Dešavanja u Srbiji

muha_sa

#60451 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

zilog wrote: 03/05/2023 12:41 I sta kazu dezurne apologete - nema veze Zadruga sa ovim?
Jok, nema, dovodjenje ubica, na tv ekrane, je inace preporucljivo za formiranje sistema moralnih vrijednosti kod naroda, pogotovo mladjih uzrasta.

Na zalost, ovaj trend se polako presipa i kod nas i strah me je da se ovako nesto i ovdje ne desi.
Kristijan popularniji od Jokica :-)
DonieBrasco

#60452 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Kad ce obracanje šefa kao da gledam da ce i od ove tragedije da sebe stavi u prvi plan.
noviforumas

#60453 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by noviforumas »

Naravno da ne treba nista opravdavati, ali zajebano je djeci kad ih zlostavljaju vrsnjaci, ostavi to trajne posljedice. Nije svako cvrst da se ne obazire. Zapravo, oni koji su cvrsti nikad i nisu mete. Desavalo se da dijete digne ruku na sebe zbog toga, ali ovaj mali je imao pristup oruzju, a nije budala da ne zna sta djeca u njegovoj situaciji svako malo urade u Americi, i eto.
zilog

#60454 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

muha_sa wrote: 03/05/2023 12:44
zilog wrote: 03/05/2023 12:41 I sta kazu dezurne apologete - nema veze Zadruga sa ovim?
Jok, nema, dovodjenje ubica, na tv ekrane, je inace preporucljivo za formiranje sistema moralnih vrijednosti kod naroda, pogotovo mladjih uzrasta.

Na zalost, ovaj trend se polako presipa i kod nas i strah me je da se ovako nesto i ovdje ne desi.
Kristijan popularniji od Jokica :-)
Zoran Marjanovic, sto je ubio zenu Jelenu, pa ovaj aktuelni ubica Zvezdan Slavnic... Jesam li nekog propustio? :roll:

Da ne spominjem rehabilitaciju i redovno prisustvo ratnih zlocinaca na televizijama sa nacionalnom frekvencijom...
dječak sa šibicama

#60455 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dječak sa šibicama »

To je ona tema sta je starije kokos ili jaje, je li Zadruga proizvod drustva ili drustvo Zadruge, bice da je i jedno i drugo, simbioza.

Ljudsko drustvo je bolesno, ne samo danas, danas je samo na pozornici jer internet je to omogucio. Nejasno je zasto se ljudi cude tome, kao sad su svi sokirani i traze razloge, a bukvalno svakodnevno na svim stranama svijeta masakri, ratovi, ubijanja, kasapljenja, nemoral, ludilo. Mnogi ljudi su jednostavno bolesni, i stvaraju nove generacije bolesnika.

I nije samo bolesno, nego je i licemjerno.
dulekrele

#60456 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dulekrele »

Ceka se ocitovanje predsjednika :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#60457 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Velkoski »

samo ću reći da predstavnici medija preko Drine apsolutno nisu normalni ni sekunde :-)
madner

#60458 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by madner »

Nije ni cudo da su ga maltretirali koji je kreten.
dječak sa šibicama

#60459 Re: Dešavanja u Srbiji

Horke wrote: 03/05/2023 12:42
dječak sa šibicama wrote: 03/05/2023 12:38 Relativiziraju oni sto prakticno traze opravdanje za ubicu, eto maltretiran je buhuhu suza na oko.

Lik je pobio desetak ljudi, nema tu nikakvog opravdanja. Kad bi svi koji su zrtva ovakvog ili onakvog maltretiranja isli okolo i ubijali, ne bi niko ostao ziv.
Nije to opravdanje. To je sistemsko rjesavanje devijantnih situacija i zove se prevencija. U tom sistemskom rjesavanju, vrsnjacko nasilje je ogroman problem sa kojim se treba uhvatiti u kostac, jer ce nam se desavati ili Mahir ili Kosta. To nikako nije problem koji se karakterise sa pa svi smo to prozivljavali, pa sta nam fali.
Ne, nisam ja rekao pa sta fali, nego kazem da nismo isli okolo ubijali ljude jer nam je eto Lilo uzimao pare za dorucak.

A hvatanje u kostac je posebna prica, ko bi se trebao uhvatiti, i kako. Danas kad roditelju skrenes paznju da mu je dijete devijantno ili problematicno ili da ima probleme u skoli, on dodje tuci profesora u skoli ili ucenike.
Student_u_Ostavci

#60460 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Student_u_Ostavci »

Jako nemile scene iz susjedne države,
nije ni čudo s obzirom šta sve djeca danas gledaju po tiktoku i kakvi likovi su tamo popularni :zzzz:
sakib_jebivjetric

#60461 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sakib_jebivjetric »

Nakon ovoga, možda je bolje da su njega ubili od maltretiranja.
MinistarKulture

#60462 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MinistarKulture »

DonieBrasco wrote: 03/05/2023 12:44 Kad ce obracanje šefa kao da gledam da ce i od ove tragedije da sebe stavi u prvi plan.
"Najtezi dan za mene"

"Ne znate kako se osjecam"

"Sam sam bio zrtva skolskog masakra"

Naravno sa dramaticnim pauzama izmedju
Naslovnica

#60463 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Naslovnica »

Meščini da sam ja prvi rekao da Zadruga nema veze sa ovim.
Nisam "dežurni apologeta".
challmander

#60464 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by challmander »

Nije to samo stvar zlostavljanja, ovo je do citavog sistema. Zamisli da te neko godinama ubija psihicki i fizicki a ti kome god se obratis, samo ti kazu "ma pusti, proci ce". Jos ako je bilo problema u porodici pa ni kuci decko nije imao s kim pricat jer roditelji "imaju vece brige", to je u svakom scenariju recept za katastrofu.

Ovo bi svakog dovelo do tacke pucanja. Ne opravdavam, ali razumijem sto se desilo.
zilog

#60465 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

dječak sa šibicama wrote: 03/05/2023 12:49

To je ona tema sta je starije kokos ili jaje, je li Zadruga proizvod drustva ili drustvo Zadruge, bice da je i jedno i drugo, simbioza.

Ljudsko drustvo je bolesno, ne samo danas, danas je samo na pozornici jer internet je to omogucio. Nejasno je zasto se ljudi cude tome, kao sad su svi sokirani i traze razloge, a bukvalno svakodnevno na svim stranama svijeta masakri, ratovi, ubijanja, kasapljenja, nemoral, ludilo. Mnogi ljudi su jednostavno bolesni, i stvaraju nove generacije bolesnika.

I nije samo bolesno, nego je i licemjerno.
Naravno da je proizvod drustva, po sistemu - hvali vlast, a narodu mozes pustati i "Srpski film" u jutarnjem programu...
Koliko je meni poznato i sa interneta se sklanjaju sadrzaji koji se, u Srbiji, redovno vrte na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.
Vazna1

#60466 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Vazna1 »

broj dva wrote: 03/05/2023 12:31 Jebo te pisemo kao da sve znamo, kao da smo upuceni u dusevni zivot tinejdzera sto ih pokoka, kao da znamo kako je u njegovoj porodici, u njegovoj skoli..a u stvari sve iz guzice vadimo.
Zali boze ubijene djece i kraj price.
Pa jedan od najboljih pokazatelja zašto je sve otišlo u kurac su i ovakvi forumi. Evo ovdje su uspostavili psihološki profil djeteta sa tako malo informacija i za tako kratko vrijeme da ako FBI ili CIA prate, nekoliko njih sa foruma će u roku danas završiti u Americi.
zilog

#60467 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

Naslovnica wrote: 03/05/2023 12:54

Meščini da sam ja prvi rekao da Zadruga nema veze sa ovim.
Nisam "dežurni apologeta".
Pa ima li veze, "reality" u kojem su ubice glavne zvijezde sezone?
dječak sa šibicama

#60468 Re: Dešavanja u Srbiji

Imaju dvije opcije, ili je promocija nasilja (Pink, Happy), silovatelja (Informer), kriminalaca (svi) na srbijanskim tv kucama i portalima slucajna, ili je dio sire price.

Slucajno, pa ne moze biti, jer to su sve rezimski mediji, Vuciceva vlast je pazljivo birala ko ce joj biti megafon i to su po pravilu ljudi koji su gadni i za vidjeti, i za slusati, i gadni u svakom pogledu. Vucicevic, Mitrovic, Peconi, pa i sami su kriminalci, bar ovaj zadnji. Ratni svercer i profiter, prezivio vise pucnjava, prije par godina zadnji put.

Interesantna je slicnost sa nasim drustvom, gdje se takodje nacionalnsovinisticke stranke na vlasti odrzavaju na slican nacin, promocija bezakonja kriminala sa maskom skrusenih vjernika i bogobojaznih jedinki, zatiranje intelektualne progresivne misli i promovisanje kvazinauke, ravnozemljastva, vraceva, laznih doktora sa i bez diplome, i tako dalje.
Blixen

#60469 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Blixen »

u Srbiji je nasilje ozbiljan problem
jucer je sin ubio oca
Image
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#60470 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by enko 1964 »

Sad je kasno za psihološke profile djeteta ubice. (A nije da ih neće biti i sa zvaničnih mjesta.)
Treba praviti psihološke profile onih koji još nisu napravili belaj ili su napravili nešto preko čega se može lakše preći.
madesa

#60471 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by madesa »

kako ide sad posto ima 14 godina. Da li mu se moze suditi
Isaiah4110

#60472 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Isaiah4110 »

Nedostatak Boga u zivotima ljudi je najveci problem danas...nema Boga, ima nemira, nervoze, depresije, tuge, bijesa, ocaja....bilo da osoba ima 15 ili 55 godina...a te stvari dovode do samoubistva ili zlocina...ovo je tragedija i tuga, ali ova nova generacija djece i omladine su totalni slabici i mekusci! Kako ratna djeca nisu "popucala" a sta su prozivjela da im roditelje ubijaju pred ocima, kako nasi roditelji nisu "popucali" gledali su kako da nam obezbijede malo hrane tokom rata, brinuli se za sve, siromastvo, granate, stres i briga cijeli dan, ne mogu ni zamisliti kako je bilo u gradovima u kojima se vise granatiralo i ubijalo...nikakvo vrsnjacko nasilje i zlostavljanje ne moze biti izgovor za ovakvo djelo i nema opravdanja...kao sto ni internet zlostavljanje nije izgovor i razlog da neko sebi oduzme zivot...sta bi neka silovana djevojka onda trebala mitraljez i na ulicu svakog muskarca izresetati? Ovo sto je ovaj uradio nema opravdanja unisti zivot i sebi i roditeljima i bratu/sestri ukoliko ih ima...a pogotovo unisti zivot porodicama poginulih...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#60473 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PreWiBa »

dječak sa šibicama wrote: 03/05/2023 13:03 Imaju dvije opcije, ili je promocija nasilja (Pink, Happy), silovatelja (Informer), kriminalaca (svi) na srbijanskim tv kucama i portalima slucajna, ili je dio sire price.

Slucajno, pa ne moze biti, jer to su sve rezimski mediji, Vuciceva vlast je pazljivo birala ko ce joj biti megafon i to su po pravilu ljudi koji su gadni i za vidjeti, i za slusati, i gadni u svakom pogledu. Vucicevic, Mitrovic, Peconi, pa i sami su kriminalci, bar ovaj zadnji. Ratni svercer i profiter, prezivio vise pucnjava, prije par godina zadnji put.

Interesantna je slicnost sa nasim drustvom, gdje se takodje nacionalnsovinisticke stranke na vlasti odrzavaju na slican nacin, promocija bezakonja kriminala sa maskom skrusenih vjernika i bogobojaznih jedinki, zatiranje intelektualne progresivne misli i promovisanje kvazinauke, ravnozemljastva, vraceva, laznih doktora sa i bez diplome, i tako dalje.
Nije to ništa na novo zamišljeno, već samo nastavak 90-ih gdje je Milošević opštim zaglupljivanjem društva pokušao da se održi na vlasti.

Ipak mislim da mi nismo (još) na nivou srpskih medija. Mi nemamo neki Pink gdje u najmanju ruku kontroverzna osoba vodi jutarnji program, ili da svako jutro Mirza Hatić priča lovačke priče Jesmo na niskim granama, ali makar još ne toliko. Mada samo čekam samo da se i kod nas neki sarajevski Željko Mitrović pojavi.
Blixen

#60474 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Blixen »

Isaiah4110 wrote: 03/05/2023 13:12 Nedostatak Boga u zivotima ljudi je najveci problem danas...
daj ba :lol: :lol: :lol:
HelaS

#60475 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

madner wrote: 03/05/2023 12:50 Nije ni cudo da su ga maltretirali koji je kreten.
Ti si bolestan :shock:
Post Reply