Hmmdrug_profi wrote: ↑12/06/2023 00:24Mi smo svi braća i sestre. Potomci oko 3000 jedinki homo sapiensa koje su prezivjele teska historijska iskusenja.
*otkud paprika zna, ili trešnja, da mene privlače njena boja i okus
Hmmdrug_profi wrote: ↑12/06/2023 00:24Mi smo svi braća i sestre. Potomci oko 3000 jedinki homo sapiensa koje su prezivjele teska historijska iskusenja.
Odvratan komentar.drug_profi wrote: ↑12/06/2023 02:15Nasi bili bolji? A ja cuo da je Shaktar vodio.
Nema logike sva ta prica da neko nekog pocne iz cista mira udarat na taj nacin da se ukljuce i odrasle osobe i to mogu samo budale pusiti.
Tu je moralo biti hinjskih i ciganskih provokacija. Znajuci tu skolu i trenere, sasvim ocekivano.
Fakat,kakvi stereotipi o sopstvenom narodu.silver_testelone wrote: ↑12/06/2023 03:18Odvratan komentar.drug_profi wrote: ↑12/06/2023 02:15
Nasi bili bolji? A ja cuo da je Shaktar vodio.
Nema logike sva ta prica da neko nekog pocne iz cista mira udarat na taj nacin da se ukljuce i odrasle osobe i to mogu samo budale pusiti.
Tu je moralo biti hinjskih i ciganskih provokacija. Znajuci tu skolu i trenere, sasvim ocekivano.
Rujani su ti više za opciju poklat i silovat civile, nego za neku veliku borbu sa jakim protivnikom. Sva njihova xerojstva su uglavnom djelo propagande, nekad iz samog Mordora a nekad od naših domaćih malorusa.Maliodmene wrote: ↑11/06/2023 23:38
Naravno, samo kazem da neke rovove prelahko uzimaju bez ikakvih zrtvi. Samo sam to htio da kazem.
I mene to zanima, svakih par stranica, neko se zabrine radi nekakve utakmice i to baš na ovoj temi.
Jutarnje ažuriranje 12.06.2023.
Min. odbrane je u 03:00 potvrdio da je Makarivka oslobođena. U isto vrijeme, turistički blogeri su izvijestili da su ukrajinske snage u Staromajorskeu. To je donekle realno za laku motoriziranu jedinicu. Pritom je logično i taktički nastojati što brže napredovati prije dolaska turističkog pojačanja iz Hersonske oblasti. izgleda da i turisti razmišljaju na isti način i pokušavaju nas spriječitiponovno dizanje u zrak manjeg ribnjaka, rijeka/kanal se prelijeva ali ne u tolikoj mjeri da nas spriječi u napadu.
Kad krenemo staromaiorke, ostaje samo 15 km do mjesta gdje turisti imaju posljednju obrambenu jedinicu, nakon toga je čista cesta za Mariupol. Kao pilu, koristimo minimalne trupe i imamo velike snage spremne za napad gdje čistimo turističke linije. Imamo operacije u još 4 mjesta u regiji Zaporizhzhia.
Bakhmutska fronta i dalje ima radio tišinu, ali su tamošnje brigade izvijestile o djelomičnom uspjehu. Turisti su smjestili sve vojnike koje mogu slobodno u područje do središta Berkhivke i Klischiivke.
Marinka fronta se dovoljno smirila da su prvi novinari mogli ući u grad. Akhmatove trupe su izgleda izgubile interes za to područje.
Nastavljam svoju kritiku potpune radijske šutnje i ovaj put iz pogleda naših vojnika na prvoj crti. Kad si vojnik i smješten u tzv. džep na fronti, svjestan si samo onoga što se događa u tvom malom dijelu fronte. Imate svoj mobilni telefon i možete se na sigurnom mjestu spojiti na internet kako biste prikupili informacije o općem stanju. Kad samo vidite video i fotografije uništene ukrajinske oklopne tehnike i poplavu lažnih informacija na turističkim blogovima, pokvari vam se raspoloženje i pojave se sumnje u uspjeh naše ofenzive. Ova situacija, i sam sam to iskusio, je depresivna i iscrpljuje motivaciju. Naravno, 2 sata nakon operacije niste trebali to početi bauljati u telegramu, ali možete barem općenito informirati o stvarima bez otkrivanja tajni.
Drugi uspjesi o kojima mogu izvijestiti su uspješan napad raketama na željeznički most jugozapadno od Melitopolja. To onemogućuje željezničke prijevoze novih vojnika i streljiva na front u Zaporizhzhia za turiste. Nadalje, izbacujemo topničke položaje iza prve crte, što turistima slabi vremenski okvir za održavanje. Neće proći dugo prije nego što će morati početi racionirati streljivo. Uz pomoć obavještajnih podataka naših saveznika, neprestano otkrivamo nova manja čvorišta, koja zatim pozdravljamo odozgo.
Iz dostupnih informacija na prvim crtama i napadima iza turističkih linija sugerira se da se napad zapravo dobro odvija.
Podaci o žrtvama još uvijek nedostaju, ALI s obzirom na to koliko malo trupa koristimo i da napreduju u potpunosti po standardima lakih motoriziranih postrojbi, nisu prevelike, da jesu, napredovanje bi stalo.
Više ažuriranja tijekom dana
SLAVA UKRAJINI
Kasno je, a iskušan sam: i sutra će biti vrlo naporan dan. Dakle, nema vremena za crtanje karata; ovaj će se morati snaći:
Dakle, što možete očekivati da ćete čuti u smislu 'sutrašnjih vijesti'...?
U biti, ruske bojišnice južno od Velyke Novosilke su se srušile - i to na potezu od oko 30 km. U biti, ono što je 'rusko' i sjeverno od linije (otprilike) Malynivka (zapad) do Oktybarske (istok) bježi prema jugu. Između to dvoje, to je 'velika zbrka', s Rusima koji bježe na jug, njihova pojačanja jure na sjever, oboje su granatirani, a između svega toga Ukrajinci pokušavaju zadržati zamah i gurati dalje prema jugu...
Rusi toliko bježe da su digli u zrak branu u Horhiivki, u pokušaju da zaustave ukrajinsko napredovanje s obje strane Staromlynivke (to će ih koštati puno vlastitih vojnika u tom selu, i onih koji su odsječeni poplavom, isto).
Njihova je situacija toliko kritična da se mora očekivati da će Gerasimov pokrenuti nešto poput protunapada na 'operativnoj razini' u pokušaju da stabilizira situaciju. VKS (ruska avijacija) će vjerojatno biti 'na snazi' nad južnim Zaporizhzhya, također sutra ujutro.
....i to samo ovaj dio prednje strane. Ne ulazim (namjerno) u zbivanja na ....hm... 'Vuhledarskom kraju'...
Laku noć.
Bravo Jovana. Nikad ne izdas.
Nije problem ne znati, nego stanje uma da je to plus. Ponositi se neznanjem je kao fudbalska ekipa koja se ponosi krkanskim pristupom igri, najveci domet je udariti protivnika i nadati se njegovoj greski.
Ocekivano. Znaci ide desant. Ne još al ubrzo. Partizani oko Melitopolja su u punom zamahu. Čitav rat, okupatorima prave probleme.Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hanna Maliar izjavila je da ruske snage prebacuju svoje borbeno najsposobnije postrojbe iz smjera Hersona u smjer Bahmuta i Zaporožja.
Promjena taktike kod Ukrajinaca, avijaciji je znatno teze djelovati po ovim jedinicama nego vecim kada idu tenkovski proboji.SanskiBiser wrote: ↑12/06/2023 07:05 ALI s obzirom na to koliko malo trupa koristimo i da napreduju u potpunosti po standardima lakih motoriziranih postrojbi, nisu prevelike, da jesu, napredovanje bi stalo.
Ova mapa kasni, Novodarivka je oslobodjena, prema onoj mapi Perpetue, a sinoc su orci izvjestili da su je granatirali. Vjerujem da je i Rivnopil vec napusten.Tom Cooper oko ponoca...
Dakle, što možete očekivati da ćete čuti u smislu 'sutrašnjih vijesti'...?
Et sad nije do vas, da ste lijepo izlili nebi bilo skarta kod otkivanjaBobi wrote: ↑12/06/2023 00:27Kovanje, ne lijevanje. Ugrije se komad i opali ga 200(ovo sam lupio moze biti i da je manje) tonadrug_profi wrote: ↑12/06/2023 00:11 Kod ljevanja košuljice granate ne smije biti mjehurića. Ne znam tehnologiju tačno da budem preciziji..Dolazi kod nas u zeljezaru svako malo tih skartnih otkova valjda iz unisa
.