Ukrajina
-
sumirprimus
#162626 Re: Ukrajina
ne mogu ja lagano i fino , ja sam fukara iz tuzle, druga liga svakako

- janje_
#162627 Re: Ukrajina
ne znam kakve ovo fajde ima, dugoročno..
kratkoročno, vjerovatno tu nema puno ruske vojske, pa sad dok ih dovuku od nekud drugo, valja utanjit neku liniju.. ali može dati neki moral booster u orkistanu, eh evo oni nas napadaju, hajmo sad opšta mobilizacija..
- Čitalac
#162628 Re: Ukrajina
Andrej Jusov kaže da se radi o stvaranju "sigurnosnog pojasa".
Portparol Glavne obavještajne uprave Andrej Jusov nazvao je događaje koji su se odigrali 22. maja u Belgorodskoj oblasti u Rusiji stvaranjem "sigurnosnog pojasa" za zaštitu Ukrajinaca.
- Danas su Ruski dobrovoljački korpus i Legija slobode Rusije, koju čine građani Ruske Federacije, pokrenuli operaciju oslobađanja ovih teritorija Belgorodske oblasti od Putinovog režima i potiskivanja neprijatelja zarad stvaranja određenog sigurnosnog pojasa za zaštitu ukrajinskog civilnog stanovništva. Operaciju izvode isključivo ruski državljani - kaže Jusov.
- SanskiBiser
#162629 Re: Ukrajina
Ako je ona Legija Slobode na koju mislim to su dobrovoljci Rusi iz Rusije slicno onima iz Bjelorusije...ratovali su u Bahmutu u gradu - nekoliko mjeseci su tamo bili u rotaciji ako je suditi po vojnim mapama rasporeda jedinica koje su dostupne na netu.
Last edited by SanskiBiser on 22/05/2023 14:24, edited 1 time in total.
-
Maliodmene
#162630 Re: Ukrajina
Skonto sam da su oni, samo ne kontam kako su to mogli sami izvest.SanskiBiser wrote: ↑22/05/2023 14:23Ako je ona Legija Slobode na koju mislim to su dobrovoljci Rusi iz Rusije slicno onima iz Bjelorusije...ratovali su u Bahmtu u gradu - nekoliko mjeseci su tamo bili u rotaciji ako je suditi po vojnim mapama rasporeda jedinica koje su dostupne na netu.
- SanskiBiser
#162631 Re: Ukrajina
Ja samo kontam ima li onih Burjata jos medju njima sto su ih vrbovali medju ruskim zarobljenicima, vecina su bili tenkisti, tako da kontam u ovim tenkovima sto idu napred da su stavili te Burjate koji se sad "vracaju kuci"Maliodmene wrote: ↑22/05/2023 14:23Skonto sam da su oni, samo ne kontam kako su to mogli sami izvest.SanskiBiser wrote: ↑22/05/2023 14:23
Ako je ona Legija Slobode na koju mislim to su dobrovoljci Rusi iz Rusije slicno onima iz Bjelorusije...ratovali su u Bahmtu u gradu - nekoliko mjeseci su tamo bili u rotaciji ako je suditi po vojnim mapama rasporeda jedinica koje su dostupne na netu.![]()
- Arachnoidea
#162633 Re: Ukrajina
Suicide squad ne vidim kakvu sansu imaju da se vrate zivi odatle
-
sajber87
#162634 Re: Ukrajina
Jedna jedina, volim i ovu sadasnju nasa je ali ova je u srcusumirprimus wrote: ↑22/05/2023 11:07 danas je godisnjica kako nam se najdraza zastava zaviorila ispred zgrade UN.a i kako smo i zvaicno se odvojili od mordora za sirotinju. jos tad smo mi vidjeli o kakvom se tu sklopu radi, 30 godina prije ukra![]()
![]()
evo je da crknu dusmanii ova je nasa sve je nase
![]()
-
sajber87
#162635 Re: Ukrajina
Uvijek ocekuj neocekivano, kakva ofanziva sad kad djeca u vrticu pricaju o njoj
Last edited by sajber87 on 22/05/2023 14:39, edited 1 time in total.
- 512MB
#162636 Re: Ukrajina
Zamisli situaciju, da su pola onih u Britaniji/Americi treniranih vojnika etnicki Rusi, i da ce upasti u Rusiju i zajedno sa ruskim partizanima dici oruzanu pobunu protiv Putina i rezima. Koga onda da Medvedev nuka?
Jebo 4D Kino

Jebo 4D Kino
- istra_hr
#162637 Re: Ukrajina
sumirprimus wrote: ↑22/05/2023 14:18 ne mogu ja lagano i fino , ja sam fukara iz tuzle, druga liga svakako![]()
![]()
Pratim ovaj rat na tri foruma .... ovdje je najzanimljivije - izmedju ostalih i zbog tebe
Ak te opet baniraju. nije zanimljivo.... smiri zivac.
- Čitalac
#162640 Re: Ukrajina
Ukrajini će biti ponuđen "izraelski model", kaže Duda za Wall Street Journal.
Prije pristupanja NATO-u zapadne zemlje će Ukrajini ponuditi sigurnosni model sličan izraelskom. To će olakšati transfer oružja i naprednih tehnologija u Kijev i biće korak ka članstvu u Alijansi, rekao je poljski predsjednik Andrzej Duda. Izvori WSJ-a rekli su da su koncept izraelskog modela za Ukrajinu prvi razvili u septembru 2022. godine šef ureda predsjednika Andriy Yermak i bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen.
Prema riječima njegovog bivšeg pomoćnika Fabricea Potiera, Sjedinjene Države će djelovati kao glavni garant sigurnosti Ukrajine. Strane u sporazumu o sigurnosti biće Sjedinjene Države, Britanija, Njemačka i Francuska.
Zapadni zvaničnici kažu da bi sporazum s Ukrajinom u izraelskom stilu mogao promijeniti tok trenutnog rata.
- Rusija danas mora shvatiti da je Ukrajina dobila sigurnosne garancije i da one neće prestati vremenom ili zbog zamora Zapada - rekao je Duda, ističući da sporazum neće biti povezan ni sa kakvim mirovnim procesom ili pregovorima između Kijeva i Moskve.
Očekuje se da će sigurnosni sporazum zasnovan na prijedlogu poznatom kao Kijevski sigurnosni sporazum biti potpisan nakon julskog samita NATO u Vilniusu, na kojem bi trebalo da učestvuje ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, rekli su za WSJ zvaničnici upoznati s razgovorima.
Nekoliko sagovornika lista kaže da se na samitu planira formiranje Savjeta NATO-Ukrajina. Prema zvaničnicima, Ukrajina će imati pravo da sazove sastanak vijeća i zatraži pomoć, koju bi potom trebali pružiti pojedinačni saveznici.
-
lavic
#162641 Re: Ukrajina
Ja ti heroja i govana, " tuci Velusice nema mnogo Srba" " razvucimo im pamet", pobio preko 8000 ljudi, "masovni ubica" itd, itd,Gvozdeni1 wrote: ↑22/05/2023 14:02Sud je rekao svoje. Mislim da neki od njih mozda i nisu licno zlocinci ali komandovali su i snose odgovornost za svoje ljude.janje_ wrote: ↑22/05/2023 13:50
Čim on priča o "moji" i "vaši", pa mu je i dobra vijest da se jedan "bošnjak" bori na strani rusa, jasno je u kojem je on filmu zaglavio.
U mojoj BiH nema drugih osim mojih i iskreno se nadam da će se svi oni koji BiH ne doživaljavaju kao svoju domovinu, uglavnom iseliti za Njemačku/Austriju ili nešto dalje i tamo pustiti da ih nagriza nostalgija i jede priča o "kući" i "dole" i tako to..
Ima jednostavan test: reci nam da li su ratko mladić, radovan karadžić, biljana i ostala ekipa, za tebe heroji ili ratni zločinci i biće odmah jasno ko si , šta si, i zašto te ljudi nazivaju četaljom ovdje..
Mladic je za mene heroj na bojom polju, ovo ostalo nek mu sluzi na cast. Ako nista drugo trebao se prvi predati i zastiti svoje vojnike, a mislim da bi i on bolje prosao.
E sad to sto bi ja volio da su neki jos osudjeni, to je drugi par opanaka.
Zadovoljan?
Sve si rekao...
- SpecialOffer
#162642 Re: Ukrajina
Ppserem se i na tebe i na heroja ti.Gvozdeni1 wrote: ↑22/05/2023 14:02Sud je rekao svoje. Mislim da neki od njih mozda i nisu licno zlocinci ali komandovali su i snose odgovornost za svoje ljude.janje_ wrote: ↑22/05/2023 13:50
Čim on priča o "moji" i "vaši", pa mu je i dobra vijest da se jedan "bošnjak" bori na strani rusa, jasno je u kojem je on filmu zaglavio.
U mojoj BiH nema drugih osim mojih i iskreno se nadam da će se svi oni koji BiH ne doživaljavaju kao svoju domovinu, uglavnom iseliti za Njemačku/Austriju ili nešto dalje i tamo pustiti da ih nagriza nostalgija i jede priča o "kući" i "dole" i tako to..
Ima jednostavan test: reci nam da li su ratko mladić, radovan karadžić, biljana i ostala ekipa, za tebe heroji ili ratni zločinci i biće odmah jasno ko si , šta si, i zašto te ljudi nazivaju četaljom ovdje..
Mladic je za mene heroj na bojom polju, ovo ostalo nek mu sluzi na cast. Ako nista drugo trebao se prvi predati i zastiti svoje vojnike, a mislim da bi i on bolje prosao.
E sad to sto bi ja volio da su neki jos osudjeni, to je drugi par opanaka.
Zadovoljan?
-
sumirprimus
#162643 Re: Ukrajina
ne bi si nikad dozvolio ali si tu jace od tebe, ma sta kazes
sve znas, bad bad murica. ruje imaju pravo, ni ja ne bi nato baze na svojoj granici i taj supljak. meeeeh ciji li si klon pitam se
malo vuces na salika, imas tu dozu arogancije, a malo i na chelija antimurica stav a istodobrno prepotentnosti, ima njih jos par ovde, sto vjerovatno ne zele pisati pod svojim dugogodisjnim nikom, ali vise vuce na banovane. Sta ti znas sta je nervni slom, osim ako nisi doktor
- Gandalf
#162644 Re: Ukrajina
Znači, lagano se zakuhava i u rašistanu, pa dobro, nije da se rujani nisu pokazali kao veliki barbari svuda oko sebe. Red je došao da se malo međusobno razračunaju i u za sada pograničnim rejonima. Pogotovo će za obračun biti raspoloženi manjinci koji su u Mordoru građani trećeg reda, ali topovsko meso prvog reda. Ne može niko dovijeka trpiti teror. Zločinačka politika Mordora i nad vlastitim građanima mora dati krvave rezultate i ponovni raspad tog velikog gulaga otvorenog tipa, ljudski je nadati se.
-
sumirprimus
#162645 Re: Ukrajina
Legion "Freedom of Russia" and Russian Volunteer Corps (RVC) conduct an operation in the Belgorod region - Ukrainian intelligence
Ukrainian State Intelligence Service spokesman Andrei Yusov confirmed to the "Suspilne" newspaper that Legion "Freedom of Russia" and the RVC are conducting an operation to create a "security strip" to protect Ukrainian civilians.
According to him, the operation is carried out exclusively by Russian citizens. Meanwhile, Russian presidential spokesman Dmitry Peskov said that Putin had been informed about an "attempted breakthrough" into the Belgorod region by "Ukrainian saboteurs." Earlier, Legion "Freedom of Russia" and the RVC said that their units had "completely liberated" Kozinka in Belgorod Region.
Ukrainian State Intelligence Service spokesman Andrei Yusov confirmed to the "Suspilne" newspaper that Legion "Freedom of Russia" and the RVC are conducting an operation to create a "security strip" to protect Ukrainian civilians.
According to him, the operation is carried out exclusively by Russian citizens. Meanwhile, Russian presidential spokesman Dmitry Peskov said that Putin had been informed about an "attempted breakthrough" into the Belgorod region by "Ukrainian saboteurs." Earlier, Legion "Freedom of Russia" and the RVC said that their units had "completely liberated" Kozinka in Belgorod Region.
-
Excel2
#162646 Re: Ukrajina
@Chmoljo
Drug, kako je moguce da dopustate da na ovom forumu dolaze likovi koji tvrde da je Mladic heroj, te neki koji u nicku imaju general rat? Na pocetku rata u februraru ovdje su ljudi bili banirani od @Bloo zbog spominjanja Rusije na temi Ukrajine, zbor trolanja i slicnih gluposti. Sad dolaze ljudi koji velicaju modernog Hitlera, to rade pred Zidovima - Bosancima, i nikome nista…
Drug, kako je moguce da dopustate da na ovom forumu dolaze likovi koji tvrde da je Mladic heroj, te neki koji u nicku imaju general rat? Na pocetku rata u februraru ovdje su ljudi bili banirani od @Bloo zbog spominjanja Rusije na temi Ukrajine, zbor trolanja i slicnih gluposti. Sad dolaze ljudi koji velicaju modernog Hitlera, to rade pred Zidovima - Bosancima, i nikome nista…
-
sumirprimus
#162647 Re: Ukrajina
SAMO BUBOVI
BUB vrtolet
- Tigar1
#162649 Re: Ukrajina
Jbo im heroj usrani sve. Tuci Velušiće nema srba mnogo, eto heroja i junaštva. 35 oruđa po km oko grada i deri u živo meso. Fuj. Nema veze djeca, nemoćni ovo ono, bagra genocidna!
Neprijatelj mog neprijatelja je prijatelj. Tuci orkistance.
Slava Ukraini. Slava herojima
Neprijatelj mog neprijatelja je prijatelj. Tuci orkistance.
Slava Ukraini. Slava herojima
-
sumirprimus
#162650 Re: Ukrajina
jos jedan vrtolet
BUB