SanskiBiser wrote: ↑16/05/2023 15:13
Thread O ruskim lazima i onima koji ih sire okolo iz usta dzedaja iz premier lige
Dok OSINT računi retweetaju ovo sranje, moram ući u:
1) ne PAC-3 MSE. Broj lansiranja jasno govori da se radi o lanserima M902 koji ispaljuju standardni PAC-3 (ili PAC-3 CRI)
2) baterija nije pogođena. Baterija se sastoji od 8+ lansera, 1-2 radara
Stanicu za upravljanje djelovanjem, skupinu antenskih jarbola, elektroelektranu, zapovjedna mjesta itd. koji su toliko razmaknuti da ako netko bude pogođen ništa drugo ne strada.
Ono što Rusi tvrde da su pogodili je bacač... ali kao što vidite oni su izrezali i preskocili na drugi video za "battery hit". Ako je Rus nešto i pogodio, onda je to bio prazan lanser - najjeftiniji i najlakše zamjenjiv dio Patriota, no rez na videu jasno govori da se radi o lažnom "pogodku".
Na više od desetak drugih videozapisa koje sam vidio o lansiranju PAC-3, nijedan nije zabilježio udar. Čak ni video ispaljivanja koji su Rusi širili nije zabilježio utjecaj. Morali su se prebaciti na drugi video za "pokazivanje utjecaja"...
Patriot nikad ne zakaže svoje misije, dok Rusi uvijek zakažu - u svojim misijama i svojim lažima.
Jah jah.
Kao prvo nisam ja postavio video, ali video jeste autentican.
Posto na fotkama jutros vidimo PAC-3 CRI to je tacno, ali to je detalj. Da raketa ne kosta 5.75 miliona nego samo "3.75" ali opet je ispaljeno gotovo 30 takvih.
Video je skinut sa youtuba ali je bio u komadu i pokazivao pogodak, mislim oko 5 minuta poslje lansiranja.
Potpuno je tacno da mozda nije unisteno nista bitno, ali to ne znamo jer ispaljene su sve rakete, ne znam sta bi trebalo tu veliko eksplodirati. Znamo da je glupost da su srusili sve rakete, bar ova je pogodila cilj. Mozda nije imala ucinak, to je drugo.