Oko pitanja kurda???
Pa niko nije kurde nagazio kao CHP...
Doduse uoravu si promjena ce biti nagore za kurde.
Oko pitanja kurda???
Jeftin spin brkoljubaca.
Ne mogu da gledam ove ravnogorce poput konamija sobne temperature da Bošnjjake ne može da nazove imenom, nego nas zove Bosancima, a kada bih ja bosanske srbe i hrvate nazivao bosancima uvrijedio bi se i rekao, ne, ne, mi smo Srbende....
O čemu ti? Ja nisam dio niti želim da učestvujem u tvom beefu sa bilo kim, ja iznosim svoje vlastito mišljenje.
U prošlosti, CHP se kritizirao zbog toga što je zastupao jedinstveni turski identitet, što je dovelo do marginalizacije kurdskog naroda i potiskivanja njihove kulture. Međutim, pod vodstvom Kılıçdaroğlua, CHP je nastojao da promijeni svoj pristup i učini ga inkluzivnijim prema kurdskoj manjini.
Kılıçdaroğlu je založio se za decentralizaciju vlasti u Turskoj i za veću autonomiju za kurdske regije u zemlji. Osim toga, izrazio je želju da se pitanje kurdskog pitanja riješi kroz dijalog i mirne pregovore, umjesto kroz oružani sukob.
ako nam se to i ponovi hoce li nam turci slati selame i naramak tespiha kao sto su radili u devedesetim
Ne, jer smo sami sebi najveći dušmani. Vi ili ste slijepi ili se to pravite, ali bošnjački političari su ptedali sve poluge moći u ruke Dodika i Čovića, a Schmidt to svesrdno podržava, kao i međunarodna zajednica uglavnom. Ukratko, sve se radi na getoizaciji (palestinizaciji) Bošnjaka, a mi to ne vidimo, a sutra kada pukne, srbi će opet imati iza sebe Srbiju, hrvati Hrvatsku, a mi?
Drug, ne bih da te uvrijedim, Bogom ti se dragim kunem da to ne želim, ali plitak si. Piši šta hoćeš, briga me, ali me zaobiđi.tramvajtrojka wrote: ↑11/05/2023 16:26ako nam se to i ponovi hoce li nam turci slati selame i naramak tespiha kao sto su radili u devedesetim![]()
![]()
Hahahahahtramvajtrojka wrote: ↑11/05/2023 16:26ako nam se to i ponovi hoce li nam turci slati selame i naramak tespiha kao sto su radili u devedesetim![]()
![]()
Anadolija i Kurdi presuđuju, a pola Istanbula je porijeklom iz Anadolije. A Kurdi neće nikada zaboraviti šta su im kemalisti radili u prošlosti, ma koliko se zapadne marionete iz HDP-a trudili da to prikažu drugačije.Bobi wrote: ↑11/05/2023 17:18 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kand ... /230511129
Evo još Kemi glasova, znaci prelazi 50 % i da nece biti drugog kruga.
Forza KemoBobi wrote: ↑11/05/2023 17:18 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kand ... /230511129
Po zadnjim anketama Kemo vodi 49 % naspram 44% plus glasovi od Muharema i to je to. Kemalovcima kao socijalistima su bliži PPK nego Erdoganovi desničari tako daHarTar wrote: ↑11/05/2023 17:22Anadolija i Kurdi presuđuju, a pola Istanbula je porijeklom iz Anadolije. A Kurdi neće nikada zaboraviti šta su im kemalisti radili u prošlosti, ma koliko se zapadne marionete iz HDP-a trudili da to prikažu drugačije.Bobi wrote: ↑11/05/2023 17:18 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kand ... /230511129
Zar nije Kemo Alevija ? Ne znam kako se njihovo vjerovanje smatra islamom, ali etoavetinja wrote: ↑11/05/2023 16:36 Daleko najjača tema na forumu.![]()
Znači, ako Erdogan izgubi, kod nas opet kreću rat, zločini, progonstva i sve ostalo?!![]()
Koliko znam, ovaj Kemal je, također, musliman. U tom slučaju nema razloga za paniku.![]()
Vjerujem da se ovdje ljudi u najvećoj mjeri zajebavaju, kao što bi zajebavali rusofile zbog njihove opčinjenosti sa Putinom.
Drug, to i jeste problem, što ljudi PKK poistovjećuju sa Kurdima, a njih podržava između 5 i 10% turskih Kurda. Da je drugačije, Turska bi se odavno raspala. Od ovih 90% Kurda što ne podržavaju PKK, bar između 50 i 60%, ako ne i više su veoma religiozni, tako da ne bih rekao da su im kemalisti bliži.
Za vrijeme vladavine Imamoglua, veliki problemi sa gradskim saobraćajem, odvozom smeća i čišćenjem saobraćajnica u zimskom periodu. Doduše, otvorio je par parkića i nekoliko bisti
Imamoglu je u srijedu osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora, uz pomenutu zabranu, što mora potvrditi Apelacioni sud, zbog vrijeđanja izbornih zvaničnika u govoru koji je održao nakon što je pobijedio na lokalnim izborima u Istanbulu 2019. godine.
Ne znam, ne pratim detaljno, čitao sam da pišu da je musliman.ANamelessGhoul wrote: ↑11/05/2023 17:29 Zar nije Kemo Alevija ? Ne znam kako se njihovo vjerovanje smatra islamom, ali eto![]()
Ontopic to Erdo fakat gubi vlast nakon 2003. ? Golema stvar iskreno
Paranoisanje o ratu je jedino sto vam je ostalo. Ali nakon 30 godina vase vlasti i nerada te price vise ne prolaze.HarTar wrote: ↑11/05/2023 17:17Ne, jer smo sami sebi najveći dušmani. Vi ili ste slijepi ili se to pravite, ali bošnjački političari su ptedali sve poluge moći u ruke Dodika i Čovića, a Schmidt to svesrdno podržava, kao i međunarodna zajednica uglavnom. Ukratko, sve se radi na getoizaciji (palestinizaciji) Bošnjaka, a mi to ne vidimo, a sutra kada pukne, srbi će opet imati iza sebe Srbiju, hrvati Hrvatsku, a mi?
Svi koji imaju pasos BiH i žive u Bosni su Bosanci. Bosanci je pravi termin koji treba da se koristi ako se želi građanska i europska Bosna i Hercegovina. Ako se želi prčija onda se koristi termin Bošnjaci. Bošnjaci je turski (i mađarski) termin, zato ti i preferiraš taj termin.