Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HelaS wrote: ↑24/06/2023 12:33
Zapadni "Kapital" je shvatio da mu je višestruko jeftinije platiti naknadu za uslugu za svih 70-80.000 Wagnerovaca, mislim čak i extra nagradu i za Prigožina, nego beskrajno "donirati" nebrojene milijarde Dolara Ukrajini, i od Ukrajine sutra postići čak i možda neizvjesnu vojnu silu, sloveniziranu sa vojno moćnim Poljacima, usred Evrope.
Drugo, sad je jasnije zašto je kontraofanziva onako mlaka i slabo učinkovita, i zašto je Prigožin dugo vremena udarna vijest u medijima sa izražavanjem nezadovoljstva spram Putina i ruske vojske. Ova Wagnerova vojna akcija u Rusiji, zapravo je dio ukrajinske kontraofanzive. Istovremeno osloboditi vojnog prisustva okupirano područje i izvršiti vojni udar na Putina i Komandu Ruske vojske. Ukoliko plan uspije, Ukrajinska vojska oslobodit će Krim do kraja jula, ili prije...
Možemo se baviti nagađanjima do sutra, no poprilično sam ubjeđen da je ovakav razvoj situacije iznenadio i sam Zapad.
Neučinkovita vojna kampanja daje svoj najgori mogući rezultat: neposlušnost na terenu. Uz obaveznu korumpiranost, koja je rak rana ruskog društva, što je slučaj i kod nas, glavni interes - uništavanje "nacista" se premjestio na rusko tlo gdje se krenulo u rušenje centralne vlasti.
A pored toga sto je Lukashenko vec pobjegao cujem da je Putinov avione upravo poletio iz Moskve
Taj sigurno nece ostati u Moskvi
Putin je razgovarao sa predsjednikom Kazahstana jutros, ovaj rekao vaša unutrašnja stvar. Pročitao sam negdje, puno je dezinformacija ali ipak, da nije dozvoljeno njegovom avionu ulazak u Kazahstan. Činjenica da je razgovarao sa Tokayevim jutros, dok hala gori, sigurno je nešto tražio tenkove ili azil pitanje je sad.
Kad bih morao birati između ovog vagnerovca i putina, ja biram putina. Ovaj prigožin je luđi 1000 %. Milorad na steroidima! Za njega ne bih mogao garantovati da neće iskoristiti nuklearni arsenal kada bi imao kodove.
Da li su ovi sto komentarisu protiv Rusije svesni da ako Rusija izgubi ovaj rat da cemo mi tj.Srbija nestati.Nato samo ceka momenat da nas napadne.Jedini nacin je izdrzati dok Rusi nesto konkrentnije ne promene u Svetu.Kako oni prodju tako cemo i mi.
emirolini wrote: ↑24/06/2023 13:03
Hahaha Wagnerovci protiv cecena u Rusiji
Ovo neko ne bi mogao ni napisati, mislio bi previse je.
Dva omiljena negativca udarila jedan na drugoga, ćelo na bradonju, ljepota. Ne bi to bio pristojan fajt bez barem po 20 000 suncokreta na obe strane. Ljudski je nadati se, da će biti i više.