Sarajevski taksisti- dno dna
- Blixen
#7526 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nama treba registar vozila koristenih na taksiju
da se zna po broju sasije
da se zna po broju sasije
- moon_walker_90
- dzeno123
- Blixen
#7529 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
po broju sasije?
da se zna koji je auto bio na taksiju?
da je to moguce provjeriti prilikom kupovine takvog auta?
-
Dino79
#7530 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ozakonjeni kriminal. Kupovina licence koju je neko dobio skoro besplatno ili besplatno.dječak sa šibicama wrote: ↑03/01/2023 20:31 Uber je najbolja stvar, sto bi neki taxo bio povlasten jer je kupio dvije licence, legalni mito i korupcija.
Ko hoce, izadje na cestu, taxira preko ubera, i sto je najbolje podlozan je kritici i trudi se da zaradi dobre ocjene.
Dosta vise nadobudnih taxa.
- drug_profi
#7531 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- corsa
#7532 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Momak iz Velešića, i fakat fura ovaj fazon.
- drug_profi
#7533 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Tako ja jednom u rane jutarnje sate kući sa ženom iz jedne kafane, sa dobrog sjela.
Kad u autu piče Zeppelini... reko polako, nemoj žurit.
Kad u autu piče Zeppelini... reko polako, nemoj žurit.
- insaneinthebrain
#7534 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sve po starom. Gamad i dalje gura svoje fursate
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /230506064
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /230506064
- vjeshalica
#7535 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Autobus je lijek za ova govna, ne znam sta je sa linijom od Centrotransa vozali su neko vrijeme ???? Stetica ne bi smio dozvoliti da taxisti uholaze kaljaju ovaj grad svojim govnima?
-
moonca
#7536 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zovite.... Burek taxi ..

- Edin H.
#7537 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- Isner
#7538 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ima Centrina linija Aerodrom - Bentbaša ali je bus potpun prazan.. Mozda troje da je plafon sa aerodroma ušlo...
Tražio se bus, uvedena je linija, al na kraju ispade da niko ne zeli da koristi bus.. I vidi se, kad vozi gradom, pošto ta linija ne prima GRAS-ove kupone vec se naplacuje karta, da nema nigdje nikoga u njemu..
Ili liniju nisu uskladili sa terminima dolaska aviona ili ima neki problem koji ne vidim.. mozda jednostavno ljudi nece da koriste bus, logika - umoran sam ili žurim, hocu pravo kuci...
Tražio se bus, uvedena je linija, al na kraju ispade da niko ne zeli da koristi bus.. I vidi se, kad vozi gradom, pošto ta linija ne prima GRAS-ove kupone vec se naplacuje karta, da nema nigdje nikoga u njemu..
Ili liniju nisu uskladili sa terminima dolaska aviona ili ima neki problem koji ne vidim.. mozda jednostavno ljudi nece da koriste bus, logika - umoran sam ili žurim, hocu pravo kuci...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#7539 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ukinuti Taxi stand na Aerodromu, staviti da moze bilo koji taksista ili firma za prevoz ljudi stati i razvoziti ljude. Neka prate vrijeme dolaska aviona i nek se redaju u traku.
Marš stoko bezobrazna. Svi su taksisti bezobrazni, ali ovi sa aerodroma je stoka nevidjena.
Marš stoko bezobrazna. Svi su taksisti bezobrazni, ali ovi sa aerodroma je stoka nevidjena.
- House
#7540 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bagra neviđena
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
moonca
#7542 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Moze bilo koji taxi voziti do pred vrata aerodroma. pokupiti ili dovesti nekoga..
shta je problem pozvati i malo sachekati dok ne dodje taj koga pozovete.
Treba shvatiti i taxi sluzbu na aerodromu. ako imaju kratku turu. .zbilja gube red za znatno manju sumu novca.... tako , ne bi mi smetalo da je jedna tarifa.. bilo da idesh na AP ili Charshiju.. u pitanju su turisti .. ili domachi. koji ne koriste aerodrom svaki dan..
Treba shvatiti i taxi sluzbu na aerodromu. ako imaju kratku turu. .zbilja gube red za znatno manju sumu novca.... tako , ne bi mi smetalo da je jedna tarifa.. bilo da idesh na AP ili Charshiju.. u pitanju su turisti .. ili domachi. koji ne koriste aerodrom svaki dan..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Isner
#7544 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja jednom ušao u Sarajevo taxi na terminalu Ilidža, reko do Otesa.. Kaže taksista - ne moze, gledaj koliki je red iza mene (zaista bilo dvadesetak taksista u nizu) jer za 4 KM gubim poziciju i cekam naredni sat vremena da ponovo dođem na red..
Tu se fino popickarali, nece on da vozi - necu ja da izađem..
Na kraju me ipak vozio ali nije ušutio svo vrijeme
Crveni taxi za mene je super, vozaci normala, nikad s njima nisam imao problema.. i rado ih pitstopiram kad žurim...
Crveni taxi za mene je super, vozaci normala, nikad s njima nisam imao problema.. i rado ih pitstopiram kad žurim...
-
Drugclanbiblioteke
#7545 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Problem Taxija se nece rijesiti jer:
Ministra saibracaja boli qrac
Neko u vertikali odlucivanja uzima pinku
Generalno niko nije nadlezan za svoj posao, od Inspekcije, MupKS, Ministarstva
Ko je sada ministar Šteta? SDP?
Koliko ima mandata još?
Kad dodju izbori bit ce: nova pruga, novi tramvaji, novi trolejbusi ( koje gras nije oprao od kako su ih dobili), zavrsit ce ako bog da inshallah preostalih 200m Dz Bijedica, mozda i otvore koji kruzni i niko se nece sjetiti klosarskog taxi standa na Aerodromu.
Ionako je to problem dijaspore, i ovih sto imaju za letanja, a prosjecnog Sarajliju biraca slabo tangira to
Ministra saibracaja boli qrac
Neko u vertikali odlucivanja uzima pinku
Generalno niko nije nadlezan za svoj posao, od Inspekcije, MupKS, Ministarstva
Ko je sada ministar Šteta? SDP?
Koliko ima mandata još?
Kad dodju izbori bit ce: nova pruga, novi tramvaji, novi trolejbusi ( koje gras nije oprao od kako su ih dobili), zavrsit ce ako bog da inshallah preostalih 200m Dz Bijedica, mozda i otvore koji kruzni i niko se nece sjetiti klosarskog taxi standa na Aerodromu.
Ionako je to problem dijaspore, i ovih sto imaju za letanja, a prosjecnog Sarajliju biraca slabo tangira to
-
moonca
#7546 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zbilja se treba tramvajima malteretirati s par kofera .. gdje che trebati kupiti dodane karte i za prtljag.. ..

-
BiBi911
#7547 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Isto kao sto te prodavac u prodavnici moze odbiti/da ti ne proda neki proizvod, konobar da te Svrata odjebe tako I oni.Isner wrote: ↑06/05/2023 17:08 Ja jednom ušao u Sarajevo taxi na terminalu Ilidža, reko do Otesa.. Kaže taksista - ne moze, gledaj koliki je red iza mene (zaista bilo dvadesetak taksista u nizu) jer za 4 KM gubim poziciju i cekam naredni sat vremena da ponovo dođem na red..
Nije da ih branim ave su to sda govna
- Vitezanin
#7548 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Problem s busem je sljedeći:Isner wrote: ↑06/05/2023 16:07 Ima Centrina linija Aerodrom - Bentbaša ali je bus potpun prazan.. Mozda troje da je plafon sa aerodroma ušlo...
- linija je minimalno promovirana
- raspored polazaka s Čaršije i s aerodroma nema veze sa zdravom pameću.
Svaki put kada letim prvo pogledam ovu liniju mogu li s njom, međutim uglavnom sam prinuđem ići taksijem jer raspored nije napravljen tako da ima veze s rasporedom letova.
Samo se dva puta dogodilo da je bus s aeodroma bio pun i to oba puta ljeti: bus bio pun stranaca i nas par koji smo odavde.
- Edin H.
#7549 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A šta ćemo sa članom 3 koji kaže da je temeljno potrošačko pravo, pravo pristupa robama i uslugamaBiBi911 wrote: ↑06/05/2023 17:34Isto kao sto te prodavac u prodavnici moze odbiti/da ti ne proda neki proizvod, konobar da te Svrata odjebe tako I oni.Isner wrote: ↑06/05/2023 17:08 Ja jednom ušao u Sarajevo taxi na terminalu Ilidža, reko do Otesa.. Kaže taksista - ne moze, gledaj koliki je red iza mene (zaista bilo dvadesetak taksista u nizu) jer za 4 KM gubim poziciju i cekam naredni sat vremena da ponovo dođem na red..
Nije da ih branim ave su to sda govna
-
Drugclanbiblioteke
#7550 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kako sam već rekao ranije, na listi prioriteta Vlade KS transport sa i do aerodroma je negdje na rednom broju 7324.