I ja znam tipa ima 58 godina i godinama radi na kvadrantu na pijaci drži 4 bixa, rastura odjecu iz turske, kupio 5 stanova... podmirio i unucad a taj biznis prijavio na ženu a on sa ratnim ima ukupno 16 godina staža i na birou je! Kaze nisam budala da placam doprinose kad ima zdravstveno preko biroa a dobice starosnu penziju kad napuni 65 godina a i zena ce imati jer joj placa minimalne doprinise. I njima dosta vec sad 1100 su dvije minimalne penzije.Ozimician wrote: ↑15/06/2023 13:48![]()
![]()
![]()
![]()
Ja u BIH poznajem samo par osoba koje imaju regularno penziju (i to su svi bili uposlenici u drzavnoj sluzbi), od ovih koji se zale na minimalnu penziju, kad upitas koliko staza, ovoga, onoga... skontas da takav ne bi ni u Njemackoj imao vecu penziju, obzirom koliko je uplacivao, mozda bi i manje dobio cak. xD
Znam i dosta tako "gazdica" koji imaju minimalnu penziju i kukaju na to, a sami sebi nisu htjeli isplacivati vise od minimalca.
Ovdje se onda nadje svako ziv da zali "penzionere s minimalnom penzijom".
Do tad ce uzeti jos 5 stanova i napuniti u 5 banaka po 70000 koliko je osigurano.