Kakav kompleks nize vrijednosti kada doslovno imas podatke da su sve naprednije drzave igrom slucaja vecinski agnosticke/ateisticke i sampioni borbe kako lgbt tako i rodne ravnopravnosti ? A paralelno sve drzave koje su vecinski vjerske su dnu svake liste.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 15:44To je naš lokalni kompleks niže vrijednosti.planinar60 wrote: ↑25/06/2023 15:41
Odlicno napisano, bravo.
Kad nas svijet prestane uopce obracati paznju na te setnje, onda cemo biti krivi sto se ne bunimo protiv toga, ali oper mislim da je bolje pustiti ih nek setaju, svakako ih je u tim setnjama 90% hetero, al eto hoce tih 90% da se blamira pa nek im, ostavi ih na mirunek setaju.
LGBT, ateizam, nemoral je kul, vjera je zatucanost.
LGBT+ parada - 2023.
- Pandakonda
#1076 Re: LGBT+ parada - 2023.
- Bloo
- Globalna šefica
#1077 Re: LGBT+ parada - 2023.
Na tvoju žalost, prava nisu isključiva.
"...nedjeljiva i međuovisna: nitko ne može oduzeti neko od prava zato što je „manje važno“ ili „nije neophodno“, povezana su i ne mogu se promatrati odvojeno jedna od drugih."
Ti svojim viđenjem prava narušavaš pravo svog djeteta na slobodan razvoj i slobodu informisanja.
Ti brkaš više pojmova - tvoja vjera tebi određuje tvoj svjetonazor i "moralni kod". Ono o čemu pričamo su činjenice - seksualna orijentacija (zadrzimo se samo na osnovnim L/G/B).
Kao što je fakt da si ti heteroseksualan, tako je i fakt da postoje LGB osobe.
Isto kao da tebi tvoja vjera (možda bolje religija) propisuje da se Zemlja okreće oko Sunca kada je fakt općepoznat.
Ili evolucija ili proste prirodne pojave.
LGB kao pojava postoji i u životinjskom svijetu. Naravno u malim procentima. Kao kod ljudi. Razlika između nas i njih je u tome što LGb jedinke imaju moć govora itd., te u životinjskom svijetu ne postoje zakoni i diskriminacija te vrste, stoga te jedinke nemaju potrebe da protestuju i traže svoja prava. Nema ni organizirane religije kad smo kod toga.
Ko bi rekao da pripadamo istom carstvu...
Naravno, generalno seksualno obrazovanje (bez LGB momenata) teško da će zaživjeti u BiH u skoroj budućnosti, jer ipak je ovo društvo dvolično.
Na površini lažno religijski moralno, u srži pokvareno. Crvi su već počeli da izlaze na površinu.
-
noimenko2
#1078 Re: LGBT+ parada - 2023.
Izvoli pa citaj: https://soc.ba/rozi-izvjestaj-2023-godi ... rcegovini/konoplja wrote: ↑25/06/2023 17:01Ma ja. Najlakse je tako. Bez pretjeranog razmisljanja. Samo daj ovo sto sam vec zamislio i vozi. Sta god da se dogodi rijesiti cemo to usput. Ali zanimljivo je da na neke stvari gledas kao "jednostavne probleme", a ne zelis da rjesavas nesto sto bi bilo komplicirano jel.noimenko2 wrote: ↑25/06/2023 16:30
Brate ne odgovara mi se jer nije moje da rjesavam. Dajte prvo da rjesimo jednostavne i konkretne probleme trans oaoba u nasoj nam drzavi (medicinski pregleda, promjena dokumenata), a kad budemo imali trans sportiste, osobe koje vrse ttanziciju radi stipendije i slicne probleme onda cemo o tome. Dovoljno problema ima i sad bez da izmisljamo stvari.![]()
Koji su to jednostavni i konkretni problemi medicinskih pregleda?
Kako si zamislio da izgleda promjena dokumenata?
- Bloo
- Globalna šefica
#1079 Re: LGBT+ parada - 2023.
Narod se ne sprda, već koristi kao uvredu.planinar60 wrote: ↑25/06/2023 16:13 Generalno nas narod se sprda s tim stvarima, pa evo u srbiji je i vucic peder zar ne, ali agresivno nastupati i nametati kao ispravno takvo rodno opredjeljenje je agresija.
Interesantno je da se lezbejka ne koristi.
Strah i nerazumijevanje seksualne orijentacije od strane neobrazovane mase dovodi do korištenja riječi peder kao pežorativne.
Valjda je pojedincu nerazumljivo kako nekoga može da privlači muškarac ako je i sam muškarac i da stupa u seksuane odnose sa istim.
Lezbejke su prihvatljive.
Kao što se koriste i izrazi idiot, debil i retard.
Kao i pička i pizda jer se žene percipiraju kao slabe, te ako dublje raskopamo ovaj diskurs u vaginu se penetrira/prodire/osvaja te je time osvaja što osobu koja posjeduje vaginu čini slabom i nemoćnom. Penetracija muškarca od strane drugom muškarca u takvom mentalnom sklopu stvara disonancu. Falus je tu da prodire i osvaja i podjarmljuje, vlasnik falusa je alfa, mužjak, osvajač. Kako to...
Btw. to je SEKSUALNO opredijeljenje, ne rodno.
Znači SEKSUALNO opredijeljenje je ko ti se sviđa/ko pre privlači - muškarci, žene, oboje ili si aseksualan. Ne uključuju se parafilije.
Lakše je razgovarati sa nekim ako poznaje pojmove.
-
Trappist
#1080 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ne vidim musu (cuvara nase djece i tradicionalne porodice) na danasnjoj setnji u znak sjecanja na almu i azru. Ali zato je tu dosta lica koja su jucer bila prisutna na paradi.

- ultima_palabra
#1081 Re: LGBT+ parada - 2023.
Moral je subjektivna kategorija, meni je recimo nemoralnije sto reis podrzava kriminalce ili kardinal/ patrijarh ratne zlocince, nego da objese dugine boje na dzamiju/crkvu i prosetaju na paradi.
I to sta je normalno/odvratno je isto vrlo subjektivno. Meni, kao i vecini muskaraca je gledati spolni cin dva muskarca gadno. Ali gledati dvije zene u istom cinu bas i nije, osim ako su u pitanju estetski neprivlacni primjerci. Eh sad, da li to u praksi znaci da pravo na istospolnu zajednicu mogu imati samo dvije dobre trebe?
I to sta je normalno/odvratno je isto vrlo subjektivno. Meni, kao i vecini muskaraca je gledati spolni cin dva muskarca gadno. Ali gledati dvije zene u istom cinu bas i nije, osim ako su u pitanju estetski neprivlacni primjerci. Eh sad, da li to u praksi znaci da pravo na istospolnu zajednicu mogu imati samo dvije dobre trebe?
-
A_A_AKCIJA
#1082 Re: LGBT+ parada - 2023.
Bukvalno se to dešava na zapadu.planinar60 wrote: ↑25/06/2023 15:59 Na ovo sto se desava odavno smo upozoreni, ali bice jos i gore.
Danas jos uvijek imamo pravo da smo protiv tih pojava u nasem drustvu, ali doci ce vrijeme kad ni to necemo smjeti izjaviti, znaci neces moci reci da si protiv toga,ne opcenito,negone zelis to u svojoj porodici, pa ces zbog toga krivicno odgovarati, u nasem narodu bi se reklo: pusti horu na prag on ode i na tavan.
Sutra ce u skole doci da djeca moraju slusati ta predavanja i to od najranije dobi, a ako se usprotivis ides u cuzu.
Nemaš pravo reći da si protiv. I na ovoj temi ćeš biti proglašen fašistom.
Znam ljude čija rodbina je dobila upozorenje pred deportaciju iz Njemačke, jer dijete nije učestvovalo u obilježavanju LGBT dana.
Ljude hapse jer ne podržavaju tranziciju djece.
Izbacuju iz škole djecu, ako nećeš da obilježavaš pride day.
Naučnici ne mogu dobiti grantove za istraživanje ako je tema sumnjiva ili protiv LGBT agende.
To se zove totalitarizam i jednoumlje.
-
A_A_AKCIJA
#1083 Re: LGBT+ parada - 2023.
Kakav whataboutismBloo wrote: ↑25/06/2023 17:42Na tvoju žalost, prava nisu isključiva.
"...nedjeljiva i međuovisna: nitko ne može oduzeti neko od prava zato što je „manje važno“ ili „nije neophodno“, povezana su i ne mogu se promatrati odvojeno jedna od drugih."
Ti svojim viđenjem prava narušavaš pravo svog djeteta na slobodan razvoj i slobodu informisanja.
Ti brkaš više pojmova - tvoja vjera tebi određuje tvoj svjetonazor i "moralni kod". Ono o čemu pričamo su činjenice - seksualna orijentacija (zadrzimo se samo na osnovnim L/G/B).
Kao što je fakt da si ti heteroseksualan, tako je i fakt da postoje LGB osobe.
Isto kao da tebi tvoja vjera (možda bolje religija) propisuje da se Zemlja okreće oko Sunca kada je fakt općepoznat.
Ili evolucija ili proste prirodne pojave.
LGB kao pojava postoji i u životinjskom svijetu. Naravno u malim procentima. Kao kod ljudi. Razlika između nas i njih je u tome što LGb jedinke imaju moć govora itd., te u životinjskom svijetu ne postoje zakoni i diskriminacija te vrste, stoga te jedinke nemaju potrebe da protestuju i traže svoja prava. Nema ni organizirane religije kad smo kod toga.
Ko bi rekao da pripadamo istom carstvu...
Naravno, generalno seksualno obrazovanje (bez LGB momenata) teško da će zaživjeti u BiH u skoroj budućnosti, jer ipak je ovo društvo dvolično.
Na površini lažno religijski moralno, u srži pokvareno. Crvi su već počeli da izlaze na površinu.
Gdje ima spomenuto pravo djeteta na informiranje, Allahati?
Zapravo, lijepo je kada otvoreno kažete da bi ste nam preodgajali djecu. To ja i tvrdim da je agenda.
Odgojiti novi naraštaj ljudi koji neće imati moralne prepreke za puni LGBT spektar, baš kako ga je Kinsey zamišljao: djeca su seksualna bića od rođenja i uživaju u seksu (nema veze što je izvor pedofil koji je plač djece, konvulzije i urlike bilježio kao orgazam), svi čine (pardon, on reče 97%) preljubu, oko 40% ljudi je gay ili se upustili u gay aktivnosti, a gender je fluidan, kako kaže Money, pa je sve zapravo normalno. Ili kako Kinsey kaže, "jedini seksualni akt koji je nenormalan, je onaj koji ne možete počiniti".
Životinjski me ne zanima kao čovjeka, osim ako nećemo ući o priču o incestu, patricidu, nekrofiliji, kanibalizmu, poligamiji, koprofagiji... svemu normalnom kod životinja. Bolje da ne idemo putem životinja. To se zove civilizacija i dugo je trebalo da dođemo do te tačke.
Zapravo, mene užasno grize savjest jer sam u jednom trenutku povjerovao u benevolentnost LGBT zajednice. Ali sada se osjećam kao magarac, jer sam sa sobom uspio razjasniti da vam trebaju prava kao i ostalima, da bih već u drugom koraku branio moje pravo na vjeroispovijest, od vas istih.
I da, empatija prema ljudima me tjera da brinem o nečemu što možda i neće kod nas sutra, ali hoće prekosutra. Jebiga, zato visim na temi Ukrajina, zato me brinu sudbine ljudi kojima su oteli djecu i osakatili ih, čiju su djecu silovali u mješovitim wc-ima, čije žene moraju gledati quratz u salonima za epilaciju, onih koji su dobili otkaz jer su zucnuli išta protiv...
Moj moralni kod mi ništa ne brka niti negira postojanje. Ono što radi jeste da određenim pojavama dodijeljuje etikete prihvatljivog, poželjnog, neutralnog ili nepoželjnog ponašanja.
Već sam spomenuo analogiju sa rakijom.
Ne želim da djeca sutra gledaju klateće kite ispred glava u osnovnoj školi, dok uče o trans osobama. Kao na snimku iz mog prethodnog posta. Zapravo, ne želim ikakve kite odraslih osoba da gledaju. To nema veze sa naukom, pravima, nego samo sa indoktrinacijom.
Apsolutno sam za seksualno obrazovanje u školama, ali nipošto na Kinseyevim postavkama.
Šta ćeš, taj moralni kod utemeljen u monoteističkim vjerama koji je i izgradio svijet i civilizacije kakvim ih znamo.
-
A_A_AKCIJA
#1084 Re: LGBT+ parada - 2023.
Jesu, u posljednjih par decenija.Pandakonda wrote: ↑25/06/2023 17:15Kakav kompleks nize vrijednosti kada doslovno imas podatke da su sve naprednije drzave igrom slucaja vecinski agnosticke/ateisticke i sampioni borbe kako lgbt tako i rodne ravnopravnosti ? A paralelno sve drzave koje su vecinski vjerske su dnu svake liste.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 15:44
To je naš lokalni kompleks niže vrijednosti.
LGBT, ateizam, nemoral je kul, vjera je zatucanost.
Sve što te zemlje imaju, duguju moralu proisteklim iz monoteističkih religija.
Bukvalno sve.
-
Dangubic
#1085 Re: LGBT+ parada - 2023.
To su lazi najgore vrste , zivim na zapadu, ti mozes reci da si protiv necega i niko te ne hapsi ali moras sve postovati i svi moraju imati ista prava,zato sam i sretan sto zivim na zapadu.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 20:34Bukvalno se to dešava na zapadu.planinar60 wrote: ↑25/06/2023 15:59 Na ovo sto se desava odavno smo upozoreni, ali bice jos i gore.
Danas jos uvijek imamo pravo da smo protiv tih pojava u nasem drustvu, ali doci ce vrijeme kad ni to necemo smjeti izjaviti, znaci neces moci reci da si protiv toga,ne opcenito,negone zelis to u svojoj porodici, pa ces zbog toga krivicno odgovarati, u nasem narodu bi se reklo: pusti horu na prag on ode i na tavan.
Sutra ce u skole doci da djeca moraju slusati ta predavanja i to od najranije dobi, a ako se usprotivis ides u cuzu.
Nemaš pravo reći da si protiv. I na ovoj temi ćeš biti proglašen fašistom.
Znam ljude čija rodbina je dobila upozorenje pred deportaciju iz Njemačke, jer dijete nije učestvovalo u obilježavanju LGBT dana.
Ljude hapse jer ne podržavaju tranziciju djece.
Izbacuju iz škole djecu, ako nećeš da obilježavaš pride day.
Naučnici ne mogu dobiti grantove za istraživanje ako je tema sumnjiva ili protiv LGBT agende.
To se zove totalitarizam i jednoumlje.
-
LSD
#1086 Re: LGBT+ parada - 2023.
Vec sam pisao i ranije o tome, al evo da ponovim - Mozemo li mi heteroseksualci imati svoju paradu u gradu u tradicionalnim heteroseksulanim bojama kao što je npr. zelena
i zahtjevati neka svoja posebna prava ? demokratija vazi za sve, jel tako.
-
A_A_AKCIJA
#1087 Re: LGBT+ parada - 2023.
Imam osjećaj da ne čitaš šta pišem. Odgovaraš mi generički kao tipičnom anti-LGBT sugovorniku.Pandakonda wrote: ↑25/06/2023 17:01To o cemu ti pricas nema garancije da ce se desiti kod nas i opet sam ti dao kontra primjer. Hocemo li mi sada braniti muslimanima da imaju svoja prava samo jer smo utvrdili da tamo u nekoj drugoj drzavi nisu stali na tome nego su htjeli da guraju Islam svima ? Nemoj ravnati ekstreme sa onim sto je sama srz problema. Za svaki pokret je lagano naci ekstrem.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 15:40
Ja prvi bih sutra dopustio zajednice, nasljeđivanje, benefite iz toga.
Problem je što se na tome nije stalo i novi val je donio gender tranziciju za djecu prije puberteta, jer je tako lakše! Ne razviju sise, pa im neće imati šta amputirati.
Pogledaj film što sam postavio.
Glas hetero osoba se u čitavoj priči potpuno izgubio. Na ovu temu u svijetu vlada ideološko jednoumlje ravno Sjevernoj Koreji. Ne pišu se naučni radovi, otpuštaju profesori, ako ne pripadaju ovom mišljenju.
Većina ljudi nema problem sa gej populacijom. Ideologija koja prati LGBT zajednicu je upravo suprotno. Toksična, isključiva, bez razumijevanja.
Ja želim zaštititi moje i pravo moje djece da po mom moralnom kodu je nešto devijantno, odvratno i da se ne smije reklamirati maloljetnicima. Poslije 18 neka rade šta hoće.
Znaju djeca da postoji rakija, pa im ne donosimo kazan sa rakijom da peku na času, niti radimo anketu jel im draža kruška ili šljiva.
Ne razumijem kakvo razumijevanje ti ocekujes kada zelis nekome uskratiti pravo koje ima svaka druga osoba ? Da li bi ti pregovarao sada o nekim svojim pravima da ih neko krene uzeti ? Kakve veze ima glas hetero osoba sa problemima homo osoba ? Hocemo li sada prava crnaca ogranicavati po glasu bijelaca ?
Ti nemas pravo na osnovu svog moralnog koda, koji je samo tvoje misljenje i tvoja koncepcija morala, braniti nekome da uci da postoje ljudi koji su drugaciji od tebe. Je li ja sad imam pravo doci i reci po mom moralnom kodu ja zelim zabraniti da moje dijete uci sta je bozic, sta je hanuka jer ja smatram da tu ima nesto sto je "devijantno" ?
Naravno da im neces donijeti kazan da peku rakiju, ali to poređenje ti nema nikakvog smisla. Svaka skola treba da ima seksualno obrazovanje gdje ce se uciti osnove kako higijene i ostalih stvari jer to radi civiliziran svijet. Samim time moras i pokriti da je sasvim normalno biti homoseksualna osoba i da ne trebas biti odstranjen iz drustva. Zamisli da si ti sada neki djecak/djevojcica i vidis da te privlaci isti pol, a tamo ti neki nastavnik govori kako to nije normalno i da je to bolest ? Naravno da ces se osjecati depresivno i izolovano. Transrodnost i gender ideologije su skroz drugi spektar i to ne treba mjesati sa ovim.
Ne govorim o ekstremima, nego o jasnom putu kojim se ide. Putu koji su odabrale sve zapadne države. Nisu to ekstremi nego pravilo.
Gdje sam ja napisao da bih ikome uskratio neko pravo?
Osim ako ne misliš da je nečije pravo kako ja odgajam svoju djecu, moralni kod koji im prenosim, zasnovan na mojoj vjeri, koja je moje ljudsko pravo? Što ih po tome učim šta je ispravno a šta nije? Šta je poželjno a šta ne, šta je grijeh a šta je Bogu ugodno djelo?
Prava LGBT osoba su ugrožena jer ne želim poslati dijete na drag nastup u školi gdje će im neki rutavi Mirso landarati ćunom ispod minjaka ispred glave?
Jesi li ti svjestan o čemu mi pričamo?
Ili ćeš mi kao bloo reći da kršim prava svoje djece na informiranje i razvoj? Šta je sljedeće? Istrage vjernika i oduzimanje djece?
Edukacija je apsolutno različita od promocije i ohrabrivanja. Moj moralni kod ne sprječava edukaciju. On sprječava da se djeci usađuje da je određena vrsta ponašanja normalna, preporučljiva, čak poželjna i da makar trebaju probati pa da znaju. To nije edukacija nego vrbovanje.
Nemam ništa protiv seksualnog obrazovanja u školama. Imam protiv Kinseyevog pristupa koji je dominantan.
Imam problem sa silovanjem nauke. Kada se digla kuka i motika protiv upitnika na Transfuziologiji, gdje je pitanje bilo pripadate li LGBT zajednici i upražnjavate li istospolni sex.
Naučnu činjenicu da ta populacija statistički ima nekoliko puta veću vjerojatnost za polno prenosive bolesti su proglasili diskriminacijom. Isto to se sada dešava sa LGBT zajednicom.
I smiješno je pokušavati moralni kod, koji je utemeljen na monoteističkim vjerama star hiljadama godina podvesti pod nečije subjektivno mišljenje.
Nije. U pitanju je set ideja koje su nas dovele ovdje gdje jesmo. Da ne ubijamo jedni druge, ne krademo, ne ganjamo tuđe žene, poštujemo tuđu imovinu, čast, prava, porodicu, slabije, stare...
Sve to je stvorilo civilizacije poput ove naše i tome duguješ sva prava koja imamo.
-
akcija007
#1088 Re: LGBT+ parada - 2023.
Sreo danas kolegu s faxa u SCC (ne pamtim kada sam ga zadnji.put vidio, cure ludile za njim na fakultetu) i pitam ga gdje je sta je : kaze on meni odselio se u Dansku, ima supruga . Ja kazem mislim.supurugu kaze on.meni ne suprugu vec supruga, gay sam. I zivi gore posljednih 10 tak godina. Ja se sokirao. Kaze da je nas covjek momak koji je 1992 godine iz Trebinja pobjegao s roditeljima gore i ostao gore i htio je nekog naseg naci za brak i preko interneta su se upoznali vjencali i odselio se gore.
Eto. Svakakvih sudbina
Eto. Svakakvih sudbina
-
A_A_AKCIJA
#1089 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ili da idemo ad absurdum.
Od 9.11. u ratovima koji su nastupili, ubijeno je par miliona muslimana, a raseljeno oko 40 miliona.
Ako ćemo pričati o ugroženoj populaciji, to su muslimani. Statistički dokazano.
E sada, zamisli jedan muslim pride, da se prisjetimo poginulih, raseljenih, onih kojima se prijeti danas, pokrivenih žena koje ne dobijaju posao, bradonja koji ga neće ni dobiti... Realna ugroženost na svakom koraku.
Dođemo lagano svi na sabah namaz u Titovoj, i svi moraju doći, inače ste fašisti i mrzite muslimane. Morate tekbirati kroz grad, što glasnije. Nema veze što niste muslimani, što mislite da je to glupost i što je protiv vašeg moralnog koda, ali morate inače, fašistiiii. Naravno, pokrivanje žena obavezno, poput pride zastave. Djeca obilaze štandove sa pozivnicama za školu sufare, arapskog jezika, dobijaju vaktije za ramazan, kući idu sa zelenim majicama sa arapskim slovima različite muslimanske tematike. Obilazite workshope za učenje klanjanja namaza, vježbate ezan.
Za kraj, dova da nam propadnu neprijatelji, nema veze što si ateista, duži ruke.
U školama učite da klanjate i koljete kurban, a ako nećete, dobijete kaznu. Pedagog vas pita, a jesi li siguran da nisi musliman. Ako dijete slučajno izgovori muslim code words, poput mašallah, val(llahi)a, šalje se na program muslimanske reafirmacije, a roditelji nemaju veze i ne mogu uticati.
E tako bi to izgledalo da se uzme pristup LGBT ideologije na neku drugu zajednicu.
Mene bi bilo stid svega i sigurno mi ne bi omogućilo dodatna prava, nego bih se ljudima izvinjavao zbog maltretiranja..
-
noimenko2
#1090 Re: LGBT+ parada - 2023.
A cekaj a koji je to put koji su odabrale sve drzave? Ja jedino vidim da ti navodis ekstreme i izmisljene primjere.
Molim te pokazi primjere gdje djeca moraju prisustvovati drag showu? Gdje se to vrbuju ljudi u LGBT? Gdje se desava to vrbovanje i tjeranje na isprobavanje?
Takodjer samo ti spominjes Kinseya i ostala zastarjela i opovrgnuta istrazivanja i metode.
Molim te pokazi primjere gdje djeca moraju prisustvovati drag showu? Gdje se to vrbuju ljudi u LGBT? Gdje se desava to vrbovanje i tjeranje na isprobavanje?
Takodjer samo ti spominjes Kinseya i ostala zastarjela i opovrgnuta istrazivanja i metode.
- Pandakonda
#1091 Re: LGBT+ parada - 2023.
Opet mjesas stvari. Ja znam dosta ljudi koji zive na zapadu i niko ziv nije cuo za ove neke politike koje su se ovdje pisale. Toliko drzava postoji koje su izjednacile prava te grupe i ne mozes mi reci da su doslovno SVI krenuli ovim ekstremnim putem. Ove stvari koje si ti naveo sam ja iskreno cuo samo u Americi da se desavaju dok nigdje to nisam vidio u Europi. Znaci hajmo razdvojit ekstrem od onoga sto je minimum neko pravo koje ne smije ovisiti o x y potencijalnom slucaju. Laicki receno ne mozes nekome zabraniti upotrebu noza jer ce on mozda nekog zbosti sa njim. Primjer je banalan ali razumijes poentu.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 21:30Imam osjećaj da ne čitaš šta pišem. Odgovaraš mi generički kao tipičnom anti-LGBT sugovorniku.Pandakonda wrote: ↑25/06/2023 17:01
To o cemu ti pricas nema garancije da ce se desiti kod nas i opet sam ti dao kontra primjer. Hocemo li mi sada braniti muslimanima da imaju svoja prava samo jer smo utvrdili da tamo u nekoj drugoj drzavi nisu stali na tome nego su htjeli da guraju Islam svima ? Nemoj ravnati ekstreme sa onim sto je sama srz problema. Za svaki pokret je lagano naci ekstrem.
Ne razumijem kakvo razumijevanje ti ocekujes kada zelis nekome uskratiti pravo koje ima svaka druga osoba ? Da li bi ti pregovarao sada o nekim svojim pravima da ih neko krene uzeti ? Kakve veze ima glas hetero osoba sa problemima homo osoba ? Hocemo li sada prava crnaca ogranicavati po glasu bijelaca ?
Ti nemas pravo na osnovu svog moralnog koda, koji je samo tvoje misljenje i tvoja koncepcija morala, braniti nekome da uci da postoje ljudi koji su drugaciji od tebe. Je li ja sad imam pravo doci i reci po mom moralnom kodu ja zelim zabraniti da moje dijete uci sta je bozic, sta je hanuka jer ja smatram da tu ima nesto sto je "devijantno" ?
Naravno da im neces donijeti kazan da peku rakiju, ali to poređenje ti nema nikakvog smisla. Svaka skola treba da ima seksualno obrazovanje gdje ce se uciti osnove kako higijene i ostalih stvari jer to radi civiliziran svijet. Samim time moras i pokriti da je sasvim normalno biti homoseksualna osoba i da ne trebas biti odstranjen iz drustva. Zamisli da si ti sada neki djecak/djevojcica i vidis da te privlaci isti pol, a tamo ti neki nastavnik govori kako to nije normalno i da je to bolest ? Naravno da ces se osjecati depresivno i izolovano. Transrodnost i gender ideologije su skroz drugi spektar i to ne treba mjesati sa ovim.
Ne govorim o ekstremima, nego o jasnom putu kojim se ide. Putu koji su odabrale sve zapadne države. Nisu to ekstremi nego pravilo.
Osim ako ne misliš da je nečije pravo kako ja odgajam svoju djecu, moralni kod koji im prenosim, zasnovan na mojoj vjeri, koja je moje ljudsko pravo? Što ih po tome učim šta je ispravno a šta nije? Šta je poželjno a šta ne, šta je grijeh a šta je Bogu ugodno djelo?
Prava LGBT osoba su ugrožena jer ne želim poslati dijete na drag nastup u školi gdje će im neki rutavi Mirso landarati ćunom ispod minjaka ispred glave?
Ili ćeš mi kao bloo reći da kršim prava svoje djece na informiranje i razvoj? Šta je sljedeće? Istrage vjernika i oduzimanje djece?
Edukacija je apsolutno različita od promocije i ohrabrivanja. Moj moralni kod ne sprječava edukaciju. On sprječava da se djeci usađuje da je određena vrsta ponašanja normalna, preporučljiva, čak poželjna i da makar trebaju probati pa da znaju. To nije edukacija nego vrbovanje.
Nemam ništa protiv seksualnog obrazovanja u školama. Imam protiv Kinseyevog pristupa koji je dominantan.
Imam problem sa silovanjem nauke. Kada se digla kuka i motika protiv upitnika na Transfuziologiji, gdje je pitanje bilo pripadate li LGBT zajednici i upražnjavate li istospolni sex.
Naučnu činjenicu da ta populacija statistički ima nekoliko puta veću vjerojatnost za polno prenosive bolesti su proglasili diskriminacijom. Isto to se sada dešava sa LGBT zajednicom.
I smiješno je pokušavati moralni kod, koji je utemeljen na monoteističkim vjerama star hiljadama godina podvesti pod nečije subjektivno mišljenje.
Nije. U pitanju je set ideja koje su nas dovele ovdje gdje jesmo. Da ne ubijamo jedni druge, ne krademo, ne ganjamo tuđe žene, poštujemo tuđu imovinu, čast, prava, porodicu, slabije, stare...
Sve to je stvorilo civilizacije poput ove naše i tome duguješ sva prava koja imamo.
Ti imas pravo odgajati svoju djecu sto je logicno, zato je drzava tu da ako nista akademski ispravi neke stvari. Hajmo uzeti onda jedan drugi primjer, imas li ti pravo odgajati svoju djecu da budu rasisti ili da recimo mrze druge religije ? Naravno ne smije ti neko uzeti dijete ako ti to radis, ali zbog toga je tu škola koja treba da bude kontra tome i da uce djecu sta je ustvari ok. Budi ti homofob koliko hoces, ali ne mozes zabraniti skoli pravo da uci djecu da je homoseksualnost ok jer je to istina. Ne postoji nikakvo znanstveno uporiste da je homoseksualnost bolest i da je to lose. Ulazimo sad u skroz drugu temu ali shvacas poentu. Ponavljam ovo se ne odnosi na nastup da neki Mirso go bude na priredbi nego na sam koncept da je okej biti homo.
Taj set ideja o kojima pricas je citav svijet gurnuo u milion ratova i dan danas je kamen spoticanja u mnogim drzavama da ljudi zive normalno. Religija nije nista vise od ideologije poput komunizma i slicno i to sto neko daje tome neki subjektivan sveti osjecaj ne mjenja tu cinjenicu. Opet odosmo u drugu temu bezveze.
-
snijeg_led
#1092 Re: LGBT+ parada - 2023.
mnogi kontaju da ce im LGBT poceti kucati na vrata i vrbovat ih
bolje neka se cuvaju Jehovinih
bolje neka se cuvaju Jehovinih
-
LSD
#1093 Re: LGBT+ parada - 2023.
A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 21:49Ili da idemo ad absurdum.
Od 9.11. u ratovima koji su nastupili, ubijeno je par miliona muslimana, a raseljeno oko 40 miliona.
E sada, zamisli jedan muslim pride, da se prisjetimo poginulih, raseljenih, onih kojima se prijeti danas, pokrivenih žena koje ne dobijaju posao, bradonja koji ga neće ni dobiti... Realna ugroženost na svakom koraku.
Dođemo lagano svi na sabah namaz u Titovoj, i svi moraju doći, inače ste fašisti i mrzite muslimane. Morate tekbirati kroz grad, što glasnije. Nema veze što niste muslimani, što mislite da je to glupost i što je protiv vašeg moralnog koda, ali morate inače, fašistiiii. Naravno, pokrivanje žena obavezno, poput pride zastave. Djeca obilaze štandove sa pozivnicama za školu sufare, arapskog jezika, dobijaju vaktije za ramazan, kući idu sa zelenim majicama sa arapskim slovima različite muslimanske tematike. Obilazite workshope za učenje klanjanja namaza, vježbate ezan.
Za kraj, dova da nam propadnu neprijatelji, nema veze što si ateista, duži ruke.
U školama učite da klanjate i koljete kurban, a ako nećete, dobijete kaznu. Pedagog vas pita, a jesi li siguran da nisi musliman. Ako dijete slučajno izgovori muslim code words, poput mašallah, val(llahi)a, šalje se na program muslimanske reafirmacije, a roditelji nemaju veze i ne mogu uticati.
E tako bi to izgledalo da se uzme pristup LGBT ideologije na neku drugu zajednicu.
Mene bi bilo stid svega i sigurno mi ne bi omogućilo dodatna prava, nego bih se ljudima izvinjavao zbog maltretiranja..
-
Zastozato
#1094 Re: LGBT+ parada - 2023.
Svaka čast!A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 21:30Imam osjećaj da ne čitaš šta pišem. Odgovaraš mi generički kao tipičnom anti-LGBT sugovorniku.Pandakonda wrote: ↑25/06/2023 17:01
To o cemu ti pricas nema garancije da ce se desiti kod nas i opet sam ti dao kontra primjer. Hocemo li mi sada braniti muslimanima da imaju svoja prava samo jer smo utvrdili da tamo u nekoj drugoj drzavi nisu stali na tome nego su htjeli da guraju Islam svima ? Nemoj ravnati ekstreme sa onim sto je sama srz problema. Za svaki pokret je lagano naci ekstrem.
Uživam dok čitam tvoje postove.
-
A_A_AKCIJA
#1095 Re: LGBT+ parada - 2023.
Trenutno sve države onoga što zovemo zapad, ili imaju, ili uvode programe gender reafirmacije za djecu u školama. Naravno da nije u pitanju 100% uzorak, ali to ide istom putanjom kao osnovna LGBT prava. Kalifornija, liberalne USA države, UK, Kanada...noimenko2 wrote: ↑25/06/2023 21:50 A cekaj a koji je to put koji su odabrale sve drzave? Ja jedino vidim da ti navodis ekstreme i izmisljene primjere.
Država Washington uvodi zakon po kojem neće trebati pristanak roditelja za programe tranzicije kod djece.
Missgendering polako postaje kazneno djelo. Dakle nazivanje žene ženskim zamjenicama, jer si se usudio da pretpostavljaš da je žena jer tako izgleda
U svim tim državama je dozvoljeno da se maloljetnici prije puberteta podvrgavaju operacijama promjene pola.
Evo kako to izgleda u školama
Ovako to izgleda u bijeloj kući
Jesu li djeca na ovom snimku?
Zvanična pride family friendly aktivnost grada Dallasa, najvećeg u Texasu. Djeci se nudi lizalo u obliku ćune, bedževi sa eksplicitnim sadržajem (pošalji slike golotinje, domina, nastran...), fotografije, majice sa natpisom: donator orgazama, učini da svršim ponovo, kurva, cum and take it i slika ćune, pussy power, big dick energy,
Sada ti meni objasni kako je Dallas neka ekstremna sredina.
Kinsey je itekako prisutan. Njegova matrica za određivanje koliko je neko gay i dalje se koristi.
Money je otac gender teorije. Čovjek bukvalno izmislio izraz i izgradio gender teoriju.
Sve što danas imamo na polju LGBT ideologije dolazi ili je počelo sa njima dvojicom.
- Bloo
- Globalna šefica
#1096 Re: LGBT+ parada - 2023.
Neko u poznim godinama otkrio Kinseya.
Sačekat ćemo koji mjesec da otkrije i druge filmove i likove pa da njihA spominje ovako se trenutno vrti samo What is a woman i Kinsey ad nauseam.
Do tada, samo bogougodna djela i moral.
Sačekat ćemo koji mjesec da otkrije i druge filmove i likove pa da njihA spominje ovako se trenutno vrti samo What is a woman i Kinsey ad nauseam.
Do tada, samo bogougodna djela i moral.
- Pandakonda
#1097 Re: LGBT+ parada - 2023.
Letas opet iz krajnosti u krajnost. Ko sprijecava bilo koga da pravi muslim pride gdje bi se paznja javnosti skretala na sve te stvari koje si naveo ? I opet ides u ekstrem, ko ovdje tjera bilo koga da ide na pride ili da ga podrzava ? Tvoj moralni kod je tvoj kod, ali ga nemas pravo nametati nekome drugom i tjerati ga da tako zivi i uskracivati prava radi toga. Ako je tvoj moralni kod da djecu ucis da budu rasisti, homofobi i slicno, na drzavi i na institucijama je da djecu zastite od toga i da im pokazu sta su cinjenice.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/06/2023 21:49Ili da idemo ad absurdum.
Ko je na bilo kojoj povorci u zadnje 4 godine govorio da propadnu neprijatelji i oni koji su anti lgbt ? To sto ti govoris je ekstrem ideologije i ona se moze primjeniti na bilo kojem pokretu, ti uzimas najgoru mogucu vrstu i guras sve ljude u taj kos. Sve te klipove koje iste rotiras po 50 puta ja mogu pronaci za bilo koji pokret ali mi ne pada na pamet to koristiti kao argument da budem protiv necijih prava.
-
noimenko2
#1098 Re: LGBT+ parada - 2023.
Naravno da nije u pitanju 100% uzorak nego je to sest stateova u SADu. Dovoljno receno.
Sta li ce sljedece uciti djecu, sad ih uce o historiji LGBT prava i o razlicitim rodnim i seksualnim opredjeljenjima, jos kad ih pocnu uciti o ratovima, ropstvu...
Opet, pronadji konkretan primjer gdje je missgenderin kazneno djelo. Ne twitter klip nekog alt rightera, nego konkretno zakon i slucaj. Napomena: samo missgendering a ne i maltretiranje i zlostavljanje koje prati te tzv missgendering kaznene slucajeve.
Sta li ce sljedece uciti djecu, sad ih uce o historiji LGBT prava i o razlicitim rodnim i seksualnim opredjeljenjima, jos kad ih pocnu uciti o ratovima, ropstvu...
Opet, pronadji konkretan primjer gdje je missgenderin kazneno djelo. Ne twitter klip nekog alt rightera, nego konkretno zakon i slucaj. Napomena: samo missgendering a ne i maltretiranje i zlostavljanje koje prati te tzv missgendering kaznene slucajeve.
-
A_A_AKCIJA
#1099 Re: LGBT+ parada - 2023.
De, ba.Pandakonda wrote: ↑25/06/2023 21:53 Ne postoji nikakvo znanstveno uporiste da je homoseksualnost bolest i da je to lose
Ovo je stav koji je pod pritiskom postao mainstream. Jedan dan bila bolest, a od sutra nije.
Nikakve nauke tu nema, osim Kinseyevih i Moneyevih perverzija umotanih u nauku, koje su izgurale ovo što imamo.
Naveo sam ti primjer gdje su naučne istine proglašene govorom mržnje. Gay muškarci imaju nekoliko puta veću vjerojatnost za polne bolesti. Epidemija AIDS-a je krenula od jednog gay stjuarta iz San Francisca.
Zlostavljači djece su ogromnom većinom homoseksualci ili biseksualci.
Dokazala statistika bezbroj puta.
Te istine ne smiješ koristiti ni za šta inače si fašista. A kamoli da izvedeš zaključak da je loše.
I opet ponavljam, zašto ti imaš problem što ja nešto osuđujem? Ja ne želim da neko moj ide tim putem.
Što ne znači da bih ga mrzio, da ne bih bio podrška, ili da bih mu učinio zlo.
- dječak sa šibicama
#1100 Re: LGBT+ parada - 2023.
ja licno, ne bih volio da ovo dodje, a to ide kao domino kockice...