Ja sam juce il prekljuce postavio nove brigade sto su ukrajinci dovukli, od toga tri su artijeriske. Ima da bude pakao rusima, previse su u spicu, ubit ce ih granatama i dronovima ukri. Jos su oslabili taj dio da pojacaju Bahmut i Zaporozje.
Ukrajina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#173776 Re: Ukrajina
-
CrveniKuk
#173777 Re: Ukrajina
Izgleda su Ukrajinci na ovom pravcu angažirali i tri svoje artiljerijeske brigade (26.40.i 45.)
- drug_profi
#173778 Re: Ukrajina
Jucer slika navodno iz Donjecka. Sto ne znaci da je cijela brigada tu.CrveniKuk wrote: ↑30/06/2023 22:13Da, nego gdje je sada 93.? Jesu li jos na jugu?drug_profi wrote: ↑30/06/2023 22:12
T72B3 obr2016 zarobljen.
Jucer 93. se slikala kraj jednog, cini mi se T72B3.
Donjeck.
- drug_profi
#173779 Re: Ukrajina
Da jos tri su artiljerijske, jedna specijalna, dvije vazdusno desantne.
Samo jedna TD.
Ne misle se braniti tu sigurno.
-
CrveniKuk
#173780 Re: Ukrajina
Ne znam, da li ste upratili, ali su Ukrajinci, sto je potvrđeno zvanično od ZSU, formirali 10.armijski korpus. Zvanično, prva veća operativna formacija ZSU. Od ranije se spominjalo postojanje ovog korpusa. Ne znam jos uvijek, sastav ovog korpusa. Da li je sastav privremenog karaktera ili je riječ o stalnom sastavu. Rečeno je, da ovaj korpus ima nekoliko brigada u svom sastavu, od kojih je i 1-2 artiljerijske brigade.
-
sumirprimus
#173782 Re: Ukrajina
Šajslu bagre im ruskočetničku puuuu
- drug_profi
#173783 Re: Ukrajina
Mislim da oni vec imaju neke stabove koji okupljaju vise brigada, fakticki borbene grupe ali se ponasaju kao divizije. Ovo je logicna evolucija.CrveniKuk wrote: ↑30/06/2023 22:25 Ne znam, da li ste upratili, ali su Ukrajinci, sto je potvrđeno zvanično od ZSU, formirali 10.armijski korpus. Zvanično, prva veća operativna formacija ZSU. Od ranije se spominjalo postojanje ovog korpusa. Ne znam jos uvijek, sastav ovog korpusa. Da li je sastav privremenog karaktera ili je riječ o stalnom sastavu. Rečeno je, da ovaj korpus ima nekoliko brigada u svom sastavu, od kojih je i 1-2 artiljerijske brigade.
Najavili su i formiranje marinskog korpusa.
- fortaleza
#173784 Re: Ukrajina
Da, potpuno neshvatljivo.mishic wrote: ↑30/06/2023 17:54 Postaje potpuno neshvatljivo šta se događa sa ljudskim rodom. Sve više potpuno umobolnih idiota dolazi do položaja i vlasti sa kojih donose odluke zbog kojih ispaštaju milioni ljudi. Putler jeste vrh ali Prigožin, Orban, Vučić i Dodik nisu ništa manje zlo samo imaju manju moć ali i Lavor, Tramp...
Da ne nabrajamo Natanjahua i slične njemu po Aziji, Africi, Kini... Sve one koji podržavaju Putlera. Možda i jeste vrijeme za nuklearne udare.
- dzeno123
#173785 Re: Ukrajina
@sumirprimus hvala tebi, zbog tebe sam progledao legendo. Nakon tolike tvoje pristranosti odluxio sam sam istrazivati i sam donijeti odluke. Ukrajina je neonacisticko drustvo i neoliberalno zlo, nemam rijeci. Rusija se morala braniti, stjerana u cosak.
- telllindemann
#173786 Re: Ukrajina
- mist
#173787 Re: Ukrajina
I fasisti i fasisti 
-
sumirprimus
#173788 Re: Ukrajina
Na foe si mi , vidim notifikaciju da me spomimjes ,ne pada mi na pamet citat sta pises gadis mi se.prijezir koji osjecam prema takvima je nista, sad ti se obracam cetaljcicu i fuj od mene
Hraak plju.
Hraak plju.
-
Bernardinac
-
Bernardinac
#173790 Re: Ukrajina
Bdw
Global Hawk cijeli dan iznad Crnog mora.
Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš.
I prilično je blizu Krima.
Global Hawk cijeli dan iznad Crnog mora.
Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš.
I prilično je blizu Krima.
-
CrveniKuk
#173791 Re: Ukrajina
Da, korpus mornaričke pješadije je nedavno, možda prije nekih mjesec dana formiran. Formiranje tog korpusa je objavio sam Zelenski i to na dan jedinica mornaričke pješadije. Do sada, znam da postoje 4 brigade mornaričke pješadije: 35.36.37. i 38.drug_profi wrote: ↑30/06/2023 22:29Mislim da oni vec imaju neke stabove koji okupljaju vise brigada, fakticki borbene grupe ali se ponasaju kao divizije. Ovo je logicna evolucija.CrveniKuk wrote: ↑30/06/2023 22:25 Ne znam, da li ste upratili, ali su Ukrajinci, sto je potvrđeno zvanično od ZSU, formirali 10.armijski korpus. Zvanično, prva veća operativna formacija ZSU. Od ranije se spominjalo postojanje ovog korpusa. Ne znam jos uvijek, sastav ovog korpusa. Da li je sastav privremenog karaktera ili je riječ o stalnom sastavu. Rečeno je, da ovaj korpus ima nekoliko brigada u svom sastavu, od kojih je i 1-2 artiljerijske brigade.
Najavili su i formiranje marinskog korpusa.
Raspravljali smo, prije tri-četiri mjeseca,da je jedan od razloga ne postizanja boljeg uspjeha, pogotovo poslije oslobađanja Kupjanska, nedostatak operativne komande ili operativne jedinice kod ZSU. Konačno su Ukrajinci počeli ispravljati ovaj nedostatak.
Last edited by CrveniKuk on 30/06/2023 22:50, edited 1 time in total.
-
mishic
#173792 Re: Ukrajina
"URUŠAVANJE MILITANTNOG "CARSTVA": Prigožinu prijeti raspad svega što je gradio, Putin bez plana, a sve oči uprte su u jednu državu..."
"Carstvo" se raspada, to je neminovno, ali ludnica koja nastaje sve je neshvatljivija. Ko će platiti glavom ostaje da vidimo.
No jedna krupna zvjer zvana Lavor opet bulazni o Prigožinu i Wagneru i njihovoj novoj ulozi u Africi. Ko je ovdje s kim a ko protiv koga?!
Jesu li to Putleru i najbliži okrenuli leđa? Očito je da je Prigožin u svojoj ludosti računao na mnoge Putinove face koje je kupovao.
Jeli i Lavor među njim? Jeli on ugovarao aranžmane Prigožinu i wagnerovcima? I jeli i njegova velika tintara došla na red?
Hoće li Putler pokušavajući poskidati neke glave izgubiti svoju? Koji od čitavog niza izlaza iz ove situacije jeste a koji nije moguć?
"Carstvo" se raspada, to je neminovno, ali ludnica koja nastaje sve je neshvatljivija. Ko će platiti glavom ostaje da vidimo.
No jedna krupna zvjer zvana Lavor opet bulazni o Prigožinu i Wagneru i njihovoj novoj ulozi u Africi. Ko je ovdje s kim a ko protiv koga?!
Jesu li to Putleru i najbliži okrenuli leđa? Očito je da je Prigožin u svojoj ludosti računao na mnoge Putinove face koje je kupovao.
Jeli i Lavor među njim? Jeli on ugovarao aranžmane Prigožinu i wagnerovcima? I jeli i njegova velika tintara došla na red?
Hoće li Putler pokušavajući poskidati neke glave izgubiti svoju? Koji od čitavog niza izlaza iz ove situacije jeste a koji nije moguć?
-
CrveniKuk
#173793 Re: Ukrajina
Kriza uhvatila. Droga popustila. Vidim, nova doza je potrebna.
- karanana
#173794 Re: Ukrajina
ali ja bi stvarno volio da znam zasto jedan dzeno iz sarajeva navija za ruse ovde. moze li mi neko objasniti i nacrtati po kojoj to logici i dijagramu opcija se dolazi do toga da jedan dzeno iz bosne i hercegovine navija da rusi zgaze ukre?
evo probavam da skontam neke verzije......mozda neka islamska/iranska veza.....izrael, amerika...zlo, pa ako su oni zlo onda su rusi dobro.
u malim promilima, mozda je to i neka stara komunisticka konekcija ali tome dajem veoma niske sanse i procente. isto tako u jos manjem procentu dajem sansu da je bosnjo prosrpski orjentisan iz ovog ili onog razloga.
ja sam puno kritika i svega trpio i trpim jer probavam da vojnu situaciju i tesku poziciju ukrajine realno predstavim i pokazem da ova tema nije potpuno ogledalo situacije, i na foe sam kod mnogih, sto me bas briga. ali nikad nikad nikad nisam navijao niti podrzavao ruse i njihovu cistu agresiju, cisca agresija za vidjet nego agresija srbije na bih ili hrvatsku.
eto zato bi stvarno volio da mi odgovori neko tipa dzene ili emigrazionea jer su bas unikatni bar na ovoj temi, a ni blizu da su unikatni u cijeloj populaciji bih ili svijeta, pa bih bas da razumijem.
evo probavam da skontam neke verzije......mozda neka islamska/iranska veza.....izrael, amerika...zlo, pa ako su oni zlo onda su rusi dobro.
u malim promilima, mozda je to i neka stara komunisticka konekcija ali tome dajem veoma niske sanse i procente. isto tako u jos manjem procentu dajem sansu da je bosnjo prosrpski orjentisan iz ovog ili onog razloga.
ja sam puno kritika i svega trpio i trpim jer probavam da vojnu situaciju i tesku poziciju ukrajine realno predstavim i pokazem da ova tema nije potpuno ogledalo situacije, i na foe sam kod mnogih, sto me bas briga. ali nikad nikad nikad nisam navijao niti podrzavao ruse i njihovu cistu agresiju, cisca agresija za vidjet nego agresija srbije na bih ili hrvatsku.
eto zato bi stvarno volio da mi odgovori neko tipa dzene ili emigrazionea jer su bas unikatni bar na ovoj temi, a ni blizu da su unikatni u cijeloj populaciji bih ili svijeta, pa bih bas da razumijem.
- drug_profi
#173795 Re: Ukrajina
Po novoj numeraciji brigada mozes pretpostaviti kako ce biti okupljane u korpuse.
-
zilog
#173796 Re: Ukrajina
Poceo vikend, "informisani" ljubitelji ruskih i maloruskih genocidasa, opet na forumu...
Jos kad kaze da je ono nesto istrazivalo...
Jos kad kaze da je ono nesto istrazivalo...
-
mishic
#173797 Re: Ukrajina
Kada rutalje ovako nagrdi ofanziva koja je propala šta bi tek bilo da nije propala?
- Point.
#173798 Re: Ukrajina
I ti si naivan ako stvarno misliš da je ovo dženo iz sarajeva. Sale iz istočnog Sarajeva, at best.karanana wrote: ↑30/06/2023 22:50 ali ja bi stvarno volio da znam zasto jedan dzeno iz sarajeva navija za ruse ovde. moze li mi neko objasniti i nacrtati po kojoj to logici i dijagramu opcija se dolazi do toga da jedan dzeno iz bosne i hercegovine navija da rusi zgaze ukre?
-
zilog
#173799 Re: Ukrajina
To ti je izvitoperena logika, onih koji nisu shvatili da se "neprijatelj moga neprijatelja, je moj prijatelj", ne moze poistovijetiti sa "prijatelj mog neprijatelja, je moj neprijatelj".karanana wrote: ↑30/06/2023 22:50 ali ja bi stvarno volio da znam zasto jedan dzeno iz sarajeva navija za ruse ovde. moze li mi neko objasniti i nacrtati po kojoj to logici i dijagramu opcija se dolazi do toga da jedan dzeno iz bosne i hercegovine navija da rusi zgaze ukre?
- karanana
#173800 Re: Ukrajina
pa ima neku istoriju na forumu. nije se jucer registrovo samo sa 5 postova na ovoj temi i to je to.Point. wrote: ↑30/06/2023 22:55I ti si naivan ako stvarno misliš da je ovo dženo iz sarajeva. Sale iz istočnog Sarajeva, at best.karanana wrote: ↑30/06/2023 22:50 ali ja bi stvarno volio da znam zasto jedan dzeno iz sarajeva navija za ruse ovde. moze li mi neko objasniti i nacrtati po kojoj to logici i dijagramu opcija se dolazi do toga da jedan dzeno iz bosne i hercegovine navija da rusi zgaze ukre?