PM72 wrote: ↑25/05/2023 13:18
Didier wrote: ↑25/05/2023 11:45
Zar je moguće da postoje ljudi koji u Crnoj Gori vide više nacionalizma nego u Hrvatskoj? To su valjda isti oni koji s Grbavice na Dobrinju idu trolejbuskom džadom jer ne žele vidjeti ćirilicu u Lukavici.
Pa Hrvatska je najnacističkija zemlja u Evropi nakon Mađarske i Njemačke, s tim da Nijemci to rade krišom. Ne zaostaju mnogo ni Turci, ali vam valjda ne smetaju jer su "vaši".
U Crnoj Gori nikad nije bilo sranja, ljudi nas dočekuju kao goste prve klase, dok nas u Hrvatskoj zovu "trećom zemljom". U pandemiji su puštali Boga oca da im uđe, ali nas nisu. Meni je ta 2020. sve rekla o njima, dotad sam im davao šansu, ali otad više ne dam. Otići ću opet nekad na Pelješac kod prijatelja, ali strogo da nemam kontakt s domaćima.
U Ulcinj idem svake godine, i uvijek se osjećam kao kralj. Doduše, juli i avgust su stvarno loši, ali ja idem izvan sezone, zbog gužve. U septembru je čisto, mirno, svi su ljubazni, a mnogo jeftinije.
Ostalo samo Grčka, ta zemlja je na prvom mjestu u turizmu, pa deset praznih mjesta, pa možda onda Turska.
Ja idem čitav život u Hrvatsku i na Jadran i nikad nisam imao ni najmanji problem ili ružan pogled,smrknutu facu na pomen hljeb,kafa ili kisela.
Obišao je skoro svu ali je najbolje na ostrvima.Na Hvaru sam ostao zatečen kad sam vidio spomenik partizanskoj mornarici i svježe cvijeće.
Skoro me policajka na granici sa Crnoj gori pitala iz kojeg sam dijela Sarajeva i kad je dobila odgovor nasmijala se i poželjela sretan put.
U Crnoj gori sam vidio ,na nekoliko mjesta,četničke kokarde i 4s.Ne mogu duše griješit,nisam imao ni najmanjih problema (možda radi mojih gabarita

) ali ne osjećam se ugodno u jednom Herceg novom među masom srba iz Trebinja,Bileće i ostalih mjesta iz Hercegovine.
Nemam ni ja problem u Hrvatskoj jer se ponašam kao da sam kod kuće. Tako se ponašam od Vardara do Triglava.
Međutim, uđem u restoran, nakon mene uđe Švabo, prvo njega usluže, iako je došao nakon mene. Ja ne želim da mi se takve stvari dešavaju. Pitam jesu li svježi morski plodovi na pizzi, kao da sam im šamar opalio. Hladno serviraju Ledo pakovanje, a žive na moru.
Pored toga, Dalmoši mrze do podne sebe, od podne i sve ostale. Vazda su nadrkani. Meni to ne treba na ljetovanju.
A o institucionalnom kriminalu koji rade preko HDZ-a, a i iz same Hrvatske, da ne pričam. To nije prijateljska država ni po čemu, osim po normalnim ljudima kojih tamo još hvala Bogu ima.
U Crnoj Gori sam uglavnom na jugu, i to van sezone. Znam da je Herceg-Novi bezveze, meni su tamo i plaže katastrofa, hrvatske su bolje deset puta. Ja volim pijesak i zato mi je jug okej, a i nema četnika.
Zato najviše volim Grčku. To je po svemu zemlja mnogo bolja od svega ovoga na šta su naši ljudi navikli.