Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote: ↑24/06/2023 19:46
Znaci ipak je sve bilo izrezirano kao sto se i cinilo jer nigdje bilo tragova borbi osim par losih slika i snimaka fol neceg da gori.
Dobro ako je bika rezija, onda je imala neki cilj?
Mozes li mi reci koji bi to mogao biti?
Na koji nacin ovo pogoduje ikom i Putinu i Prigozinu?
ja mislim da bi jedan od ciljeva mogao biti to da Putin vidi ko je fakat uz njega, a ko će mu okrenuti leđa čim zagusti... neki su pozurili sa izjavama, mnogi su se usutilii i nisu mu pruzili podrsku...
ne mora biti izrezirano, ali ako jest mislim da bi to moglo biti to.
drugi razlog bi mogao biti da pokaze drugima da i od tog nece nista biti i da i to ga nece skloniti sa te pozicije, da u stvari pokaze jos jacu moć...iako izgleda na prvu kao nemoć.
Last edited by Plavo-bijeli on 24/06/2023 19:58, edited 1 time in total.
Ovo neće biti bez posljedica, Putin je predstavljen kao kukavica i slabić koji ispunjava zahtjeve onih koji ga vojno izazovu, ruska vojska je ponižena pred cijelim svijetom, da ne spominjemo da će ovo itekako uticati na podršku naroda koji je shvatio da rat nije daleko koliko su mislili. Prigožina čeka let kroz prozor bila ovo predstava ili ne.
HelaS wrote: ↑24/06/2023 12:33
Zapadni "Kapital" je shvatio da mu je višestruko jeftinije platiti naknadu za uslugu za svih 70-80.000 Wagnerovaca, mislim čak i extra nagradu i za Prigožina, nego beskrajno "donirati" nebrojene milijarde Dolara Ukrajini, i od Ukrajine sutra postići čak i možda neizvjesnu vojnu silu, sloveniziranu sa vojno moćnim Poljacima, usred Evrope.
Drugo, sad je jasnije zašto je kontraofanziva onako mlaka i slabo učinkovita, i zašto je Prigožin dugo vremena udarna vijest u medijima sa izražavanjem nezadovoljstva spram Putina i ruske vojske. Ova Wagnerova vojna akcija u Rusiji, zapravo je dio ukrajinske kontraofanzive. Istovremeno osloboditi vojnog prisustva okupirano područje i izvršiti vojni udar na Putina i Komandu Ruske vojske. Ukoliko plan uspije, Ukrajinska vojska oslobodit će Krim do kraja jula, ili prije...
Možemo se baviti nagađanjima do sutra, no poprilično sam ubjeđen da je ovakav razvoj situacije iznenadio i sam Zapad.
Neučinkovita vojna kampanja daje svoj najgori mogući rezultat: neposlušnost na terenu. Uz obaveznu korumpiranost, koja je rak rana ruskog društva, što je slučaj i kod nas, glavni interes - uništavanje "nacista" se premjestio na rusko tlo gdje se krenulo u rušenje centralne vlasti.
Moja je teorija "pala u vodu" Kuhar Prigožin, prihvatio je Putinovu ponudu, više novca za Wagnerovce i njega osobno, i zaustavio okončanje ukrajinskog rata u korist Ukrajine i cijelog Svijeta. Sve za novac...
Prvi put da se kopaju rovovi oko Moskve jos od Guderijana.
Svijet se davno uvjerio u slabost Rusije, ovo sad je novi level. Sve osim unistenja Wagnera za Putina je propast. Ovako je samo malo odgodio sebi pad. Sad svaka budala koja komanduje divizijom vojske moze doci do Moskve.
Ovaj dan oznacava Dan pocetka potpune pobjede Ukrajine nad Rusijom.
Nije ovo jos ni blizu gotovo. Cuj rezija kepeca i kuhara. Ovo kepec nece hallaliti. Ima sad da se ide u lov na vjestice. Ko je uzdrmao ko je bio uz njega, ko je protiv itd. Ukrajinci su ovdje najvise dobili. Pola vojske nije lojalna putinu.
pici wrote: ↑24/06/2023 20:04
Nije ovo jos ni blizu gotovo. Cuj rezija kepeca i kuhara. Ovo kepec nece hallaliti. Ima sad da se ide u lov na vjestice. Ko je uzdrmao ko je bio uz njega, ko je protiv itd. Ukrajinci su ovdje najvise dobili. Pola vojske nije lojalna putinu.
i putin je pička. u ratu u ukrajini više puta dokazano. ljuti se na generale, a ljudi zaratili sa cijelim svijetom.
Nema te izrezirane foluske u kojoj ce Putin stati pred kameru i fakticki reci da je u toku drzavni udar i da ce izdajnici biti kaznjeni, a onda da pojede vuk magarca.
Neko mora najebat.
kaže Kuhar na svom službenom kanalu da nema nikakvog dogovora
jebo majku ko koga ovdje jebe
To je objavio prije nego što je objavio zadnju audio poruku na kojoj je potvrdio da se povlači. Wagnerovci se vraćaju u Rostov, odnosno njih par hiljada od kojih ste očekivali da svrgnu vlast i Rusiju pretvore u liberalnu Švicarsku.