Ukrajina

tindbe

#170801 Re: Ukrajina

Post by tindbe »

Zlo se vraća kući.
drug_profi

#170802 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

lajkujMe wrote: 23/06/2023 22:05 Ma nesto tu ne stima Rusi su to ne zaboravljajte

🤔
Sajops je moguc, ali sacekacemo.
Bio ne bio, djelovace i na ruske trupe u Ukrajini, sto dosta omeksava linije.
splinter

#170803 Re: Ukrajina

Post by splinter »

JoseMujica wrote: 23/06/2023 22:36
lajkujMe wrote: 23/06/2023 22:28

E vidis ja tu moram da se sjetim samog Putina da ga malo ne podcjenjujes?

Zaboravljate vi ko je on a? Covjek koji je unistio 2 bloka zgrada u Moskvi da postane predsjednik.
Bivsi KGB spijun agenat.
Izuzetno podmukao i lukav
Ali i brutal i bezosjecajan narcis

Nije vama cudno bilo Putinovo druzenje s "telegramistima"?
Sve je kod Rusa u bobu iscenirano vole lagat i preformulisati realnost to je boze :-)

Nesto meni ovdje ne stima sve je ovo nekako "planski" stihijski pustano u javnost.
Krenulo sve od samog pada Bakhmuta govorimo o koliko 3 do 5 dana prije pada desava se famozni SOJGUUU GERASIMOV gdje mi je municija!

Zasto? Municije nije falilo osvojili bi Bakhmut svakako pitanje dana je bilo i meni uopste nije iznenadilo sto je pao kad je pao.

I od tada krece ovo pomalo stihijski, Khadirov tu i tamo a vojska se usutila? Wtf? Prigozin cas napada vojni vrh cas hvali Putka pa cak je hvalio Zelenskog :?

Ako ima poenta iza svega ovoga volio bih vidjeti ishod jer ovo ako je sve Ruski psyops damn fuq svaka cast bas se zadali serija se moze napraviti
ima logika...jedino što mi pada na pamet da Putko ovim tare vojsku i potpuno je stavlja pod svoju šapu a Šojgu i generali postaju žrtveni jarci.

minus u prilog ovakve teze je da Putko već ima vojsku pod kontrolom, a plus u prilog teze je da Grand Brko nije jednom iste takve čistke radio, dakle takvo nešto je u svijetloj tradiciji KGB-a.

a da ne kažem da bi takvo šta bilo win-win za sve...rusi se povlače iz Ukrajine, Šojgu i generali ostaju bez glava, Putko dodatno učvršćuje vlast, Rusija ostaje koliko toliko stabilna neko vrijeme....i onda ide neki program ala nafta za hranu :mrgreen:
Neko će ipak morati posjetiti Hag, sad se miješaju karte pred zadnji krug...
Krokodajl

#170804 Re: Ukrajina

Post by Krokodajl »

U Rostovu oklopnjaci na ulicama grada....

Vraća se vojska kući :lol:
madner

#170805 Re: Ukrajina

Post by madner »

lajkujMe wrote: 23/06/2023 22:28
madner wrote: 23/06/2023 22:18 Putin je slab car, a Boyari nikad ne diraju slabe carave.

Ovo je bitka izmedju Cele i Cele protiv Shogija i Garasimova.
Za Ukrainu bi bilo dobro da nesposobni pobjede.
E vidis ja tu moram da se sjetim samog Putina da ga malo ne podcjenjujes?

Zaboravljate vi ko je on a? Covjek koji je unistio 2 bloka zgrada u Moskvi da postane predsjednik.
Bivsi KGB spijun agenat.
Izuzetno podmukao i lukav
Ali i brutal i bezosjecajan narcis

Nije vama cudno bilo Putinovo druzenje s "telegramistima"?
Sve je kod Rusa u bobu iscenirano vole lagat i preformulisati realnost to je boze :-)

Nesto meni ovdje ne stima sve je ovo nekako "planski" stihijski pustano u javnost.
Krenulo sve od samog pada Bakhmuta govorimo o koliko 3 do 5 dana prije pada desava se famozni SOJGUUU GERASIMOV gdje mi je municija!

Zasto? Municije nije falilo osvojili bi Bakhmut svakako pitanje dana je bilo i meni uopste nije iznenadilo sto je pao kad je pao.

I od tada krece ovo pomalo stihijski, Khadirov tu i tamo a vojska se usutila? Wtf? Prigozin cas napada vojni vrh cas hvali Putka pa cak je hvalio Zelenskog :?

Ako ima poenta iza svega ovoga volio bih vidjeti ishod jer ovo ako je sve Ruski psyops damn fuq svaka cast bas se zadali serija se moze napraviti
Ne podcjenjujem, hocu reci da nije cilj dirati sistem Putin i Putina samog. Nego Celo i Celo pokusavaju promjeniti odnos snaga.

Moja stroga licna teorija je da je zimus Putin htio da vidi ko je sposobniji, Shogi ili Celo. Ovo sad je predstava za javnost da skloni Shogija i ostale koji ne podrzavaju kurs 100%.
drug_profi

#170806 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

madner wrote: 23/06/2023 22:09 Tri mogucnosti:
1. Klan podobnih je pobjedio klan sposobnih kod Rusa: odlicno za dugorocne izglede.
2. Klan sposobnih ce izvrsiti brz puc, lose za dugorocne izglede.
3. Varka, po meni najmanje vjerovatno od svih scenarija.
Pod 1. Pregazice Wagnera vrlo vjerovatno. Prigozin ce izvrsit "samoubistvo".
quoter

#170807 Re: Ukrajina

Post by quoter »

Image

Nije Čehoslovačka a nije ni Ukrajina a nije ni Rostovo kod Bugojna :lol:
Crvene_brigade

#170808 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Transporteri i vojna vozila na ulicama...

Mrvice_ba

#170809 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

Krokodajl wrote: 23/06/2023 22:40 U Rostovu oklopnjaci na ulicama grada....

Vraća se vojska kući :lol:
Nadam se da ce ti prasad u siriji zakmecati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#170810 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ljudi moji koji crni sajops il fejk. Znatel da ovo slusaju i ruski vojnici na frontu. Ja bi prvi uzeo pušku i uputio se kuci, koja crna ukrajina, nacisti, fasisti i ostali bakraci.
Ovo najvise djeluje na same ruse.
drug_profi

#170811 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Krokodajl wrote: 23/06/2023 22:09 Шойгу будет повешен на красной площади и ляжет в мавзолей вместе с Лениным, - Пригожин.

Пригожин: «Все патриоты россии, настоящие патриоты страны, знающие историю, а не фанаты слабой власти, предавшей интересы государства, выходите на улицы, оружие мы найдем. Этой ночью мы решим вопрос предателей и преступников, опозоривших россию. Их имена - Шойгу и Герасимов»

...

Ako je ovo rekao...
A jebemliga... ne znamo ruski. :-)
Šojgu će biti obješen na Crvenom trgu i leći u mauzolej s Lenjinom, - Prigožin.

Prigožin: “Svi domoljubi Rusije, pravi domoljubi zemlje koji poznaju povijest, a ne ljubitelji slabe vlade koja je izdala interese države, izađite na ulice, naći ćemo oružje. Ove noći ćemo riješiti pitanje izdajnika i zločinaca koji su obeščastili Rusiju. Zovu se Šojgu i Gerasimov"
512MB

#170812 Re: Ukrajina

Post by 512MB »

Rusi su skontali da je Prigozin strani agent, tojest da je od pada Bachmuta američki igrač i u talu sa njima. Sad ga idu uništiti.

Ako Prigozin Amerima donese Putinov skalp, biće na čelu krnje Rusije, i imaće podršku.

Sve je dogovorio Budanov.

I da, odavno se sumnja da Putin ima Parkinson plus Demenciju, tojest da sve slabije kuži o čemu se radi...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#170813 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

drug_profi wrote: 23/06/2023 22:41
1. Klan podobnih je pobjedio klan sposobnih kod Rusa: odlicno za dugorocne izglede.
šta ako vojska podrži Wagner? :mrgreen:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#170814 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

video wrote: 23/06/2023 21:51
GandalfSivi wrote: 23/06/2023 21:31

Dancima?
Ma ja jebogati, to je stara vikinska poslovica a Danejci su bili Torovi amidzici :D
Nemojte na karananu...i ja kada pokusam napisati Danajcima iskoci rijec Dancima...tako da nigdje veze. :-)
Neka je slava Ukrajini i njenim herojima. :wink:
madner

#170815 Re: Ukrajina

Post by madner »

Ako ne zgaze, onda je to plan da se rjese Shogija i Shogijevih.
Krokodajl

#170816 Re: Ukrajina

Post by Krokodajl »

De nek neko Kadirova probudi, il nije ovo njegov rat.
512MB

#170817 Re: Ukrajina

Post by 512MB »

Šojgu će biti obješen na Crvenom trgu i leći u mauzolej s Lenjinom, - Prigožin.

Prigožin: “Svi domoljubi Rusije, pravi domoljubi zemlje koji poznaju povijest, a ne ljubitelji slabe vlade koja je izdala interese države, izađite na ulice, naći ćemo oružje. Ove noći ćemo riješiti pitanje izdajnika i zločinaca koji su obeščastili Rusiju. Zovu se Šojgu i Gerasimov"

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#170818 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

Je li ovaj pouzdan? Od tri dana za osvajanje Kijeva do osiguravanja Moskve, lol
Krokodajl

#170819 Re: Ukrajina

Post by Krokodajl »

Hakiralo Ruske TV stanice, prikazuju video Prigožinovog apela.
SanskiBiser

#170820 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

sa informnapalma njihova misija je "Razotkrivamo mitove i razotkrivamo tajne ruskog hibridnog rata", volontersko udruzenje OSINT analiticara formirano prosle godine odmah nakon ruske invazije...

Odlučili su ne čekati Wagnera do 1. srpnja i igrati naprijed. Sada mreža Prigozhynovih ratnika širi video (izgleda kao Krynge IPsO s lošom produkcijom) kao da su pogođeni ruskim raketnim napadom. A u odgovoru Wagneru kažu da će brzo odgovoriti MORU-u. Girkin već urla da je ovo pokušaj vojnog udara 😁

Navijamo za obje strane, ali upozoravamo da ovo može biti remi od Rusa. Snimka o "raketiranju kampa Wagner" izgleda previše nespretno.

P.S: lutrija Rusa možda ima za cilj stvoriti lažni dojam kod Oružanih snaga da je ovo pravi trenutak za veliku protuofenzivu. Dok gledamo ovu žabu-poskoka.
Smatramo da je ovaj video dostojna predstava Wagnera. Raketni udari na kamp ne liče na pionirske lomače 🔥 Ovo je dodatak prethodnom postu. Ako Prigožin ovim videom riješi unutarnja pitanja borbe za vlast, u redu je, ali do sada nisu izvedeni nikakvi udari na pozadinske baze Wagnerijanaca.
Ako je to Prigožinova nekoordinirana PR akcija na razini Putina, onda možemo savjetovati MORF-u da zada pravi udarac po Wagnerovim pozadinskim bazama, ali oni to sada baš i ne očekuju, jer misle da su "uzeli Šojgua za puntu". Prigozhin je već legalizirao ovaj korak u medijima. Telegram kanali već govore o raketnom napadu, tako da se nema što izgubiti. Šojgu, molim te! 🚀
:lol:
Anton Pavluško, OSINT analitičar InformNapalma, u svojoj objavi na Facebooku također sumnja u realnost sukoba i šali se:

“Vessa Wagner sada može dobiti politički azil u Mađarskoj.

Ostankino hitno traži snimku baleta Labuđe jezero.

P.S Po mom mišljenju, Prigožin nastavlja s kontroliranom političkom karijerom u poslijeratnoj Rusiji. Glavni stožer Ministarstva obrane Ruske Federacije zajedno s GRU dobro igraju svoju ulogu i ništa više.

P.P.S. Želimo nerede u Rusiji, ali ovo je sranje za birače Žirinovskog i sranje GRU-a protiv FSB-a"
Ali ništa ne priječi da se “Crni labud” pojavi na sceni na određenoj pozornici ovog kazališta
(teorija je Crni labud).
Prigožin nastavlja provocirati Šojgua glasovnim porukama. Kadirov može tražiti sve (* p ili r - zamijenite se) 😁

P.S.: Zanimljivo je da se u svojim večernjim audio komentarima Prigožin oslanja na temu značajnih gubitaka na frontu, kao da je Šojgu sam dao naredbu da se u mrtvačnici Rostova na Donu sakrije 2000 svježih leševa. Na tom valu, ako ove noći rekordan broj Rusa na frontu bude poslan svojim precima u dobro ciljanim udarima, to može izazvati "domino efekt" i poklopiti se s Prigožinovim medijskim djelovanjem na ovu temu.
RefPus

#170821 Re: Ukrajina

Post by RefPus »

U sustini ne desava se nista, niti ce se sta desiti. Ako i gdje jedni na druge zapucaju, to ce trajati vrlo kratko. Previse se buke diglo oko Prigozina i tog laznog napada na Wagner od strane ruske vojske.
splinter

#170822 Re: Ukrajina

Post by splinter »

Noćaš biće pakao, nočaš biće ludnica...
jednonogi_Jack

#170823 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

madner wrote: 23/06/2023 22:46

Ako ne zgaze, onda je to plan da se rjese Shogija i Shogijevih.
Nemoj nam vezat' šuhu. :D
SanskiBiser

#170824 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Wagnerov centar u Sankt Peterburgu pretražuju specijalci, a, prema riječima očevidaca, grad nadlijeću vojni zrakoplovi.
Nevzorov

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#170825 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ja sam odmah reagovao na ove placenicke grupe i jos mobilisali robijaše, ma hajte molim vas. Kako mozes biti domoljub ako si placenik. Nikako. Ko plati vise, za njega ratujes, koja crna rusija i bakraci. Dok su mogli, paliti, ubijati, pljackati i silovati, tu su bili.
Znao sam da ce ih Bahmut kostati, to je bila mišolovka za đenerala. Sad se koljite medju se.
Post Reply