Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Čitalac wrote: ↑21/05/2023 12:29
Ruku na srce, sve što je štovani @karanana napisao, sinoć ste mogli da pročitate i u komentarima na ukrajinskim portalima. I tamo se postavljaju brojna pitanja: „Šta smo to dobili u Bahmutu“, „Kako smo to mi bolje prošli ako smo izgubili najbolje sinove ove zemlje a oni robijaše“ itd. Dakle, sasvim je moguće da postoji nekakav širi plan o kojem ni mi ni obični Ukrajinci ne znamo ništa, ali su ova pitanja u ovom trenutku sasvim logična i nisu nužno plod moskovske propagande.
Ne volim pisat po temi ali ako iza sebe imas USA , Britaniju, svakog mementa njihov avioni nadgledaju citavu teritoriju Ukraine i koja sigurno vode ovaj citav rat, prosljeduje informacije, naredbe Ukraini tesko je ne povjerovati da iza ove citave bitke za Bahmut ne postoji nesto vise.
(100% strateski odluka u Ukraini donosi USA, Ukraina je samo posrednik. Ista stvar je bila i u Hrvatskoj, ko im je napravio planove za operaciju Oluja)
Last edited by axe22 on 21/05/2023 13:17, edited 1 time in total.
Ruku na srce, sve što je štovani @karanana napisao, sinoć ste mogli da pročitate i u komentarima na ukrajinskim portalima. I tamo se postavljaju brojna pitanja: „Šta smo to dobili u Bahmutu“, „Kako smo to mi bolje prošli ako smo izgubili najbolje sinove ove zemlje a oni robijaše“ itd. Dakle, sasvim je moguće da postoji nekakav širi plan o kojem ni mi ni obični Ukrajinci ne znamo ništa, ali su ova pitanja u ovom trenutku sasvim logična i nisu nužno plod moskovske propagande.
Mislim da nikada necemo saznati stvarne ruske gubitke u ovih 7-8 mjeseci borbe za Bakhmut.
Sama cinjenica da Rusi, na ovolikom frontu, nisu skoro nista pokusali osim u Bakhmutu, kaze da je baš tu ulozeno mnogo više od narkomana i zarobljenika.
Znaci postavis Ukrainske izvore koji jasno kazu da je najgore mjesto za bitku bio Bakmut, umjesto da odgovore na date navode uhvate se zamjene teza. Najlaksi nacin za prepoznati drugoligasa jeste sto shvata da ne moze nista reci ali moralno i intelektualno bijedno pokusa zamjeniti tezu.
Treceligas pak ne shvata da puno bitnije od teritorije jeste ocuvanje vojnih snaga, pa gleda koliko istih ko kontrolise.
Bahmut je amortizovo citav front - rutalji su slali ogroman MTS i ljudstvo u bahmut cega su postedjeni bili ostali potencijalni frontovi i linije..... i samo zbog toga je ovoliko dugo bio branjen..... zasto su rudonje slali ogromnu silu u Bahmut i zasto im je bio vazan - to samo 'oni znaju
GandalfSivi wrote: ↑21/05/2023 14:02
Degutantno danas na forumu, hajde valjda nedelja pa mozda se malo i opustilo…
sa ološem dijelimo zrak,sa ratnim zlocincima dijelimo zrak, sa ološem koji je bagerao mrtve, istovaro i utovaro na kamione, prebijao zatvorenike na smrt - sa tim ološem zivimo..... ja sam potpuno naviknut da je najmanje 1/3 stanovnistva u BIH gamad....
madner wrote: ↑21/05/2023 13:55
Znaci postavis Ukrainske izvore koji jasno kazu da je najgore mjesto za bitku bio Bakmut, umjesto da odgovore na date navode uhvate se zamjene teza. Najlaksi nacin za prepoznati drugoligasa jeste sto shvata da ne moze nista reci ali moralno i intelektualno bijedno pokusa zamjeniti tezu.
Treceligas pak ne shvata da puno bitnije od teritorije jeste ocuvanje vojnih snaga, pa gleda koliko istih ko kontrolise.
Izvini molim te,ali upravo si sebe opišao,imaš karakteristike i druge i trece lige
madner wrote: ↑21/05/2023 13:55
Izvini molim te,ali upravo si sebe opišao,imaš karakteristike i druge i trece lige
Mislim da nikada necemo saznati stvarne ruske gubitke u ovih 7-8 mjeseci borbe za Bakhmut.
Sama cinjenica da Rusi, na ovolikom frontu, nisu skoro nista pokusali osim u Bakhmutu, kaze da je baš tu ulozeno mnogo više od narkomana i zarobljenika.
I Bakhmut jos uvijek nije zvanicno pao
Vojnik i tehnika je potrosna roba, teritorija je ono za sto politicari tjeraju na rat, apsolutno je nebitno koliko vojske se izgubi ako je zadatak ispunjen.
sumirprimus wrote: ↑21/05/2023 13:04
Ja im vjerujem 100%
Za ovo godinu i po rata nisu jos iznevjerili sa orcima svaka im cast kapa dole, sta god kazu tako je.
+1 potpisujem!
Navijamo za AFU, vjerujemo da imaju plan. Vjerujem da AFU nema ni blizu gubitaka kao sto su agresori imali u Bahmutu i da je ta prica neutemeljena.
Sad kad je wagner unutra, vrijeme je da radi artiljerija i da se udari po orcima zestoko.
GandalfSivi wrote: ↑21/05/2023 14:02
Degutantno danas na forumu, hajde valjda nedelja pa mozda se malo i opustilo…
sa ološem dijelimo zrak,sa ratnim zlocincima dijelimo zrak, sa ološem koji je bagerao mrtve, istovaro i utovaro na kamione, prebijao zatvorenike na smrt - sa tim ološem zivimo..... ja sam potpuno naviknut da je najmanje 1/3 stanovnistva u BIH gamad....
...a onih najmanje 1/3 da si ti...tako da dodje na isto, de postedi tog svog sovinizma na forumu
emirolini wrote: ↑21/05/2023 11:53
Ako vas nerviramo zasto se onda vracate na temu? Imate bolje izvore, kurir, informer i happy…
Je li shvataš da je ovo najčitaniji i najaktivniji forum u državi? Ljudi dolaze ovdje bukvalno da čuju šta narod misli, agencije prate ovaj forum radi statistike za marketing. Ljudi koji se kreću oko nas se informišu ovdje i onda lupaju gluposti i dave vašim maloumnim navijačkim teorijama. Takvi ljudi su sada otkazali druženje za vikend jer im je Bahmut pokvario mjesec, sve jer su vjerovali vama i bili uvučeni u fanatizam na temi. Zato sam ja ovdje, trebao sam biti na roštilju ali zbog vaših ispiranja mozga nisam. Vjerovao ili ne.
Jednom sam se zajebao i dozvolio američkim botovima da mi provlače pandemijski narativ. Ovaj ratni nećete, idi lijepo pa gini za Zelenskog i Bidena ako ti je toliko stalo, na truj mozgove normalnim ljudima.
Sada ti padas u istu zamku koji kao drugima spocitavas, da svi koji ne misle kao ti nisu normalno, a svi koji zastupaju tvoje stavove su normalni. Jeli ti ikad procitas i analiziras sto si prethodno napisao?
SanskiBiser wrote: ↑21/05/2023 14:22
ljudi dragi Minuteman se lansira iz podzemnih silosa, nosi iskljucivo termonuklerane glave, stratesko naoruzanje, ne lupetajte vise s ovim...