Nit' ko šta vidio, nit' ko šta čuo...muha_sa wrote: ↑30/05/2023 18:52 Ko eto nešto novo![]()
https://www.klix.ba/vijesti/regija/odba ... /230530141
Nadam se da ćče je uspjeti osporiti.
Nit' ko šta vidio, nit' ko šta čuo...muha_sa wrote: ↑30/05/2023 18:52 Ko eto nešto novo![]()
Ja sam veoma iznenađen. Gdje je sada Brajlović da kupuje nove gume?muha_sa wrote: ↑30/05/2023 18:52 Ko eto nešto novo![]()
Lider regiona, vučićevci samo glasno govore ono što EU stvarno misli. Zato je zlom kretenu i dozvoljeno da pravi cirkus po BiH i Kosovu. Dugo nam nisu bili ni noćni vukovi u posjeti, baš me interesuje kada će se opet pojaviti u BiH i kako će od strane EU, političko Sarajevo biti pozvano na smirivanje tenzija.muha_sa wrote: ↑30/05/2023 18:52 Ko eto nešto novo![]()
Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne krivične sudove donijelo je konačnu presudu rukovoditeljima srbijanske Službe državne bezbjednosti Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću. Stanišić i Simatović su osuđeni na po 15 godina zatvora.
Šta se ovo dešava. Otkud neko iz Srbije u Bosni da sprovodi nekakav? Kakav je to UZP?Apelaciono vijeće je prihvatilo žalbu tužilaštva i zaključilo da su odgovorni za UZP koji je za cilj imao nasilno uklanjanje nesrpskog stanovništva kroz cijelo trajanje rata u BiH.
Ovom presudom proglašeni su krivim i za zločine u Bijeljini, Zvorniku, Doboju, Trnovu, Bosanskom Šamcu i Sanskom Mostu.
ovo je pravo lice Srbije...nažalost i dan danas
kad izlaze nakon presude sutra odma?
Malo je njima i Hag Vol.2
2003 uhapšeni idu ovi odma kućimayab wrote: ↑31/05/2023 13:02 Ne znam koliko će ova dvojica likova još morati da odleže ,
ali kad se , i ako se vrate živi nakon odsluženja,
to će biti dernek "sveckih razmera" , da se dočekaju "srpski heroji" kako dolikuje !
Mislim da sa trenutnim stanjem u srbijanskom, a i srpskom društvu, drugačije biti ne može !![]()
Nisu bili svo vrijeme u pritvoru.Pastrmka i Lipljen wrote: ↑31/05/2023 13:122003 uhapšeni idu ovi odma kućimayab wrote: ↑31/05/2023 13:02 Ne znam koliko će ova dvojica likova još morati da odleže ,
ali kad se , i ako se vrate živi nakon odsluženja,
to će biti dernek "sveckih razmera" , da se dočekaju "srpski heroji" kako dolikuje !
Mislim da sa trenutnim stanjem u srbijanskom, a i srpskom društvu, drugačije biti ne može !![]()
bakir je to poništio ne tako davno.laik1981 wrote: ↑31/05/2023 13:27 Odlezali su sedam godina. Za tri godine imaju pravo da traze prijevremeno pustanje. Njihove kazne su najmanje bitne. Bitna je presuda koja dokazuje direktno ucesce Srbije u agresiji. Pokusaji relativizacije i promjene prirode rata u BiH ovom presudom padaju u vodu. Istorija ce se moci ispisivati na osnovu pravno dokazanih cinjenica, a ne na osnovu kojekakvih mitova i lazi.
Jako bitna presuda i za eventualnu tuzbu za naknadu stete kada se za to steknu uslovi.
Sud je dokazao UZP i Hrvatske i Srbije. Jedna od najbitnijih presuda.
Tacno, kazna je manje vazna, sustina je u presudi za uzp u koji je sad dokazan i za srbiju.laik1981 wrote: ↑31/05/2023 13:27 Odlezali su sedam godina. Za tri godine imaju pravo da traze prijevremeno pustanje. Njihove kazne su najmanje bitne. Bitna je presuda koja dokazuje direktno ucesce Srbije u agresiji. Pokusaji relativizacije i promjene prirode rata u BiH ovom presudom padaju u vodu. Istorija ce se moci ispisivati na osnovu pravno dokazanih cinjenica, a ne na osnovu kojekakvih mitova i lazi.
Jako bitna presuda i za eventualnu tuzbu za naknadu stete kada se za to steknu uslovi.
Ne mora samo drzava biti ta koja tuzi. Za naknadu stete mogu tuziti i pojedinci, udruzenja gradjana itd.Pastrmka i Lipljen wrote: ↑31/05/2023 13:31bakir je to poništio ne tako davno.laik1981 wrote: ↑31/05/2023 13:27 Odlezali su sedam godina. Za tri godine imaju pravo da traze prijevremeno pustanje. Njihove kazne su najmanje bitne. Bitna je presuda koja dokazuje direktno ucesce Srbije u agresiji. Pokusaji relativizacije i promjene prirode rata u BiH ovom presudom padaju u vodu. Istorija ce se moci ispisivati na osnovu pravno dokazanih cinjenica, a ne na osnovu kojekakvih mitova i lazi.