Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Izgleda kao da je poginuo Ukrajinac na početku videa.Ova dvojica na vrhu rova,jedan ostao ležati
Nažalost tako izgleda
Slava heroju!
Poginuo je u trećem nastavku. Njih dvojica su izašli sa one strane i nisu znali da ima puškarnica tu.
Ostali su se povukli 100 metara da se reorganizuju, i onda ide ovaj 4. nastavak.
drug_profi wrote: ↑12/05/2023 13:12
Piloti dronova su sada možda najvažniji članovi voda. I izviđači i podrška.
Bilo bi još dobro da npr. vođa ove napadačke ekipe ima neki tablet gdje ima uživo sliku sa drona.
U svim erama ratovanja, izvidjaci su bili jako bitni.Danas to rade dronovima i satelitima.Dronovi su daleko jeftinija varijanta i sa IRC i termalnim kamerama su savrseni izvidjaci.Pokrivas mjesto napada i vidis gdje se neprijatelj trenutno nalazi, javljas jedinicama u napadu i kordinises sa njima.Real Time video ratovanje.Rusi i kinezi imaju isto to ali ni blizu ko NATO.Zato su wargovnovci imali i neke uspjehe jer su na crno nabavljali zapadnu opremu, znaju i oni da je rusko sranje a kinesko smetlje.
mishic wrote: ↑12/05/2023 11:41
A ovo što predstoji i što je preostalo zavrijeđuje da se uzme godišnji odmor ko može. Šteta bi bilo propustiti da se vidi "kako Musa dere jarca".
PROBIJENE LINIJE
Ruski kanali eksplodirali, panika u Moskvi: ‘Nisu krenuli samo kod Bahmuta, jure prema granici!‘
Rusko ministarstvo obrane demantira probijanje linija svojih snaga kod Bahmuta, no vojni blogeri govore o širim ukrajinskim manevrima
plava strijela wrote: ↑12/05/2023 13:20
I pored svih bombi ubačenih u bunker izađoše živi.Ne kontam imaju li ove bombe gelere ili mora da padne 10 cenata od tebe da te ubije.
Na ulazu ima neka zaštita. Grede ili sl. da formiraju L ili U krivinu. Ako su po propisu pravili bunker. Tako da bomba ne može biti ubačena direktno kroz vrata.
Rusi: Ukrajinci su napali Soledar
Rusko ministarstvo obrane kaže da su Ukrajinci pokrenuli 26 napada u pravcu Soledara, gradića kod Bahmuta kojeg su Rusi osvojili na jesen.
Moskva tvrdi da su Ukrajinci poslali preko 1000 vojnika i 40 tenkova.
"U smjeru Soledara neprijatelj je tijekom jučerašnjeg dana izvodio napadna djelovanja duž cijele crte bojišta u dužini od preko 95 kilometara. Jedinice Oružanih snaga Ukrajine izvele su 26 napada, u kojima je sudjelovalo više od tisuću pripadnika vojske, do 40 tenkova, kao i druga vojna i specijalna oprema", napisali su Rusi. Kažu da su sve napade odbili.
stislo govno u grlu.Talibanima niste nista mogli a kamoli ovim talibanima na stereoidima sa zapadnim oruzjem.
A niko ne komentariše ove karte Bahmutskog ratišta koje su jutros na temi u tvitovima postavljene.
I sjeverni i juzni krak oko Bahmuta su vraceni. Nema vise pincera.
studiorum_tuzlaensis wrote: ↑12/05/2023 12:29
Okolina Siverska, nastavak zauzimanja pozicije Cyclops
Ovdje je Ukrajincima trebao stari dobri bacač plamena. Ne proizvode se više, a vjerujem da ih USA ima na skladištima od WW2. Bacač plamena je bio bio najjača stvar za isjerati Japance iz rovova na Pacifiku.
A ovo što predstoji i što je preostalo zavrijeđuje da se uzme godišnji odmor ko može. Šteta bi bilo propustiti da se vidi "kako Musa dere jarca".
Igrom slučaja od danas sam na godišnjem...
Nažalost da kažem imao prije par dana, a zamolio bih kolege forumase ko bude stavio link i vijest da se ne dupla, ako nisi do sada objavljivao nemoj i tu jednu vijest, ima članova koji su aktivni i sigurno su već objavili. Hvala!
drug_profi wrote: ↑12/05/2023 13:43
A niko ne komentariše ove karte Bahmutskog ratišta koje su jutros na temi u tvitovima postavljene.
a ko ce komentarisati vidis da su vikendasi zaboravili sifre izgleda, neizvjesno je sad
studiorum_tuzlaensis wrote: ↑12/05/2023 12:29
Okolina Siverska, nastavak zauzimanja pozicije Cyclops
Ovdje je Ukrajincima trebao stari dobri bacač plamena. Ne proizvode se više, a vjerujem da ih USA ima na skladištima od WW2. Bacač plamena je bio bio najjača stvar za isjerati Japance iz rovova na Pacifiku.
Ne bi da me pogrešno shvatite al to mi je dedo nosio u ww2. Sjecam se priča kada su opet 92 servi krenuli iz Lukavice I njegove ljutnje kako bi opet komunjare rostiljo. Al jbga dokrajci ga sda metak
Ne bi da me pogrešno shvatite al to mi je dedo nosio u ww2. Sjecam se priča kada su opet 92 servi krenuli iz Lukavice I njegove ljutnje kako bi opet komunjare rostiljo. Al jbga dokrajci ga sda metak
komunisti su oslobodili sarajevo? o cemu ti pricas?
sumirprimus wrote: ↑12/05/2023 11:13
ubise sa hranjenjenjm cijevi
haj neka korist i od irana
8 x 120mm u 30 sekundi je rezultat koji zasluzuje pohvalu
U Sarajevu je obicno, ali je uvijek, islo jedna 120- tka na neki skup( igralista, bolnice, sahrane, dzenaze, pijaca, cekanje vode, cekanje hljeba..itd) onda za dvije minute druga na isto mjesto.
komunisti su oslobodili sarajevo? o cemu ti pricas?
1992 avion koji je preletio Švrakino I pogodio raketom antenu na brdu hum je komunisticki avion sa komunistickim pilotom kome je komunisticki nadređeni rekao to da radi, ti su ljudi jos uvijek bili komunjare.
Sto je najgore ovaj moj se 1945 po povratku sa fronta prikljucio partizanima i na kraju jugoarmiji.
I onda ga djeca njegovih kolega xx
Putnovi lažovi ipak priznaju da sve vrijeme lagali:
Rusko ministarstvo obrane priznalo gubitke oko Bahmuta
Rusko ministarstvo obrane priznalo je da su se njihove snage povukle iz područja sjeverno od Bahmuta. Tvrde da su se premjestile na povoljnije obrambene položaje.
- Kako bi se povećala stabilnost obrane, postrojbe ‘Južne‘ skupine ruskih trupa zauzele su mjesto u smjeru Maloiljinovke, navodi se u izvješću ministarstva.
Taj bi potez omogućio trupama da uskoriste povoljne uvjete, no zapravo potvrđuje gubitak nekoliko kilometara teritorija.
Osnivač i financijer skupine Wagner Jevgenij Prigožin odgovorio je ministarstvu ‘da je to bijeg, a ne pregrupiranje‘.
Ovo priopćenje ministarstva dolazi nakon prvotnog demantija da su se ukrajinske snage probile duž crte bojišnice oko Bahmuta.
Koje su mape u pitanju?
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da se ruska vojska povukla sa severne periferije Bahmuta na "povoljnije položaje u blizini rezervoara Berkhovski".
To znači povlačenje od nekoliko kilometara!
ovo je frisko...Kenneth je jutros javio da je u toku od rano jutros Ukrajinski napad u Bahmutu...tek veceras vjerovatno ili sutra ujutro bi znali sta se danas desilo..
Igrom slučaja od danas sam na godišnjem...
Čestitam a malo i zavidim, rado bih i ja uživao nego ovako kada moram "loviti" vrijeme ...