Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
F&N wrote: ↑08/06/2023 20:22
Bitno je samo negdje da puknu linije, a puci ce.
Zamislite samo tvitera u doba iskrcavanja u normandiji orvi dan
Za par dana , za heftu, vidjecemo vrijeme ce pokazati sta i kako.
Ja vjerujem zsu, ovo je tek pocelo
P.Starck wrote: ↑08/06/2023 20:16
Valja s krkanima igrati a svi su na svojoj polovini, ako nisu u 16-cu, i igraju samo kontru. Čim prime prvi go ode otakmica kako su kladionice i najavile. To što se ruski fašisti brane je već poražavajuće za svakog rusofila i a rusiste same.
F&N wrote: ↑08/06/2023 20:22
Bitno je samo negdje da puknu linije, a puci ce.
Zamislite samo tvitera u doba iskrcavanja u normandiji orvi dan :lol:
Za par dana , za heftu, vidjecemo vrijeme ce pokazati sta i kako.
Ja vjerujem zsu, ovo je tek pocelo
Karanane bi završile na psihijatriji.
I ko kaže da ovo neki dan D. Ili da je juče bio. I mora li biti.
Može li biti period nekog "ofanzivnog raspoloženja" pa bilo kad, ako negdje ima neka prilika, uzeti selo zaselak ,gradić. Ono što nisu radili od jeseni, čak ni pokušavali jer nisu htjeli.
karanana wrote: ↑08/06/2023 17:35
cnn prenosi neka dva neimenovana US duznosnika da je ukrajina pretrpila velike gubitke posljednjih par dana uz mali napredak potcjenjujuci rusku odbranu.
To je ovo...
Ukrajinske snage pretrpjele su gubitke u teškoj opremi i vojnicima jer su naišle na veći otpor ruskih snaga nego što se očekivalo u svom prvom pokušaju da probiju ruske linije, izjavila su za CNN dva visoka američka zvaničnika.
Jedan američki zvaničnik opisao je gubitke - koji uključuju oklopna vozila koja su isporučile SAD - kao "značajne".
Oba američka zvaničnika kažu da se ne očekuje da će gubici uticati na veću planiranu ukrajinsku kontraofanzivu. Američki i zapadni zvaničnici od ranije očekuju da će kontraofanziva potrajati i dovesti ukrajinsko osoblje i opremu, uključujući sisteme koje je isporučio Zapad, u veliki rizik.
Izgleda svakom moras poanosob objasniti sta su i cemu su sluzili prvi napadi.
I CNN nafatao nekakve "visoke zvaničnike" bez potpisa. Jedan je mozda zavrsio menadzment, a drugi javnu upravu. I mozda su zaposleni u DoD.
TO ne znaci da znaju razlikovati bataljon od brigade.
karanana wrote: ↑08/06/2023 17:08
Bogami, ako su vijesti tacne, i ako je to-to, mrka kapa i vrlo vrlo tanko. Ja sam to i ocekivao ali za one ooji su podcijenili ruse i mislili da im je odbrana samo toblerone, ovo ce biti razocaravajuce.
astala_vistala wrote: ↑08/06/2023 21:29
82 brigada gdje su to mi je enigma, da oni ne udare gdje najmanje očekujemo
Ja mislim, da se ona neće koristiti za probijanje prvih linija, na kojima ima fortifikacijskih objekata, minskih polja i sl. Ona će se upotrebijeti nakon probijanja ruskih linija za udar po dubina.