LGBT+ parada - 2023.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
AleksoMKD

#676 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by AleksoMKD »

konami666 wrote: 08/06/2023 08:01
qlface wrote: 25/05/2023 10:17 Gledam sada ovu Bud Light dramu po Americi i kakvu su glupost napravili zbog ulizivanja ovoj sekti, šta mislite koja firma kod nas će pokušati neko slično sponzorstvo i kada?
Kada pokušaju u Saudijskoj Arabiji onda će i u Bosni.
Pa realno ove firme u USA su ovo uradile pod pritiskom velikih investicionih fondova kao Blackrock i Vanguard.
qlface

#677 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by qlface »

A_A_AKCIJA wrote: 07/06/2023 19:00 Da i ovdje postavimo apsolutni hit na ovu temu.

Oko 200 miliona pregleda za par dana, filma koji se reklamira kao najgledaniji dokumentarac svih vremena.

Matt Walsh, Šta je žena?

Većina stvari je poznata, ali je prezentirana na jedan nesvađalački način.

Ali, ono što me šokiralo i iskreno razočaralo, je otkrivanje prevare, brutalnosti, bestijalnosti i nepatvorenog užasa koji stoji iza gender teorije, i koji je "naučna" podloga čitavog LGBT pokreta.

Kinsey,
Money,
Faucault,
Dr. Berlin,
Kinsey institute,
Mr. Green,
tabela 34,
Dr. Balluseck,
braća Reimer...

Keywords from hell i to deveti krug.
Iskreni, topao, prijateljski savjet:

NE GOOGLAJTE!

Ako nemate baš jak želudac i ako niste spremni na užase koje nećete moći izbrisati iz glave.

Nadam se da će ovo biti iskorišteno da se prava LGBT populacije vrate u civilizirane okvire i da će biti postignut fer društveni dogovor.

!!
Obavezno štivo za sve koji ulete u temu Image
!!

Na trećoj stranici ove teme postoje dokazi da se i domaći lokali uključuju u ovo zlo. Na istoj stranici imaju i klipovi šta se već u Americi događa i kakvoj propagandi i gadostima su djeca izložena.
Bloo
Globalna šefica

#678 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

Matt Walsh
neobrazovani desnicar, muškarac
objasnjava drugima (potencionalno neobrazovanim desnicarima) sta je zena

Jel vi nas trolate? :D

Ne ulazeci u vaše stavove o LGBT pokretu, trans ljudima, djeci itd..niti u moje... gore navedeno je fakat šega. :D
konoplja

#679 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

Bloo wrote: 08/06/2023 16:36 Matt Walsh

Ne ulazeci u vaše stavove o LGBT pokretu, trans ljudima, djeci itd..niti u moje... gore navedeno je fakat šega. :D
Pa dobro... :D

Moze li umjesto njega Kathleen Stock?
Obrazovana. Oxford, St. Andrews i Uni Leeds.
Bivsa profesorica filozofije sa Uni Sussex.
Feministkinja.
Kompetenta da objasni drugima sta je zena? :D

Edit: Oh ja, i lezbejka. :mrgreen:

Bloo
Globalna šefica

#680 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

konoplja wrote: 08/06/2023 16:42 Pa dobro...

Feministkinja.
Kompetenta da objasni drugima sta je zena?
Naravno da moze. :D
Onaj desnicar je kao da Nazif Gljiva pjeva You make me feel (like a natural woman). :D
Bacimo oko na gospoDŽu.
konoplja

#681 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

Bloo wrote: 08/06/2023 16:44
konoplja wrote: 08/06/2023 16:42 Pa dobro...

Feministkinja.
Kompetenta da objasni drugima sta je zena?
Naravno da moze. :D
Onaj desnicar je kao da Nazif Gljiva pjeva You make me feel (like a natural woman). :D
Bacimo oko na gospoDŽu.
:kakoste:
qlface

#682 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by qlface »

Pogledaj u dokumentarcu dijalog koji počinje na 40:40, manje-više identična tvoja seksistička serotina iz prva dva reda upućena Walshu kroz pitanje. I očekivano otresivanje dotične pojave kao sline koja se pokupi i ode.
Bloo
Globalna šefica

#683 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

Kme, much? :D
Odgovarajuci vokabular slusatelja desnicarskih macho preseravanja. :D
Horcrux

#684 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Horcrux »

Realno, ne objasnjava on nista.

Imam i ja dosta predrasuda prema njemu, ali pitanje je na mjestu.
A_A_AKCIJA

#685 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by A_A_AKCIJA »

Priznaj da nisi pogledala :D
Da ne ulazimo u ad hominem o neobrazovanosti, androfobiju i netrpeljivost.

Da jesi, vidjela bi da ne objašnjava, nego pita druge da mu objasne. I jako loše im ide.

Da, desničar, jer ljevica ne dozvoljava postojanje disonantnih tonova u ideologiji. Nažalost, kritika je mogla doći samo sa te strane. Još je Varoufakis ima desetak godina dijagnosticirao da je ljevica spala samo na LGBT.

Ja stavove gradim na činjenicama. I lično sam jako omekšao pod pritiskom LGBT i postao liberalan koliko je moguće, bez promjene vlastitih stavova.

Međutim, ovaj film je otkrio neke meni nepoznate činjenice, poslije kojih sam siguran da je čitava LGBT ideologija, zasnovana na falcifikatima, prevarama, lažnoj nauci i najgore od svega, užasnim hororom koji je tekao u pozadini.

Evo, tebe, kao jednog od advokata LGBT zajednice pitam da li je istina:

Da je Kinsley svoje istraživanje seksualnosti djece zasnovao na saradnji i informacijama od serijskog pedofila? U knjizi ga je opisao kao Mr. Green. Državni službenik koji je decenijama silovao dječake i o tome vodio uredan dnevnik.

Je li Kinsley sarađivao sa njim i još mnogim silovateljima, davao im upute kako da naučnim metodom bilježe detalje?

Jesu li njegova iskustva pretočena u zloglasnu tabelu 34 glavni izvor zaključaka o dječjoj seksualnosti?

Je li najmlađe dijete u tabeli dječak od 2 mjeseca?

Je li istina da je u tabeli naveden broj orgazama koje dijete od 4 godine doživljava u toku 24 sata?

Je li istina da je Kinsey štitio svoje izvore i nikada nije otkrio njihove identitete, iako je znao da su nastavili silovati djecu? Je li istina da Kinsey institut ni danas ne želi da otvori arhiv žrtvama silovatelja sa kojima je Kinsey sarađivao?

Je li istina da je veliki dio informacija o seksualnosti ženske djece (druga knjiga) dobio od SS doktora koji je u ratu silovao djecu i također vodio dnevnik? Dr Balluseck, koji je otkrio njihovu saradnju, nakon što je uhapšen zbog ubistva djevojčice koju je silovao?

Je li istina da je na institutu Kinsey organizirao orgije, ohrabrivao svoje uposlenike da se snimaju?

Je li tvrdio da pedofilija i incest ne škodi djeci?
“Children are sexual and potentially orgasmic from birth (womb to tomb), are unharmed by incest, adult/child sex, and often benefit thereby,”
Je li tvrdio da je najveća šteta od pedofilije stigma djece i odraslih koji je upražnjavaju?

I na kraju, jesu li njegovi "naučni" zaključci, osnova LGBT ideologije? Poput skale kojom se mjeri homoseksualnost osobe?

Eto, ima još, ali možemo početi ovako
Bloo
Globalna šefica

#686 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

A_A_AKCIJA wrote: 08/06/2023 18:05 Ja stavove gradim na činjenicama. I lično sam jako omekšao pod pritiskom LGBT i postao liberalan koliko je moguće, bez promjene vlastitih stavova.

Međutim, ovaj film je otkrio neke meni nepoznate činjenice, poslije kojih sam siguran da je čitava LGBT ideologija, zasnovana na falcifikatima, prevarama, lažnoj nauci i najgore od svega, užasnim hororom koji je tekao u pozadini.
Postao liberalan bez promjene stavova. Oksimoron?
Baš čitava ideologija? Kako nečija seksualnost moze biti ideologija? Onda je i heteroseksualnost ideologija.
JEdan film ti sve to otkrio i objasnio.
Interesantno.

Ostala pitanja koja si postavio, pretpostavljam da se postavljaju i u filmu, tako da moram prvo da pogledam. :D Onda SAMA nadodem na odgovore.
moimoi

#687 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by moimoi »

Daleko sam od desnicara, zena sam, apsolutno podrzavam lgbt ali je dokumentarac na mjestu i vrijedi ga pogledati.
konoplja

#688 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

Bloo wrote: 08/06/2023 16:50 Kme, much? :D
A mozda Helen Joyce koristi odgovarajuci vokabular?
Takodjer obrazovana. Trinity College Dublin, Cambridge, University College London.
Matematicarka (PhD) turned novinarka. 8-)

Bloo
Globalna šefica

#689 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

konoplja wrote: 08/06/2023 19:26
Bloo wrote: 08/06/2023 16:50 Kme, much? :D
Takodjer obrazovana. Trinity College Dublin, Cambridge, University College London.

Now you are just turning me on. :D
Kako li ona kotira kod sirih narodnih desnicarskih masa?
konoplja

#690 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

Bloo wrote: 08/06/2023 19:37
konoplja wrote: 08/06/2023 19:26

Now you are just turning me on. :D
Kako li ona kotira kod sirih narodnih desnicarskih masa?
Pa...

1. Nije lezba (za razliku od Doc Stock) :D
2. Radi za The Economist (Podrzava kapital) 8-)
3. (A ovo ce ti se dopasti) Ateista :evil:

Izvagaj, ili poslusaj i dobit ces odgovor. :lol:
A usput upoznaj Julie Bindel ako je vec ne poznajes. (Feministkinja sa stazom) :D
vaučer

#691 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by vaučer »

Feministički otpor radikalnim ispadima trans-aktivista nije ništa novo. To je u osnovi J.K. Rowling debata i nije od jučer. Problem koji one argumentiraju nije u negiranju trans prava, bar ga nisam tako vidio formuliranog kog ikog ozbiljnog, problem vide u kaotičnom stanju zakonskih prava gdje su ženski prostori (zatvori npr) jednostrano otvoreni za pristup biološkim muškarcima koji nisu prolazili nikakvu aktivnu tranziciju - nego su se samo izjasnili kao žene. Što stvarno otvara prostor za razne potencijalne probleme.
konoplja

#692 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

vaučer wrote: 08/06/2023 20:16 Feministički otpor radikalnim ispadima trans-aktivista nije ništa novo. To je u osnovi J.K. Rowling debata i nije od jučer. Problem koji one argumentiraju nije u negiranju trans prava, bar ga nisam tako vidio formuliranog kog ikog ozbiljnog, problem vide u kaotičnom stanju zakonskih prava gdje su ženski prostori (zatvori npr) jednostrano otvoreni za pristup biološkim muškarcima koji nisu prolazili nikakvu aktivnu tranziciju - nego su se samo izjasnili kao žene. Što stvarno otvara prostor za razne potencijalne probleme.
Na dobrom si putu. J.K. Rowling i pompa koja se stvorila oko njenih stavova je ubacila ovo u mainstream, ali sve ovo ima i mnogo raniji pocetak.
To kaoticno stanje i zakon je Gender Self-ID.
Horcrux

#693 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Horcrux »

vaučer wrote: 08/06/2023 20:16 Feministički otpor radikalnim ispadima trans-aktivista nije ništa novo. To je u osnovi J.K. Rowling debata i nije od jučer. Problem koji one argumentiraju nije u negiranju trans prava, bar ga nisam tako vidio formuliranog kog ikog ozbiljnog, problem vide u kaotičnom stanju zakonskih prava gdje su ženski prostori (zatvori npr) jednostrano otvoreni za pristup biološkim muškarcima koji nisu prolazili nikakvu aktivnu tranziciju - nego su se samo izjasnili kao žene. Što stvarno otvara prostor za razne potencijalne probleme.
Kao ovo:
https://reduxx.info/korean-womens-spa-f ... complaint/
A Seattle court has ruled that a female-only nude spa lacks the “constitutional right” to bar males from their facilities.
Two weeks later, the WSHRC ruled that the spa had violated Washington anti-discrimination law, stating that the female-only policy “denies services to transgender women who have not had surgery … because their physical appearance is not ‘consistent’ with the traditional understanding of biological women.”
I drugi slucaj iz clanka:
In 2021, a Korean spa in California made international headlines after a trans-identified sex offender had been granted access to the women’s facilities in accordance with California state law.

Wi Spa, a jjimjilbang-style establishment in Los Angeles, was the subject of viral attention after a video recorded by a female patron began circulating on social media. In the video, the woman confronts spa staff because of a nude male who was exposing himself in front of women and klix in the women’s changing room.
Earlier this year, a trans-identified male launched a lawsuit against a Korean spa in New Jersey, alleging discrimination after he was told he could not use the female changing rooms.
Ne mogu da vjerujem da ljudi normalne i zdrave pameti mogu reci eh da, da ovo je nesto sto drustvu treba...
piupiu

#694 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by piupiu »

konoplja wrote: 08/06/2023 20:04 A usput upoznaj Julie Bindel ako je vec ne poznajes. (Feministkinja sa stazom) :D
Čitam ja ovo jednom, drugi put, treći... nad glavom mi upitnici :? - šta je feministkinja sa stazom, kakvom stazom, gdje je staza??? :D :lol:

Nego kad smo kod Julie, s njom se slažem oko jedne važne stvari.

Nedavno je neka organizacija LGBT Foundation objavila brošuru, priručnik 'for dummies' "Šta je žena?" i moram priznati da su me jako iznervirali i da sam, nakon što sam to pročitala, zaključila da je jako zanimljivo kako malo buke ima oko žena koje se osjećaju kao muškarci, i kako se sva larma svela na M->F dio trans zajednice i na redefiniranje žene (ali ne i muškarca) od strane jedne "interesne grupe", o ulasku u ženski prostor bez konsultacije (da li sve žene imaju obavezu učestvovati u tranziciji transrodnih muškaraca u žene?), biološki muškog tijela u ženski sport, na progon, blaćenje i vrijedjanje onih žena koje tu nešto pitaju ili kritikuju (tipa JKR), i onda sam naprasno zaključila da zapravo i trans zajednica pada u klopku dominacije nad ženom i ženomrštva, a i u klopku autoritarnosti.

A to govorim kao neko ko vjeruje da je problem transrodnosti stvaran i fizičke prirode (pisali smo o tome na feminizmu). Medjutim, kad dodje do ideološkog nasilja... :roll:
Bloo
Globalna šefica

#695 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

konoplja wrote: 08/06/2023 20:04 2. Radi za The Economist (Podrzava kapital)
Ne radi vise. :D
Bloo
Globalna šefica

#696 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

piupiu wrote: 08/06/2023 20:56
konoplja wrote: 08/06/2023 20:04 A usput upoznaj Julie Bindel ako je vec ne poznajes. (Feministkinja sa stazom) :D
Čitam ja ovo jednom, drugi put, treći... nad glavom mi upitnici :? - šta je feministkinja sa stazom, kakvom stazom, gdje je staza??? :D :lol:

Nedavno je neka organizacija LGBT Foundation objavila brošuru, priručnik 'for dummies' "Šta je žena?" i moram priznati da su me jako iznervirali i da sam, nakon što sam to pročitala, zaključila da je jako zanimljivo kako malo buke ima oko žena koje se osjećaju kao muškarci, i kako se sva larma svela na M->F dio trans zajednice i na redefiniranje žene (ali ne i muškarca) od strane jedne "interesne grupe", o ulasku u ženski prostor bez konsultacije (da li sve žene imaju obavezu učestvovati u tranziciji transrodnih muškaraca u žene?), biološki muškog tijela u ženski sport, na progon, blaćenje i vrijedjanje onih žena koje tu nešto pitaju ili kritikuju (tipa JKR), i onda sam naprasno zaključila da zapravo i trans zajednica pada u klopku dominacije nad ženom i ženomrštva, a i u klopku autoritarnosti.

A to govorim kao neko ko vjeruje da je problem transrodnosti stvaran i fizičke prirode (pisali smo o tome na feminizmu). Medjutim, kad dodje do ideološkog nasilja... :roll:
Amen, my cis sister.
Vec davno rekoh, opet muskarci (koji se osjecaju kao zene ili zele biti zene) kreiraju neprijateljski prostor za zene (a sami zele biti iste, sto rodno, sto spolno).
Napad je na svim frontovima od definicije zene, majke, dojilje, sporta, wc solje...

Cini se da im je to nekako genetski urodeno :D diskriminacija i tlačenje žena čak i onda kad i sami žele da budu žene.

Mozda racun treba ispostaviti ovdje ne zenama vec muskarcima na ovoj temi. :D Zasto njihova bivsa braca nastavljaju isti pattern...
konoplja

#697 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

piupiu wrote: 08/06/2023 20:56

Da pisem kao moooonca "stazhom" ili moram pravopis prelistati? :D
Odbijam da koristim dijakriticke znakove iz prakticnih razloga i lijenosti. :zzzz:

To da malo buke ima oko FtM osoba mi nije zanimljivo. Zapravo mi je veoma jasno. Nismo se borili da imamo odvojen prostor niti se generalno osjecamo ugrozenim.
Ali mi je veoma zanimljivo to sto spominjes zenomrstvo i autoritarnost. Upravo to spominju i o tome pricaju mnoge gender critical feministkinje ili TERFice. Reci ce da je mnogo misognije u trans pokretu.
konoplja

#698 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

Bloo wrote: 08/06/2023 21:02
konoplja wrote: 08/06/2023 20:04 2. Radi za The Economist (Podrzava kapital)
Ne radi vise. :D
Sabbatical leave koliko sam upoznat. Mozda je odlucila da se nece vracati. Nisam u toku. :skoljka:
Bloo
Globalna šefica

#699 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Bloo »

konoplja wrote: 08/06/2023 21:15 . Reci ce da je mnogo misognije u trans pokretu.
i to mozda samo u jednom dijelu trans "pokreta"? :D
konoplja

#700 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konoplja »

Bloo wrote: 08/06/2023 21:17
konoplja wrote: 08/06/2023 21:15 . Reci ce da je mnogo misognije u trans pokretu.
i to mozda samo u jednom dijelu trans "pokreta"? :D
Enough nitpicking. :D

Nego, sta mislite o surrogacy?
Malo je i to miso miso, zar ne?
Prema podacima koje sam vidio te usluge najvise koriste gej muskarci. Bas ono womb to rent - doslovno. :D

Takodjer je veoma classy classy.
Bogati ce platiti i iskoristavati siromasne i jadne. Eto intersekcije. :D
Post Reply