BiH - Crna hronika
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: BiH - Crna hronika
tek je prošlo 26 minuta
- vjeshalica
#27 Re: BiH - Crna hronika
Ma ko ce znati ovako na osnovu clanka sve sta se desilo. Nekako bas bas...pricao mi lik sto radi u policiji za onog ludjaka sto je nozem ubio 3 a povrijedio 8 ljudi u Visokom, ljudi ga mlavili lopatama i palicama nisu mu nista mogli kad ga je luda spucala, niko to ne zna kad ludjak poludi koju silu ima.HelaS wrote: ↑14/04/2023 09:03Ovdje ima stotine komentara koji opravdavaju prekomjernu upotrebu policijske sile i zlatnim slovima pišu da je "batina iz raja izašla"vjeshalica wrote: ↑14/04/2023 08:52 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/82 ... iz-priluka
Ne zna se sta da covjek kaze...
Pa kad se desi ovakav ishod, onda muk...![]()
Još i psihički bolesnik![]()
- insaneinthebrain
#28 Re: BiH - Crna hronika
evo i kod nas pucnjava
Učenik pucao u osnovnoj školi u Lukavcu, teško ranio jednog uposlenika
?v=2
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230614036
?v=2https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230614036
-
Zoooka
#29 Re: BiH - Crna hronika
Mene ovdje ubjeđivali da se stanje iz Beograda neće prenijeti kod nas.
Sve je to isti mentalitet
- sinuhe
#30 Re: BiH - Crna hronika
Skole su opasna mjesta i za ucenike i za osoblje. Za nesto sto se desi na ulici ili radnom mjestu zove se policija a u skolama se tolerise.
-
laik1981
#31 Re: BiH - Crna hronika
Slusam sad nekog bradonju na N1. Sociolog neki Vladimir Vasic. Hladno covjek kao savjet rece istucite svoje dijete
Dobro mi svaki dan nemamo masakre.
Dobro mi svaki dan nemamo masakre.
-
Zoooka
#32 Re: BiH - Crna hronika
Nije daleko od istine čovjek, naravno ne mislim da se tuče dijete za svaku sitnicu i da se dijete krvnički udara, ali da se malo rukom po guzi, to svakako treba. Djeca danas su katastrofa, previše razmažena, sve im se da, uvijek su nadrk.ana itd itd
- Laertes
#33 Re: BiH - Crna hronika
Problem je cjelokupno stanje u državi, nekompetentnost i qrcobolja ljudi da rade svoj posao.
Mi mamo nove generacije delinkvenata, a disciplinske mjere iz Titinog vakta. Najviše što je škola mogla ovdje da uradi je premještaj u drugu školu, i ovaj Gabrijel je od polugodišta u drugoj školi. I čiji je posao bio da dalje prati šta on radi? Ko ga je trebao, ili mogao, spriječiti da ovo uradi?
I valjda sad su svi svjesni da ovo nisu izolirani slučajevi. Ja sam već pisao na forumu o slučaju 16-godišnje učenice i njenih oko 60 dojava za bombe što u srednjim školama u Lukavcu, što u Domu zdravlja i lokalnom tržnom centru. Policija odradila svoje, našli je, optužena, osuđena (posjete svaki dan Odgojnom centru u Tuzli, jbt), ali školi vezane ruke za isključenje, jer, pošto je maloljetna osoba, ni Sud ni Tužilaštvo ni psihijatri ne smiju dostaviti pismeno da je ona to uradila. Ona cijelu školsku godinu ne dolazi u školu, ljekarska opravdanja, ali je sad podnijela zahtjev za razredne ispite (da polaže godinu), i onda bi od septembra redovno, kao da ništa nije bilo. I ko je tu kriv? Iskreno, kad sam čuo za pucnjavu u školi u Lukavcu, pomislio sam prvo da je ona...
Nedime, izdrži...
Mi mamo nove generacije delinkvenata, a disciplinske mjere iz Titinog vakta. Najviše što je škola mogla ovdje da uradi je premještaj u drugu školu, i ovaj Gabrijel je od polugodišta u drugoj školi. I čiji je posao bio da dalje prati šta on radi? Ko ga je trebao, ili mogao, spriječiti da ovo uradi?
I valjda sad su svi svjesni da ovo nisu izolirani slučajevi. Ja sam već pisao na forumu o slučaju 16-godišnje učenice i njenih oko 60 dojava za bombe što u srednjim školama u Lukavcu, što u Domu zdravlja i lokalnom tržnom centru. Policija odradila svoje, našli je, optužena, osuđena (posjete svaki dan Odgojnom centru u Tuzli, jbt), ali školi vezane ruke za isključenje, jer, pošto je maloljetna osoba, ni Sud ni Tužilaštvo ni psihijatri ne smiju dostaviti pismeno da je ona to uradila. Ona cijelu školsku godinu ne dolazi u školu, ljekarska opravdanja, ali je sad podnijela zahtjev za razredne ispite (da polaže godinu), i onda bi od septembra redovno, kao da ništa nije bilo. I ko je tu kriv? Iskreno, kad sam čuo za pucnjavu u školi u Lukavcu, pomislio sam prvo da je ona...
Nedime, izdrži...
- vjeshalica
#34 Re: BiH - Crna hronika
Kako ne smiju kad navodis da je osudjena? Ako je osudjena onda je presuda donesena i provodi se. Sta se tu tacno ne smije?
- vjeshalica
#35 Re: BiH - Crna hronika
Tipicna seoska poluizbrijana glavuđa, ubica u povoju. Beli su mu u kuci obozavatelji SDA...insaneinthebrain wrote: ↑14/06/2023 09:43 evo i kod nas pucnjava![]()
![]()
?v=2
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230614036
-
Seyfo
#36 Re: BiH - Crna hronika
I ono se sveti, 13-14 godina.
Kako će se s njim postupiti je jako bitno.
Jer će time biti dato na znanje drugim potencijalnim ubicama tog uzrasta, šta ih čeka. Hoće li biti ohrabreni ili demotivisani.
Sad je taj momenat, reklo bi se, prijelomni.
Kako će se s njim postupiti je jako bitno.
Jer će time biti dato na znanje drugim potencijalnim ubicama tog uzrasta, šta ih čeka. Hoće li biti ohrabreni ili demotivisani.
Sad je taj momenat, reklo bi se, prijelomni.
- ZoomZoomKiwi
#37 Re: BiH - Crna hronika
Treba mu spucat luger u mozak, eto kako postupiti. Kakva rehabilitacija kakva resocijalizacija, kakve pičke materine, samo metak.
- Laertes
#38 Re: BiH - Crna hronika
E, tu dolazimo do pravilnika o disciplinskoj odgovornosti u školi. Ni jedna institucija, pozivajući se na zaštitu maloljetnika (kao da ih nema još 300 u školi), ne želi dostaviti pismeni dokument o tome. Što bi u USA rekli, sealed file.vjeshalica wrote: ↑14/06/2023 13:33 Kako ne smiju kad navodis da je osudjena? Ako je osudjena onda je presuda donesena i provodi se. Sta se tu tacno ne smije?
-
laik1981
#39 Re: BiH - Crna hronika
Ne znam samo u kojoj skoli i na kojem predmetu je naucio da je istuci dijete mjera koju treba predlagati roditeljima. Ja prvi put vidim i cujem da neko, ko se predstavlja kao struka, predlaze takvu metodu.
Last edited by laik1981 on 14/06/2023 13:44, edited 1 time in total.
- ZoomZoomKiwi
#40 Re: BiH - Crna hronika
Pa kako su prestali tući djecu tako nam se ovo sve i dešava.
Mene da nisu par puta “istukli” sad bih možda bio na horsu.
Mene da nisu par puta “istukli” sad bih možda bio na horsu.
- nivla
#41 Re: BiH - Crna hronika
ovo i jesu djeca koju roditelji paze ko kap vode na dlanu i sve zivo im tolerisu jer su ta djeca posebna, zlatna i niko ne smije ni ruzno da ih pogleda
ne kazem da je batina rjesenje za sve, ali …
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#42 Re: BiH - Crna hronika
U moje doba....da su postojali ovi "strucnjaci"..ne bi ni jednog roditelja bilo na slobodi, sreca, nije bilo tad strucnjaka... 
- ZoomZoomKiwi
#43 Re: BiH - Crna hronika
Batina je iz raja izašla.
Reče jednom davno jedan komšija moj dok je ubijao boga u mom jaranu jer je ovaj nešto debelo zajeb’o. Toliko debelo da se ne sjećam šta je bilo
Reče jednom davno jedan komšija moj dok je ubijao boga u mom jaranu jer je ovaj nešto debelo zajeb’o. Toliko debelo da se ne sjećam šta je bilo
- Haris.ba
#44 Re: BiH - Crna hronika
Ne znam sto se uzbudjujete sto neko iz struke prica da se udaraju djeca. Ili da se ne udaraju. Svejedno.
Ko da cemo poslusati.
Bice ovoga pucanja jos vise. Ne moze toliko pogresnog ulaganja u roditelje i djecu da ne poluci ovakve kvalitetne rezultate.
Ko da cemo poslusati.
Bice ovoga pucanja jos vise. Ne moze toliko pogresnog ulaganja u roditelje i djecu da ne poluci ovakve kvalitetne rezultate.
Last edited by Haris.ba on 14/06/2023 13:49, edited 1 time in total.
-
laik1981
- ZoomZoomKiwi
#46 Re: BiH - Crna hronika
Supruga mi radi u prosvjeti pa vrlo dobro znam kakva su djeca, tj. majmuni sad.
Moju generaciju je učiteljica tukla, plus mi još stari zaveže šamarčinu što me učiteljica uopće opominjala.
Danas, opomeneš dijete za nešto za što ga zaista moraš opomenuti, prvo te ne posluša, a drugo digne se hajka kao ti djetetu ograničavaš slobode, ne smiješ ga opominjati ne smiješ ovo ne smiješ ono, još samo nisu počeli roditelji tući učiteljice.
U šta će odrasti te takve individue, teško je reći, ali da je bonton prestao postojati tako nekako sa prestankom strožije discipline, jeste itekako.
Bontona više nema.
Seljakluk i prostakluk vladaju.
Divljaštvo i neotesanost.
Samoživost i bezobrazluk.
To su vrijednosti koje ovaj sistem odgaja već 30 godina, jer takve odgovaraju vladajućim.
-
moimoi
#47 Re: BiH - Crna hronika
-
nlt
#48 Re: BiH - Crna hronika
Vidjeli smo šta su radili 90tih oni što su ih redovno tukli kod kuće, a i u školi su ih tukli
-
moimoi
#49 Re: BiH - Crna hronika
Ja ne bih rekla da su to djeca kojima sve sve tolerise. Mislim da su to djeca koja dobijaju redovno cuske po potiljku i sa kojima se ne razgovara zasto je nesto pogresno. Mislim da su to djeca koja ne smiju zaplakati jer im se ruga da su slabici
-
Mrvice_ba
#50 Re: BiH - Crna hronika
Tebe 92. Godište? Tukla uciteljica?EFD22 wrote: ↑14/06/2023 13:50Supruga mi radi u prosvjeti pa vrlo dobro znam kakva su djeca, tj. majmuni sad.
Moju generaciju je učiteljica tukla, plus mi još stari zaveže šamarčinu što me učiteljica uopće opominjala.
Danas, opomeneš dijete za nešto za što ga zaista moraš opomenuti, prvo te ne posluša, a drugo digne se hajka kao ti djetetu ograničavaš slobode, ne smiješ ga opominjati ne smiješ ovo ne smiješ ono, još samo nisu počeli roditelji tući učiteljice.
U šta će odrasti te takve individue, teško je reći, ali da je bonton prestao postojati tako nekako sa prestankom strožije discipline, jeste itekako.
Bontona više nema.
Seljakluk i prostakluk vladaju.
Divljaštvo i neotesanost.
Samoživost i bezobrazluk.
To su vrijednosti koje ovaj sistem odgaja već 30 godina, jer takve odgovaraju vladajućim.