Ukrajina

sumirprimus

#159426 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#159427 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

karanana wrote: 11/05/2023 15:46 jebote kakva apokalipsa u ruskim rovovima i u nomans landu izmedju rovova.

da li i ukri ostavljaju mrtve vako u rovovima
Ne. Nuce sam negdje citao mjesecima ih ostavlaju tako i ne vracaju u rusiju.
Cak i Zarobljene ruje kukale kako su morali boravit medju mrtvim poluraspadnutim lesevima orka jer ih niko nije mrdao
apsidejzi

#159428 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

lajkujMe wrote: 11/05/2023 15:38
apsidejzi wrote: 11/05/2023 15:10 Ljudi ocekuju mnogo od ove kontraofanzive no koliko god da ukrajina oslobodi teritorije ove godine, to nista ne znaci za rat. Sve i da ih isjeraju sa granice, opet nece rat stati. RUsi ce se smiriti par godina, ponovo skupiti vojsku i opet napasti. U medjuvemenu ce raditi na tome da smjene vlast u Kijevu. Ovo sto sad gledamo je dugotrajni sukob koji ima potencijal da nas nadzivi.

Jedini nacin da ukri budu sigurni jeste da istjeraju ruse sa granice i da postave ove dalekometne rakete kod granice i onda rokaju svako vece okupljanje vojske u blizini 100km.
Porazom Ruske armije na teritoriji Ukrajine ce i znaciti kraj rata.

Cak i ako Rusi i nakon poraza u Ukrajini ne zele da priznaju tu cinjenicu Kijev nece stati sve do momenta dok se ne potpise mirovni sporazum jak ko beton ako na to Rusi ne pristanu onda Ukrajincima ne preostaje nista drugo nego stiskati Ruse makar do Moskve dok ne potpisu i priznaju poraz.

Samo na taj nacin ce sprijeciti 3 Ruso-Ukrajinski rat za 10 godina.

A cinjenica ostaje Ukrajina ako se preda Ukrajina je gotova Rusija ako se preda rat je gotov
Ukrajina nema alternativu. Il rob il sloboda uz moguci grob. No buducnost im je nestabilna do bola. Rusi mogu izgubiti na teritoriji Ukrajine i to je OK. Cak i iz Putinove perspektive. Ispasce da su ratovali protiv NATO-a i na to ce se izvuci. Bacice po koju raketu i poslati par iranskih dronova na Kijev i ostale gradove s vremena na vrijeme i rat ce biti na tom nivou. Pitanje je koliko ce ukri ulaziti u rusiju, u slucaju da ih istjeraju iz Ukrajine. Morali bi minimalno uci do Belgoroda, Rostova, pa cak i Krasnodara. Ulazak u ove gradove bi natjerao ruse da potpisu neki mirovni sporazum. Sve prije toga je prdimahovina. U slucaju da ukri krenu dalje, e onda dolazimo do ozbiljne nuklearne prijetnje. Mislim da bi se u tom trenutku ukljicila i Amerika i UK i zaustavili ukrajince. Ne treba gajiti iluzije da ameri vole ukre. Podrzavaju ih samo zato jer im je jeftinije da trose resurse na ukrajini nego finskoj, svedskoj ili poljskoj. Rusi s druge strane zele Ukrajinu, Poljsku, Madjarsku, Baltik ali i dobar dio balkana. To bi u njihovom svijetu bilo idealno. Ocito da u Ukrajini ne mogu dalje kroz "Specijalnu operaciju". Ne bi me cudilo da u slucaju dobre ukrajinske kontraofanzive, rusi se malo smire, i onda napadnu neku od baltickih zemalja do kraja desetljeca. Ovaj rat je samo uvod u desetljece ratova ako Rusija izdrzi ekonomski pritisak. Ako pak ne izdrzi i pocne se raspadat, onda imamo drugi problem. Raspada se drzava sa nuklearnim oruzjem.

Putin vjerovatno nece toliko zivjeti. Pitanje je ko ce ga naslijediti. Bude li Prigozin onda je svijet tek najebao. U odnosu na Prigozina, Putin izgleda kao mali medo. Prigozin ima drugaciju karizmu od Putina. On je u stanju nafurati/natjerati ljude da idu u napad sa 30% potrebnog oruzja. Putin sili ljude. Ovi mobilisani su otisli jer su morali a u principu ne vole Putina. Prigozinovi idu rado. Zamisli da Prigozin dobije vlast u Moskvi. Pa on bi mobilisao milione ruske omladine i sigurno bi pokrenuo novu ofanzivu na pomenute drzave.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#159429 Re: Ukrajina

Post by parappa »

sumirprimus wrote: 11/05/2023 17:17
karanana wrote: 11/05/2023 15:46 jebote kakva apokalipsa u ruskim rovovima i u nomans landu izmedju rovova.

da li i ukri ostavljaju mrtve vako u rovovima
Cak i Zarobljene ruje kukale kako su morali boravit medju mrtvim poluraspadnutim lesevima orka jer ih niko nije mrdao
Mislim da je Karanana mislio na poginule Ukrajince
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#159430 Re: Ukrajina

Post by parappa »

lajkujMe wrote: 11/05/2023 15:40
sumirprimus wrote: 11/05/2023 12:58 samo nadjacat :D
Meni je jedino zao Zelenskog to sto ce morati do kraja zivota imati tjelohranitelje i on i familija mu.
Ne sumnjam da ce i nakon odlaska s funkcije imati najjace obezbjedjenje u Ukrajini.

Rusi mu nece halaliti probace oni njega za 10 godina smaknuti
Može se tako i sa kepecom... pa kad je bal...
jarobot

#159431 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

apsidejzi wrote: 11/05/2023 17:18

Cak i ako Rusi i nakon poraza u Ukrajini ne zele da priznaju tu cinjenicu Kijev nece stati sve do momenta dok se ne potpise mirovni sporazum jak ko beton ako na to Rusi ne pristanu onda Ukrajincima ne preostaje nista drugo nego stiskati Ruse makar do Moskve dok ne potpisu i priznaju poraz.

A cinjenica ostaje Ukrajina ako se preda Ukrajina je gotova Rusija ako se preda rat je gotov
Ukrajina nema alternativu. Il rob il sloboda uz moguci grob. No buducnost im je nestabilna do bola. Rusi mogu izgubiti na teritoriji Ukrajine i to je OK. Cak i iz Putinove perspektive. Ispasce da su ratovali protiv NATO-a i na to ce se izvuci. Bacice po koju raketu i poslati par iranskih dronova na Kijev i ostale gradove s vremena na vrijeme i rat ce biti na tom nivou. Pitanje je koliko ce ukri ulaziti u rusiju, u slucaju da ih istjeraju iz Ukrajine. Morali bi minimalno uci do Belgoroda, Rostova, pa cak i Krasnodara. Ulazak u ove gradove bi natjerao ruse da potpisu neki mirovni sporazum. Sve prije toga je prdimahovina. U slucaju da ukri krenu dalje, e onda dolazimo do ozbiljne nuklearne prijetnje. Mislim da bi se u tom trenutku ukljicila i Amerika i UK i zaustavili ukrajince. Ne treba gajiti iluzije da ameri vole ukre. Podrzavaju ih samo zato jer im je jeftinije da trose resurse na ukrajini nego finskoj, svedskoj ili poljskoj. Rusi s druge strane zele Ukrajinu, Poljsku, Madjarsku, Baltik ali i dobar dio balkana. To bi u njihovom svijetu bilo idealno. Ocito da u Ukrajini ne mogu dalje kroz "Specijalnu operaciju". Ne bi me cudilo da u slucaju dobre ukrajinske kontraofanzive, rusi se malo smire, i onda napadnu neku od baltickih zemalja do kraja desetljeca. Ovaj rat je samo uvod u desetljece ratova ako Rusija izdrzi ekonomski pritisak. Ako pak ne izdrzi i pocne se raspadat, onda imamo drugi problem. Raspada se drzava sa nuklearnim oruzjem.

Putin vjerovatno nece toliko zivjeti. Pitanje je ko ce ga naslijediti. Bude li Prigozin onda je svijet tek najebao. U odnosu na Prigozina, Putin izgleda kao mali medo. Prigozin ima drugaciju karizmu od Putina. On je u stanju nafurati/natjerati ljude da idu u napad sa 30% potrebnog oruzja. Putin sili ljude. Ovi mobilisani su otisli jer su morali a u principu ne vole Putina. Prigozinovi idu rado. Zamisli da Prigozin dobije vlast u Moskvi. Pa on bi mobilisao milione ruske omladine i sigurno bi pokrenuo novu ofanzivu na pomenute drzave.
Da napane baltičke zemlje koje su sve odreda ( Švedska je defakto nije još dejure ) člnice NATO saveza ? Ne budi smiješan ..znaš li šta to povlači za sobom uključenje u rat NATO saveza u 100 postotnom kapacitetu .
Nebozemlja

#159432 Re: Ukrajina

Post by Nebozemlja »

parappa wrote: 11/05/2023 17:37
lajkujMe wrote: 11/05/2023 15:40

Meni je jedino zao Zelenskog to sto ce morati do kraja zivota imati tjelohranitelje i on i familija mu.
Ne sumnjam da ce i nakon odlaska s funkcije imati najjace obezbjedjenje u Ukrajini.

Rusi mu nece halaliti probace oni njega za 10 godina smaknuti
Može se tako i sa kepecom... pa kad je bal...
Mislim da će kepec ipak biti smaknut nešto ranije.
lajkujMe

#159433 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ukrajinci ne mogu sebi dozvoliti ni situaciju da su nestabilna drzava zahvacena konstantim ratom.
Nije to Izrael...

Ukrajinci pored vracanja teritorije i istjerivanja Rusa imaju prioritet da osiguraju jak mirovni sporazum.

Ne bi me cudilo da Ukrajinci za takav sporazum cak spuste loptu i prihvate neku verziju Light RS.
Ne bas kao nasu ali me ne bi cudilo da dopuste Donbasu i Lughansku neki vid autonomije, slabije autonomije naravno

A to za Balticke zemlje je glupost, Putin i vrhu Ruske elite je vrlo jasno da ne ratuju protiv NATO nrgo protiv Ukrajine s rashodovanim Nato oruzijem.
I mislim da je Putin tek sad jasno koliko je Nato vojno zapravo nadmocan Rusima.
Ma kakvi cak su retoriku bombardovanja Londona smanjili i sem video zida na granici pored raspale zgrade neces sigurno vidjeti bilo kakve ofanzive na Estoniju
detroit-mercy

#159434 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Bro, Rusija je zemlja od 140M stanovnika sa tendencijom pada i sa ne bas bajnom ekonomijom, kako mislis da oni pokupe sve ovo. Pa nije ovo vrijeme Dzingis Kana ili Atile Hunskog :-). De malo, milioni Ruske omladine samo cekaju da ih Prgoizin pozove u rat. Prgozinovi idu za pare, nek se nadje neko da im plati vise, eto njik kod njega.
Odvadi ribu, eto ludi Rusi ce krenuti da zauzmu Evropu sve sa isukanim sabljama i nozevima :-).
detroit-mercy

#159435 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

lajkujMe wrote: 11/05/2023 18:04

Ukrajinci ne mogu sebi dozvoliti ni situaciju da su nestabilna drzava zahvacena konstantim ratom.
Nije to Izrael...

Ukrajinci pored vracanja teritorije i istjerivanja Rusa imaju prioritet da osiguraju jak mirovni sporazum.

Ne bi me cudilo da Ukrajinci za takav sporazum cak spuste loptu i prihvate neku verziju Light RS.
Ne bas kao nasu ali me ne bi cudilo da dopuste Donbasu i Lughansku neki vid autonomije, slabije autonomije naravno

A to za Balticke zemlje je glupost, Putin i vrhu Ruske elite je vrlo jasno da ne ratuju protiv NATO nrgo protiv Ukrajine s rashodovanim Nato oruzijem.
I mislim da je Putin tek sad jasno koliko je Nato vojno zapravo nadmocan Rusima.
Ma kakvi cak su retoriku bombardovanja Londona smanjili i sem video zida na granici pored raspale zgrade neces sigurno vidjeti bilo kakve ofanzive na Estoniju
Mene vazda iznenade ove analize u kojima Rusi samo sto nisu pokorili svijet jer su ratnici koje cim pogledas, spadnu ti gace. Rusi tehnoloski nisu izbacili nista vec decenijama, sva im se ekonomija svodi na prodju sirovina i poluproizvoda a vamo bi po nekima osvajali svijet. Sa cime :skoljka:
Hajd da je reko Kina koji ima 1.5 milijdardi, a i oni paze sta rade, al Rusija :-).
lajkujMe

#159436 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

parappa wrote: 11/05/2023 17:36
sumirprimus wrote: 11/05/2023 17:17

Da skratimo pricu, ne Ukrajinci ne ostavljaju svoje poginule u rovovima. Drze se Americke doktrine, ne ostavljaj svoje zasobom.
Tako da ce svaki Ukrajinski vojnik koji je poginuo a moze se doci do njegovog tijela biti evakuisan i predat svojoj porodici.

A razlog zasto Rusi to ne rade nije zato sto su monstrumi i zaboli ih neka stvar.
Jok jos je jezivije, ne vracaju ih jer je tijelo dokaz da je poginuo a to tijelo znaci da ce Rusija do kraja zivota morati izdrzavati njegovu zenu i djecu.

Pisalo se vise puta o tome, Majke i zene Ruskih vojnika kukaju na sve strane kako im ne vracaju tijela i Ruska komanda se pravi glupa vele garant dezertirao.

I tako im onemogucavaju drzavne benificije.

Drugim rijecima Rusi pokusavaju da sacuvaju svoj budzet i ekonomiju.
To je jedini razlog

Iz tog razloga je Ukrajina pokrenula projekat preko kojeg se Rusi mogu njima javiti i saznati dal im je clan porodice zarobljen ili pronadjen mrtav.
Tj skupljaju tijela Rusa gdje imaju pristup i skladiste ih po hladnjacama.

Porodice Rusa aktivno dolaze u Ukrajinu da dobiju tijelo najmilijeg od Ukrajinaca a Ukrajinci im bez pogovora vracaju tijela ako ih imaju
SanskiBiser

#159437 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Image

Image
geralt

#159438 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Da se ne lazemo, i ovo je sve skupa pola livade, ali nakon pola godine je lijepo vidjeti i pola livade kako se vraca pod ukrajinsku kontrolu :thumbup:
SanskiBiser

#159439 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Uništiše i T34....iduće godine biće parada bez tenkova :lol:
Tom Cooper: ....završetak parade 9. svibnja na Crvenom trgu....
Mislim da se to može sažeti s nečim poput, 'simboličan kraj svega što Putinova Rusija čini ovih dana'....

Nakon jučerašnje parade u Moskvi tenk je, saznavši da se šalje u Ukrajinu, pokušao praviti da je mrtav.
https://www.facebook.com/10000146951043 ... 5851478858
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#159440 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Chmoljo wrote: 11/05/2023 13:08 ako je tačno ovo za Vuledar želim vam samo poklazati kako sam pametan

Image

:kravata:
Ti, da si bio pametan, bio bi Administrator.

:izet:

*plus još jedan smajli, da me ne bi banir'o :mrgreen:
CrveniKuk

#159441 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Šojgu i njegova noćna mora.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#159442 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

apsidejzi wrote: 11/05/2023 17:18 Pitanje je koliko ce ukri ulaziti u rusiju, u slucaju da ih istjeraju iz Ukrajine. Morali bi minimalno uci do Belgoroda, Rostova, pa cak i Krasnodara. Ulazak u ove gradove bi natjerao ruse da potpisu neki mirovni sporazum. Sve prije toga je prdimahovina. U slucaju da ukri krenu dalje, e onda dolazimo do ozbiljne nuklearne prijetnje
Ja stvarno ne znam kako neko ne raguje na ovako nesto napisano? Zasto ne izopcite ovakvo razmisljanje, jer iz zrtve i branioca, Ukrajina bi presla u AGRESORA. Ukrajina treba istjerati na ovaj ili onaj nacin svakog ruskog vojnika, odnosno agresora do svojih granica. Prelazak i metar, znaci da iz odbrane prelaze u napad sto NIKO NE MOZE PODRZATI.

Pored toga, ovaj zivahni forumas spominje nuklarne prijetnje. Pa pobogu Ukrajina nije toliko daleko, svaka nuklerna reakcija ce se osjetiti i kod nas, pa skoro istom mjerom kao i u Ukrajini.

Boze dragi nije demokratija za svakoga.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#159443 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Image
Bullet Tooth Tony

#159444 Re: Ukrajina

Post by Bullet Tooth Tony »

Odavdje???
Čitalac

#159445 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

lajkujMe wrote: 11/05/2023 18:14
parappa wrote: 11/05/2023 17:36

Da skratimo pricu, ne Ukrajinci ne ostavljaju svoje poginule u rovovima. Drze se Americke doktrine, ne ostavljaj svoje zasobom.
Tako da ce svaki Ukrajinski vojnik koji je poginuo a moze se doci do njegovog tijela biti evakuisan i predat svojoj porodici.

A razlog zasto Rusi to ne rade nije zato sto su monstrumi i zaboli ih neka stvar.
Jok jos je jezivije, ne vracaju ih jer je tijelo dokaz da je poginuo a to tijelo znaci da ce Rusija do kraja zivota morati izdrzavati njegovu zenu i djecu.

Pisalo se vise puta o tome, Majke i zene Ruskih vojnika kukaju na sve strane kako im ne vracaju tijela i Ruska komanda se pravi glupa vele garant dezertirao.

I tako im onemogucavaju drzavne benificije.

Drugim rijecima Rusi pokusavaju da sacuvaju svoj budzet i ekonomiju.
To je jedini razlog

Iz tog razloga je Ukrajina pokrenula projekat preko kojeg se Rusi mogu njima javiti i saznati dal im je clan porodice zarobljen ili pronadjen mrtav.
Tj skupljaju tijela Rusa gdje imaju pristup i skladiste ih po hladnjacama.

Porodice Rusa aktivno dolaze u Ukrajinu da dobiju tijelo najmilijeg od Ukrajinaca a Ukrajinci im bez pogovora vracaju tijela ako ih imaju
Situacija je, nažalost, daleko od idealne na ukrajinskoj strani. Porodice poginulih ukrajinskih vojnika, u zavisnosti od toga kojoj su jedinici pripadali, suočavaju se sa sličnim problemima kao i rodbina poginulih Rusa. Kako to izgleda u praksi, pojašnjava advokat Jovdij koji već godinu dana pomaže porodicama.
Problem velikih razmjera je situacija kada postoji dovoljno osnova da se vjeruje da je osoba poginula, ali se i dalje vodi kao nestala. I to je jedan od najčešćih problema u mojoj advokatskoj praksi. Dobijanje pravne potvrde da je osoba mrtva je velika muka, gubljenje živaca i vremena za rodbinu. Po pravilu, ako se rođaci ne potrude, slučaj se neće pomjeriti s mjesta, a osoba će se smatrati nestalom.
On ne osporava činjenicu da u ratnim uslovima vojnim jedinicama uključenim u neprijateljstva može biti teško da se bave papirologijom. Ali on ima drugu teoriju, zašto neki komandanti jedinica informišu rodbinu, a neki ne.
– Kada se osoba vodi kao nestala, isplate se i dalje primaju, odnosno plata se pripisuje vojnoj jedinici i to zapravo omogućava da se ovaj novac koristi dok situacija „visi u zraku“. Još jedan od motiva je želja da se smanji statistika mrtvih. Radi se o komandantima koji sebi stvaraju reputaciju, karijeru. Mrtvi su po njihovom mišljenju minus. I stoga, kako bi se izbjegle loše performanse, mrtvi se proglašavaju nestalima – kaže Jovdij. Označavanje vojnika kao nestalog, ne samo da ostavlja njegove rođake u limbu psihološkog stanja, već im ne dozvoljava da preduzmu pravne korake kao što je primanje isplate za pokojnika ili odlučivanje o sudbini nasljedstva koje je ostavio.
Dugo se već najavljuje pojednostavljenje zaista grozne birokratske procedure, ali za sada nema nekog pomaka. Samo uputstvo za prikupljanje dokumenata koje porodica poginulog mora da podnese na uvid ima šest stranica (neophodno je oko pedeset različitih papira).

https://s3.documentcloud.org/documents/ ... kument.pdf

Novinar Jevhen Buderatski koji je prošao kroz čitavu proceduru zbog pogibije rođaka, smatra da je sve i zakomplikovano kako bi što manji broj ljudi ostvario pravo na beneficije.
geralt

#159446 Re: Ukrajina

Post by geralt »

laserShow wrote: 11/05/2023 18:54
apsidejzi wrote: 11/05/2023 17:18 Pitanje je koliko ce ukri ulaziti u rusiju, u slucaju da ih istjeraju iz Ukrajine. Morali bi minimalno uci do Belgoroda, Rostova, pa cak i Krasnodara. Ulazak u ove gradove bi natjerao ruse da potpisu neki mirovni sporazum. Sve prije toga je prdimahovina. U slucaju da ukri krenu dalje, e onda dolazimo do ozbiljne nuklearne prijetnje
Ja stvarno ne znam kako neko ne raguje na ovako nesto napisano? Zasto ne izopcite ovakvo razmisljanje, jer iz zrtve i branioca, Ukrajina bi presla u AGRESORA. Ukrajina treba istjerati na ovaj ili onaj nacin svakog ruskog vojnika, odnosno agresora do svojih granica. Prelazak i metar, znaci da iz odbrane prelaze u napad sto NIKO NE MOZE PODRZATI.

Pored toga, ovaj zivahni forumas spominje nuklarne prijetnje. Pa pobogu Ukrajina nije toliko daleko, svaka nuklerna reakcija ce se osjetiti i kod nas, pa skoro istom mjerom kao i u Ukrajini.

Boze dragi nije demokratija za svakoga.
Jesu li Saveznici bili agresori kada su presli Rajnu i iskrcali se na plazu na Siciliji? Agresor je onaj ko pocne rat.
stranac2

#159447 Re: Ukrajina

Post by stranac2 »

Nesto kontam kako su dronovi promijenili tok rata. Rusi se ukopavaju mjesecima, al ce ih Ukrajinci odraditi samo tako. Kada dodje vrijeme posalju po desetine dronova na par tacaka i urade koncentricni napad dronovima i o pukose linije .... to je to .. dzaba ste kopali junaci ..
Sociolog

#159448 Re: Ukrajina

Post by Sociolog »

zforumas wrote: 11/05/2023 13:34
Sociolog wrote: 11/05/2023 13:13 Poginuo novinar Arman Soldin,porijeklom iz nase zemlje, izbjeglica bio, zivio u Francuskoj radio za AFPp..

https://radiosarajevo.ba/metromahala/li ... ini/495578
Ti k'o Internet Explorer birvaktile
Druze, ne mogu biti 24/7 na ovoj temi non stop.
Crvene_brigade

#159449 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Ratni zločinac i kriminalac Prigožin tvrdi: Situacija u Bahmutu razvija se po najgorem scenariju za Ruse!

zigzag

#159450 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

stranac2 wrote: 11/05/2023 19:18 Nesto kontam kako su dronovi promijenili tok rata. Rusi se ukopavaju mjesecima, al ce ih Ukrajinci odraditi samo tako. Kada dodje vrijeme posalju po desetine dronova na par tacaka i urade koncentricni napad dronovima i o pukose linije .... to je to .. dzaba ste kopali junaci ..
Dovoljno je da 10-15 malih dronova leti iznad jednog rova i povremeno baci bombicu.
Rusi će se zavući u mišiju rupu a do tada četa ukrajinaca može doći do rova i riješiti ruse. Mogu ih čak i proći i otići dalje prema dubini.

Milion je opcija sa faktorom velikog broja dronova.
Last edited by zigzag on 11/05/2023 19:46, edited 1 time in total.
Post Reply