Ovaj je izgleda kasno dobio sendvic
Ukrajina
-
Dendrlix
-
mishic
#161878 Re: Ukrajina
Mnogo toga iz naše perspektive čini se drugačijim nego što stvarno jeste. Vratimo se početku agresije kada je rijetko ko mogao i pomisliti da će se Ukrajina moći braniti i mjesec dana. A danas je 20. 05. 2023. Dakle Ukrajina je napravila čudo jer i sva pomoć koju je dobijala i dobija bila je usko vezana za njihove rezultate u borbi. Jasno je da su ti rezultati mogli biti i veći da su saveznici bili voljni da bezuslovno, blagovremeno ili na jednom isporuče sve ono što do danas jesu. (Nisu htjeli sipati vodu u bure bez dna nego su tražili potvrdu i rezultate...)
Kada zamislimo kolonu ruske soldateske koja je krenula na Ukrajinu i cifre rezervi koje je Rusija makar na papiru imala i uporedimo to sa onim što danas ima onda se i pored sve zaslužene pomoći moramo diviti Ukrajincima. Kada kažem diviti ne mislim da je sve perfektno i besprijekorno ali ipak od politike, preko vojske i privrede Ukrajina je za respekta. Zaslužila je podršku koju je dobila. Nagrdila je i polomiti će jednog dinosaurusa koji čak i danas nije bezopasan.
Nam je i Bahmut velika zagonetka jer evo čujemo ozbiljne kritike na račun zapovjedika ukrajinskih trupa. Imaju velike snage van direktnog angažmana, silnu tehniku i naoružanje u zalihama dok Bamut pada. I naravno to nam se čini nelogičnim. A zapravo ne znamo zbog čega je to tako? Šta čine i čime su se zabavili oni koji su mogli odlučiti o angažovanju dodatnih snaga, tehnike i naoružanja da se ne desi pad Bahmuta? Jeli to greška i nečiji propust?
Ja lično mislim da nije. Da neko sve ovo što se događa pažljivo planira, prati i vaga. Nije jednostavno i lahko eliminirati toliki broj ljudi koji kada su već dospjeli na front moraju braniti vlastite živote. Nije lahko ni uništiti toliku količinu svega onoga što rutalji nemilice doturaju na front. sve to kao zadatak mora se pažljivo planirati, izvoditi i stalno imati na umu kolika je cijena toga i koji je odnos snaga u čitavom nizu mogućih varijanti do kraja.
A kao i do sada nama će neke stvari tek naknadno postati jasne jer ipak ne vladamo informacijama kao oni koji su tamo i kojima je to zadatak i struka. A da ćemo se na kraju radovati uvjeren sam i dosta siguran Da će rezultat biti u srazmjeri sa najoptimističkijim očekivnjima.
Kada zamislimo kolonu ruske soldateske koja je krenula na Ukrajinu i cifre rezervi koje je Rusija makar na papiru imala i uporedimo to sa onim što danas ima onda se i pored sve zaslužene pomoći moramo diviti Ukrajincima. Kada kažem diviti ne mislim da je sve perfektno i besprijekorno ali ipak od politike, preko vojske i privrede Ukrajina je za respekta. Zaslužila je podršku koju je dobila. Nagrdila je i polomiti će jednog dinosaurusa koji čak i danas nije bezopasan.
Nam je i Bahmut velika zagonetka jer evo čujemo ozbiljne kritike na račun zapovjedika ukrajinskih trupa. Imaju velike snage van direktnog angažmana, silnu tehniku i naoružanje u zalihama dok Bamut pada. I naravno to nam se čini nelogičnim. A zapravo ne znamo zbog čega je to tako? Šta čine i čime su se zabavili oni koji su mogli odlučiti o angažovanju dodatnih snaga, tehnike i naoružanja da se ne desi pad Bahmuta? Jeli to greška i nečiji propust?
Ja lično mislim da nije. Da neko sve ovo što se događa pažljivo planira, prati i vaga. Nije jednostavno i lahko eliminirati toliki broj ljudi koji kada su već dospjeli na front moraju braniti vlastite živote. Nije lahko ni uništiti toliku količinu svega onoga što rutalji nemilice doturaju na front. sve to kao zadatak mora se pažljivo planirati, izvoditi i stalno imati na umu kolika je cijena toga i koji je odnos snaga u čitavom nizu mogućih varijanti do kraja.
A kao i do sada nama će neke stvari tek naknadno postati jasne jer ipak ne vladamo informacijama kao oni koji su tamo i kojima je to zadatak i struka. A da ćemo se na kraju radovati uvjeren sam i dosta siguran Da će rezultat biti u srazmjeri sa najoptimističkijim očekivnjima.
- Point.
#161879 Re: Ukrajina
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#161880 Re: Ukrajina
cekaju se avioncici pa ce krenuti
oluja je u avgustu
oluja je u avgustu
-
zigzag
#161881 Re: Ukrajina
Za nešto više od godinu, ovladali su svim oružjima iz NATO-A.
-
Bernardinac
#161882 Re: Ukrajina
Ne hranite rusofilne trolove.
Njima je teško ovih dana pa taj Bahmut im dođe kao melem na ranu. Malo radosti.
Vučić im lagano popušta, oko Dodika se steže obruč, sav srpski svet je okružen njima "neprijateljskim" državama, pa ne cveta cveće u srpsko preduzeće, narod se diže na bunt, podjeljeni su a krilatica im je da "samo sloga srbina spasava" a od tog jedinstva nema ništa.
Mitinzi i kontra(mitinzi).
Stanje nacije je katastrofično.
Njima je teško ovih dana pa taj Bahmut im dođe kao melem na ranu. Malo radosti.
Vučić im lagano popušta, oko Dodika se steže obruč, sav srpski svet je okružen njima "neprijateljskim" državama, pa ne cveta cveće u srpsko preduzeće, narod se diže na bunt, podjeljeni su a krilatica im je da "samo sloga srbina spasava" a od tog jedinstva nema ništa.
Mitinzi i kontra(mitinzi).
Stanje nacije je katastrofično.
- Point.
#161884 Re: Ukrajina
Što ne mogu ove negative. Zapad je poslao i poslaće mali milion različitog oružja Ukrajini i neki i dalje misle da će pristati na mini Dayton nakon svega. To ne bi značilo samo kapitulacija Ukrajine, nego cijele EU. To se neće desiti
-
Excel2
#161885 Re: Ukrajina
Kakav kompromis nakon sto se poslalo ovoliko oruzija! Pa nema sanse da se na to pristane, ovo je izuzetna prilika da se disciplinuju wannabe imperije. Za smijeasan novac.
- jednonogi_Jack
#161886 Re: Ukrajina
To ti iz Čekrčića imaš bolji pregled?
Popeo se na šljivu na brdu?
Odatle vidiš da je mimo sve logike odnos žrtava 1:1?
-
statixx
#161887 Re: Ukrajina
Ka'Će referendum u Bakhmutu.
- drug_profi
-
Bernardinac
#161889 Re: Ukrajina
Samo da napomenem da trenutno gledam TOP GUN na Fox.
Piva i laganini, povratak u mladost.
Piva i laganini, povratak u mladost.
- 512MB
- drug_profi
#161892 Re: Ukrajina
Evo mi je majke mi boba falila da te stavim na foe..karanana wrote: ↑20/05/2023 20:55 Cini se da su hiljada vojnika poginule ni za sta. Ocekivalo se da ce navlacenje na bahmut uraditi nesto ja u bahmutu ja negdje drugo. Wagner je unisten jedno 10 puta. I eno ih sviraju. Vise vjerujem ruskoj propagandi nego ukrajinskoj. Nema ukrajina hljeba, potpuno razumljivo i opravdano. Ako se nece ukljuciti nato da im pomogne vrijeme je za pregovore, na zalost koncesiju dosta teritorije ali onda primit ukr u nato i dovuc nuklearke. A zaluzni ako nije mrtav u zatvoru ili na godisnjem, veceras smjena i odgovaranje za uzaludnu atriciju dobrih vojnika i opreme.
Dođi sebi.
-
Blue heat
#161893 Re: Ukrajina
Pravo veliš, eno Ukrajinaca pred Moskvom.
- video
#161894 Re: Ukrajina
Zar je nisu potopili prosle godine 
- drug_profi
#161895 Re: Ukrajina
Neće Rusi napredovati više nigdje na tom napramkuzigzag wrote: ↑20/05/2023 21:39Ovdje je jedino loše što će za par sedmica biti u predgrađu Časiv Jara.karanana wrote: ↑20/05/2023 21:07 Ako nemate nista pametno reci nemojte me ni kvotati. Hoce li bahmut biti vase i ukrajinsko ono sto je srbima kosovo polje. Lazi su da je 70 hiljada rusa tu zaginulo. Lazi su da je wagner unisten ko sto je ponavljano vise puta. Zrtve su mozda 1:1, a znamo kome to odgovara ako gledamo strukturu i kvalitet poginulih. I onda ko je koga atritovo i navlacio. Time will tell, ali mislim da je vec receno jer ukr cunu nije uradila u ovih nekoliko mjeseci kupovanja vremena i odlaganja neodlozivog placenog hiljadama ljudi. Od proboja na soledaru.
Ali opet je nebitno jer će jednom i ukrajinci imati svoja ofanzivna dejstva pa ćemo vidjeti kako će se tjerati sa rusima.
- atmel
#161896 Re: Ukrajina
- Gandalf
#161897 Re: Ukrajina
Tu ti piloti lete u F-14, nije F-16Bernardinac wrote: ↑20/05/2023 22:44 Samo da napomenem da trenutno gledam TOP GUN na Fox.
Piva i laganini, povratak u mladost.![]()
- drug_profi
#161898 Re: Ukrajina
Pročito anamo.jednonogi_Jack wrote: ↑20/05/2023 22:26To ti iz Čekrčića imaš bolji pregled?
Ja kažem ljudima ne idite tamo jer nema šanse, nema jebene šanse da vas ne zahvati propaganda koju su Rusi smišljali decenijama.
Sjebali su svijet sa antivaksingom, fejk njuz i totalnim izmisljotinama koje se fino upakuju za trziste.
I onda neko ide tamo TRAZITI INFORMACIJE!?!!!!!??????
Sta reci za toga?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#161899 Re: Ukrajina
sve stane u jednu riječ GLUPANdrug_profi wrote: ↑20/05/2023 22:59Pročito anamo.jednonogi_Jack wrote: ↑20/05/2023 22:26
To ti iz Čekrčića imaš bolji pregled?
Ja kažem ljudima ne idite tamo jer nema šanse, nema jebene šanse da vas ne zahvati propaganda koju su Rusi smišljali decenijama.
Sjebali su svijet sa antivaksingom, fejk njuz i totalnim izmisljotinama koje se fino upakuju za trziste.
Sta reci za toga?
u stvarnom životu dok mi krenu s ovim debilskim pričama ustajem od stola...ko god da je u pitanju, dal rodbina, raja....nebitno, odmah prekrižim i eskiviram
glupost je prenosiva bolest...treba je u DSM ubaciti i dat joj šifru
- drug_profi
#161900 Re: Ukrajina
JoseMujica wrote: ↑20/05/2023 23:05sve stane u jednu riječ GLUPANdrug_profi wrote: ↑20/05/2023 22:59
Pročito anamo.
Sta reci za toga?
u stvarnom životu dok mi krenu s ovim debilskim pričama ustajem od stola...ko god da je u pitanju, dal rodbina, raja....nebitno, odmah prekrižim i eskiviram
glupost je prenosiva bolest...treba je u DSM ubaciti i dat joj šifru