Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote: ↑08/06/2023 17:08
Bogami, ako su vijesti tacne, i ako je to-to, mrka kapa i vrlo vrlo tanko. Ja sam to i ocekivao ali za one ooji su podcijenili ruse i mislili da im je odbrana samo toblerone, ovo ce biti razocaravajuce.
cije vijesti ?
od onih provjerenih kojima on vjeruje
da li je provario vijest da su pored ove brane, srusili jos 4-5 ne znamo...
Bogami, ako su vijesti tacne, i ako je to-to, mrka kapa i vrlo vrlo tanko. Ja sam to i ocekivao ali za one ooji su podcijenili ruse i mislili da im je odbrana samo toblerone, ovo ce biti razocaravajuce.
cije vijesti ?
cnn prenosi neka dva neimenovana US duznosnika da je ukrajina pretrpila velike gubitke posljednjih par dana uz mali napredak potcjenjujuci rusku odbranu.
Nije niko potcijenio, imas bezbroj analiza kako su se ukopali i pripremili.
Moguce. Ali onda je ukr sebe precijenila. I ovu opremu koju su dobili kao da je neunistiva i kao da je toliko velika razlika izmedju tenkova i drugog oklopa. Sve se zaustavi.
cnn prenosi neka dva neimenovana US duznosnika da je ukrajina pretrpila velike gubitke posljednjih par dana uz mali napredak potcjenjujuci rusku odbranu.
To je ovo...
Ukrajinske snage pretrpjele su gubitke u teškoj opremi i vojnicima jer su naišle na veći otpor ruskih snaga nego što se očekivalo u svom prvom pokušaju da probiju ruske linije, izjavila su za CNN dva visoka američka zvaničnika.
Jedan američki zvaničnik opisao je gubitke - koji uključuju oklopna vozila koja su isporučile SAD - kao "značajne".
Oba američka zvaničnika kažu da se ne očekuje da će gubici uticati na veću planiranu ukrajinsku kontraofanzivu. Američki i zapadni zvaničnici od ranije očekuju da će kontraofanziva potrajati i dovesti ukrajinsko osoblje i opremu, uključujući sisteme koje je isporučio Zapad, u veliki rizik.
Citao sam originalni clanak na cnn, i to je tacno sto pises.
Ali zasto se uvijek fokusiras na negativne vijesti? Taj isti clanak kaze da ti isti izvori dodaju da ne ocekuju da gubici i ruski otpor promijene planove ili ocekivanja ove ofanzive.
Hebi ga karanana, negdje nadjoh da su saveznicki gubici prvog sata prvog dana iskrcavanja u normandiji bili oko 2000 ljudi. Pa ti vidi.
Sacekaj malo prije nego sumiras sve. Jos je rano za bilo sta reci
pa tek je sve počelo...još je faza omekšavanja...jebga Karanana i da ga staviš pičku moraš pripremiti
malo ćeš na foe...ide mi na neku stvar ta depresivna rusofilija
Nije niko potcijenio, imas bezbroj analiza kako su se ukopali i pripremili.
Moguce. Ali onda je ukr sebe precijenila. I ovu opremu koju su dobili kao da je neunistiva i kao da je toliko velika razlika izmedju tenkova i drugog oklopa. Sve se zaustavi.
Nema tu nista novo, gubici su neminovni, narocito na ovakvom terenu. To je cijena koju su spremni platiti. Rezultate cemo vidjeti. Cak i ako budu tanki ide nova pomoc, Ameri nece odustati, ulog je prevelik. Najopasnije sto se moze desiti je da Ukrajinci postanu demoralisani, onda je problem.
Veliki problem je pogresan stav zbog masovne pozitivne propagande koja se provodi mjesecima, niti su svi ruski vojnici nesposobni pijani i spremni da bjeze niti su ukrajinci nepobjedivi terminatori. Rusi planski utvrdjuju te polozaje skoro pa godinu dana i nemoguce da je cijela vojska toliko nesposobna i lose opremljena da vec na pocetku ofanzive sve linije padnu.
Uz to sve ove novoformirane Ukrajinske jedinice velikim dijelom i nemaju dovoljno iskustvo a upitno je i koliko su vremena imali da se izvjezbaju na silnoj zapadnoj opremi i tehnici koju su dobili relativno nedavno. Dosta dobrih i sposobnih vojnika je izginulo u odbrani Bakhmuta.
cije vijesti ?
Kako cije, cekao lik dnevni izvjestaj pa se javio na forum. Sve objektivni izvori. Tajming sasvim slucajan
Šojgu: Odbili smo velik ukrajinski napad na jugu, morali su se povući s gubicima
I pazi, manje od 18 sati od pocetka ofanzive, on je skontao vec da je sve to propalo...
Last edited by GandalfSivi on 08/06/2023 17:59, edited 1 time in total.
Kako cije, cekao lik dnevni izvjestaj pa se javio na forum. Sve objektivni izvori. Tajming sasvim slucajan
Šojgu: Odbili smo velik ukrajinski napad na jugu, morali su se povući s gubicima
Pise gore ko je izvor.
Nekako mi se cini da je pritisak kriv, svi su gurali ukr da krene a oni kao da nisu spremni bili. Moja slika ofanzive je bila ravnanje svega i svacega nekoliko dana, himarsi, shadow....sve sto imaju. Mozda se to i desilo ali ja nekako nisam dobio taj osjecaj da je bila ta priprema nego ho ruk hajmo u proboj ko sto su rusi radili, kao da su par leoparda i bredlija terminatori neunistivi.
Btw, ne voli @karanana ni slagati nimalo. Ovako nisam nikoga ganjao sa lazima jos od Salika.
Znaci, da se vratimo na CNN-ov izvjestaj i dvojicu neimenovanih izvora:
CNN
—
Ukrainian forces have suffered losses in heavy equipment and soldiers as they met greater than expected resistance from Russian forces in their first attempt to breach Russian lines in the east of the country in recent days, two senior US officials tell CNN.
Znaci, likovi pricaju o onome sto se desavalo na istoku prije par dana, veze nema sa trenutnom situacijom na jugu.
Jbg pretpostavljam da i EU i USA zele da se ovo sto prije zavrsi i da se sjedne za stol i krene s pregovorima. Da su sacekali do naredne godine uz dodatni trening, opremu i F16 drugacije bi bilo.
Pise gore ko je izvor.
Nekako mi se cini da je pritisak kriv, svi su gurali ukr da krene a oni kao da nisu spremni bili. Moja slika ofanzive je bila ravnanje svega i svacega nekoliko dana, himarsi, shadow....sve sto imaju. Mozda se to i desilo ali ja nekako nisam dobio taj osjecaj da je bila ta priprema nego ho ruk hajmo u proboj ko sto su rusi radili, kao da su par leoparda i bredlija terminatori neunistivi.
Arachnoidea wrote: ↑08/06/2023 18:05
Jbg pretpostavljam da i EU i USA zele da se ovo sto prije zavrsi i da se sjedne za stol i krene s pregovorima. Da su sacekali do naredne godine uz dodatni trening, opremu i F16 drugacije bi bilo.
Pa nije jos nista izgubljeno, samo mentalno retardirana osoba moze misliti da su rusi gotovi da da ce se ukrainci usetati u okupirana podrucja..jos je puuuuno rano za strateske pobjede ukrainaca...mozda tu i tamo takticke uz velike gubitke.
Al će biti merak kad padne veci grad u koji dan, pa ne bude ovih prosrpskoruskih pacova, kao sto ih nije bilo prije par mjeseci kad su se dobrovoljno povukli
U pozadini ruskog ratnog zločina u HE Kahovka, država agresor se sprema da izvrši još jedan teroristički akt - ovog puta na svojoj teritoriji uz daljnje optužbe na račun Ukrajine. Prema obavještajnim podacima, Rusi su kao metu terorističkog akta odabrali sistem za transport gasa.