Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ova dirljiva priča prati rizik koji će definirati karijeru jedne nekonvencionalne momčadi i igrača koji će postati najveći košarkaški fenomen svih vremena. Film nas vraća u period osamdesetih godina, a Matt Damon tumači lik Sonnyja Vaccara, zaslužnog za potpisivanje unosnog ugovora s tada mladom košarkaškom zvijezdom Michaelom Jordanom. Ben Affleck je u ulozi suosnivača Nikea, legendarnog Phila Knighta, Jason Bateman je u ulozi Roba Strassera – njegovog direktora marketinga, dok je Viola Davis u ulozi beskompromisne majke koja zna vrijednost neizmjernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena. U filmu pratimo Vaccarovo nastojanje da stekne povjerenje Jordanove obitelji, trenera i najbližih suradnika s namjerom da uvjeri tada veoma mladu NBA zvijezdu u usponu da potpiše partnerski ugovor. Ugovor koji je Nikeu osigurao poziciju najvećeg brenda sportske odjeće i obuće danas.
Iako se već zna kako će se sve odigrati do samog kraja, ipak ima neku dozu neizvjesnosti.
Ne znam. Možda jer sam odrastao u doba magičnog Johnsona i letećeg Jordana i imao priliku da gledam ono najbolje. Meni je ipak daleko bolji dokumentarac The Last Dance koji se doduše više bavi cijelim Jordanovim životom te ostakom ekipe Bullsa.
Last edited by suad-sarajevo on 05/06/2023 11:46, edited 1 time in total.
Toliko dobrih priča u istoriji čovječanstva o interesantnim borbama i inspirirajućim uspjesima, a ova dva šupka snimaju glorifikaciju jedne mega-korporacije gdje su djeca u azijskim sweatshopovima prinuđena da prave patike po cijeli dan samo da prežive. Ma mrš u pičku materinu.
Tito_i_Partija wrote: ↑05/06/2023 14:24
Toliko dobrih priča u istoriji čovječanstva o interesantnim borbama i inspirirajućim uspjesima, a ova dva šupka snimaju glorifikaciju jedne mega-korporacije gdje su djeca u azijskim sweatshopovima prinuđena da prave patike po cijeli dan samo da prežive. Ma mrš u pičku materinu.
Tito_i_Partija wrote: ↑05/06/2023 14:24
BarbaDue wrote: ↑06/06/2023 00:22
Tetris do pola pregledao, zadovoljan. Nažalost moram odustati jer ne mogu još jedan sat gledati a sutra ranim ono pravo pravo
Btw, jedva čekam sutrašnji nastavak.
P.S. Nadam se da rekao mnogo o filmu
Hoces da ti ja spoilam, da ne gledas bezze?
Btw. meni nije nesto iako volim takav tip filma. Po pojedinim hvalospjevima ovdje ocekivao sam vise.
BarbaDue wrote: ↑06/06/2023 00:22
Tetris do pola pregledao, zadovoljan. Nažalost moram odustati jer ne mogu još jedan sat gledati a sutra ranim ono pravo pravo
Btw, jedva čekam sutrašnji nastavak.
P.S. Nadam se da rekao mnogo o filmu
Btw. meni nije nesto iako volim takav tip filma. Po pojedinim hvalospjevima ovdje ocekivao sam vise.
Malo je zanimljiv film zbog tog štimunga SSSR-a i zbog doba bez mobilnih ali jbga ... kao da gledaš 007 ili Bourna
mozda sam pogledo ali davno, sigurno kad sam bio mali i mozda jos kad sam bio nesto stariji. ne sjecam se skoro nicega ali samo znam da je uzbudljivo bilo gledat sisu.
moram obnovit gradivo. gdje naci?
Malo je zanimljiv film zbog tog štimunga SSSR-a i zbog doba bez mobilnih ali jbga ... kao da gledaš 007 ili Bourna
Ja sam uživao pregledati i drugu polovinu filma...čak i one kadrove poslije "ima još"
Šalu na stranu ali mene je vratio u neka zaboravljena vremena, pokazao sve surovosti sovjetskog komunizma i zapadnog kapitalizma ali i ostavio srce na pravom mjestu lijepim i pravednim krajem.
Film inspiriran nevjerojatnom istinitom pričom prati četiri mladića koji su odlučili okrenuti leđa običnom životu iz predgrađa. Njihov plan za novi početak? Ukrasti iznimno rijetku knjigu koja se nalazi u knjižnici privatnog sveučilišta.
Film inspiriran nevjerojatnom istinitom pričom prati četiri mladića koji su odlučili okrenuti leđa običnom životu iz predgrađa. Njihov plan za novi početak? Ukrasti iznimno rijetku knjigu koja se nalazi u knjižnici privatnog sveučilišta.