Ja mogu pricati i pisati iz svog dvoipo godisnjeg iskustva. Bilo je tu uspona i padova. Prvih pola godine sam smrsao sa 140kg na 111kg i otisao kardiologu, sve ok, medjutim osjecao sam se iscrpljeno. Preporuka ljekara je bila da stanem, makar dok su vrucine, medjuti ja sam se uljenio na pola godine i popeo opet na 118kg.
E tad je okrenuta sklopka i pocinju intezivne vjezbe i dijetalna hrana kao i vecera do 18h. Tako sam jedno sest mjeseci dok nisam dogurao na nekih 101kg i drzao sam se dva puta trening dnevno po sat i po plus dijetalna i zdrava prehrana. Pao mi je imunitet, zarazio sam se koronom i bio van terena dobrih mjesec i po pa i dva. Jesen pocinje, malo sam bolje i krecem ponovo u ofanzivu, dobijam ko snagu, medjutim to je varka. Tijelo je slabo i dolazi do povrede, ramena. Radim na silu vjezbe a mnoge teske vjezbe izbacujem pogotovo dizanje tegova. Vracam kondiciju, snagu i to pojacanom ishranom i vitaminima.
Bio sam sletio na 90kg, medjutim osjecao sam se iscrpljeno i loše a i govorili su mi da loše izgledam, cak su mi rekli da mi je zelena koza.
Opet ubacujem u brzinu i dizem na 95kg tezinu cak na 99kg je bilo al to ja u par dana jacim vjezbama i manjom ishranom regulisem.
Sta je poenta. Poenta je da onako kako se osjecate, tu kilazu drzite. Mogao sam ja na 85kg ko sposlom to mi je deset kila manjka u dva mjeseca to se istopi ko puter. Medjutim organizam mi se poceo buniti, metabolizam cranje itd. Sad sa 95kg osjecam se izvrsno, imam i snagu i kondiciju. Ovo je ko bokser teska kategorija. To je to. Visina nije bitna. Bitno je kako se osjecas.