Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa kako je onda OK ako stavljaju pureću šunku, sve vrste pilećih salama, sudžuku, kobasice, ali nije ok ako se stave suho meso. U čemu je fol?
I gdje se u gradu može pojesti pizza sa pršutom, znaš na koji pršut mislim?
Vjerovao ili ne- u sred carsije Kao sto sam napisala, najbolja pizza u gradu je u Barhani. Samo im trazi da ti stave prsut.
A nisu mi ok ni purece, pilece sunke al’ to jos i nekako mogu pojesti. Mada je uvijek pokvare barem sirom koji je mahom biljni
Meni puno više sjeda suho meso na pizzi nego sve vrste salama koje se koriste. Stvar ukusa. A sirevi su posebna priča. Imamo piceriju čija je reklama, samo najbolji sastojci za pizzu i holandski sir. Možeš misliti holandski sir se koristi.
I hvala za info. Moram otići do Barhane da probam pizzu sa pršutom.
Jelo "Pide" koje podsjeca na pizzu ali nije ista, vidio sam da ima u SSC-u restoran sa ovim jelom, ima dosta vrsta po sastojcima, pa da pitam da li je neko probao ?
Jelo "Pide" koje podsjeca na pizzu ali nije ista, vidio sam da ima u SSC-u restoran sa ovim jelom, ima dosta vrsta po sastojcima, pa da pitam da li je neko probao ?
Probao u turskoj, nije vala ni nalik pizzi. Ono moze se pojesti ali nista specijalno
Probao u turskoj, nije vala ni nalik pizzi. Ono moze se pojesti ali nista specijalno
Manakish se moze porediti sa picom, sto se tice tijesta.
Jeo sam ja dosta pidea u SCCu kad se tek pojavio gore na 4tom, to mi je bilo prvi put da cujem za to. U sustini pide i pizza ne lice jedno na drugo, pide je vise "corbast" ako mogu tako da ga opisem. Osim sto je u oba slucaja hrpa sastojaka na komadu hljeba.. nema neke veze sa pizzom kada dodjes do okusa il mirisa.
Uglavnom, meni ukusna stvar, vrijedi probati. Nezz kakvo je sad gore u SCC konkretno jer nisam bio 2-3 godine sigurno.