Mislim da se to navjezba.Ludzak wrote: ↑24/04/2023 20:30 Želim da skinem jedno desetak kg. I odlučim se ja na preskakanje vijače. Kupim ja danas vijaču, onaj malo skuplji što može podešavati dužina, i rekoh da oprobam. Gledao sam prije toga tutorijale na youtube... Kako se dužina podešava, stav ruku, tijela itd. I hajd rekoh da krenem. Ma ni naopako. Prvi zamah hajd i nekako preskočim, drugi zamah nikako. Nema jačine, ne mogu glavu prebaciti nema teorije. Hebo ti ovo. Kontam hajd, prvi je dan, možda će nadoći.
Mada ni kada sam dijete bio, ova fucking vijača mi nikada nije išla.
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- nepass1
#6626 Re: Mrsanje - nacini ?
- nepass1
#6627 Re: Mrsanje - nacini ?
Ne bih se slozio da trcanje ne pomazenetkoizmase wrote: ↑09/04/2023 08:08 Da prenesem svoja iskustva sa stomakom
Prvo sam izbacio slatko, bjeli secer,gazirana pica,sokove (juisevi su gori nego gazirana pica)grickalice i ostala cuda...
Nakon 1-2sedmice na red je dosao hljeb(zamjenio kukuruzom.jedna mala konzerva oko140g je i vise nego dovoljna da zamjeni hljeb) i generalno smanjio unos ugljikohidrata(riza,krompir)..ja sam pokusao da skroz izbacim ali je to nemoguce i ko uspije treba mu dati medalju...
Nakon toga poceo sam postiti (od 6 popodne do rucka sljedeci dan)..u tom razboblju imam 2 obroka..prvi u 1 i drugi oko 6 sati..ko nemoze preskocit dorucak onda 2 kuhana jaja i malo sira da zavara organizam
Hod 5-10km dnevno (trcanje ne pomaze posto je anaerobna vjezba) + teretana 4x sedmicno
Dodao sam suplimemte (proteine) sa bananom cisto da ne dodje do propadanja misica i smanjuje osjecaj gladi
Sa svim ovim mozete ocekivati gubitak 1 cm sala i 1 kg tezine svake 1-2 sedmice...naravno na pocetku ide brze a sto se vise priblizavate cilju to je teze i treba vise vremena..
Ono sto je najbitnije nije doslo do smanjivanje misicne mase vec samo gubitka masnog tkiva...
Nadam se da sam pomogao
Od kako trcim, bez ikakve dijete, kopcam kajs kao kad sam bio osmi razred, sad mi je 40g. Jeste imam jos uvjek kajs od male mature
-
old_spice
#6628 Re: Mrsanje - nacini ?
Viska 10kg i preskakenja vijace u pocetku moze biti tesko, mozda cak i nije preporucljivo. Nisam trener pa ne znam bas, al mozda da nesto drugo pokusas pa kad skines jedno 5kg da krenes sa vijacom. Ja sam imao problem u pocetku, al dodje to sa vremenomLudzak wrote: ↑24/04/2023 20:30 Želim da skinem jedno desetak kg. I odlučim se ja na preskakanje vijače. Kupim ja danas vijaču, onaj malo skuplji što može podešavati dužina, i rekoh da oprobam. Gledao sam prije toga tutorijale na youtube... Kako se dužina podešava, stav ruku, tijela itd. I hajd rekoh da krenem. Ma ni naopako. Prvi zamah hajd i nekako preskočim, drugi zamah nikako. Nema jačine, ne mogu glavu prebaciti nema teorije. Hebo ti ovo. Kontam hajd, prvi je dan, možda će nadoći.
- Ludzak
#6629 Re: Mrsanje - nacini ?
Gledao sam youtube, preskaču sa stomačinama duplo većem od mog. Kontam prvi je dan, možda ću naučiti. Nisam nikada preskakao vijaču, pa mi i prakse treba.old_spice wrote: ↑25/04/2023 17:01Viska 10kg i preskakenja vijace u pocetku moze biti tesko, mozda cak i nije preporucljivo. Nisam trener pa ne znam bas, al mozda da nesto drugo pokusas pa kad skines jedno 5kg da krenes sa vijacom. Ja sam imao problem u pocetku, al dodje to sa vremenomLudzak wrote: ↑24/04/2023 20:30 Želim da skinem jedno desetak kg. I odlučim se ja na preskakanje vijače. Kupim ja danas vijaču, onaj malo skuplji što može podešavati dužina, i rekoh da oprobam. Gledao sam prije toga tutorijale na youtube... Kako se dužina podešava, stav ruku, tijela itd. I hajd rekoh da krenem. Ma ni naopako. Prvi zamah hajd i nekako preskočim, drugi zamah nikako. Nema jačine, ne mogu glavu prebaciti nema teorije. Hebo ti ovo. Kontam hajd, prvi je dan, možda će nadoći.
Možda ima veze i vrsta vijače. Pošto sam kupio vijaču sa sajlom presvučenoj sa PVCom. Čitao sam da je to brza vijača, odnosno za naprednije. Vidjet ću sutra da kupim običnu, gumenu.
-
old_spice
#6630 Re: Mrsanje - nacini ?
Probaj nema sta, sretno svakako 
-
kazo
#6631 Re: Mrsanje - nacini ?
Je li vijaca najbolji nacin za skidanje stomaka?Ludzak wrote: ↑25/04/2023 17:19Gledao sam youtube, preskaču sa stomačinama duplo većem od mog. Kontam prvi je dan, možda ću naučiti. Nisam nikada preskakao vijaču, pa mi i prakse treba.
Možda ima veze i vrsta vijače. Pošto sam kupio vijaču sa sajlom presvučenoj sa PVCom. Čitao sam da je to brza vijača, odnosno za naprednije. Vidjet ću sutra da kupim običnu, gumenu.
- Ludzak
#6632 Re: Mrsanje - nacini ?
Kažu da jeste, samo treba to naučiti vrtiti.kazo wrote: ↑25/04/2023 22:13Je li vijaca najbolji nacin za skidanje stomaka?Ludzak wrote: ↑25/04/2023 17:19
Gledao sam youtube, preskaču sa stomačinama duplo većem od mog. Kontam prvi je dan, možda ću naučiti. Nisam nikada preskakao vijaču, pa mi i prakse treba.
- mayab
#6633 Re: Mrsanje - nacini ?
Tehnika
-
radenska
#6634 Re: Mrsanje - nacini ?
Preskacem ja jedno vrijeme i mišljenja o vijači su oprečna. Neki kažu da je super jer kao gubi se dosta kalorija , dok svi ovi fitnes treneri preporucuje težinski trening kao bolji. Pa ne znam baš. Ja mogu da preskačem nekih pola sata, četrdeset minuta. Nekih 1400 preskoka dok ne padnem. Meni je problem hrana. Imam običaj da jedem dok mi ne bude muka. I imam osjećaj da nikad neću skinuti ovih 15ak kg viška.
-
old_spice
#6635 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja par minuta kad sastavim hoce dusa na nos da mi izadje
-
radenska
#6636 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma vjezba samo. Meni stvarno nije problem preskakati i vjezbati ali mene ubi želja za hranom u večernjim satima. Isto drogeras, pojela bih teglu nutele. Onda me amore rezultati drugih. Tipa 10 kg za mjesec dana , ja jedva 7 za tri mjeseca strogog režima.
-
old_spice
#6637 Re: Mrsanje - nacini ?
Vjerovatno koriste neka pomagala, pa se vise znoje, al 10kg za mjesec, to je bas upitno. Ja se bas napatim da skinem 1kg i to bas moram vjezbati redovno, mada nemam nesto ni previse u odnosu na visinu 180cm, vagam 84kg. Meni je lakse trcati pola sata nego 10 minuta preskakati
- problemnatravunu
#6638 Re: Mrsanje - nacini ?
Bio sam u sličnom problemu , evo skoro dva mjeseca sam na autofagija intermitent postu 16/8 , ujutro do podneva popijem cca pola litre zelenog/crnog čaja, uz to kafa po ustajanju ,
vode barem još pola litre ,
prvi obrok u podne ili kasnije , posljednji oko 19 sati , izgubio sam par kg ,
ali mi je najvažniji benefit da sam prilično izgubio ludu želju za slatkim uveče...
- Ludzak
#6639 Re: Mrsanje - nacini ?
Nisam na nikakvoj dijeti, samo sam na redukovanoj hrani. Smanjio slatkiše, hljeb skroz smanjio ( jedem ga samo za doručak u manjim količinama). Ne večeram (mada ni prije večerao nisam), jedino po jabuku pojedem navečer. Ja nikad nisam bio neki halapljivac sto se hrane tiče. Nisam nikad bio među onim koji bi cijelu čokoladu pojeo, niti teglu Nutele (mislim da bih se onesvijestio odmah i smučilo bi mi se). Aktivan sam samo onda kada trebam kositi travu u bašti. Da krenem trčati, iskreno, dosadilo bi mi brzo. Krenuo sam bio u početku preskakati vijaču, ali nisam je uspio naučiti. Ali to spada u HIT vježbe, tj vježba visokog intenziteta. Pošto ja imam povremenu tahikardiju, baš i nisam siguran da li mi je to preporučljivo, pa i ne bih baš da rizikujem. Al evo, sedmica dana otkada sam na ovoj redukciji skinuo sam 1.5 kg. Od 103.9 kg, spalo je na 102.4 kg.
Sve je u ishrani. Hrana je ta koja mrša. A vježbe su pomoćna stvar.
Sve je u ishrani. Hrana je ta koja mrša. A vježbe su pomoćna stvar.
-
moonca
#6640 Re: Mrsanje - nacini ?
Shetnja je dovoljna.. 40 minuta..svaki dan.. neche ti dosaditi.. 
- Ludzak
-
Jutarnjizvezdan
#6642 Re: Mrsanje - nacini ?
Ne postoji nacin da se "stese" samo stomak ili neki dio tijela, kada se mrsa tijelo mrsa "jednako".
Dalje kako smrsati ? Pa za muskarca je 2200 kalorija na dan da odrzi svoju tezinu - sve ispod gubi se tezina a preko dobija.Da bi se jedan " pravi" kilogram (ne voda) izgubio mora se napraviti deficit od 8000 kalorija .
Dalje umotavanje stomaka itd folijama i slicno da se vise smrsa nema nikakav efekt osim sto ce se vise znojiti tu - a znojenje ne znaci mrsanje.
Dalje kako smrsati ? Pa za muskarca je 2200 kalorija na dan da odrzi svoju tezinu - sve ispod gubi se tezina a preko dobija.Da bi se jedan " pravi" kilogram (ne voda) izgubio mora se napraviti deficit od 8000 kalorija .
Dalje umotavanje stomaka itd folijama i slicno da se vise smrsa nema nikakav efekt osim sto ce se vise znojiti tu - a znojenje ne znaci mrsanje.
-
moonca
#6643 Re: Mrsanje - nacini ?
ha. nije zanemarljivo. ali shetnja vani. je relaksacija.. jednim tempom hodash bez zastajkivanja... po moguchnosti brzi hod.... i . stomak che mozda ostati isti. ali, bi se trebao osjechati bolje .. overall
- ShnjaZZZ
#6644 Re: Mrsanje - nacini ?
Sa 111 na 104-105 u 15 dana. Ali 15 gadnih i teških dana
pofino sam se steso.
Sad malo odmorit 4-5 dana i napraviti još jednu seriju od 15 strogih dana i onda samo održavanje.
Sad malo odmorit 4-5 dana i napraviti još jednu seriju od 15 strogih dana i onda samo održavanje.
-
old_spice
#6645 Re: Mrsanje - nacini ?
sta znaci 15 gadnih dana, jel to trening ili dijeta neka
- ShnjaZZZ
#6646 Re: Mrsanje - nacini ?
Oboje.
Trčanje svaki dan minimalno 4 kilometra plus biciklo na posao i nazad, a dijeta je bila banana dijeta. Dozvoljeno pojesti samo kg banana dnevno i litar mlijeka. Ja sam u 15 dana 10 dana bio isključivo na bananama (pojeo bih svaki drugi dan otprilike i jabuke plus sam dodao 5 hurmi dnevno). Jedna kafa samo!
5 zadnjih dana sam banane doručkovao, a za ručak jeo neki normalan obrok mada sam pazio da ne bude previše kaloričan.
I smršo sam 6 ili 7 kila
Sad naravno moram bit oprezan da se ne vrati i da ne bude jojo efekat.
Kad izradim noćne (imam 5 noćnih zaredom) opet ću 7 dana samo banane i 7 dana banane i ručak do noćnih.
Već se na meni vidi baš fina razlika ali da je prejebeno, prejebeno je.
- Ludzak
#6647 Re: Mrsanje - nacini ?
Usra. ćeš se od samih banana... 
- Ludzak
#6648 Re: Mrsanje - nacini ?
-
moonca
#6649 Re: Mrsanje - nacini ?
. Kad je shetnja u pitanju.. ne treba ti nikakvo drushtvo. cilj je hodati jednim tempom. kad se umorish, zastanesh, predahnesh i nastavish... kad je neko s tobom.. razvije se pricha. zastanete.. itd... meni taj tempo ne odgovara.
. izaberi ineteresantnu rutu/ park, gdje ima i malo uzbrdo...

-
old_spice
#6650 Re: Mrsanje - nacini ?
@ShnjaZZZ svaka cast brate, dobar posao
@moonca a gdje ces setati 40 min, to je bas predosadno
@moonca a gdje ces setati 40 min, to je bas predosadno