Ukrajina
- Haris.ba
#159226 Re: Ukrajina
Ova kontraofanziva Ukra ko deblokada Sarajeva.
- drug_profi
#159227 Re: Ukrajina
I vidim da niko nije prenio ovu vijest. Rusak raketa Kh-55 pala duboko u Poljsku teritoriju.
https://www.reuters.com/world/europe/mi ... 023-05-10/
https://www.reuters.com/world/europe/mi ... 023-05-10/
- karanana
- Haris.ba
-
mishic
#159230 Re: Ukrajina
Uh ovo je opasno! Poljaci će insistirati da NATO ne ostane po strani i bez reakcije.
-
emirolini
#159231 Re: Ukrajina
Cetalji nesto nervozni 
-
mishic
#159232 Re: Ukrajina
"Rusija bijesna nakon što je Poljska odlučila koristiti novo ime za Kalinjingrad"
- Čitalac
#159233 Re: Ukrajina
Ne znam otkud pitanje da li je Sirski živ, on se barem u ukrajinskim medijima pojavljuje gotovo svakodnevno. Što se tiče Zalužnog, spekulacije su se pojavile danas nakon što „zbog situacije na frontu“ nije mogao da učestvuje na sastanku Vojnog komiteta NATO, čak ni putem video-linka. Iz ministarstva odbrane pak poručuju da je glavnokomandujući živ i zdrav.
- karanana
#159234 Re: Ukrajina
bile su neke glasine prije 7-10 dana da su pogodili neki ukrajinski konvoj izmedju bahmuta i casiv yara i spominjano je ime nekog generala da je tu pogino, ruski izvori, i brzo su glasine prestale. mozda otuda i ove glasine, ali cini mi se da su neko drugo ime spominjali
- Čitalac
#159235 Re: Ukrajina
To se odnosilo na generala Tancuru, komandanta Teritorijalne odbrane.
- hatemondays
#159236 Re: Ukrajina
Isti sam ti profa, trpao crijeva drugu nazad u stomak na Nisicima, jaranu mi obje noge granata odnijela 10 metara ja od njega, gledas nesto nadrealno. A vama omladini koja nije to prosla kad vam se digne da bi ratovali ima ona slika masakra na Markalama augusta 95 e to je grafika. Pa gledajte i pitajte se (osim u slucaju da vas neko napadne) sta je rat. Ovo masakriranje Rusa apsolutno zalsuzeno, usao si u tudje dvoriste i sad papaj ono sto si zakuhao i upitaj se za koga( za smrdljive oligarhe dok im sinovi i kcerkice smrcu u Dubaiji i Baliju). Ovo isto vazi za komsije koji bi mozda opet probali 92-gu gledajte dobro i pamet u glavu, bolje dzepariti (ako nemas nekog drugog posla) nego ovako biti ganjan po nekim transejama a sve u ime nakog svetog cilja.Nasoj hrabroj braci nek je sretno oslobodjenje zemlje a Rusima pamet u glavu, vase niko nece a za tudje mora se ginuti tako je to.Slava Ukrajini!drug_profi wrote: ↑10/05/2023 23:20Ma skupljao sam drugove u deku. U dijelovima. Pa i djecu, zamalo i svoje vlastito.mk ultra wrote: ↑10/05/2023 22:35
Ne mozes to shvatiti dok ne dozivis
Mislim vidio sam svasta (nesvjestica, krvi, ozlijeda) i podnosim to normalno
Ali jednom sam bio na 5m udaljen kad je auto pokupio pjesaka i sve je u meni presjeklo![]()
Da ne idemo ka ovome, kakp je u ratu
Normalan iz toga tesko da izadje.
Nema te scene koja me moze pogoditi.
Samo besmisleno nasilje me rastuzi, i rasplace.
Ovo nije besmisleno. Ovo je zasluzeno, zaiskano...
I treba im ga dati u najgorem obliku.
-
DahZmaja
#159237 Re: Ukrajina
Da ga hoće poslati u Bakhmut da dokaže lojalnost i odanostlaserShow wrote: ↑10/05/2023 16:08![]()
![]()
![]()
![]()
strelkov o bericu
SpoilerShow.Podsjećam na starog, zaslužnog prevaranta - srpskog varalicu - "veterana" i lažnog "snajperista" po imenu Dejan Berić. Trenutno skuplja novac za pomoć “internacionalnoj brigadi”. I sam je stalno u Moskvi, zvecka narudžbama koje su mu već stegnute u prsima - pale su mu na trbuh. Ne preporučam mu dati ni penija. - Postoje i brojni drugi ljudi i organizacije preko kojih se mogu doznačiti sredstva za pomoć borcima na frontu uz garanciju da će u potpunosti i najefikasnije biti utrošena za navedene potrebe, a kupljeno će doći u ruke boraca na prednja strana. To su Jevgenij Vladimirovič Skrypnik iz Pokreta Novorossiya, KCPN (Koordinacijski centar za pomoć Novorusiji) Vladimir Grubnik, skupina "Rat i mir" Andreja Sedlova i Anne Adamove i mnogi drugi.
Ne hranite zloglasnog prevaranta i prevaranta „Deku“, koji uvijek i u svemu uvijek laže, a najviše – o svojim nepostojećim „podvizima“
- zigubigule
#159238 Re: Ukrajina
Zamisli ti Berica starog diverzanta
Majstorski potez, uzmi levatima i sve sjebi na kurve i rulet.
Slava Ukrajini
Slava Ukrajini
- apsidejzi
#159239 Re: Ukrajina
Iako mi generalno nije zao ruskih vojnika, ovog mi nekako nije bilo drago vidjeti da ovako zavrsi. Valjda zato sto je pokusavao da izbjegne smrt. Ja'se sve nekako nadam da bih ja bjezao od dronova isto kao i on i nekako sam mislio da je najbolje bjezati tamo vamo da te ne pogodi. Zato mi ga je i zao posto vidim da je i on isto razmisljao, i nije mu pomoglo. jbg. Granata ima gelere i dovoljno je da jedna padne blizu tebe i da te geler pogodi i onda si donji. Ne mozes se brzo kretati i samo cekas kad ce te naciljati. Zato si mozda i upravu da je zadnja zapravo njegova bomba. Kad vidis da je usrano, onda makar okoncas patnju. Teska odluka.
-
zilog
#159240 Re: Ukrajina
Zamisli i bombarduju one sto pokusavaju ponoviti genocid...Blue heat wrote: ↑10/05/2023 23:16Aham, znači NATO pakt zaslužuje jednaka prava kao i Rusija ? Idu u tudje zemlje, kilometrima daleko, uništavaju i ubijaju.drug_profi wrote: ↑10/05/2023 22:31
Zašto ti ga je žao?
Njegova država je stotinu kilometara daleko, rodni grad možda hiljadu i više.
Došao je da uništava tuđe živote.
Dobio je ono što mu sljeduje.
Prvo noga, pa ruka, pa glava.
Ko što je i red.
Ako ja odem naoružan u drugu državu da uništavam tuđe živote, nek me isto ovako tretiraju.
Koja doza licemjera.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#159241 Re: Ukrajina
ma vidi se kako nešto uzima nešto pored njega i stavlja pored vrata. a nema snimka padanja bombice između dvije eksplozije.apsidejzi wrote: ↑10/05/2023 23:57Iako mi generalno nije zao ruskih vojnika, ovog mi nekako nije bilo drago vidjeti da ovako zavrsi. Valjda zato sto je pokusavao da izbjegne smrt. Ja'se sve nekako nadam da bih ja bjezao od dronova isto kao i on i nekako sam mislio da je najbolje bjezati tamo vamo da te ne pogodi. Zato mi ga je i zao posto vidim da je i on isto razmisljao, i nije mu pomoglo. jbg. Granata ima gelere i dovoljno je da jedna padne blizu tebe i da te geler pogodi i onda si donji. Ne mozes se brzo kretati i samo cekas kad ce te naciljati. Zato si mozda i upravu da je zadnja zapravo njegova bomba. Kad vidis da je usrano, onda makar okoncas patnju. Teska odluka.
bio je nedavno snimak onoga što se ovjerio metkom dok se krio u rupi. tako da vjerujem da ovo nije rijetkost.
-
kluz franjo
#159242 Re: Ukrajina
Čisto da pobrojimo sve neispunjene strateške ciljeve trodnevne, šestosedmične, šestomjesečne i godišnje "vojne operacije".
1. Bjelorusizacija kompletne Ukrajine -> njet
2. Podjela Ukrajine od Odese i linijom Dnjepra -> njet
3. Okupacija i uspostavljanje "Novorusije" -> njet
4. Okupacija regija Kherson, Zaporožje, Donjeck, Luhansk -> njet
5. Okupacija dijelova regija Kherson i Zaporožje i kompletnog Donbasa -> njet
6. Zauzimanje Bahmuta, Avdivke i New York-a -> njet
7. Zauzimanje "plavih šupa" kod kompleksa garaža u sjeveroistočnom dijelu Bahmuta -> možda... 'vamo-tamo... a više tamo..
To je sve u svemu pregled prvoligaškog stanja superiorne sovjetske doktrine druge vojne sline svijeta.
Biće nažalost još puno ukrajinske krvi i gubitaka, ali je konačan ishod već poznat.
Za gubitke agresora nemam empatiju. Nakon godinu i kusur nema vadione na "nisam znao gdje me šalju".
1. Bjelorusizacija kompletne Ukrajine -> njet
2. Podjela Ukrajine od Odese i linijom Dnjepra -> njet
3. Okupacija i uspostavljanje "Novorusije" -> njet
4. Okupacija regija Kherson, Zaporožje, Donjeck, Luhansk -> njet
5. Okupacija dijelova regija Kherson i Zaporožje i kompletnog Donbasa -> njet
6. Zauzimanje Bahmuta, Avdivke i New York-a -> njet
7. Zauzimanje "plavih šupa" kod kompleksa garaža u sjeveroistočnom dijelu Bahmuta -> možda... 'vamo-tamo... a više tamo..
To je sve u svemu pregled prvoligaškog stanja superiorne sovjetske doktrine druge vojne sline svijeta.
Biće nažalost još puno ukrajinske krvi i gubitaka, ali je konačan ishod već poznat.
Za gubitke agresora nemam empatiju. Nakon godinu i kusur nema vadione na "nisam znao gdje me šalju".
- Čitalac
#159243 Re: Ukrajina
Ukrajina bi mogla da dobije "prilagođene" avione F-16, kaže Pavel.
Češki predsjednik Petr Pavel rekao je da saveznici Ukrajini ne dozvoljavaju lovce F-16 prvenstveno zbog straha da će se Rusija domoći nekih komponenti aviona.
- Ali, koliko znam, pregovori se nastavljaju. Kao rezultat, Ukrajina bi mogla dobiti nekoliko F-16, moguće sa demontiranim dijelovima opreme - rekao je češki predsjednik.
- GandalfSivi
- Distortion
#159245 Re: Ukrajina
Jos jedan kilometar oslobodjen, upravo napisao Bahmutski demon na Telegramu.
samo naprijed ZSU
-
Honda Rajvosa
#159246 Re: Ukrajina
Skinuto sta sa njih? Njima trebaju dobri radari i rakete duzeg dometa. Rakete d amogu gadjati one tupoljeve. Nema mi logike da dobiju gole f16. Mislim da ce prije dobiti neki statiju verziju npr pocetak 2000ihČitalac wrote: ↑11/05/2023 00:05 Ukrajina bi mogla da dobije "prilagođene" avione F-16, kaže Pavel.
Češki predsjednik Petr Pavel rekao je da saveznici Ukrajini ne dozvoljavaju lovce F-16 prvenstveno zbog straha da će se Rusija domoći nekih komponenti aviona.
- Ali, koliko znam, pregovori se nastavljaju. Kao rezultat, Ukrajina bi mogla dobiti nekoliko F-16, moguće sa demontiranim dijelovima opreme - rekao je češki predsjednik.
- drug_profi
#159247 Re: Ukrajina
hatemondays wrote: ↑10/05/2023 23:52Isti sam ti profa, trpao crijeva drugu nazad u stomak na Nisicima, jaranu mi obje noge granata odnijela 10 metara ja od njega, gledas nesto nadrealno. A vama omladini koja nije to prosla kad vam se digne da bi ratovali ima ona slika masakra na Markalama augusta 95 e to je grafika. Pa gledajte i pitajte se (osim u slucaju da vas neko napadne) sta je rat. Ovo masakriranje Rusa apsolutno zalsuzeno, usao si u tudje dvoriste i sad papaj ono sto si zakuhao i upitaj se za koga( za smrdljive oligarhe dok im sinovi i kcerkice smrcu u Dubaiji i Baliju). Ovo isto vazi za komsije koji bi mozda opet probali 92-gu gledajte dobro i pamet u glavu, bolje dzepariti (ako nemas nekog drugog posla) nego ovako biti ganjan po nekim transejama a sve u ime nakog svetog cilja.Nasoj hrabroj braci nek je sretno oslobodjenje zemlje a Rusima pamet u glavu, vase niko nece a za tudje mora se ginuti tako je to.Slava Ukrajini!drug_profi wrote: ↑10/05/2023 23:20
Ma skupljao sam drugove u deku. U dijelovima. Pa i djecu, zamalo i svoje vlastito.
Nema te scene koja me moze pogoditi.
Samo besmisleno nasilje me rastuzi, i rasplace.
Ovo nije besmisleno. Ovo je zasluzeno, zaiskano...
I treba im ga dati u najgorem obliku.
- drug_profi
#159248 Re: Ukrajina
Meni je odlicna ideja bila ona flota Australijskih F-18a.Honda Rajvosa wrote: ↑11/05/2023 00:33Skinuto sta sa njih? Njima trebaju dobri radari i rakete duzeg dometa. Rakete d amogu gadjati one tupoljeve. Nema mi logike da dobiju gole f16. Mislim da ce prije dobiti neki statiju verziju npr pocetak 2000ih
Svi u letnom stanju, 7-8 eskadrila.
Dvomotorci. Apdejtovani.
Australija hoće da ih penzioniše.
Poslaće ih na demontažu, drugim riječima besplatno su dostupni.
Još sutra da se počne pakovanje u kontejnere i slanje u neku luku u Europi.
Samo USA da da amin.
-
Mrvice_ba
#159249 Re: Ukrajina
Mana 18 ke mal domet, beskoristan za Ukrajinu bez tankeradrug_profi wrote: ↑11/05/2023 00:46Meni je odlicna ideja bila ona flota Australijskih F-18a.Honda Rajvosa wrote: ↑11/05/2023 00:33
Skinuto sta sa njih? Njima trebaju dobri radari i rakete duzeg dometa. Rakete d amogu gadjati one tupoljeve. Nema mi logike da dobiju gole f16. Mislim da ce prije dobiti neki statiju verziju npr pocetak 2000ih
Dvomotorci. Apdejtovani.
Samo USA da da amin.
- drug_profi
#159250 Re: Ukrajina
Šta ba?Mrvice_ba wrote: ↑11/05/2023 00:53Mana 18 ke mal domet, beskoristan za Ukrajinu bez tankeradrug_profi wrote: ↑11/05/2023 00:46
Meni je odlicna ideja bila ona flota Australijskih F-18a.
Dvomotorci. Apdejtovani.
Samo USA da da amin.
2000 km domet sa punim tankom. Pa mogu do Moskve i nazad.
combat range oko 800 km.
Slično kao i Mig-29