EUROLIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
giovanni008

#2176 Re: EUROLIGA

Post by giovanni008 »

Bravo Real, bravo Musa!
Musa Prvak Evrope dva puta u razmaku od 2 godine.
Zatim Prvak Evrope za kadete, igrao NBA, bio MVP Spanske lige, igrao na Evropskom Prvenstvu i mlatnuo Slovence,u MVP timu Evrolige, a tek napunio 24 godine!

Veceras se Hezonja "izletio", izgleda da se iz Reala oprastaju ova trojica najiskusnijih, sto bi od sljedece sezone, Musu stavilo u prvi plan.
Ja da sam on, ne bih nikada otisao u NBA, tamo da fasujes neku tesku povredu, i igraju se tekme svaka 2 dana, iscrpe te ko roba.

Image
mirota

#2177 Re: EUROLIGA

Post by mirota »

Svaka cast Musi...moja zamjerka je polozaj nogu kod suta za 3 poena, ono mora da popravi, ide nogama naprijed pa napravi licnu u napadu.. Nije Musa donijeo titulu, nego Real kao tim, sinoc nista poseban ucinak, na kraju bez starca nema udarca, izbacio Partizana lik i dao 2 najvaznija poena sezone
RJ57

#2178 Re: EUROLIGA

Post by RJ57 »

pemanapemani wrote: 21/05/2023 22:20 Cestitke Realu i Musi.

Malo je nevjerovatno da igrac iz prve petorke regularnog dijela EL ne igra zadnju cetvrtinu polufinala i finala.

Jebi ga, Musa odigra fenomenalnu sezonu. Veceras hladan stavi dvije trice i asistenciju.

Onda kao treba jesti pure za ovakve utakmice :-)
A Musa ih, uz Tavaresa, doveo do final foura.
vjerovatno ima neki razlog zašto nije igrao više a posebno zašto ne u ključnim trenutcima, nije to trener tek tako iz obijesti napravio. svejedno, dovoljno je bio dobar u regularnoj sezoni da ostane zapisan, a sad treba vidjeti kako će se razvijati real i kakva će mu biti uloga iduće godine, reče hezonja juče da se legende vjerovatno opraštaju itd. ..

osim toga sada ima osvojenu evroligu zaprave a ne samo na papiru, elem ide nabolje

a sam real, nevjerovatan! podebljali su ono što su fudbaleri napravili prošle godine. naravno porediti fudbal i košarku ne treba ali isti tim, sličan put godina za godinom .. interesantno
WarrenGrozni

#2179 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

Pravi šefovi u Realu su ova trojica veterana.
Tu se Mateo ne pita nešto posebno.
Ne bi me čudilo da neko od njih trojice preuzme klupu

I pokazali su zbog čega su gazde.
Za izučavanje je kako su izvlačili ekipu iz mrtvih tokom plejofa

Činilo se cijele sezone da je Ćaćo Rodriguez najslabija karika u rosteru.
Svi protivnici su napade eksploatisali preko njega.

Ali od onih -18 protiv Partizana, lik kao da je popio eliksir, uzeo je stvar u svoje ruke i doveo Real do titule.

I protiv Barcelone u polufinalu na 58:58, on prelama utakmicu, ubacuje 9 poena i ode Real na +7.

To su likovi rodjeni pobjednici i samo kapa dole.

Za Musu je neprocjenjivo iskustvo samo što igra s njima.
Za prvu sezonu dobio je odličnu minutažu i iskoristio je na najbolji mogući način.
Dobio je novi ugovor i sasvim vjerovatno biće nosilac igre Reala u narednim sezonama.

Kako će igrati i kako će Real izgledati tad, to ćemo sačekati i vidjeti.
elk

#2180 Re: EUROLIGA

Post by elk »

Gdje je onaj sto stavi kolt i opasace i konja sa bisagama na grke :lol: ljulj vec ima ozbiljam serijal koseva za pobjedu, znalo se da ce on uzeti ovaj zadnji.
Bravo sa dzanana, momak stalno napreduje i vidi se to :thumbup:
Mora popraviti i odbranu koliko moze, tu mu leze dodatne minute.
WarrenGrozni

#2181 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

elk wrote: 22/05/2023 09:36 Gdje je onaj sto stavi kolt i opasace i konja sa bisagama na grke :lol: ljulj vec ima ozbiljam serijal koseva za pobjedu, znalo se da ce on uzeti ovaj zadnji.
Bravo sa dzanana, momak stalno napreduje i vidi se to :thumbup:
Mora popraviti i odbranu koliko moze, tu mu leze dodatne minute.
Odbrana je stvar brzih nogu i volje.
Rekao bih da to Musa ima.

Njemu fali iskustva i sigurnosti u šutu.
Ima sjajan ulaz, ali često se i zabija u protivnika. Čak mu je i život ugrozilo to njegovo glavinjanje.
Još uvijek igra više srcem, nego glavom.
Treba češće da se podiže na ulazu i zabija iz takvih šuteva. Na tome treba da radi.
shalla

#2182 Re: EUROLIGA

Post by shalla »

WarrenGrozni wrote: 22/05/2023 09:15 To su likovi rodjeni pobjednici i samo kapa dole.
Za prvu sezonu dobio je odličnu minutažu i iskoristio je na najbolji mogući način.
Jako dobro rečeno. Sinoć komentarišem, Real je ovo dobio samo na mentalitet pobjedničke ekipe i koliko god da ne volim špance u bilo kojem sportu, mora se odati priznanje za karizmu koju Real posjeduje, i u fudbalu i u košarci. I da, neprocjenjivo iskustvo je igranje u takvom klubu :thumbup:
Što se tiče Muse, bezze mi ovdje palamudimo, neko navijački, neko podcjenjivački ali najveća istina je ovo što si napisao, nametnuti se u prvoj sezoni u takvom klubu mogu samo igrači predodređeni za velike stvari. Ok, nije odigrao F8 ili F4 na nivou kao regularnu sezonu ali daleko od toga da je bio totalno neučinkovit. Pa onu treću utakmicu u Beogradu, sam je držao Real kroz treću četvrtinu. Za Matea i dalje mislim što mislim, nije neki trener i rekao bih da je Real ovo uzeo UNATOČ a ne zahvaljujući njemu ali eto, lik od sinoć ima euroligu i sigurno je kupio sebi i sljedeću sezonu na klupi. Vidjećemo kako će Real izgledati sljedeće sezone, koji će to roster biti ali mislim da ako sačuvaju sve igrače, plus možda jedan upgrade za backup centra, i dalje će biti brutalno opasni :thumbup:
dulekrele

#2183 Re: EUROLIGA

Post by dulekrele »

Sada je sve jasnije.

Džanan Musa cijeli Final Four igrao povrijeđen

Nakon velike pobjede Reala nad Olimpijakosom, nove informacije, koje možda ne bismo nikada saznali, sada dolaze iz Kaunasa i iz tabora Madriđana.

Nakon velike pobjede Reala nad Olympiacosom, nove informacije, koje možda ne bismo nikada saznali, sada dolaze iz Kaunasa i iz tabora Madriđana.

Naime, bh. košarkaš, Džanan Musa, cijeli Final Four igrao je povrijeđen.

Kako saznaje N1 u pitanju je bila nezgodna povreda kvadricepsa koja Musi nije dozvoljavala da igra na svom nivou. Musa je bio pod tretmanima cijeli završni turnir, ali odustati od igranja nije htio.

Ipak, nas košarkaš stisnuo je zube i sasvim zasluženo zauzeo mjesto među saigračima kao jedan od najvažnijih igrača Blancosa tokom cijele sezone.

Musa je tokom Final foura postigao 12 poena i skupio 6 asistencija i 3 skoka.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2184 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

shalla wrote: 22/05/2023 10:34
WarrenGrozni wrote: 22/05/2023 09:15 To su likovi rodjeni pobjednici i samo kapa dole.
Jako dobro rečeno. Sinoć komentarišem, Real je ovo dobio samo na mentalitet pobjedničke ekipe i koliko god da ne volim špance u bilo kojem sportu, mora se odati priznanje za karizmu koju Real posjeduje, i u fudbalu i u košarci. I da, neprocjenjivo iskustvo je igranje u takvom klubu :thumbup:
Što se tiče Muse, bezze mi ovdje palamudimo, neko navijački, neko podcjenjivački ali najveća istina je ovo što si napisao, nametnuti se u prvoj sezoni u takvom klubu mogu samo igrači predodređeni za velike stvari. Ok, nije odigrao F8 ili F4 na nivou kao regularnu sezonu ali daleko od toga da je bio totalno neučinkovit. Pa onu treću utakmicu u Beogradu, sam je držao Real kroz treću četvrtinu. Za Matea i dalje mislim što mislim, nije neki trener i rekao bih da je Real ovo uzeo UNATOČ a ne zahvaljujući njemu ali eto, lik od sinoć ima euroligu i sigurno je kupio sebi i sljedeću sezonu na klupi. Vidjećemo kako će Real izgledati sljedeće sezone, koji će to roster biti ali mislim da ako sačuvaju sve igrače, plus možda jedan upgrade za backup centra, i dalje će biti brutalno opasni :thumbup:
Koliko sam ja procitao odavno se pregovara sa Scariolom jer bez obzira na osvajnaje Eurolige Real je vec izgubio kup a ni u prvenstvu mu bas nisu najsjajnije pozicije i nalazi se na trecem mjestu. Ove sezone u ACB ligi Real ima 6 poraza a ima ekipu sa 10 bivsih NBA igraca i dvojcom ubjedljivo najjacih centara u Evropi. Real nije zadovoljan dobijanjem na guzove tamo gdje bi trebalo da razvaljuju protivnike a od pocetka na realovim forumima i portalima navijaci govore da je Mateo totalni promasaj. U redu osvojio je Euroligu vise sretno nego spretno ali neke poteze koje pravi jednostavno su nevidjeni u kosarci.
Musa je oborio rekord postignutih poena u Euroligi svih vremena u Realu, izabran je u prvu petorku regularnog dijela, najbolji je strijelac Reala sa relativno tankom minutazom, drugi je asistent Reala iako rijetko igra na poziciji pleja, u dosta utakmica je bio covjek odluke i onda na kraju dozivi da presjedi na klupi citavu zanju cetvrtinu iako je bio i te kako ucinkovit za razliku od recimo Hezonje koji je postigao za 35 minuta poene samo u prvoj cetvrtini i onda do kraja nista. Prica kako je Musa mlad igrac je suplja do bola jer njemu je 24 godine i ima ogromno iskustvo igranja NBA lige koliko god da je igrao. Ima jednu citavu sezonu prije Reala u ACB ligi nakon koje je proglasenn MVP igracem ispred mase drugih zvijezda. Kao sto sam pisao Doncic je mlad dosao u Real i Lasso ga je trpio i davao mu maksimalne minutaze i on je to vracao. Ovaj Mateo nema uoste kosarkasku logiku u vodjenju ekipe i kod njega se svvodi sve na to da otprilike na kraju svi imaju istu minutazu pa ako ubode ubode kao sto je to jucer bilo. Ljulj je ovakvih lopti u svim takmicenjima uputio do sada bezbroj i vrlo mali broj je usao. Vjerovatno da das npr. Hezonji da svaku utakmicu zavrsava i on bi ubo dvije od deset pogotovo sto ima izuzetno visok i jak skok sut.
U svakom slucaju BiH moze biti ponsna na Musu kao i na Dzeku, Tahirovica, Lanu, Lejlu Njemcevic, Tomu Cvitanusica jer to su nasi sportisti koji su u svjetskim i evropskim vrhovima i ja se jezim kad neki dronjci pocnu da ih kritikuju koji u zivotu sto se tice sporta nisu ostvarli apsolutno nista.
hrasno38

#2185 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

dulekrele wrote: 22/05/2023 10:47 Sada je sve jasnije.

Džanan Musa cijeli Final Four igrao povrijeđen

Nakon velike pobjede Reala nad Olimpijakosom, nove informacije, koje možda ne bismo nikada saznali, sada dolaze iz Kaunasa i iz tabora Madriđana.

Nakon velike pobjede Reala nad Olympiacosom, nove informacije, koje možda ne bismo nikada saznali, sada dolaze iz Kaunasa i iz tabora Madriđana.

Naime, bh. košarkaš, Džanan Musa, cijeli Final Four igrao je povrijeđen.

Kako saznaje N1 u pitanju je bila nezgodna povreda kvadricepsa koja Musi nije dozvoljavala da igra na svom nivou. Musa je bio pod tretmanima cijeli završni turnir, ali odustati od igranja nije htio.

Ipak, nas košarkaš stisnuo je zube i sasvim zasluženo zauzeo mjesto među saigračima kao jedan od najvažnijih igrača Blancosa tokom cijele sezone.

Musa je tokom Final foura postigao 12 poena i skupio 6 asistencija i 3 skoka.
Zato vjerovatno nije ni igrao zadnje dvije utakmice ACB lige prije Final foura
Hans123

#2186 Re: EUROLIGA

Post by Hans123 »

hrasno38 wrote: 22/05/2023 10:52
Koliko sam ja procitao odavno se pregovara sa Scariolom jer bez obzira na osvajnaje Eurolige Real je vec izgubio kup a ni u prvenstvu mu bas nisu najsjajnije pozicije i nalazi se na trecem mjestu. Ove sezone u ACB ligi Real ima 6 poraza a ima ekipu sa 10 bivsih NBA igraca i dvojcom ubjedljivo najjacih centara u Evropi. Real nije zadovoljan dobijanjem na guzove tamo gdje bi trebalo da razvaljuju protivnike a od pocetka na realovim forumima i portalima navijaci govore da je Mateo totalni promasaj. U redu osvojio je Euroligu vise sretno nego spretno ali neke poteze koje pravi jednostavno su nevidjeni u kosarci.
Musa je oborio rekord postignutih poena u Euroligi svih vremena u Realu, izabran je u prvu petorku regularnog dijela, najbolji je strijelac Reala sa relativno tankom minutazom, drugi je asistent Reala iako rijetko igra na poziciji pleja, u dosta utakmica je bio covjek odluke i onda na kraju dozivi da presjedi na klupi citavu zanju cetvrtinu iako je bio i te kako ucinkovit za razliku od recimo Hezonje koji je postigao za 35 minuta poene samo u prvoj cetvrtini i onda do kraja nista. Prica kako je Musa mlad igrac je suplja do bola jer njemu je 24 godine i ima ogromno iskustvo igranja NBA lige koliko god da je igrao. Ima jednu citavu sezonu prije Reala u ACB ligi nakon koje je proglasenn MVP igracem ispred mase drugih zvijezda. Kao sto sam pisao Doncic je mlad dosao u Real i Lasso ga je trpio i davao mu maksimalne minutaze i on je to vracao. Ovaj Mateo nema uoste kosarkasku logiku u vodjenju ekipe i kod njega se svvodi sve na to da otprilike na kraju svi imaju istu minutazu pa ako ubode ubode kao sto je to jucer bilo. Ljulj je ovakvih lopti u svim takmicenjima uputio do sada bezbroj i vrlo mali broj je usao. Vjerovatno da das npr. Hezonji da svaku utakmicu zavrsava i on bi ubo dvije od deset pogotovo sto ima izuzetno visok i jak skok sut.
U svakom slucaju BiH moze biti ponsna na Musu kao i na Dzeku, Tahirovica, Lanu, Lejlu Njemcevic, Tomu Cvitanusica jer to su nasi sportisti koji su u svjetskim i evropskim vrhovima i ja se jezim kad neki dronjci pocnu da ih kritikuju koji u zivotu sto se tice sporta nisu ostvarli apsolutno nista.
Super post, jedino se ne bih slozio za dio oko Luke i Lasa. Luka jest bio mlad, ali nije bas imao maksimalne minutaze, sjecam se da mi nije bilo jasno zasto ne dobija vise. :mrgreen: U sezoni 16/17 je po indexu korisnosti koliko se sjecam bio prvi ili drugi igrac Reala u Euroligi, u top 3 sigurno, s minutazom ispod 20 minuta u prosjeku. Narednu sezonu je isao na 25 min cini mi se. Ali da su ga pustali s lanca 32-33 min bile bi to nevjerovatne brojke.
Priglavke

#2187 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

kakavdanakneiskustvu wrote: 21/05/2023 22:05 Svaka čast treneru Reala
Naravno! Trener je odradio posao. Ostalo je bilo na igracima. Na raspaloganju mu nisu bili Yabusele, Deck, Poirier,ali je opet uspio da uzme F4. Mladi Ndiaye je momacki odradio svoj dio posla i trener ga je dobro iskoristio. Mislim da je cak iznenadio Obradovica,Bartzokasa pocevsi ovako bitne utakmice sa Ndiayem. A to mogu dobri,hrabri treneri..Dalje, Olimiakos ih je resetao sa tricama,kao odgovor na zonu,ali je on i dalje istrajao na istoj i time nije dozvolio Fallu da se razigra kroz pick igru. Ovo su matorci iznijeli, a on im je vjerovao. Hezonja se "hrvao" sa Grcima u odbrani... Sve u svemu,Real je kroz individalne bljesakove "matoraca", nadiograo timsku igru Olimpiakosa.
Ironman_88

#2188 Re: EUROLIGA

Post by Ironman_88 »

Mateo se ponižava ovdje, ni ja nisam uvijek bio najsretniji sa njegovim odlukama ali čovjek je u najmanje 3-4 utakmice u F8 sa svojim odlukama i zamjenama preokrenuo igru i momentum kad je bilo najpotrebnije. Tu se ne možeš više govoriti o slučajnosti.
Mi ga previše gledamo i sudimo mu kroz odnos prema Musi, ali moramo priznati sebi da je Musa ofanzivno još uvijek jednodimenzionalan igrač i dobre ekipe/dobri treneri znaju itekako kako da ga zatvore u najbitnijim utakmicama.
Priglavke

#2189 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

Ironman_88 wrote: 22/05/2023 13:33 Mateo se ponižava ovdje, ni ja nisam uvijek bio najsretniji sa njegovim odlukama ali čovjek je u najmanje 3-4 utakmice u F8 sa svojim odlukama i zamjenama preokrenuo igru i momentum kad je bilo najpotrebnije. Tu se ne možeš više govoriti o slučajnosti.
Mi ga previše gledamo i sudimo mu kroz odnos prema Musi, ali moramo priznati sebi da je Musa ofanzivno još uvijek jednodimenzionalan igrač i dobre ekipe/dobri treneri znaju itekako kako da ga zatvore u najbitnijim utakmicama.
Nemamo mi sta biti sretni ili nesretni. Covjek gledao da na kraju utakmice izadje kao pobjednik, a igraju mu svi igraci. Svak' ima svoju ulogu u timu i uvijek neko drugi "bljesne". Jos savrseno poznaje Real, nije novajlija...Na insistiranje Lasa je dosao u Real kao asistent i ako je bio prvi trener Fuenlabrade,Unicaje... A covjek je trenirao i mlade kategorije,tako da i kadetsku i juniorsku vrlo dobro poznaje. Nazivati njega pogrdnim imenima,mogu samo navijacki nastrojeni ljudi.

As coach:
1993–1997 Spain U16 (assistant)
1995–1997 Real Canoe (assistant)
1997–1999 Real Madrid B (assistant)
1999–2000,
2002–2004 Real Madrid (assistant)
2004–2006 Unicaja Málaga (assistant)
2006–2007 CAI Zaragoza
2007–2009 Fuenlabrada (assistant)
2009–2010 Fuenlabrada
2010–2012 Unicaja Málaga
2012–2013 Shanxi Brave Dragons
2013–2014 Fuenlabrada
2014–2022 Real Madrid (assistant)
2022–present Real Madrid
hrasno38

#2190 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Priglavke wrote: 22/05/2023 13:52
Ironman_88 wrote: 22/05/2023 13:33 Mateo se ponižava ovdje, ni ja nisam uvijek bio najsretniji sa njegovim odlukama ali čovjek je u najmanje 3-4 utakmice u F8 sa svojim odlukama i zamjenama preokrenuo igru i momentum kad je bilo najpotrebnije. Tu se ne možeš više govoriti o slučajnosti.
Nemamo mi sta biti sretni ili nesretni. Covjek gledao da na kraju utakmice izadje kao pobjednik, a igraju mu svi igraci. Svak' ima svoju ulogu u timu i uvijek neko drugi "bljesne". Jos savrseno poznaje Real, nije novajlija...Na insistiranje Lasa je dosao u Real kao asistent i ako je bio prvi trener Fuenlabrade,Unicaje... A covjek je trenirao i mlade kategorije,tako da i kadetsku i juniorsku vrlo dobro poznaje. Nazivati njega pogrdnim imenima,mogu samo navijacki nastrojeni ljudi.

As coach:
1999–2000,
2006–2007 CAI Zaragoza
2009–2010 Fuenlabrada
2010–2012 Unicaja Málaga
2013–2014 Fuenlabrada
2022–present Real Madrid
Ovaj niz karijere Matea me neodoljivo podsjeca na trenerski niz Safeta Susica i Hadzibegica koji su trenirali bruku timova, svugdje se zadrzali po godinu a nigdje nikakvog uspjeha nisu imali. I onda Pape dodje u reprezentaciju kada mu je Ciro sve poslozio, poslozi mu se i grupa kao najlaksa ikada do tada i bez obzir an to do zadnjeg kola nismo znali hocemo li na SP. I u Slovackoj uvede igraca koji dva minuta poslije zabije golcinu i nikada vise ni jedan i proglase ga najupsjesnijim selektorom mada on to nije ni u mislima ali nejse.
Znaci Mateo je trener od 1993 godine sto znaci 30 godina i vecinu karijere je proveo kao pomocni trener jer da je valjao njemu bi neko bio pomocni trener.Ako si gledao SK do kraja nekoliko puta su i komentatori spomenuli koliko su u Realnu bili nezadovoljni sa njegovim poslom i da su davno poceli da traze drugoga i ja cisto sumnjam da ce od toga odustati jer Perez zeli Real koji ce dominirati a ne radi kojeg ce piti apaurine svaku utakmicu. I Musa u izjavi hrvatskom sportskom novinaru je rekao da je Real uglavnom ove godine prvo gubio pa onda stizao rzultate sto je aposlutno tacno. U kup kralja Unicaja ih je razvalila ko bugarsku skupstinu upravo radi toga sto su morali da stizu rezultat. Ponavljam gledao sam apolsutno sve utakmice Reala ove sezone u svim takmicenjima kao sto sam i prosle gledao sve utakmice Breogana.
Svako ko se bavio kosarkom bilo amaterski bilo profesionalno vidi da je ovo vodjenje ekipe mimo svih kosarkaskih rezona i vise lice na lutriju nego na utakmicu. I da ja kazem da je Mateo trenerski kloc a ti kazes da nije i OK svako ima pravo na svoje misljenje samo sto ovo moje ima jako veliki broj ljudi.
Ironman_88

#2191 Re: EUROLIGA

Post by Ironman_88 »

Ono što sam napisao ga se ovdje previše gleda kroz odnos prema Musi i kad je Musa na terenu a kad nije, to ponajviše važi za tebe. Tvoja je svaka druga kritika da je Musa mogao i trebao ovo, da je Musa mogao i trebao ono ali mu nije Mateo dozvoljavao.

Svi mi želimo Musi najbolje i ovo je ogroman uspjeh kojeg je već ostvario, ali Musa ima još uvijek previše limitacija u igri da bude glavni autoritet i da sam nosi ekipu kad je najpotrebnije. Musa trenutno može pogoditi tricu kad je postavljen i može napasti koš kad mu se otvori prostor za prodor. Tek je u zadnjih par mjeseci počeo dodavati repertoaru da se podigne i opali tricu iz driblinga kad ima mismatch ispred sebe. Gledao sam veći dio utakmica ove sezone, ne sjećam se da je i jednom opalio šut sa poludistance a da ne govorimo o tome da često jednostavno nestane i na duže periode ne sudjeluje nikako u igri.
U Musinom igračkom razvoju je dosta toga išlo po zlu, on se kao igrač još uvijek razvija i biće još bolji, ali nije još tu da bude već sada glavni superstar u Realu. Isto tako nema smisla stalno vući paralele sa Dončićem koji je već sa 18 godina vozao dosta starije i iskusnije igrače od sebe i pravio amatere od njih.

Mateo nije najbolji trener svijeta, ali čitam već godinu dana kako ne možeš podnijeti žašto Musa nije glavni igrač svega i kriviš Matea za to iako je jasno da Musa nije još taj nivo unatoč velikom skoku kojeg je napravio.
Real nošen ovim samopouzdanjem iz EL lako uzme i titulu Španije pa se vidimo ponovo ovdje na jesen sa Mateom kao trenerom i Musom koji je dobio više prostora i odgovornosti jer je to zaslužio.
Priglavke

#2192 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

hrasno38 wrote: 22/05/2023 15:13
Priglavke wrote: 22/05/2023 13:52

As coach:
1999–2000,
2006–2007 CAI Zaragoza
2009–2010 Fuenlabrada
2010–2012 Unicaja Málaga
2013–2014 Fuenlabrada
2022–present Real Madrid
Ovaj niz karijere Matea me neodoljivo podsjeca na trenerski niz Safeta Susica i Hadzibegica koji su trenirali bruku timova, svugdje se zadrzali po godinu a nigdje nikakvog uspjeha nisu imali. I onda Pape dodje u reprezentaciju kada mu je Ciro sve poslozio, poslozi mu se i grupa kao najlaksa ikada do tada i bez obzir an to do zadnjeg kola nismo znali hocemo li na SP. I u Slovackoj uvede igraca koji dva minuta poslije zabije golcinu i nikada vise ni jedan i proglase ga najupsjesnijim selektorom mada on to nije ni u mislima ali nejse.
Znaci Mateo je trener od 1993 godine sto znaci 30 godina i vecinu karijere je proveo kao pomocni trener jer da je valjao njemu bi neko bio pomocni trener.Ako si gledao SK do kraja nekoliko puta su i komentatori spomenuli koliko su u Realnu bili nezadovoljni sa njegovim poslom i da su davno poceli da traze drugoga i ja cisto sumnjam da ce od toga odustati jer Perez zeli Real koji ce dominirati a ne radi kojeg ce piti apaurine svaku utakmicu. I Musa u izjavi hrvatskom sportskom novinaru je rekao da je Real uglavnom ove godine prvo gubio pa onda stizao rzultate sto je aposlutno tacno. U kup kralja Unicaja ih je razvalila ko bugarsku skupstinu upravo radi toga sto su morali da stizu rezultat. Ponavljam gledao sam apolsutno sve utakmice Reala ove sezone u svim takmicenjima kao sto sam i prosle gledao sve utakmice Breogana.
Svako ko se bavio kosarkom bilo amaterski bilo profesionalno vidi da je ovo vodjenje ekipe mimo svih kosarkaskih rezona i vise lice na lutriju nego na utakmicu. I da ja kazem da je Mateo trenerski kloc a ti kazes da nije i OK svako ima pravo na svoje misljenje samo sto ovo moje ima jako veliki broj ljudi.
Care, tebi tvoje, a meni moje. Necemo se prepirati ko duze baca piš,jer nema smisla. Ja nisam corav i vidim neke stvari, a utakmice ne gledam navijacki. Desi mi se ponekad da gledam utakmice preko smartphona i tako sigurno ne upratim sve, zbog velicine ekrana.
GandalfSivi

#2193 Re: EUROLIGA

Post by GandalfSivi »

Taman dodjem na temu da kazem koliko mi je drago zbog Muse, toliko mi je i zbog Hrasnog, jer vidis da lik fakat prati, a on opet po Papetu udario. Pa haj’mu cestitaj :mrgreen:
hrasno38

#2194 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Ironman_88 wrote: 22/05/2023 16:10 Ono što sam napisao ga se ovdje previše gleda kroz odnos prema Musi i kad je Musa na terenu a kad nije, to ponajviše važi za tebe. Tvoja je svaka druga kritika da je Musa mogao i trebao ovo, da je Musa mogao i trebao ono ali mu nije Mateo dozvoljavao.

Svi mi želimo Musi najbolje i ovo je ogroman uspjeh kojeg je već ostvario, ali Musa ima još uvijek previše limitacija u igri da bude glavni autoritet i da sam nosi ekipu kad je najpotrebnije. Musa trenutno može pogoditi tricu kad je postavljen i može napasti koš kad mu se otvori prostor za prodor. Tek je u zadnjih par mjeseci počeo dodavati repertoaru da se podigne i opali tricu iz driblinga kad ima mismatch ispred sebe. Gledao sam veći dio utakmica ove sezone, ne sjećam se da je i jednom opalio šut sa poludistance a da ne govorimo o tome da često jednostavno nestane i na duže periode ne sudjeluje nikako u igri.
U Musinom igračkom razvoju je dosta toga išlo po zlu, on se kao igrač još uvijek razvija i biće još bolji, ali nije još tu da bude već sada glavni superstar u Realu. Isto tako nema smisla stalno vući paralele sa Dončićem koji je već sa 18 godina vozao dosta starije i iskusnije igrače od sebe i pravio amatere od njih.

Mateo nije najbolji trener svijeta, ali čitam već godinu dana kako ne možeš podnijeti žašto Musa nije glavni igrač svega i kriviš Matea za to iako je jasno da Musa nije još taj nivo unatoč velikom skoku kojeg je napravio.
Real nošen ovim samopouzdanjem iz EL lako uzme i titulu Španije pa se vidimo ponovo ovdje na jesen sa Mateom kao trenerom i Musom koji je dobio više prostora i odgovornosti jer je to zaslužio.
Evo odmah cu te demantovati jer je u jucerasnjoj utakmici preko igraca pogodio obe trice i to je radio ove sezone bas puno puta. Musa nikada nije imao sut sa distance niti ce ga imati ali zato ima ulaz koji zna biti puno produktivniji od suta sa distance jer daje 2+1+faul za protivnickog igraca. Da to si dobro primjetio da je vrlo cesto sa strane izoliran ali nisi upratio kada se to desava. Desava se kad su u ekipi upravo ovi stari igraci koji beskrajno muljaju loptu i onda sta bog da u zadnjim sekundama napada. Ali zato nisi primjetio statisticki podatak da je Musa drugi asistent ekipe poslije Rodrigeza i da ubjedljivo igra najbolji pik sa Tavarezom sto je i jucer pokazao sa 4 asistencije. On jeste sa Tavarezom glavni superstar jer to statistike govore a statiska je u kosarci i u jos puno sportova sve. Da ga Mateo ne limitira davao preko 20 poena po utakmici i boolo je utakmica kada je bio uzasno raspolozen da je pogadjao zmireci ali dzaba zna se kad izlazi i zna se kad ulazi isto kao i Dzeko kod Inzagija u 67 minutu.
Ne krivim ja Matea sto Musa nije glavni igrac nego zato sto je Mateo jedan najobicniji KLOC od trenera koji ne zna da vodi ekipu kako treba sastavljenu od 10 NBA igraca. Ovaj Real treba da dominira prije svega spanskom ligom a tamo su rijetke utakmice dobili bez infarka u zavrsnici. Musi rade isto ono sto su kroz citavu karijeru osim u Volfsburgu radili Dzeki. Da se Musa zove Hoze ne bi nikako izlazio iz igre. Na kraju krajeva nije proslu sezonu dzaba bio MVP i pomeo ostale igrace statisticki u ACB ligi nego zato sto je Mrsic znao da ako mu da slobodu da ce mu on to i vratiti.
Sto se tice Musinog razvoja ja sam ovdje bio jedan od rijetkih koji je rekao da je odlazak u NBA totalno sranje i da on nije zreo za taj korak a onda su me forumski PS4 strucnjaci ismijavali. 100x bi mu bilo bolje da je poslije Cedevite otisao u neki euroligaski klub ma koji da je u pitanju.
hrasno38

#2195 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

GandalfSivi wrote: 22/05/2023 16:33 Taman dodjem na temu da kazem koliko mi je drago zbog Muse, toliko mi je i zbog Hrasnog, jer vidis da lik fakat prati, a on opet po Papetu udario. Pa haj’mu cestitaj :mrgreen:
Jebi ga volim ja Papeta i gledao sam bezbroj njegovih utakmica i uzivao ali je kao trener KLOC a to i ti znas :)
Priglavke

#2196 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

GandalfSivi wrote: 22/05/2023 16:33 Taman dodjem na temu da kazem koliko mi je drago zbog Muse, toliko mi je i zbog Hrasnog, jer vidis da lik fakat prati, a on opet po Papetu udario. Pa haj’mu cestitaj :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

hrasno udara po svim trenerima,bilo kosarka ili neki drugi sport,osim onim koji su TOP :D Mateo mu nevalja jer koristi sve igrace,dok kritikuje Beciragica jer ne igra sa svim igracima :D
hrasno38

#2197 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Priglavke wrote: 22/05/2023 16:50
:lol: :lol: :lol:

hrasno udara po svim trenerima,bilo kosarka ili neki drugi sport,osim onim koji su TOP :D Mateo mu nevalja jer koristi sve igrace,dok kritikuje Beciragica jer ne igra sa svim igracima :D
Zat sto su ta dva trenera dvije krajnosti. Nisam nikada kritikovao Duleta Vujosevica, Duleta Ivanovica, pa ni Acu Petrovica, uzivam gledajuci Zoca kako vodi Partizan ili nekada Bosnu Tanjevica i to su treneri koji znaju da na klupi imaju 12 igraca i svaki igrac ima svoj zadatak pa makar on trajao i samo 10 sekundi. Vedran Bosnic, Beciragic a posebno Lojo su treneri koji to ne znaju i radi toga vrlo cesto dozivljavamo veoma nepotrebne poraze. Cilj svakog trenera u kosarci kao i u rukometu je klupa bude sto "vruca" a to znaci da bitan igrac ne moze sjediti na njoj vise od par minuta. Treneri i jesu najveci problem BH sporta a ne igraci zato sto se uglavnom radi u priucenim trenerima. Ja ne mogu da shvatim Beciragica koji je tolike godine sjedio sa Tanjevicem da korisiti u rotaciji 7-8 igraca. Imao je nekoga pored koga je mogao nauciti o klupi sve i dosta toga on ima u sebi jer pobjede protiv Francuuske i Slovenije su to pokazale. Evo najbolji primjer u rukometu je sta znaci kad dodje pravi trener i iz nicega napravi veliki uspjeh. A covjek korisiti citavu klupu. Sve je stvar logike jer ti kao selketor biras tih 12 igraca i logicno je da izaberes 12 najboljih i onda ti 4-5 gleda utakmicu sa klupe.
kakavdanakneiskustvu

#2198 Re: EUROLIGA

Post by kakavdanakneiskustvu »

https://www.klix.ba/sport/kosarka/obrad ... /230522155

sto posto je to zato jer je iz Srbije,srbijanci ugroženi i u francuskoj
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 22/05/2023 22:09, edited 1 time in total.
Priglavke

#2199 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

kakavdanakneiskustvu wrote: 22/05/2023 19:56 https://www.klix.ba/sport/kosarka/obrad ... /230522155

sto posto je to zato jer je iz Srbije,srbijanci ugroženi i u euroligi
Zato sto je Monako knezevina i ne pripada Francuskoj. Ipak birao se najbolji trener Francuske. Obradovic je najbolji trener Knezevine Monako.
WarrenGrozni

#2200 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

hrasno38 wrote: 22/05/2023 16:39
Ne krivim ja Matea sto Musa nije glavni igrac nego zato sto je Mateo jedan najobicniji KLOC od trenera koji ne zna da vodi ekipu kako treba sastavljenu od 10 NBA igraca.
A kako treba voditi ekipu sastavljenu od 10 NBA igrača?

Ljudi osvoje Euroligu, bez dva jako važna igrača i bez nekog Musinog učinka jer je i on bio povrijedjen...a ti dalje istu priču pričaš.

Opet ponavljam, mislim da Mateo tu ekipu vodi samo formalno.
To je sasvim logično, kad u rosteru imaš tri igrača od 35,36 i 38 godina, legende kluba,španske košarke, vrhunskih karijera, sa toliko pobjeda i odličja?
Šta njima jedan Mateo može objasniti?
Post Reply