Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6501 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Samo vi sve znate, samo ste vi proputovali i vidjeli 
- Edin H.
#6502 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Garant sluša Natašu Beklavac - “kao nikotin…”
- Optimus09
#6503 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sta je cudno,neko u njegovim godinama vec ima par godina staza s nikotinom,mozda i alkoholom 
- skafiskafsnjak
#6504 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Hahahahaahah ko nam kaze
-
Piaty
#6505 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
neka fala. svaki drugi covjek je kristijan golubovickonami666 wrote: ↑07/05/2023 08:11Lijepo je tamo, veliki grad a i dosta se obnavlja. To jest stare zgrade prvenstvenoPiaty wrote: ↑05/05/2023 23:19 https://www.avaz.ba/showbiz/ljepotice/8 ... u-beogradu
"Džejla Ramović za "Avaz": Kada završim fakultet u Španiji, živjet ću u Beogradu"
Kad se isplati otići iz BiH Kad pobediš na Zvezdama granda.
Doduše, ovim je BiH najvjerovatninje na dobitku
- Copper
#6506 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja znam neke idu ganjaju nekakve fakultete vani svake godine na drugom fakultetu, landaraju, radni staž i iskustvo 0
- Ozimician
- Dope_Man
#6508 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
OK je biti zadovoljan tu gdje jesi, OK je ne zeljeti ici nigdje, al je debilno kad ljudi koji nigdje nisu makli pricaju gluposti o "tudjini" i kako je tamo losije iako istu nisu ni na slikama vidjeli.
Sjedim s jaranom tako prije par dana, lik ima svoj posao u Sa, super mu ide i sve 5. Al lik nije krocio posteno izvan BiH osim klasicno do Dalmacije na more koji dan, al poce pricati kako je ovdje gdje ja zivim, u gradu koji nije vidio na slici, kako je u drugim gradovima koje nije vidio.. dobro je rekoh, nemoj dalje, vidim da znas
Sjedim s jaranom tako prije par dana, lik ima svoj posao u Sa, super mu ide i sve 5. Al lik nije krocio posteno izvan BiH osim klasicno do Dalmacije na more koji dan, al poce pricati kako je ovdje gdje ja zivim, u gradu koji nije vidio na slici, kako je u drugim gradovima koje nije vidio.. dobro je rekoh, nemoj dalje, vidim da znas
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#6509 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne dijelim vaše mišljenje po ovom djetetu.
Njemu je tradicija turbetskog vašara toliko važna, da se druži tu i uživa, da bi ostavio i odlazak u Tursku. Naprotiv, simpatično mi je da u vremenu kada sve više ljudi samo razmišljaju o odlasku vani (ne samo o migraciji, nego i odmoru koji obavezno ne smije biti u granicama BiH) imamo i ove ljude kojima je svoje najmilije.
Njemu je tradicija turbetskog vašara toliko važna, da se druži tu i uživa, da bi ostavio i odlazak u Tursku. Naprotiv, simpatično mi je da u vremenu kada sve više ljudi samo razmišljaju o odlasku vani (ne samo o migraciji, nego i odmoru koji obavezno ne smije biti u granicama BiH) imamo i ove ljude kojima je svoje najmilije.
-
Neriya
#6510 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ubanom svukuda se naputovali
i trkom u nas da se šišaju i zube prave
-
Neriya
#6511 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ono licemjerbelfy wrote: ↑05/05/2023 21:32interesantno... nevjerovatni su ti ljudi koji cirilicu gledaju kao srpsko pismo, dok ti punih usta pricas kako je njemacki jezik nacisticki... jel se ono kaze licemjer?Didier wrote: ↑04/05/2023 23:59
Мени кад кликнем оде на неку другу страницу, ево сад сам нашао.
Ма мени су невјероватни људи који не желе користити ћирилицу и који причају како је то српско писмо. Иста прича је и са територијом, не дају им да се одвоје, а неће на кафу у Лукавицу да оду. Који курац ба, то је све моја земља, идем гдје хоћу и не дам им ћирилицу, нити било шта што је заједничко.
Иʍɖʍ н босɖɴvнчɣ ɴɖ mɖсmɖmɣϸн![]()
![]()
![]()
Изнад пише како имам и босанчицу на татстатури.
kao kad glasaš za SDA u BIH iz neke Švedske vukojebine, dok u Švedskoj propagiraš i glasaš za evropske vrijednosti?
-
mali_balon
#6512 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Emso do 25g 3 djece, cuger koji marise zenu, djeca vise gladna nego sita, godaju u dronjcima, kuca od ploce bez fasade naravno, ali on ima za cigare i pive, radi malo s ovcama, malo krade sumu, malo nekom nesta odradi, kuka na tv kako je socijalni slucaj.....
Ili ce mozda postati uspjesan i ugledan privrednik
-
konami666
- Blixen
-
Piaty
- anelsol
#6517 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Moze i ovako. Emšo sa 25 godina drzi na Vlašiću stado od 200 ovaca oko kojeg mu pomaze troje djece.A mi sa foruma kada budemo isli na janjetinu ćemo komentarisati "odakle je ova janjetina, nisam odavno ukusnije nesto jeo"mali_balon wrote: ↑08/05/2023 07:38 Emso do 25g 3 djece, cuger koji marise zenu, djeca vise gladna nego sita, godaju u dronjcima, kuca od ploce bez fasade naravno, ali on ima za cigare i pive, radi malo s ovcama, malo krade sumu, malo nekom nesta odradi, kuka na tv kako je socijalni slucaj.....
-
mali_balon
#6518 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Moze sto da neanelsol wrote: ↑08/05/2023 09:28Moze i ovako. Emšo sa 25 godina drzi na Vlašiću stado od 200 ovaca oko kojeg mu pomaze troje djece.A mi sa foruma kada budemo isli na janjetinu ćemo komentarisati "odakle je ova janjetina, nisam odavno ukusnije nesto jeo"mali_balon wrote: ↑08/05/2023 07:38 Emso do 25g 3 djece, cuger koji marise zenu, djeca vise gladna nego sita, godaju u dronjcima, kuca od ploce bez fasade naravno, ali on ima za cigare i pive, radi malo s ovcama, malo krade sumu, malo nekom nesta odradi, kuka na tv kako je socijalni slucaj.....
Ili ce mozda postati uspjesan i ugledan privrednik![]()
- forumskivojnik
#6519 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A ti nemas ni tramvaja kako treba, da je mladji od 50-tak godina, dok U-Bahn, S-Bahn i brzi voz ne mozes ni u tvojim "mokrim snovima" usniti
Sisanje je ovamo od 30 eura sto je ekvivalent 30KM, pramenovi 50-70eura.
Ko jos ne ide frizeru godinu dana da bi u BiH otisao u neku prcvarnicu na sisanje?
Stomatoloski-medicinski turizam u BiH,....?
Zasto bi mi bio potreban ako sve sto platim za moje zdravlje (u to spada apsolutno sve vezano za zdravlje zuba) to mogu u toku naredne godine od oduzetog poreza na placu nazad dobiti? Dovoljno je samo da od stomatologa imam racun i da sam taj racun platila preko mog bankovnog racuna.
Ciscenje zuba (izbjeljivanje) 1x godisnje mi je placeno od mog osiguranja
Mozes li ti, u BiH, tvoje racune od stomatologa dobiti isplacene nazad od tvog poreza na placu, ako uopce i radis?
Ja sam u 2022 dobila naocale, stakla platila 1100.00 eura + 400 eura okvir, ove godine od Finanzamt-a dobijam puni iznos od 1100.00 eura za stakla + dio iznosa za okvir.
Ovaj povrat novca se odnosi i na rezije, doplatu rezija, za majstore (nesto se pokvarilo u stanu, majstora zvala da popravi), sve strucne knjige za posao, veci dio troskova za auto jer se autom vozim na posao, cak i naknadu za vodjenje bankovnog racuna, svaki euro koji sam iz bilo kojeg razloga potrosila za moju majku koja je u Sarajevu, svaku donaciju koju negdje uplatim u EU a imam racun dobijem u 100% iznosu nazad naredne godine.
Ne skrabam ovdje kako "putujem u inostranstvo na poslovna putovanja" na kojima se nalaze osobe mog "korporativnog ranga", pri tome nemajuci pojma (zbog vlastite psudoobrazovanosti) da ne postoji "korporativni rang" nego korporacija i korporativno upravljanje.
Druze, svi mi imamo nekog vani, ali i putujemo, nema vise viza pa da nam se mogu prodavati price o Njemackoj kao prije 20 godina...era je i drustvenih
mreza i lako dostupnih informacija.
Pa evo ako hoces taze sam stigao iz Njemacke sa poslovnog puta od 10 dana. "Djesi zemo, pricaj nas slobodno" su mi govorili samo ljudi sa kojima nemam
nikakvih dodirnih tacaka.
Na poslovnim sastancima i ruckovima kojima sam prisustvovao i gdje sam sjedio sa ljudima svog korporativnog ranga i visim, prezimena na ić nije bilo
nigdje. Osim kod lika koji mi je unosio kofere u taxi i djevojke koja nam je posluzivala kafe.
Last edited by forumskivojnik on 08/05/2023 17:30, edited 1 time in total.
- forumskivojnik
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6521 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Uh sto se trudis svim silama 
-
moonca
#6522 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Placha se tj uplachuju puni iznos usluge stomatologa?forumskivojnik wrote: ↑08/05/2023 17:23 Stomatoloski-medicinski turizam u BiH,....?
Zasto bi mi bio potreban ako sve sto platim za moje zdravlje (u to spada apsolutno sve vezano za zdravlje zuba) to mogu u toku naredne godine od oduzetog poreza na placu nazad dobiti? Dovoljno je samo da od stomatologa imam racun i da sam taj racun platila preko mog bankovnog racuna.
Ciscenje zuba (izbjeljivanje) 1x godisnje mi je placeno od mog osiguranja.
Mozes li ti, u BiH, tvoje racune od stomatologa dobiti isplacene nazad od tvog poreza na placu, ako uopce i radis?
Ja sam u 2022 dobila naocale, stakla platila 1100.00 eura + 400 eura okvir, ove godine od Finanzamt-a dobijam puni iznos od 1100.00 eura za stakla + dio iznosa za okvir.
Ovaj povrat novca se odnosi i na rezije, doplatu rezija, za majstore (nesto se pokvarilo u stanu, majstora zvala da popravi), sve strucne knjige za posao, veci dio troskova za auto jer se autom vozim na posao, cak i naknadu za vodjenje bankovnog racuna, svaki euro koji sam iz bilo kojeg razloga potrosila za moju majku koja je u Sarajevu, svaku donaciju koju negdje uplatim u EU a imam racun dobijem u 100% iznosu nazad naredne godine.![]()
![]()
Za donacije se i u Americi. skida s poreza. opet.. za nekoga je to beznachajno... jer mu neche toliko umanjiti konachnu visinu poreza..
-
Bodkin
#6523 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jel to neko napisao da njemacka nije sto je bila jer nema nikoga na ic na poslovnom sastanku 
Stvarno je nevjerovatan taj osjecaj grandioznosti.
Svasta nesto ne valja sa zapadnom tj u odredjenim uslovima je bolje biti u bh (osim stalne prijetnje ratom). Ali sto se tice poslovnih prilika, na zapadu sta covjek moze ostvariti ne moze u bosni za 200 godina. I ne mislim na pare uopste
Stvarno je nevjerovatan taj osjecaj grandioznosti.
Svasta nesto ne valja sa zapadnom tj u odredjenim uslovima je bolje biti u bh (osim stalne prijetnje ratom). Ali sto se tice poslovnih prilika, na zapadu sta covjek moze ostvariti ne moze u bosni za 200 godina. I ne mislim na pare uopste
- Maja The Bee
- skafiskafsnjak
#6525 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa ko je on da bude mjerodavan? Hahaahahahah.Maja The Bee wrote: ↑08/05/2023 18:44Niko to nije napisao, nego je Bata rekao kako naša dijaspora otprilike stoji u zapadnim demokratijama. Prezime koje se završava na "ić" ima kafe kuharica.
Ako on nije vidio, ne znaci da toga nema. Ima dosta nasih ljudi koji su uspjesni