Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Idemedosumom wrote: ↑25/05/2023 14:40
Za mene su dalje relacije koje podrazumijevaju petljanciju oko avioletova otpale.
Nastavio sam traziti polupansion za sebe i porodicu (2x odraslih i 2x djece, 5 noci) po Cro i blizi dio CG (Herceg Novi), da bude hotelski smjestaj, po mogucnosti prvi red do place, u 7. mjesecu.
Vecina trazi od nekih 1100€ pa cak do 2000€ za ovakvu uslugu. I nadjem jedan hotel u Drveniku, nakon malo cjenkanja dadnu mi ponudu 788€, besplatan parking. Treba i ove hotele uvijek pitati za dodatni rabat, ne pristajati na prvu ponudu.
Drvenik?
Svako jutro navij sat...da se budiš u 6 da ideš na plažu zauzeti mjesto.
Prije par godina trajektom se vraćam sa Hvara...na plaži nema pola kvadrata slobodno.Poredani ko foke ili morževi na Antarktiku
konektovan wrote: ↑25/05/2023 15:16
Ako hoces da nadjes nacionalizam,..mozes ga i u kuci naci..
Samo.ignore ako hoces da ti bude lijepo.
Ne kontam o kakvom nacionalizmu govorimo.Neću na utakmicu niti po birtijama,ne nosim majice sa recimo ljiljanima ili mjesec sa zvijezdom.Kupam se,šetam,uživam i odmaram.To što prođem pored nekog kafića iz kojeg se čuje Tompsonova pjesma baš me briga.Ne pjeva protiv Bosne,Bošnjaka,Sarajeva niti sam čuo da u nekoj pjesmi veliča zločine.
Najlošiji smještaj ikad mi je bio u Neumu. I to nažalost kod našeg balije.
Sta sam ja primjetio sto se tice smjestaja i namjestaja,tj. Opremljenosti.
Da,ako apartmane drze stariji ljudi,tu je namjestaj iz Juge ili iz 90tih i klima je stara 20 godina,ili ne radi nikako ili se placa dodatno
A ako su vlasnici mladji,to je odmah modernije,uredjenije i bolje opremljeno.
I ovo sam primjetio na cijelom Jadranu...i u Neumu takodjer ali i po Makarskoj rivijeri i svugdje...otoci takodjer.
Starijima nista nije bitno i oni ne kontaju mladju raju
Pa logicno. Stare generacije nisu mijenjali naamjestaj nikako. A ako i promjene upravo ide u vikendice ili apartmane za rentanje Nista se ne baca. Moj stari ne baca klix rukavice a kamo li namjestaj
Last edited by moimoi on 25/05/2023 15:30, edited 1 time in total.
PM72 wrote: ↑25/05/2023 15:06
Drvenik?
Prije par godina trajektom se vraćam sa Hvara...na plaži nema pola kvadrata slobodno.Poredani ko foke ili morževi na Antarktiku
A gdje to u 7. mjesecu nije velika gužva na plažama u okruženju? Poenta je bila u cijeni smještaja/usluge
PM72 wrote: ↑25/05/2023 15:06
Drvenik?
A gdje to u 7. mjesecu nije velika gužva na plažama u okruženju? Poenta je bila u cijeni smještaja/usluge
jednonogi_Jack wrote: ↑25/05/2023 15:42
U Trpnju i u sedmom mjesecu ima mjesta na plaži. I mirno za odmor.
Dobar je Trpanj.Češka plaža
Za prosječnog Bošnju koji je prvi put vidio more iza rata Žuljana na Pelješcu je najveća udaljenost koju je spreman prevaliti.Trajekt mu je fobija još valja stoju dat'
daario naharis wrote: ↑25/05/2023 16:02
Kakava je Jadrolinija Ancona-Split? Moram li kupiti karte unaprijed za 7. mjesec???
Imaš njihovu stranicu i mogućnost kupovine karte.Obavezno unaprijed.Ogromna je gužva u splitskojj luci.Da se ne izradiš kao ja prije nekoliko godina kad u Makarskoj umalo nisam izvisio na trajektu za Brač.Nisam rezervisao.Srećom,ostala još dva mjesta i deset eura na kafu onom što reda vozila
Kakava je Jadrolinija Ancona-Split? Moram li kupiti karte unaprijed za 7. mjesec???
Imaš njihovu stranicu i mogućnost kupovine karte.Obavezno unaprijed.Ogromna je gužva u splitskojj luci.Da se ne izradiš kao ja prije nekoliko godina kad u Makarskoj umalo nisam izvisio na trajektu za Brač.Nisam rezervisao.Srećom,ostala još dva mjesta i deset eura na kafu onom što reda vozila
OK hvala, ja idem iz pravca Ancone prema Splitu tako da cu obavezno kupiti karte online da se ne bihuzurim.
Ostave radnici u trajketu jedno 5 mjesta za lokalce koji gurnu u dzep lovu,umjesto za kartu ,samo i tu zna biti drama.
Pretprosle godine u septembru,sa Visa za Split i gazdarica tako uvijek sverc komerc i nema vise mjesta na trajektu,urgira ona,zove kapetana...kada nas ugurase nekako ali smo kroz prozor i izasli i usli i to jedva...prostor izmedju auta 20 cm
Zato uvijek rezervacija za trajekte u sezoni,zacas se izvisi
Kakva je situacija u 6 mjesecu sto se tice trajekta za Brač,..Makarska ili Split, do Bola..imas li iskustva?
Kakva je situacija u 6 mjesecu sto se tice trajekta za Brač,..Makarska ili Split, do Bola..imas li iskustva?
Iz st za brac ti ide trajekt svakih satak koliko se sjecam. Otidji na jadroliniji
Pa nema tu neke mudrolije...moze se potrefiti guzva u svako doba .Zato rezervises termin i to je to...ne placa se nista unaprijed.
Obicno zadnja sedmica juna krecu vece guzve
Šta je sa cijenama u HR? Kontao do ponedjeljka otići,uđem na booking i airbnb kad imam šta vidjeti.
Nema boljeg hotela/apartmana da je uz obalu ispod 150 €/noć u 6om mjesecu u Orebiću
xoklix wrote: ↑25/05/2023 17:18
Šta je sa cijenama u HR? Kontao do ponedjeljka otići,uđem na booking i airbnb kad imam šta vidjeti.
Nema boljeg hotela/apartmana da je uz obalu ispod 150 €/noć u 6om mjesecu u Orebiću
Ja uzeo u Promajnoj za 80 Eura, smjestaj nov. Podzemna garaza, lift iz garaze, dvije klime u apartmanu, treci red od plaze.
Al zato kad cvcak zapjeva na uvce, jbg premium ljetovanje. Orebic je to.
Sta ces svakako u Orebicu? Meni jedno od najruznijih gradica u Dalmaciji. Imas na Peljescu boli glava mjesta kao recimo Duba, podobucje i sl.
Idem na Bol par godina.Kupim kartu preko Jadrolinije bar deset dana unaprijed i pravac Makarska.Trajekt kreće u 8.Moraš doći bar pola sata ranije.Sljedeći je u 11 pa u pola 2.Na Braču-Sumartin sam oko 9.Kafa pa plaža Kupam se do podne i onda lagano prema Bolu U povratku idem na Supetar,veći trajekt i više linija.
Na Bolu izbjegavam plažu Zlatni rat.Prelijepa ali oko 11 izgleda kao one plaže u Normandiji prilikom iskrcavanja saveznika 1944.
Ima mirnih i lijepih uvala,dođeš u podne i troje ljudi...voda bistra,čista...fantazija