Sve balanseri neki... Vucic, Orban, Erdogan.
Nama trebaju saveznici, a ne balanseri!
Sve balanseri neki... Vucic, Orban, Erdogan.
Jedino diskredituješ samog sebe i pokazuješ svoje pravo lice rusofilnog pačenika koji ismijava ukrajinsku pravednu borbu za opstanak na vlastitoj zemlji. No, valja branit' srpstvo u Bahmutu jeldaGeneral War wrote: ↑23/05/2023 11:40Diskreditujem forumske hralje i njihovo kreveljenje, citaj napisano.
pa dobro sad dobar dio pank i garaz bendova nisu znali ni osnove al sta je tu jeJoseMujica wrote: ↑23/05/2023 14:56priprema, primrema i priprema, pa tek onda pozor iskači kroz prozor
zamisli da tebi neko pokloni pušku koju nikad ni vidio nisi i kaže vidi tamo ledine, haj jurišaj?
šta misliš kako bi to završilo?
A zamisli sad to na skali gdje učestvuje 50k pješadije, oklopa, artiljerije i avijacije i još metar nekih drugih službi
Svaki orkestar se treba uštimat da dobro svira...još ne znam za bend da se nako, tek skupio izašao na binu i postigao uspjeh
Crveno boldirano je opet samo tvoja impresija i konstrukcija, a ne Cooper-ova. Provjeri.madner wrote: ↑23/05/2023 14:15Jah, sve navode je lako provjeriti.kluz franjo wrote: ↑23/05/2023 13:23
Po četvrti put od početka invazije praviš istu konstrukciju sa kojom si već tri puta katastrofalno fulio...
Ovo o ovakvim/onakvim gubicima jedne/druge strane je samo tvoja lična konstrukcija i impresija (koja se već tri puta pokazala pogrešnom).
Ali samo nastavi... ako ništa zabavno te je čitati.
Ovdje se Cooper rado cita, sta kaze zasto nece nove brigade voditi napad? Zato sto su prosle godine imali takve gubitke da to sebi ne mogu prisustiti ove godine.
Sve uspjesne napade za Ruse su izvele jedinice koje su se povukle iz Khersona, kod Kremine i kod Soledara VDV jedinice su nesto uradile.
Svaka cast kako si na moju konstataciju da je bitnije sacuvati vojsku od teritorije naveo koliko kvadrata su izgubili, pokazuje zavidan nivo shvatanja.
Bošnjak = izrod !!!
Sta imam provjeriti, covjek to direktno rekao.kluz franjo wrote: ↑23/05/2023 15:02Crveno boldirano je opet samo tvoja impresija i konstrukcija, a ne Cooper-ova. Provjeri.madner wrote: ↑23/05/2023 14:15
Jah, sve navode je lako provjeriti.
Ovdje se Cooper rado cita, sta kaze zasto nece nove brigade voditi napad? Zato sto su prosle godine imali takve gubitke da to sebi ne mogu prisustiti ove godine.
Sve uspjesne napade za Ruse su izvele jedinice koje su se povukle iz Khersona, kod Kremine i kod Soledara VDV jedinice su nesto uradile.
Svaka cast kako si na moju konstataciju da je bitnije sacuvati vojsku od teritorije naveo koliko kvadrata su izgubili, pokazuje zavidan nivo shvatanja.
Plavo boldirano samo potvrđuje ono što sam ja napisao. Samo što ti imaš ličnu impresiju/želju da su Rusi "bez većih gubitaka nanijeli gubitke najboljim jedinicama ZSU".
Ja ne znam šta piše u tim rusko-sovjetskim vojnim brošurama, ali čisto sumnjam da stoji nešto pametno.
Nijedan full-scale rat se naravno ne vodi sa primarnim ciljem "čuvanja vojske".
Dakle samo još jedna grunfovska teza o "ratovanju radi čuvanja vojske".
Da ponovim. Tri puta si već "sovjetski" padao na potpuno identičnoj konstrukciji, koju sada po četvrti put guraš.
Ratne činjenice su uvijek u konkretnim brojevima. Snage, opreme i naravno km2 teritorija.
Sve ostalo je prvoligaški grunfizam zasnovan na ličnim željama i konstrukcijama.
Pozdrav
ukrajinci deru rusiste svaki danagent_zero wrote: ↑23/05/2023 15:07 Mislim da svi trebamo malo spustiti loptu što se tiče vojne situacije na terenu u Ukrajini.
Na temi vlada hajp kao da smo usred harkivske ofanzive. Činjenica je da su rusofašisti uzeli Bahmut, ukrajinci u kontri uzeli četiri livade (dvije na jugu i dvije na sjeveru) i to je to. Nažalost, teško je priznati ali treba reći da su teritorijalno rusofašisti uspješniji u zadnja 4 mjeseca.
Odoh se sakrit
Od kako je svijeta i vijeka, sve i jedan general bi dao sve samo da sazna gdje će biti težište neprijateljskog napada.RefPus wrote: ↑21/05/2023 23:38Ništa u ovom ratu nije pouzdano, osim činjenice da Putin i Zelenski nemaju sve na broju. Za ovog prvog Hitlera to i znamo, za ovog drugog... samo ću reći da me iznenadi iz dana u dan. A čisto sumnjam da bi neko pri zdravoj pameti žrtvovao hiljade i hiljade vojnika za nešto što "nije strateški bitno".
Sve zavisi kako na to gledas. Sta je cijena ovih zauzimanja? 20.000 - 50.000 ruskih vojnika, bruka opreme i tenkova. Sta su dobili? Dobili su nepostojeci grad. Bahmut ne postoji. Ne postoji ni jedan zid kojeg prvo ne moras srusiti, raskloniti materijal pa tek onda ponovo praviti. Nikad vise niko nece zivjeti u Bahmutu. Za 5 godina ce to biti novi Cernobil vratili ga ukri ili ne, samo sada ne zbog radijacije nego zbog nepostojanja perspektive. Bahmut se vise ne isplati obnavljati nikome.agent_zero wrote: ↑23/05/2023 15:07 Mislim da svi trebamo malo spustiti loptu što se tiče vojne situacije na terenu u Ukrajini.
Na temi vlada hajp kao da smo usred harkivske ofanzive. Činjenica je da su rusofašisti uzeli Bahmut, ukrajinci u kontri uzeli četiri livade (dvije na jugu i dvije na sjeveru) i to je to. Nažalost, teško je priznati ali treba reći da su teritorijalno rusofašisti uspješniji u zadnja 4 mjeseca.
Ma nije ni lose sto si odgovorio na ovaj post. On samo pokazuje kakvo je stanje tada bilo, a tvoj odgovor mozda i ponajbolje objasnjava sta se promijenilo u Ukrajini da ruska ofanziva ipak nije uspjela.
To se meni desi na notifikacijama na par tema, ne na ovoj, klik na notifikaciju baci na stranicu X umjesto zadnje gdje je neko quote. Al ovo da sam na zadnjoj, i nakon refresha na prvoj.. mora da rusi testiraju neku masinu za vracanje vremena il nesto, jer jos samo to im je ostalo