FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
skrbavi-admin

#5476 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by skrbavi-admin »

belfy wrote: 04/06/2023 03:44 zar ti nisi iz Zenice? odakle po Sarajevu?
ja sam Gradjanin celog sveta
suspect_zero

#5477 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by suspect_zero »

Ovo za Vasviju Vidović i njenu ulogu u ratu, prvi put čujem....dajte malo detalja, možda promijenim negativno mišljenje koje imam o njoj....mislim, kada vidim koga je sve branila baš mi onako postala odvratna.
Znam posao je posao, i da nema (baš rijetko) gadljivih na pare al' et....
belfy

#5478 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by belfy »

Dozer wrote: 04/06/2023 09:25
belfy wrote: 04/06/2023 03:42

cek malo. Munja sam govodi kako je bio dio KOS-a i kako je regretovan i kako je prosljedjivao Aliju, ali sada njemu vjerujes. a, pazi sada ovo... isto tako taj istu Munja prica zasto mu je i Alija vjerovao poslije, jel tako? pa, da li bi ti onda rekao da razmisljas isto kao Alija? i, sada, naravno, najinteresantnije pitanje - zasto ne?
Nije Munja prosljedjivao, nego isljedjivao Aliju.

I, ne treba meni Munja pricati ko i sta su Alija i SDA jer sam ja sve to gledao, slusao i prezivljavao na svojoj kozi.
Ovo sto je ispricao je bitno za vas razne pametologe koji ne znate ni gdje ste suplji, ali "bitni je biti....", i "znate" sve o svemu i svacemu.

Skrbavi je 100% u pravu za sve sto je nabrojao, a ima toga jos gomila. Vjerovatno j je i Sefer sve izmislio, vjerovatno SDA ni za Vikica prstom nije makla jer nije istina da su ga sklonili '93 (nisu ga smjeli ubiti i rizikovati da ih onda pomete njegova jedinica, za koju su znali da od nje nemaju odbrane), itd.itd.itd.

Samo totalni naivci, a za njima i zadojeni ENV matricom, ne vide i ne kontaju ove stvari cak ni danas. Logicno, tu je onda vrlo upitna inteligencija takvih.
isljedjivao, mea culpa. :kakoste:

ne znam sto se ljutis na ovo sto sam te pitao, jer se ja u osnovi slazem sa onim sto si napisao. samo sam zelio da ukazem na cinjenicu da ti o Munji mislis isto sto je mislio i Alija i to sve iz onoga sto je Munja o Aliji rekao u ovom intervjuu. ali, eto, nek si se ti meni nagovorio bez da si odgovorio na moje sasvim jednostavno pitanje...
Dozer

#5479 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Dozer »

Pa odgovorio sam ti - to sto je to bilo tako ne znaci da Munja laze.
Evo konkretnije - Munja je i pocetkom 92 bio operativac, a mi nismo imali previse takvih ljudi. Aliji je on u to vrijeme odgovarao iz 2 razloga - bio je sta je bio, a istovremeno musliman, plus ostao ovdje, i vjerovatno je mislio da ce mu Mubja boti dovra veza i izvor informacija.

Posto je Alija vec tada bio srpski igrac, u znanju ili neznanju nebitno je (iako bi neznanje znacilo strasan nedostatak inteligencije), jedan sposoban operativac koji je dosao na nasu stranu njemu je predstavljalo dobitak, dovoljan da zanemari desavanja od prije 20 godina (isljedjivanje), koja je vjerovatno pripisivao tadasnjem vremenu.
Tada, '80-ih, ljudi, pogotovo mladji, bas se i nisu dijelili po etno-vjerskim osnovama (bila susta suprotnost ovome danas). Ovi "gore" su ocito sve to planirali i radili vrlo ciljano. Samo se cekalo da Tito umre, pa da se krene u ostvarivanje mitomanskih planova.
dječak sa šibicama

#5480 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dječak sa šibicama »

Munja je zajedno sa ljudima iz MUP i SDB prisluskivao telefone, te informacije su isle Senadu Avdicu, a on ih je objavljivao u Slobodnoj Bosni cijelu `91 i do rata.

Bukvalno u svakom broju more informacija, o pripremama za rat, uglavnom se odnosilo na SDS i JNA, nesto malo na hrvatsku i bosnjacku stranu.

Kasnije sam cuo da je Munja tu najzasluzniji, a i MUP je nabavio taj neki uredjaj za prisluskivanje. Ima dosta tih razgovora i na YT ali najzanimljivije stvari su objavljivane u SB. Nije mi jasno kako je ikoga, ko je imao priliku citati SB tada, rat iznenadio.
džakailibu

#5481 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by džakailibu »

dječak sa šibicama wrote: 04/06/2023 21:11 Munja je zajedno sa ljudima iz MUP i SDB prisluskivao telefone, te informacije su isle Senadu Avdicu, a on ih je objavljivao u Slobodnoj Bosni cijelu `91 i do rata.

Bukvalno u svakom broju more informacija, o pripremama za rat, uglavnom se odnosilo na SDS i JNA, nesto malo na hrvatsku i bosnjacku stranu.

Kasnije sam cuo da je Munja tu najzasluzniji, a i MUP je nabavio taj neki uredjaj za prisluskivanje. Ima dosta tih razgovora i na YT ali najzanimljivije stvari su objavljivane u SB. Nije mi jasno kako je ikoga, ko je imao priliku citati SB tada, rat iznenadio.
Zanimljiva ti je konstatacija- cak su samog Avdica pitali na pocetku rata u nekoj emisiji na TV-u kao dobro mi ali kako je moguce da je tebe rat iznenadio i da nemas 10 konzervi hrane kod kuce.
dustaban

#5482 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dustaban »

dustaban wrote: 03/06/2023 22:49 Ne znam sta mi bi, boks me nikad nije interesovao, ali sacekah PUKIja. Na Senadov nagovor.
Mislim jebiga, sta je ovo, kakav je ovo ofirni cirkus jebote?!
:shock:
Rijaliti je mila majka za ovo.
Ne volim citirat sam sebe ali jebiga u pravu sam...

https://n1info.ba/sport-klub/ostali-spo ... u-prevare/
belfy

#5483 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by belfy »

Dozer wrote: 04/06/2023 20:18 Pa odgovorio sam ti - to sto je to bilo tako ne znaci da Munja laze.
Evo konkretnije - Munja je i pocetkom 92 bio operativac, a mi nismo imali previse takvih ljudi. Aliji je on u to vrijeme odgovarao iz 2 razloga - bio je sta je bio, a istovremeno musliman, plus ostao ovdje, i vjerovatno je mislio da ce mu Mubja boti dovra veza i izvor informacija.

Posto je Alija vec tada bio srpski igrac, u znanju ili neznanju nebitno je (iako bi neznanje znacilo strasan nedostatak inteligencije), jedan sposoban operativac koji je dosao na nasu stranu njemu je predstavljalo dobitak, dovoljan da zanemari desavanja od prije 20 godina (isljedjivanje), koja je vjerovatno pripisivao tadasnjem vremenu.
Tada, '80-ih, ljudi, pogotovo mladji, bas se i nisu dijelili po etno-vjerskim osnovama (bila susta suprotnost ovome danas). Ovi "gore" su ocito sve to planirali i radili vrlo ciljano. Samo se cekalo da Tito umre, pa da se krene u ostvarivanje mitomanskih planova.
puno se lakse razgovara bez prozivanja i sada bolje razumijem sta si zelio reci. mada mi nije jasno sto mi se jos uvijek obracas kao nekom puno mladjem. znam ja sta je bilo '80.-ih jer sam ih i ja zivio i bio tu. mozda si ti malo ostario pa zaboravljas da smo vec dogovarali i da se sretnemo. mislim da jos uvijek imam i tvoj broj mobilnog ako ga nisi mijenjao... elem, nejse, sve je ok dok fino razgovaramo. nema potrebe za tersom i tersanjem... :kakoste:
Dozer

#5484 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Dozer »

belfy wrote: 05/06/2023 14:52
Dozer wrote: 04/06/2023 20:18 Pa odgovorio sam ti - to sto je to bilo tako ne znaci da Munja laze.

puno se lakse razgovara bez prozivanja i sada bolje razumijem sta si zelio reci. mada mi nije jasno sto mi se jos uvijek obracas kao nekom puno mladjem. znam ja sta je bilo '80.-ih jer sam ih i ja zivio i bio tu. mozda si ti malo ostario pa zaboravljas da smo vec dogovarali i da se sretnemo. mislim da jos uvijek imam i tvoj broj mobilnog ako ga nisi mijenjao... elem, nejse, sve je ok dok fino razgovaramo. nema potrebe za tersom i tersanjem... :kakoste:
Ma nisam tersao, sorry ako je tako izgledalo :D
A ostario....vjerovatno :-D
muha_sa

#5485 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by muha_sa »

Dobro je-- kontah da sam samo ja starkelja :lol:
video

#5486 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by video »

Ubi Dr. Dizdarevic :thumbup:
armin071

#5487 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by armin071 »

video wrote: 09/06/2023 20:01 Ubi Dr. Dizdarevic :thumbup:
Toliko je pametan i načitan da inače “najpametniji” i “najelokventniji” “dr. Hadžifejzović” nije uspio haman nijednom da ga prekine što mu je inače omiljena hrana….
last mohicans

#5488 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by last mohicans »

Genijalan Kemo, nevjerovatna elokvencija, ne samo medicinskog vokabulara i znanja, nego i opće obrazovanje. U pojedinim momentima sam ga zaista teško pratio,a i Senči, očito :D
mayab

#5489 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by mayab »

last mohicans wrote: 09/06/2023 20:28 Genijalan Kemo, nevjerovatna elokvencija, ne samo medicinskog vokabulara i znanja, nego i opće obrazovanje. U pojedinim momentima sam ga zaista teško pratio,a i Senči, očito :D
Već je doktor prije , šta ja znam sada , godinu dana, gostovao kod Senada i objašnjavao da dotična treba nikako nije mogla imati amneziju i da sve laže ,
a ovo sinoć je još detaljnije i plastičnije objasnio, moram reći da je , barem meni, bilo vrhunski zanimljivo :thumbup:
HelaS

#5490 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by HelaS »

last mohicans wrote: 09/06/2023 20:28 Genijalan Kemo, nevjerovatna elokvencija, ne samo medicinskog vokabulara i znanja, nego i opće obrazovanje. U pojedinim momentima sam ga zaista teško pratio,a i Senči, očito :D
Ja baš mislim suprotno :? Nedostatak visokoobrazovnog vokabulara, mahanje rukama, kolutanje očima, zamuckivanje i upotreba uličnih riječi, bilo je dominantno u njegovom dijalogu sa Senadom.
HelaS

#5491 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by HelaS »

video wrote: 09/06/2023 20:01 Ubi Dr. Dizdarevic :thumbup:

On, dr. K. Dizdarević, ima li privatnu ordinaciju u Sarajevu? Radio je u Općoj bolnici "Dr. Nakaš". Nije li to protivno nekim pravilima u KS?

Da li će dr. Kemal Dizdarević zamijeniti Sebiju Izetbegović na funkciji direktora KCUS?
problemnatravunu

#5492 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by problemnatravunu »

HelaS wrote: 10/06/2023 08:26
Ja baš mislim suprotno :? Nedostatak visokoobrazovnog vokabulara, mahanje rukama, kolutanje očima, zamuckivanje i upotreba uličnih riječi, bilo je dominantno u njegovom dijalogu sa Senadom.
Ma daj, pa doktor je došao na televiziju koju gledaju "široke narodne mase" , šta treba , da nastupa sa stručnim vokabularom u potpunosti, pa i ovako ga sigurno pola gledateljstva nije baš razumjelo, garantiram ti !
Kladim se da 80% publike nema pojma ni šta je "amnezija", ni šta je "anamneza" , niti šta znači "imanentno" , eto da dalje ne izvlačim pojmove...."mahanje rukama" je tu neophodno da pokuša dočarati šta priča toj prosječnoj publici....
Sid the sloth

#5493 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Sid the sloth »

problemnatravunu wrote: 10/06/2023 09:44
HelaS wrote: 10/06/2023 08:26

Ma daj, pa doktor je došao na televiziju koju gledaju "široke narodne mase" , šta treba , da nastupa sa stručnim vokabularom u potpunosti, pa i ovako ga sigurno pola gledateljstva nije baš razumjelo, garantiram ti !
Kladim se da 80% publike nema pojma ni šta je "amnezija", ni šta je "anamneza" , niti šta znači "imanentno" , eto da dalje ne izvlačim pojmove...."mahanje rukama" je tu neophodno da pokuša dočarati šta priča toj prosječnoj publici....
Ovom ili ovoj (HelaS) je ocigledno veci problem ono sta je doktor pricao i protiv koga je pricao, samo pokusava diskreditovati sa spinom na neto drugo.
Nepenthe11

#5494 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Nepenthe11 »

Cringe fest intervju s Nurkićem, joj ja čobana Senčoglua
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5495 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Nepenthe11 wrote: 10/06/2023 13:01 Cringe fest intervju s Nurkićem, joj ja čobana Senčoglua
Sta to otvara u Srebrenici, mrsko mi gledat taj cringefest
Nepenthe11

#5496 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Nepenthe11 »

Ma nešto sad zasad još daleko od finalizacije, ja gledam jednim okom.

Isključio sam se, ne mogu ni ja, too cringe. Juka top, Senčika aaaaaaaaaaa
Sid the sloth

#5497 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Sid the sloth »

Nepenthe11 wrote: 10/06/2023 13:09 Ma nešto sad zasad još daleko od finalizacije, ja gledam jednim okom.

Isključio sam se, ne mogu ni ja, too cringe. Juka top, Senčika aaaaaaaaaaa
Juka me iznenadio nacinom na koji prica, za jednog sportistu djeluje stvarno inteligentan i elkoventan bez postapalica i ponavljanja nekih klasicnih fraza. Senad fakat nije normalan ali mu niko ne smije reci.
Nepenthe11

#5498 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Nepenthe11 »

Juka nobelovac, treba reći, baš kako si opisao i ja razmišljam. Užas, ne volim Senada ni spominjati više, dijagnoza čovjek
Tromblon

#5499 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Tromblon »

Ybt kakvih likova na formu ima uvijek se začudim. Ovaj HelaS na drugoj temi brani KPJ i govori kako su pravično obeštetili sve tokom procesa nacionalizacije poslije 2 svj. rata. Ovdje brani sda, i to žestoko. Kontam jel' ovo moguće da se brane dvije krive i kontaš da si u pravu.

A, ja se na temi o Premijer ligi BiH brinuo za psihičko stanje pojedinaca. Ovaj grk ih je nadyebo za nekoliko nivoa.
Tromblon

#5500 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Tromblon »

Munja Alibabić prvi razotkrio javnosti plan RAM. Vodao S. Avdića i jutelovce po brdima oko Sarajeva da snimaju ukopavanje jna. Razgovori koje je snimao razorkrili obim agresije i bili među ključnim dokazima u Hagu.

Nije radio za KOS nego za SDB.

Alija ga poštovao i cijenio dok se Munja nije počeo raspitivati za kriminal i talove čengića, šaje i drugih mlado muslimana. Od tad je sklonjen.
Locked