Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
salihh

#5201 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by salihh »

Bloo wrote: 24/06/2023 20:34
mirza_15 wrote: 24/06/2023 20:30 Na stranu sada šta ko misli o njenim potezima odnosno da li ih smatra opravdanim ili ne, da je neke povukla direktno bi uticala na vraćanje nekog novog Skake. Ono sa čim pojedinci imaju problem jeste da odvažu težinu nekih odluka i razumiju da li donose možda više štete nwgo koristi. Npr. vama su dugine boje na vijećnici vrijedne nekog novog Skake na mjestu gradonačelnika. Ja i da podržavam (gluho i daleko bilo ) promociju tih vrijednosti ne bih bio tako kratkovid. Ako će ta projekcija donijeti dolazak nekog novog Skake je li vrijedna insistiranja na njoj? Populizam? Možda, a možda je i mudrost. Ja bih recimo podržao sve zakone koji nas vode u EU i NATO iako se sa nekima duboko ne slažem. Mislim da je bolje progutati tu žabu ili te žabe jer ćemo dobiti više na drugoj strani. Stvar razumjevanja prioriteta, vremena i okruženja u kojem živimo i izvlačenje maksimuma iz toga. Politika je, na kraju, umijeće mogućeg.
I ovo je srž problema. :)
Isto glasačko tijelo i NiP-a i SDA i očito SDP-a.
Ide se niz dlaku takvim ljudima samo da bi se ostalo na vlasti. Znaš postoji još građana u ovom gradu, a ne samo glasača SDa/NiP/mutiranog SDP-a.

Aferim na takvom umijeću mogućeg.
:)
Aaaa, a treba ici niz dlaku nekolicini, a uz dlaku ogromnoj vecini. Jos ta manjina u debeloj zabludi i ascare guraju nake agende, neki svjesno, a cini se vecina nesvjesni s kim su pod ruku stali...
A to je toliko otislo van vinkla da se LGB distanciraju od T, Q, a i +.
mirza_15

#5202 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 24/06/2023 21:06
mirza_15 wrote: 24/06/2023 20:45 A vlast prave oni koji dobiju više glasova. Imaju svoja prava i ti koji nisu većina, ali ne mogu nametati svoj stav većini pa da se većina podredi agresivnoj manjini. Ne može njihovo mišljenje o ploči na Kazanima ili vijećnici biti važnije od mišljenja većine. Isto važi i za projekcije na vijećnici. Neće manjina nametati većini te stvari. Nemaju te stvari veze sa pravima te manjine.
Što se tiče ploče na Kazanima, ako VEĆINA (pa ko god oni bili) ne želi da ime zločinca stoji na toj ploči, nemam više šta da kažem. :)
Prava manjina prestaju tamo gdje počinju prava većine.
A zadnju rečenicu upamti. Može biti primijenjena i na tebe i slične tebi tamo gdje ste manjina. :)
Stojim iza napisanih riječi. Jedno su ljudska prava o kojim nema rasprave. Gore pobrojane stvari nisu pitanje ljudskih prava da bi ih manjina nametala većini.
Altsa

#5203 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Altsa »

Novak20 wrote: 24/06/2023 10:13
Dobar tekst samo preblag.

Izrael je trebao tražiti od Gradonačelnice da što prije ukine imena ulica nazvanih po ustašama i SS časnicima iz WW II. :D

I da im Gradonačelnica plaća neku židovsku "mukatu" dok se ne uradi sukcesija nacionalizirane židovske imovine u Sarajevu.
Izrael ovdje nema sta da trazi.
4L0n3

#5204 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by 4L0n3 »

Fina jedna plemenska zajednica dje vecina more podjarmljivat manjine, jer to tako stima izgleda. Jaci tlaci.
Nazalost ova drustva se nisu civilizacijski makar po pitanju pravde i pravicnosti pomakla previse u zadnjih hiljadu godina, makar u kucama i razmisljanjima pucanstva.
dulekrele

#5205 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dulekrele »

4L0n3 wrote: 24/06/2023 21:21 Fina jedna plemenska zajednica dje vecina more podjarmljivat manjine, jer to tako stima izgleda. Jaci tlaci.
Nazalost ova drustva se nisu civilizacijski makar po pitanju pravde i pravicnosti pomakla previse u zadnjih hiljadu godina, makar u kucama i razmisljanjima pucanstva.
Ovdje je potpuno suprotno. Manjina maltretira vecinu u politickom ekonomskom i evo sada i u ovim lgbt glupostima.
mirza_15

#5206 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by mirza_15 »

4L0n3 wrote: 24/06/2023 21:21 Fina jedna plemenska zajednica dje vecina more podjarmljivat manjine, jer to tako stima izgleda. Jaci tlaci.
Jok. Manjina će da tlači većinu. Fino sam napisao, o ljudskim pravima nema rasprave i većina, manjina. Ostalo većina bira. Barem je tako u demokratiji. Ako ti misliš da treba postojati grupa koja će svoje stvove da nameće ostalima bez izbora i samo zato što ti smatraš da je ta grupa progresivna to se već zove nekako drugačije. Koliko znam, svaka država na zapadu ima izbore gdje većina bira vlast.
Bloo
Globalna šefica

#5207 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 21:15 Stojim iza napisanih riječi. Jedno su ljudska prava o kojim nema rasprave. Gore pobrojane stvari nisu pitanje ljudskih prava da bi ih manjina nametala većini.
Da, ali njima su narušena i temeljna ljudska prava jer samim time što javno pokažu to što jesu. :)
Pravo na brak je isto temeljno ljudsko pravo. I još par im nije zagarantovano. ;-)
Ali, većina je ona koja se pita.
Većina se uvijek pitala tokom krvave i sramne historije ljudskoga roda.
JohnnyS

#5208 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JohnnyS »

Jadna većina :(
Qler

#5209 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Qler »

Po meni, do sad, ukljucujuci I danas , zena nije imala fule. Sad bi potpisao još bar 4 mandata za nju. Elokventna, pismena, principijelna. Svaka joj je na mjestu.
mirza_15

#5210 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 24/06/2023 21:32
mirza_15 wrote: 24/06/2023 21:15 Stojim iza napisanih riječi. Jedno su ljudska prava o kojim nema rasprave. Gore pobrojane stvari nisu pitanje ljudskih prava da bi ih manjina nametala većini.
Da, ali njima su narušena i temeljna ljudska prava jer samim time što javno pokažu to što jesu. :)
Pravo na brak je isto temeljno ljudsko pravo. I još par im nije zagarantovano. ;-)
Ali, većina je ona koja se pita.
Većina se uvijek pitala tokom krvave i sramne historije ljudskoga roda.
Demokratija je glup sistem vladavine, ali ne znamo za bolji. Churchill je nešto u tom fazonu izjavio čini mi se. Ako ti znaš za bolji javi. Brak je oduvijek bila zajednica muškarca i žene. O seksualnim orijentacijama se može raspravljati nadugo i naširoko. Je li baš svako seksulano opredjeljenje uz saglasnost svih strana i ako su uključene osobe punoljetne dozvoljeno? Nemaju ni poligamni brakovi (evo neka i poliandrija bude tu) nikakva prava. Čak je kažnjivo stupati u takve zajednice. Zašto? Ako tri, četiri ili više punoljetnih osoba odluči da žive u jednoj takvoj zajednici zašto i to nije dozvoljeno i zakonom prepoznato? Gdje je tu problem? Nema logičnog objašnjenja osim što se prihvata da je sve što nam zapad kaže da je ljudsko pravo prihvatimo, a sve drugo odbacimo bez razmišljanja.

Ali da ne idem dalje u tu raspravu koja je za druge teme koja postoji na forumu, gore pobrojane teme nemaju veze sa ljudskim pravima (spomenik, ploča, vijećnica...). Nije ti ugroženo ljudsko pravo ako ti nedam projekciju na vijećnici.
4L0n3

#5211 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by 4L0n3 »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 21:28 Jok. Manjina će da tlači većinu. Fino sam napisao, o ljudskim pravima nema rasprave i većina, manjina. Ostalo većina bira. Barem je tako u demokratiji. Ako ti misliš da treba postojati grupa koja će svoje stvove da nameće ostalima bez izbora i samo zato što ti smatraš da je ta grupa progresivna to se već zove nekako drugačije. Koliko znam, svaka država na zapadu ima izbore gdje većina bira vlast.
Pa ja bih ako je kako moguce, da niko ne tlaci nikoga :D
Vec da malo vise probamo u svim segmentima imati sluha jedni za druge, a vecina pogotovu mora da obrati paznju na ove sto su u manjini, jer je valjda to neko cojstvo i pravednost, ne ogrijesit se na slabijeg :)

Za ovaj drugi pasus, ljudska prava nisu nikakvi stavovi, a cinjenicno stanje je da se toj grupi ljudi uskracuju prava i nemamo bas obzira prema njima, najblaze receno. A ti ljudi kakvi god da su, stavova kakvih bilo s kojim se ja ne moram apsolutno slagati (ali moram postovati pravo na misljenje), su opet ljudi i mnogo njih obnasaju razne funkcije u nasem drustvu, od doktora, inzinjera, ima naravno i ngo nehljeba :D
I sta sad, ja trebam njemu uskracivat nesto il pljuvat po njemu a on moze sutra necijem djetetu zivot spasiti.
Pa nece ako je rezon u drustvu da mu treba jbat mater pedersku ako ga vidis s deckom na ulici razbij mu nos.
Ne govorim da ti tako razmisljas nuzno al siguran sam da je takav narativ u vecini kuca ovdje. To nije ni pravedno ni posteno vala
moimoi

#5212 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by moimoi »

4L0n3 wrote: 24/06/2023 21:53
mirza_15 wrote: 24/06/2023 21:28 Jok. Manjina će da tlači većinu. Fino sam napisao, o ljudskim pravima nema rasprave i većina, manjina. Ostalo većina bira. Barem je tako u demokratiji. Ako ti misliš da treba postojati grupa koja će svoje stvove da nameće ostalima bez izbora i samo zato što ti smatraš da je ta grupa progresivna to se već zove nekako drugačije. Koliko znam, svaka država na zapadu ima izbore gdje većina bira vlast.
Vec da malo vise probamo u svim segmentima imati sluha jedni za druge, a vecina pogotovu mora da obrati paznju na ove sto su u manjini, jer je valjda to neko cojstvo i pravednost, ne ogrijesit se na slabijeg :)

Za ovaj drugi pasus, ljudska prava nisu nikakvi stavovi, a cinjenicno stanje je da se toj grupi ljudi uskracuju prava i nemamo bas obzira prema njima, najblaze receno. A ti ljudi kakvi god da su, stavova kakvih bilo s kojim se ja ne moram apsolutno slagati (ali moram postovati pravo na misljenje), su opet ljudi i mnogo njih obnasaju razne funkcije u nasem drustvu, od doktora, inzinjera, ima naravno i ngo nehljeba :D
I sta sad, ja trebam njemu uskracivat nesto il pljuvat po njemu a on moze sutra necijem djetetu zivot spasiti.
Pa nece ako je rezon u drustvu da mu treba jbat mater pedersku ako ga vidis s deckom na ulici razbij mu nos.
Ne govorim da ti tako razmisljas nuzno al siguran sam da je takav narativ u vecini kuca ovdje. To nije ni pravedno ni posteno vala
:thumbup:
palermo

#5213 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by palermo »

Pa kad ideologija prestane biti vazna, a ovdje je jedna od najcescih mantri bila da je bitno skinuti SDA, a kasnije cemo o ideologiji onda je logicno da se dobijaju ovakvi potezi. Naravno, potez gradonacelnice je bezveze I nikako ne odgovara proklamovanim vrijednostima socijademokratije
Al zasto je drugaciji od glasanja za Cavaru od strane clanova Nase stranke, zasto je drugaciji od postavljanja familije Isak u centar naseg politickog zivota, sta je ovdje drugacije u odnosu na ono sto gledamo proteklih mjeseci.

Sto bi se reklo, ko je nevin, nek baci prvi kamen na gradonacelnicu, al bojim se da takvih nema. Ovi sto bacaju kamenje sasvim sigurno nisu.
moimoi

#5214 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by moimoi »

Sta vam znaci uopste vecina i manjina?? Nekada je vecina izglasala progon manjine, konc logore i istrebljenje?! Je li to znaci da je vecina uvijek u pravu?
palermo

#5215 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by palermo »

moimoi wrote: 24/06/2023 22:02 Sta vam znaci uopste vecina i manjina?? Nekada je vecina izglasala progon manjine, konc logore i istrebljenje?! Je li to znaci da je vecina uvijek u pravu?
Pa ako ti pripadas toj vecini onda je vecina svakako u pravu. Ako ne.pripadqs vecini onda nije u pravu. Vrlo jednostavno.

Zar ovaj forum nije dokaz.
mirza_15

#5216 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by mirza_15 »

4L0n3 wrote: 24/06/2023 21:53

Ja nisam zato da se razbija nos bilo kome osim u samoodbrani :mrgreen:
Također nemam ništa protiv seksualnih orijentacija bilo koje vrste dok su one uz obostrani pristanak dvije punoljetne osobe i dok se ne reklamiraju i promovišu javno. Pa i na filmovima koji sadrže takve sadržaje postoje oznake dobne granice za njihovo gledanje u zavisnosti koliko su scene u filmovima eksplicitne. Pravo na rad, zdravstveno osiguranje i sl. koliko ja znam, ne zavisi od seksualne orijentacije. Apsolutno se protivim bilo kakvom uskraćivanju prava po tom osnovu. S druge strane sam apsolutno protiv promocije nečijih seksualnih opredjeljenja a pogotovo osobama mlađim od 18 godina.
Bloo
Globalna šefica

#5217 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 21:53 Demokratija je glup sistem vladavine, ali ne znamo za bolji. Churchill je nešto u tom fazonu izjavio čini mi se. Ako ti znaš za bolji javi. Brak je oduvijek bila zajednica muškarca i žene. O seksualnim orijentacijama se može raspravljati nadugo i naširoko. Je li baš svako seksulano opredjeljenje uz saglasnost svih strana i ako su uključene osobe punoljetne dozvoljeno? Nemaju ni poligamni brakovi (evo neka i poliandrija bude tu) nikakva prava. Čak je kažnjivo stupati u takve zajednice. Zašto? Ako tri, četiri ili više punoljetnih osoba odluči da žive u jednoj takvoj zajednici zašto i to nije dozvoljeno i zakonom prepoznato? Gdje je tu problem? Nema logičnog objašnjenja osim što se prihvata da je sve što nam zapad kaže da je ljudsko pravo prihvatimo, a sve drugo odbacimo bez razmišljanja.

Ali da ne idem dalje u tu raspravu koja je za druge teme koja postoji na forumu, gore pobrojane teme nemaju veze sa ljudskim pravima (spomenik, ploča, vijećnica...). Nije ti ugroženo ljudsko pravo ako ti nedam projekciju na vijećnici.
Brak je nekada bio i ugovoreni (sve u skladu sa zakonom), žene nekada nisu imale pravo na imovinu i pravo glasa, silovanje nekad nije bio kažnjivo, nekada je bile ilegalno da crnac ozeni bjelkinu i obrnuto...i tako dalje i dalje u prošlost.
Što se tiče poliamornih zajednica, postoje instance gdje su priznate zajednice, a u nekim državama je priznato (parental responsibilities of a polyamorous, three-parent family. ).
Poliamorne zajednice su barem iskrene. Žive zajedno uz zajedničku saglasnost svih strana.
Ovako monogamni par plus ljubavnik/ljubavnica je očito ipak prihvatljiviji diskurs.
Problem sa poliamornim zajednicama je čisto ekonomsko-pravni, a ne moralni.To je problem šerijatskih brakova na određeni način.
Problem sa istopolnim zajednicama je drugačije prirode te je uspoređivanje sa poliamornim zajednicama je suštinski pogrešno.
mirza_15

#5218 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by mirza_15 »

moimoi wrote: 24/06/2023 22:02 Sta vam znaci uopste vecina i manjina?? Nekada je vecina izglasala progon manjine, konc logore i istrebljenje?! Je li to znaci da je vecina uvijek u pravu?
Čitati s razumjevanjem i ne preskakati.
Bloo
Globalna šefica

#5219 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 24/06/2023 22:09 Ja nisam zato da se razbija nos bilo kome osim u samoodbrani
Također nemam ništa protiv seksualnih orijentacija bilo koje vrste dok su one uz obostrani pristanak dvije punoljetne osobe i dok se ne reklamiraju i promovišu javno. Pa i na filmovima koji sadrže takve sadržaje postoje oznake dobne granice za njihovo gledanje u zavisnosti koliko su scene u filmovima eksplicitne. Pravo na rad, zdravstveno osiguranje i sl. koliko ja znam, ne zavisi od seksualne orijentacije. Apsolutno se protivim bilo kakvom uskraćivanju prava po tom osnovu. S druge strane sam apsolutno protiv promocije nečijih seksualnih opredjeljenja a pogotovo osobama mlađim od 18 godina.
Homoseksualna jedinka ima pravo na zdravstveno osiguranje. Zaposlenoj LGBT osobi se uplaćuju porezi i doprinosi.
LGBT osoba plaća poreze i ima pravo glasa.

LGBT osoba ne može da zasnuje zajednicu. Ne može da koristi porezne olakšice partnera. Ne može da posjeti partnera u bolnici. Nema pravo prilikom ostavinske rasprave.
Ovo je već više puta objašnjeno.

LGBT osoba ne može otvoreno reći da je LGBT osoba u bosanskim firmama (ne računamo NGO momente). LGBT osoba ne može dovesti svog partnera/partnericu na zajednički firmin ručak.

Seksualno opredijeljenje je i heteroseksualnost. Jer TI odlučiš da budeš heteroseksualac, zar ne?
I onda osobe od 15 do 18 godina gledaju filmove u kojima se heteroseksualne osobe ljube, gledaju plakate reklamne itd.

Image
basicm

#5220 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by basicm »

Heteroseksualac se radjas, to nije opredjeljenje. To je normalno stanje.
dragma
Vozim: Pješe

#5221 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dragma »

Neko bi ipak trebao uputiti gradonačelnicu da ona predstavlja jedan bitan grad, a ne sebe u periodu ovog mandata i da svaka njena izjava i akt razmiču i udaljavaju ona četiri vjerska objekta čijom se blizinom dičimo kao simbolom nase multikulturalnosti.
mirza_15

#5222 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 24/06/2023 22:10
mirza_15 wrote: 24/06/2023 21:53 Demokratija je glup sistem vladavine, ali ne znamo za bolji. Churchill je nešto u tom fazonu izjavio čini mi se. Ako ti znaš za bolji javi. Brak je oduvijek bila zajednica muškarca i žene. O seksualnim orijentacijama se može raspravljati nadugo i naširoko. Je li baš svako seksulano opredjeljenje uz saglasnost svih strana i ako su uključene osobe punoljetne dozvoljeno? Nemaju ni poligamni brakovi (evo neka i poliandrija bude tu) nikakva prava. Čak je kažnjivo stupati u takve zajednice. Zašto? Ako tri, četiri ili više punoljetnih osoba odluči da žive u jednoj takvoj zajednici zašto i to nije dozvoljeno i zakonom prepoznato? Gdje je tu problem? Nema logičnog objašnjenja osim što se prihvata da je sve što nam zapad kaže da je ljudsko pravo prihvatimo, a sve drugo odbacimo bez razmišljanja.

Brak je nekada bio i ugovoreni (sve u skladu sa zakonom), žene nekada nisu imale pravo na imovinu i pravo glasa, silovanje nekad nije bio kažnjivo, nekada je bile ilegalno da crnac ozeni bjelkinu i obrnuto...i tako dalje i dalje u prošlost.
Što se tiče poliamornih zajednica, postoje instance gdje su priznate zajednice, a u nekim državama je priznato (parental responsibilities of a polyamorous, three-parent family. ).
Poliamorne zajednice su barem iskrene. Žive zajedno uz zajedničku saglasnost svih strana.
Ovako monogamni par plus ljubavnik/ljubavnica je očito ipak prihvatljiviji diskurs.
Problem sa poliamornim zajednicama je čisto ekonomsko-pravni, a ne moralni.To je problem šerijatskih brakova na određeni način.
Problem sa istopolnim zajednicama je drugačije prirode te je uspoređivanje sa poliamornim zajednicama je suštinski pogrešno.
Brak je osnovna ćelija društva. Brak muškarca i žene omogućava nastavak vrste, potomstvo i razvoj istog. Brak je u tom smislu strateški bitna stvar za svaku zajednicu. To da se nekom omogući nasljeđivanje i rješavanje pitanja zajedničkog podizanja kredita, neka imovinska pitanja i sl. će se morati riješiti jer smo to preuzeli kao obavezu. Ali to nije brak. To nije ni porodica. To je nešto drugo.
omega369

#5223 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by omega369 »

Podrska za gradonacelnicu. Samo toliko :thumbup:
toska

#5224 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by toska »

Bloo wrote: 24/06/2023 21:06
mirza_15 wrote: 24/06/2023 20:45 A vlast prave oni koji dobiju više glasova. Imaju svoja prava i ti koji nisu većina, ali ne mogu nametati svoj stav većini pa da se većina podredi agresivnoj manjini. Ne može njihovo mišljenje o ploči na Kazanima ili vijećnici biti važnije od mišljenja većine. Isto važi i za projekcije na vijećnici. Neće manjina nametati većini te stvari. Nemaju te stvari veze sa pravima te manjine.
Što se tiče ploče na Kazanima, ako VEĆINA (pa ko god oni bili) ne želi da ime zločinca stoji na toj ploči, nemam više šta da kažem. :)
Prava manjina prestaju tamo gdje počinju prava većine.
A zadnju rečenicu upamti. Može biti primijenjena i na tebe i slične tebi tamo gdje ste manjina. :)
teško je dati odokativnu procjenu ali dojam je da Caco nikada nije uživao podršku u Sarajevu izvan dijelova Starog grada, ni u ratu!
e sad kakve igre se tu rade od nekih formalnih ili neformalnih grupa, ko bi znao.
Ozimician

#5225 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Ozimician »

Bloo wrote: 24/06/2023 22:15
mirza_15 wrote: 24/06/2023 22:09 Ja nisam zato da se razbija nos bilo kome osim u samoodbrani
Homoseksualna jedinka ima pravo na zdravstveno osiguranje. Zaposlenoj LGBT osobi se uplaćuju porezi i doprinosi.
LGBT osoba plaća poreze i ima pravo glasa.

LGBT osoba ne može da zasnuje zajednicu. Ne može da koristi porezne olakšice partnera. Ne može da posjeti partnera u bolnici. Nema pravo prilikom ostavinske rasprave.
Ovo je već više puta objašnjeno.

LGBT osoba ne može otvoreno reći da je LGBT osoba u bosanskim firmama (ne računamo NGO momente). LGBT osoba ne može dovesti svog partnera/partnericu na zajednički firmin ručak.

Seksualno opredijeljenje je i heteroseksualnost. Jer TI odlučiš da budeš heteroseksualac, zar ne?
I onda osobe od 15 do 18 godina gledaju filmove u kojima se heteroseksualne osobe ljube, gledaju plakate reklamne itd.

Image
Ovo je već pretjerivanje, ja lično poznajem mnogo LGBT osoba u BIH i niko od njih nema takve probleme.

Naravno, definisanje bračne zajednice je pandorina kutija, jer onda bi se moralo udovoljiti i drugim interesnim skupinama, npr. šta ćemo za one koji žele poligamiju da legaliziraju, ne mogu se onda i oni osjećati diskriminirano, moramo i to udovoljiti, itd.

I molim te da ne zagađuješ forum postavljanjem slike ove kreature, jer su realno stavovi zastupnika jedne opozicione partije krajnje irelevantni i ne treba im davati na važnosti.
Post Reply