, samo da ga izbace i smijene. Da postane mučenik i heroj, koji će iz Rusije mudrovati i biti ikona srbstva, uz milijarde na računu. Uz to, ispunio bi obećanje Putinu, da destabilizira BiH.
mishic

#111342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

To poopštavanje svakog slučaja i svih događaja ne vodi nikuda. Ja sam se osvrnuo na konkretan događaj u kome ne postoji varijanta da i jedni i drugi mogu biti u pravu i posebno da ovako drske i bezobrazne laži maskiraju ono što se stvarno događalo. A to da ne zaslužujemo bolju vlast svakako smo davno potvrdili. Ja godinama u opisima te vlasti upotrebljavam sintagmu "da su svi bili (na različitim nivoima i različitim kapacitetom) na vlasti" i da su što se tiče ličnih interesa i interesa građana i države "svi u pet dkg."

U ostalom u nas je i borba za vlast i sama vlast potpuno srasla sa kriminalom. Ili kriminal i vlast su postali sinonimi jedno za drugo.
A_A_AKCIJA

#111343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

BarbaDue wrote: 07/07/2023 22:12
garankich wrote: 07/07/2023 16:20 Dodika ne može smjeniti ili skloniti Joe Biden lično, iza Dodika stoji pola planete zemlje
Jesi siguran?

Nema gore droge od velikosrpske ideologije i rakijuštine u kombinaciji. A ne pomaže ni vrućina.
kakotakonikako

#111344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Jedini koji dezavuise si ti, na tvoju zalost.
Procitaj moj post, jednom, pa jos jednom, pa jos jednom i ako treba jos jednom. Ja sam samo na tvoj post da je Dino izlobirao - rekao da je to mizerno koliko je Becirovic uradio na tom planu ( sto je ziva istina ) a ti si onda meni imputirao Biseru - koju nisam ni spomenuo, valjda jer ti to rusi sliku o Dini ( btw - je. be se mene za Biseru ) . Ali cudnije je sto je i Becirovic clan trojke ali tvoja opsjednutost Dinom ( ili ti je rod, ili si to sam ti, ili te je necim debelo zaduzio :mrgreen: ) nije mogla da ne reagira.
Tako da se ti trebas, ne malo, nego puno vise, preispitati zasto ti smeta moje hvaljenje Becirovica ???? Nije valjda da ti je fotelja i uvlacenje u pakas covicu - bitnije od domoljublja jednog velikog patriote Becirovica.
Kada se preispitas -slobodno odgovori.

:bih:
mishic

#111345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Uklanjanje lopova na zakonit način je uspostava pravnog poretka a uklanjanje lopova na lopovski (nezakonit) način je lopovluk na kvadrat.
A onda to još maskirati lažima i tvrditi da je sve bilo legalno, legitimno i u skladu sa zakonom i poslovnikom je vrhunski idiotluk.
kakabanja213

#111346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

mishic wrote: 07/07/2023 22:22 Uklanjanje lopova na zakonit način je uspostava pravnog poretka a uklanjanje lopova na lopovski (nezakonit) način je lopovluk na kvadrat.
A onda to još maskirati lažima i tvrditi da je sve bilo legalno, legitimno i u skladu sa zakonom i poslovnikom je vrhunski idiotluk.
Ono sinoc je bio klasicni cirkus i mislim da stvarno neko treba u zatvor otici. Mada meni uvijek nije jasno zasto su zapeli onoliko za onu promjenu clanova komisije. Pa imaju vecinu i bez promjena????!!!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#111347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Vaya wrote: 07/07/2023 15:54
Chmoljo wrote: 07/07/2023 15:46

Velis, moglo se za sest mjeseci popraviti? :lol:
Ma jok to, za pocetak bi bilo dovoljno par slijedecih stvari;
1. Ne falsifikujete sluzbene dokumente radnih tijela ZD PFFBiH
2. Ne lazete da su odrzane historijske sjednice na kojima ce se krenuti sa realizacijom velikih energetskih projekata (jos nema zapisnika sa te sjednice)
3. Ne isporucujete HDZ institucije, kao sto je Fond za zastitu okolisa FBiH (pozicija direktora i 4 clana UO od ukupno 7)(jer se nikada od postojanja Fonda nije desilo da HDZ ima direktora ili vecinu u UO, a Trojka im je dala oboje...)

Ovo vi uradite, a nemojte nista popravljati... :evil:
Ko mi?

Lafo neutralni koji mrze SDA, ali su se naprasno aktivirali bez SDA na budzetu?

Ili mi koji nam je isti kurac Tadic ili Vukoja, a ovim gore navedenim prijetnja islamu i bosni?

Trojka pravi greske i pravice ih. Ali se osim bezocne pljacke i pravljenja 24% federacije dzalalabadom nesto i desava. Pa vidjecemo na sta ce izaci.

Funjare kojima je draze gledati kako tranzicijski begovi rastakaju ono malo drzavnog tkiva sto je ostalo, nego da probaju nesto i uraditi.

Takodjer, ko misli da u onom sinoc ima elemenata krivicnog djela, bujrum tuzilastvo i nek se pouzdaju u institucije koje SDA ostavi u amanet.
Point.

#111348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Zna li Biden koju budaletinu je poslao na Balkan? Mislim na pacova Escobara. Ono što je Biden govorio u jeku rata i ovo sada je nebo i zemlja. Ponašanje amerikanaca mi nema nikakvog smisla.
ABH017

#111349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ABH017 »

kakotakonikako wrote: 07/07/2023 22:17

Jedini koji dezavuise si ti, na tvoju zalost.
Procitaj moj post, jednom, pa jos jednom, pa jos jednom i ako treba jos jednom. Ja sam samo na tvoj post da je Dino izlobirao - rekao da je to mizerno koliko je Becirovic uradio na tom planu ( sto je ziva istina ) a ti si onda meni imputirao Biseru - koju nisam ni spomenuo, valjda jer ti to rusi sliku o Dini ( btw - je. be se mene za Biseru ) . Ali cudnije je sto je i Becirovic clan trojke ali tvoja opsjednutost Dinom ( ili ti je rod, ili si to sam ti, ili te je necim debelo zaduzio :mrgreen: ) nije mogla da ne reagira.
Tako da se ti trebas, ne malo, nego puno vise, preispitati zasto ti smeta moje hvaljenje Becirovica ???? Nije valjda da ti je fotelja i uvlacenje u pakas covicu - bitnije od domoljublja jednog velikog patriote Becirovica.
Kada se preispitas -slobodno odgovori.

:bih:
Evo odmah da ti odgovorim. Jebe se meni i za Konakovića i za Biseru i za tvog Bećirovića. Svi su isti. Niko od njih ne radi u realnom sektoru i meni ništa u životu nisu pomogli, nego se samo bore da svoju guzicu postave u fotelju. Šta je to Bećirović uradio za mene? Isto ko i Konaković i Bisera. Šta je uradio da država krene naprijed? Da običnom radniku bude bolje i lakše. Konkretno? Ništa.
U ratu sam sa 16,5 godina bio dobrovoljac, pripadnik elitne brigade, a danas radim za stranu firmu i jako sam svjestan zbog čega se ljudi bave politikom. Toliko o domoljublju.
A toliko i o dopisivanju s tobom. Kad se dohavizaš javi se.
tandmand

#111350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

SDA, neki zaključci:

1.Predsjedništvo SDA traži od Vijeća za implementaciju mira, Ureda visokog predstavnika i država svjedoka da ispune obaveze proizašle iz Dejtonskog mirovnog sporazuma

hahahaha

4. Predsjedništvo SDA ponovo poziva Tužilaštvo BiH da konačno počne raditi svoj posao

hahahaa

7. Predsjedništvo SDA upozorava stranke "Trojke" da će snositi punu odgovornost pred građanima, ali i pred historijom, ukoliko nastave sa servilnom politikom u korist SNSD-a i HDZ-a

hahahaa, torta zvana "Mlohavi uzmak" (SDA) kritikovala šlag na tortu (Trojka) a Dodik ih reže nožem koji su mu oni dali u ruke.
Za uspjehe i predan rad, svakome u Institucijama komad torte. Kajganiću dupla porcija.
Locked