Nedjeljom u dva
Moderator: anex
- ¤ jelena ¤
#401 Re: Nedjeljom u dva
Pojma nemam šta je E. H. sad rekao, al de navedite mi ime jednog tog intelektualca, koji ne govori ono što vam odgovara ili sa čim se slažete,
a puštate ga ispod radara...
- problemnatravunu
#402 Re: Nedjeljom u dva
Mnogi jedva cekaju napadati E H, ali realno,¤ jelena ¤ wrote:Pojma nemam šta je E. H. sad rekao, al de navedite mi ime jednog tog intelektualca, koji ne govori ono što vam odgovara ili sa čim se slažete,
kad vidimo koliko mu glumački angažmani puno ovise i o Hr i o Sr tržištu,
moglo bi se reći da lik nije dobar kad toliko i tako otvoreno "sere" protiv "ruku koje ga hrane"....
S te strane kapa dolje za Emira!
Ali , nisu u Hr svi (tompsonove) ustaše, a ni u Sr svi četnici, normalan svijet ga razumije i poštuje, dok ovi prvo pomenuti pjene po facebooku...
- ¤ jelena ¤
#403 Re: Nedjeljom u dva
Evo, odgledah emisiju...ništa posebno, vala, i definitivno ništa vrijedno jakih emocija.problemnatravunu wrote:Mnogi jedva cekaju napadati E H, ali realno,¤ jelena ¤ wrote:Pojma nemam šta je E. H. sad rekao, al de navedite mi ime jednog tog intelektualca, koji ne govori ono što vam odgovara ili sa čim se slažete,
kad vidimo koliko mu glumački angažmani puno ovise i o Hr i o Sr tržištu,
moglo bi se reći da lik nije dobar kad toliko i tako otvoreno "sere" protiv "ruku koje ga hrane"....
S te strane kapa dolje za Emira!
Ali , nisu u Hr svi (tompsonove) ustaše, a ni u Sr svi četnici, normalan svijet ga razumije i poštuje, dok ovi prvo pomenuti pjene po facebooku...
Napadi na Emira već odavno slijede po inerciji i nemaju baš mnogo veze s onim što se može čuti u njegovim obraćanjima javnosti.
Bogata karijera, dobra gluma i uspjeh mu se ne mogu osporiti. Sve ostalo je bliže mahalaštini i ispraznom moralizovanju, nego nekakvoj relevantnoj priči o njemu. Prosto da čovjek ne povjeruje koliko svetaca i svetica hoda ovom zemljom.
Što se tiče Emirove reakcije na Stankovićev odnos prema njemu tokom emisije, pametnije bi mu bilo da je izrazio zahvalnost što ga je ovaj pitao za ta tri prsta, dao mu priliku da tu glupost napokon demantuje i objasni kontekst u kojem je nastala
pa da javnost više ohane s tom pričom ako je ikako moguće.
-
Android Knego
#404 Re: Nedjeljom u dva
Hadžihafiz uvijek iznova impresionira...
Preksinoć u Mostaru trebao biti promotor knjige "Smrt u Hagu" Nevenke Tromp, o nedovršenom suđenju Miloševiću. Otkazao 20 min. prije početka. Usput, gost je bio i Geoffrey Nice...
Preksinoć u Mostaru trebao biti promotor knjige "Smrt u Hagu" Nevenke Tromp, o nedovršenom suđenju Miloševiću. Otkazao 20 min. prije početka. Usput, gost je bio i Geoffrey Nice...
- ¤ jelena ¤
#405 Re: Nedjeljom u dva
To mu je za nauk da ne proziva druge za neprofesionalnost...hm...barem bi trebalo biti.
Kako je opleo po Vreći zbog Koštane, bilo bi ravno čudu da se karma nije oglasila....
Kako je opleo po Vreći zbog Koštane, bilo bi ravno čudu da se karma nije oglasila....
- mayab
#406 Re: Nedjeljom u dva
Danas Nele Karajlić u Nu2
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
elk
#408 Re: Nedjeljom u dva
Supljator i lazovcina. Koja pomirljiva retorika
. Valja koji euro sa turneje zaraditi. Nema se para dovoljno.
Bijednik.
Bijednik.
- muha_sa
#409 Re: Nedjeljom u dva
Ko nas bre zavadi--svi smo krivi
-
kakavdanakneiskustvu
- dječak sa šibicama
#411 Re: Nedjeljom u dva
Vjecito pitanje bez odgovora, zasto su pacisifisticki orjentisani Rade Serbedzija, Mira Furlan, Nenad Jankovic, Haris Dzinovic, Neda Ukraden i jos mnogi, od nacionalizma i fasizma pobjegli u Beograd.
Jel Beograd bio oaza pacifizma, demokratije i ljudskim sloboda, utociste za pacifiste, ili ipak nesto drugo.
Bice da im ipak srpski fasizam nije toliko tukno koliko bosnjacki ili hrvatski.
Jel Beograd bio oaza pacifizma, demokratije i ljudskim sloboda, utociste za pacifiste, ili ipak nesto drugo.
- Student_u_Ostavci
#412 Re: Nedjeljom u dva
Očajno pranje. Još jedno u nizu.
Nikako da prevali preko usta dvije rečenice koje svi čekaju.
Umjesto toga, i dalje trabunja kako su svi krivi za agresiju na Sarajevo. E moj Nenade...
Nikako da prevali preko usta dvije rečenice koje svi čekaju.
Umjesto toga, i dalje trabunja kako su svi krivi za agresiju na Sarajevo. E moj Nenade...
- Edin H.
#413 Re: Nedjeljom u dva
Malo si pomiješao babe i žabe sa imenima.dječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2023 16:54 Vjecito pitanje bez odgovora, zasto su pacisifisticki orjentisani Rade Serbedzija, Mira Furlan, Nenad Jankovic, Haris Dzinovic, Neda Ukraden i jos mnogi, od nacionalizma i fasizma pobjegli u Beograd.
Pobjegao je i Dr. Dabić u Beograd.
Beograd je ipak veliki grad, jedan broj ljudi je bio protiv rata, veće tržište, familijarne veze, avionske linije u to vrijeme, ipak su ga većinom koristili kao međustanicu…
- GandalfSivi
#414 Re: Nedjeljom u dva
Jadna majko francuske sobarice, suzu pustiti svega mi.
Kako ide lagano korigiranje stavova, od “bio sam na spisku da me ubiju, javljeno mi je da moram pobjeci”, do “znajuci sebe nesto bih lanuo, pa bi me ubili”. Par puta se pogubi lik, tipa “ko je to rekao, ja nisam”, bla bla bla.
Majka, mujo, karanje, kockanje, vadjenje…
Kako ide lagano korigiranje stavova, od “bio sam na spisku da me ubiju, javljeno mi je da moram pobjeci”, do “znajuci sebe nesto bih lanuo, pa bi me ubili”. Par puta se pogubi lik, tipa “ko je to rekao, ja nisam”, bla bla bla.
Majka, mujo, karanje, kockanje, vadjenje…
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#415 Re: Nedjeljom u dva
Ma to je cisto oportunisticki potez. Ne treba medju nabrojanim traziti naivce koji bi ginuli za ideale.
Beograd je naprosto najvece trziste, najveci grad gdje se govori nas zajednicki jezik i priznali to mi ili ne, dosta inkluzivnija sredina koja lako ili barem puno lakse od Sarajeva i Zagreba apsorbuje dosljake. Mozemo analizirati sto je to tako, ali odosmo od teme.
Pritom su ovo dosljaci sa parama i vezama.
Mislim da bi ta no bullshit prica puno lakse prosla kod publike nego ovo izdrkavanje. Vidjeti pod Jasenko Houra i pjesma Ruza hrvatska.
Beograd je naprosto najvece trziste, najveci grad gdje se govori nas zajednicki jezik i priznali to mi ili ne, dosta inkluzivnija sredina koja lako ili barem puno lakse od Sarajeva i Zagreba apsorbuje dosljake. Mozemo analizirati sto je to tako, ali odosmo od teme.
Pritom su ovo dosljaci sa parama i vezama.
Mislim da bi ta no bullshit prica puno lakse prosla kod publike nego ovo izdrkavanje. Vidjeti pod Jasenko Houra i pjesma Ruza hrvatska.
- dječak sa šibicama
#416 Re: Nedjeljom u dva
Pa, nisam, ako bjezis od nacionalizma, rata, medjunacionalnih podjela, places zbog zrtava, ti si pacifist, onda ne nalazis utociste u Beogradu.Edin H. wrote: ↑04/06/2023 16:59Malo si pomiješao babe i žabe sa imenima.dječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2023 16:54 Vjecito pitanje bez odgovora, zasto su pacisifisticki orjentisani Rade Serbedzija, Mira Furlan, Nenad Jankovic, Haris Dzinovic, Neda Ukraden i jos mnogi, od nacionalizma i fasizma pobjegli u Beograd.
Pobjegao je i Dr. Dabić u Beograd.
Beograd je ipak veliki grad, jedan broj ljudi je bio protiv rata, veće tržište, familijarne veze, avionske linije u to vrijeme, ipak su ga većinom koristili kao međustanicu…
Beograd je bio zarisna tacka fasizma devedesetih, pusti sad alternativnu scenu, alternativnu scenu bi imao i Berlin `43 da ih Hitler odmah poslije protesta ne bi zatvorio u Dahau pa nisu smjeli na ulice. Beograd je mordor devedesetih, isljediste svega, isljediste fasizma nazovimo to tako. I onda ovi odu tamo i od tamo palamude nama ovamo.
Ako si protiv rata, bjezis u NYC, London, Pariz, Ljubljanu ko Djuro, Toronto. Nesto ne vidim da su isli dalje, osim Mire Furlan, Rade Serbedzija glumio po razorenom Vukovaru tj snimao tamo filmove. Postenije je reci jesam protiv sam rata ali idem sa svojim narodom, Beograd je srpska meka i tamo mi je adresa. Ne moramo se mi slagati, ali budi posten.
Samo cekam da Lepi Mica kaze kako je bio pacifista, Srbija do Pacifika.
-
Osmi Socrates
#417 Re: Nedjeljom u dva
Ne bih ja miješao Miru Furlan sa tim ostalim. Izdala je ona knjigu koja sve objašnjava. Teško da je njoj srpski fašizam bio prihvatljiviji.
- muha_sa
#418 Re: Nedjeljom u dva
dječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2023 17:10
Pa, nisam, ako bjezis od nacionalizma, rata, medjunacionalnih podjela, places zbog zrtava, ti si pacifist, onda ne nalazis utociste u Beogradu.
Beograd je bio zarisna tacka fasizma devedesetih, pusti sad alternativnu scenu, alternativnu scenu bi imao i Berlin `43 da ih Hitler odmah poslije protesta ne bi zatvorio u Dahau pa nisu smjeli na ulice. Beograd je mordor devedesetih, isljediste svega, isljediste fasizma nazovimo to tako. I onda ovi odu tamo i od tamo palamude nama ovamo.
Ako si protiv rata, bjezis u NYC, London, Pariz, Ljubljanu ko Djuro, Toronto. Nesto ne vidim da su isli dalje, osim Mire Furlan, Rade Serbedzija glumio po razorenom Vukovaru tj snimao tamo filmove. Postenije je reci jesam protiv sam rata ali idem sa svojim narodom, Beograd je srpska meka i tamo mi je adresa. Ne moramo se mi slagati, ali budi posten.
Samo cekam da Lepi Mica kaze kako je bio pacifista, Srbija do Pacifika.
Gdje se ovog klošara sjeti
- dječak sa šibicama
#419 Re: Nedjeljom u dva
Ima nastavak emisije na YT, nedjeljom u 3, sa pitanjima gledalaca... ima Nele to klasicno filozofsko vrdanje i ubacivanje odgovora medju redove, kao nije bas srbijanska vlast kriva za masakr u BG skoli, pa nije ni rijaliti kriv, vise je kriv Terminator i holivudska produkcija.... pametno on to radi, nece kao prosjecni dnevna doza Srboljuba Srbe reci bajo moj zapadne vrijednosti nam pokvarise pravoslavnu omladinu, nego uvije u celofan. Protesti nisu nacin, vlast se osvaja na izborima, i slicne tirade.
Uz saljivu dosjetku kako on bas nije ljubitelj parlamentarne demokratije, ha ha ha. On je za tiraniju partije.
Inace korektan intervju, ali slusao sam raznorazne izjave od njega ranije, pustimo fomotontaze sa kokardom na glavi po strani, ovo sto on sad prica nema nikakve veze sa onim sto je govorio prije 10 ili 20 godina. Necu reci da je cetnik niti bilo sta slicno, ali mojne brate o Anti Markovicu. Sto bi rekla Minka iz Nadrealista, Tiho znas kako si ti glaso za reformiste? cirilicom si ih zaokruzivo.
Uz saljivu dosjetku kako on bas nije ljubitelj parlamentarne demokratije, ha ha ha. On je za tiraniju partije.
Inace korektan intervju, ali slusao sam raznorazne izjave od njega ranije, pustimo fomotontaze sa kokardom na glavi po strani, ovo sto on sad prica nema nikakve veze sa onim sto je govorio prije 10 ili 20 godina. Necu reci da je cetnik niti bilo sta slicno, ali mojne brate o Anti Markovicu. Sto bi rekla Minka iz Nadrealista, Tiho znas kako si ti glaso za reformiste? cirilicom si ih zaokruzivo.
- Edin H.
#420 Re: Nedjeljom u dva
Mira Furlan je bila udata za režisera Gajića iz Beograda koji je snimao zajedno sa Pezom iz Zagreba - radili su video produkciju Plavom Orkestru i snimili film zajedno. Normalno je bilo da ode kod supruga prije nego što su otišli u Ameriku. Knjigu nisam čitao, tako da ne znam šta je konkretno rekla.Osmi Socrates wrote: ↑04/06/2023 17:14 Ne bih ja miješao Miru Furlan sa tim ostalim. Izdala je ona knjigu koja sve objašnjava. Teško da je njoj srpski fašizam bio prihvatljiviji.
- dječak sa šibicama
#421 Re: Nedjeljom u dva
Nisam znao da je Nedelja kad je otišo Hase, posvećena Titu
- piupiu
#422 Re: Nedjeljom u dva
Je l' to ti ozbiljno?dječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2023 17:26 Nisam znao da je Nedelja kad je otišo Hase, posvećena Titu
- muha_sa
#423 Re: Nedjeljom u dva
Naravno da mi je žao sve i jednog ubijenog civila a posebno me srce i duša boli za ubijenom djecom
klošar žvaljavi uporedjuje opkoljeno Sarajevu na kojeg su njegovi svaki dan 300 granata ispaljivali na civile i snajperali te ubili oko 1600 djece sa ubijenom djecom u Doboju 
- dječak sa šibicama
#424 Re: Nedjeljom u dva
piupiu wrote: ↑04/06/2023 17:27Je l' to ti ozbiljno?dječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2023 17:26 Nisam znao da je Nedelja kad je otišo Hase, posvećena Titu![]()
- Student_u_Ostavci
#425 Re: Nedjeljom u dva
Mislio sam da to svi znajupiupiu wrote: ↑04/06/2023 17:27Je l' to ti ozbiljno?dječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2023 17:26 Nisam znao da je Nedelja kad je otišo Hase, posvećena Titu![]()