Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- armin071
#39151 Re: Utakmice.
Ovo večeras na mišiće samo. “Trener” postavi igru da ti Šerba iz odbrane gradi napad pored živog Vrančića na sredini i stavi Baltu na klupu a ubaci muhu bez glave Ramića. Spasilo ga je mladunče a bio se već “naguzio” svojom postavkom…
- Logovan
#39152 Re: Utakmice.
Jedva, ali tri bobe su tri bobe. 
-
last mohicans
#39153 Re: Utakmice.
Konačno ekipa s mudima, kako su svi skočili nakon udaranja Dala. Majstorska izmjena kosice, pogreška je start Ramića (to je skontao), Balta je falio, za Šerbečića fakat nemam riječi, da li ga klupirati ili ne. Previše nas košta, u organizaciji našeg napada iz zadnje linije je odličan, ali samo u tom segmentu. Konstantno kasni, ispada. Čirjak promašena izmjena, ni sjena Radovića. Ovo što je Mirza uspio sa ovolikim rotacijama je fakat za respekta. Podjednako su svi u dobroj formi, sem Dzafića, ja ne znam je li taj igrač za nas išta korisno odigrao. Oli je u zamahu, sandzo je večeras bio lošiji, nekada previše solira i te mu stvari treba objasniti. Klupiranjam Dala u nekim utakmicama je postigao efekat, tako da je projekt sad puno korisniji i ubojitiji.
- nota1969
#39155 Re: Utakmice.
Ramić je starter radi godišta(dvojica moraju početi)
-
mond
#39156 Re: Utakmice.
Lijepo je ovo vidjeti na pressu, da se ne lažemo 
- Logovan
#39157 Re: Utakmice.
Fakat koji je klinac Šerbečiću, matere mi nekad se uplašim kada ima loptu u nogama ili ako je blizu lopte.last mohicans wrote: ↑29/04/2023 22:35 Konačno ekipa s mudima, kako su svi skočili nakon udaranja Dala. Majstorska izmjena kosice, pogreška je start Ramića (to je skontao), Balta je falio, za Šerbečića fakat nemam riječi, da li ga klupirati ili ne. Previše nas košta, u organizaciji našeg napada iz zadnje linije je odličan, ali samo u tom segmentu. Konstantno kasni, ispada. Čirjak promašena izmjena, ni sjena Radovića. Ovo što je Mirza uspio sa ovolikim rotacijama je fakat za respekta. Podjednako su svi u dobroj formi, sem Dzafića, ja ne znam je li taj igrač za nas išta korisno odigrao. Oli je u zamahu, sandzo je večeras bio lošiji, nekada previše solira i te mu stvari treba objasniti. Klupiranjam Dala u nekim utakmicama je postigao efekat, tako da je projekt sad puno korisniji i ubojitiji.
Džafić je baš loš.
-
svi u napad
#39158 Re: Utakmice.
Bili smo bolji i zasluzena pobjeda. Gigovic mislio da sudi Borcu pa u zadnjih 5 minuta 2 svira faul u napadu. Vrancic odskace od ostalih. Serbecic zaboravio da je on centarhalf. U fazi napada tj. organizacije dobar al u odbrani ispade par puta onako momacki. musa kao i ranije dobar u napadu al odbrana tanko. No kad se sve sabere jako dobro jer se vidi zelja za pobjedom i borbenost. Ovo je veliki korak ka Evropi. Cestitke igracima i strucnom stabu.
-
sencobih
#39159 Re: Utakmice.
Da ga je Renan zabio glavom prvi put, davno bi utakmica bila gotova,ovako smo malo strepili, ali opet je ispalo dobro, više nego zaslužena pobjeda
-
Oznaka Tablica
#39160 Re: Utakmice.
Odlicno bgmi, tri bobe sasvim zasluzeno.
Mislim da nam je ovo bila najbolja napadacka utakmica, imali smo dosta prilika, lijepo se igralo.
Sredina je tanka, tu nemamo stabilnosti. Al s obzirom u kakvim uslovima i pritisku je Mirza radio i sta se izvuklo od polusezone, respekt bgmi.
Danas na stadionu se nije culo skandiranje da odlazi
Ono sto sam davno i rekao, ako budu pozz rezultati, bojkota se nece niko ni sjecati.
Cinjenica je ako bude kakav kiks, Mirza je opet na tapeti al bgmi prelijepo vidjeti ovo sa pressa poslije tekme...
Mislim da nam je ovo bila najbolja napadacka utakmica, imali smo dosta prilika, lijepo se igralo.
Sredina je tanka, tu nemamo stabilnosti. Al s obzirom u kakvim uslovima i pritisku je Mirza radio i sta se izvuklo od polusezone, respekt bgmi.
Danas na stadionu se nije culo skandiranje da odlazi
Ono sto sam davno i rekao, ako budu pozz rezultati, bojkota se nece niko ni sjecati.
Cinjenica je ako bude kakav kiks, Mirza je opet na tapeti al bgmi prelijepo vidjeti ovo sa pressa poslije tekme...
-
Adobeg
#39161 Re: Utakmice.
Dobro je ova pobjeda je dosta vazna malo smo odmakli konkurentima,treba nastaviti niz bez kalkulacija jos 4 kola i privesti ovo za nase zadovoljstvo povoljno. 
- Dinostula
#39162 Re: Utakmice.
Boga mi Oliveira fino proigrao u par zadnjih tekmi imao je i Keremeh finih poteza.Samo izgleda Serbecicu nema spasa.Na ljeto sad traziti kakvog kvalitetnog stopera i pod hitno golmana.Dizdarevic i Sahinovic ne mogu biti prvi golmani,nema sanse.Serbecic nas je do sada kostao najmanje 5 golova,lik je negdje dobro ograjisao.
- Logovan
- GandalfSivi
#39164 Re: Utakmice.
Eh sada, u miru i rahatluku. Znaci odlicna tekma, prvi gol dali protiv sedam igraca ne 16, nego u 11, Brazilac izgleda da je i pametan, a ne samo ubitacan igrac. Bruka sansi, do momenta kada sam mislio da nam se mora osvetiti, sreca pa je Dal stavi gdje se ne brani. Njihov gol i jos par ispadanja od istog igraca ne bih komentarisao, mozda samo da ono, jarane dohafizaj se malo, kreni na te lopte muski, ne kontam u cemu je problem.
Danas malom rodjendan, okupilo se bruka ljudi i nas dvojica bolesnika komentarisemo sto je kisa pala pred tekmu i za koliko ce to umanjiti posjetu. Sve u svemu, odlican dan…
Danas malom rodjendan, okupilo se bruka ljudi i nas dvojica bolesnika komentarisemo sto je kisa pala pred tekmu i za koliko ce to umanjiti posjetu. Sve u svemu, odlican dan…
-
Anquilla
#39165 Re: Utakmice.
Sretan rođendan malomGandalfSivi wrote: ↑30/04/2023 05:03 Eh sada, u miru i rahatluku. Znaci odlicna tekma, prvi gol dali protiv sedam igraca ne 16, nego u 11, Brazilac izgleda da je i pametan, a ne samo ubitacan igrac. Bruka sansi, do momenta kada sam mislio da nam se mora osvetiti, sreca pa je Dal stavi gdje se ne brani. Njihov gol i jos par ispadanja od istog igraca ne bih komentarisao, mozda samo da ono, jarane dohafizaj se malo, kreni na te lopte muski, ne kontam u cemu je problem.
Mirza nije trener po mom ukusu, ali kapa dole za ove rezultate.
Prije nastavka je zvučalo nevjerovatno da ćemo četiri kola prije kraja biti na mjestu koje vodi u Evropu
-
mirza_15
#39166 Re: Utakmice.
Dobra utakmica. Tarik se malo pogubio, a i Besim prvo poluvrijeme. Puno šansi. Trebali smo utakmicu prelomiti ranije, ali onda primismo gol pa nervoza. I raja nikako da klikne. Teško je igrati na Koševu. Kada počne nervoza, umjesto podrške, reaguje se na svaki pogrešan potez, komentariše... Treba nekada i aplauz i vjetar u leđa i kada se pogriješi da igrač zna da ga se neće razapeti za svaki pogrešan pas. Sve u svemu dobra situacija ali imaju još 4 teške utakmice. Ako nas Husref obraduje danas bit ćemo još bliže cilju. Sada BL, pa derbi. Derbi bi mogao biti ključna utakmica.
Mulalić će biti dobar bek. Tarik isto ima potencijal. Ali ja bih preostale 4 utakmice onog koji počne (zbog zaštićenog godišta) vadio nakon prvog poluvremena. Sada je rezultat najvažniji. Jedino možda Trako može počinjati umjesto Šerbečića. Nisam pametan za tu poziciju. Besim ima iskustvo, vidi se i znanje, rutina i smirenost, a onda kiksa i prospe sve to.
Ne znam gdje je problem.SS druge strane, Trako je djelovao dosta dobro ovo što je igrao.
Mulalić će biti dobar bek. Tarik isto ima potencijal. Ali ja bih preostale 4 utakmice onog koji počne (zbog zaštićenog godišta) vadio nakon prvog poluvremena. Sada je rezultat najvažniji. Jedino možda Trako može počinjati umjesto Šerbečića. Nisam pametan za tu poziciju. Besim ima iskustvo, vidi se i znanje, rutina i smirenost, a onda kiksa i prospe sve to.
Ne znam gdje je problem.SS druge strane, Trako je djelovao dosta dobro ovo što je igrao.
-
last mohicans
#39167 Re: Utakmice.
Ja kao i MV računam sedam pobjeda i to protiv nekih jako teških protivnika gdje si većinu utakmica igrao u gostima. Duduk je puno veću komociju imao i pravo na kiks, ali je sve usrao da sad Mirza mora stizati. Plus, pritisak koji ovaj trener i ekipa imaju su neuporedivi. Sadašnja ekipa jeste bolja, kompaktna je, složna i mudovita, što je najveća prednost. Da dodam, Vrančić i Ziljkić fenomenalno izvode prekide i imaju opasne centaršuteve
Taj segment smo itekako popravili i sa uigranim akcijama to moze biti još bolje.
Taj segment smo itekako popravili i sa uigranim akcijama to moze biti još bolje.
-
mond
#39168 Re: Utakmice.
Borac nam nije toliko bitan kao komšije i Velež. Te dvije ne smijemo zijaniti.
Mišljenja sam da su nam dovoljna tri iksa iz te tri.
Naravno bilo bi lijepo naružiti ljubitelje filozofije i proletarijata.
Mišljenja sam da su nam dovoljna tri iksa iz te tri.
Naravno bilo bi lijepo naružiti ljubitelje filozofije i proletarijata.
- GandalfSivi
#39169 Re: Utakmice.
Ne zaboravi da je ova ekipa svemirski brod za onu…last mohicans wrote: ↑30/04/2023 11:54 Ja kao i MV računam sedam pobjeda i to protiv nekih jako teških protivnika gdje si većinu utakmica igrao u gostima. Duduk je puno veću komociju imao i pravo na kiks, ali je sve usrao da sad Mirza mora stizati. Plus, pritisak koji ovaj trener i ekipa imaju su neuporedivi. Sadašnja ekipa jeste bolja, kompaktna je, složna i mudovita, što je najveća prednost. Da dodam, Vrančić i Ziljkić fenomenalno izvode prekide i imaju opasne centaršuteve
-
sencobih
#39170 Re: Utakmice.
Dodaj tome da smo primali golove iz prekida, da je svaki ubačaj bio pola gola , sad je to puno boljelast mohicans wrote: ↑30/04/2023 11:54 Ja kao i MV računam sedam pobjeda i to protiv nekih jako teških protivnika gdje si većinu utakmica igrao u gostima. Duduk je puno veću komociju imao i pravo na kiks, ali je sve usrao da sad Mirza mora stizati. Plus, pritisak koji ovaj trener i ekipa imaju su neuporedivi. Sadašnja ekipa jeste bolja, kompaktna je, složna i mudovita, što je najveća prednost. Da dodam, Vrančić i Ziljkić fenomenalno izvode prekide i imaju opasne centaršuteve
-
mirza_15
#39171 Re: Utakmice.
Široki i Željo imaju, na papiru, daleko lakši raspored od nas do kraja. Željo u Sarajevu od narednih 5 neće igrati samo jednu, u posljednjem kolu protiv Slobode. Sada igraju dvije kući, pa gostuju nama, pa opet kući. Zavisi puno od toga kako će oni odigrati ove svoje dvije kući i kako ćemo mi protiv Borca, ali ćemo, vrlo vjerovatno, morati igrati na pobjedu u derbiju. Pored tri boda ta pobjeda nam donosi i bolji međusobni omjer što bi vjerovatno bilo dovoljno da budemo ispred komšija na kraju. Drugim okom treba pratiti Široki. Oni igraju sa ekipama iz donjeg dijela tabele, ali tim ekipama trebaju bodovi za opstanak i čisto sumnjam da će Široki napraviti neku mini seriju i ugroziti nas. Ako budemo ispred Širokog i Želje, Velež nas ne zanima.
Najbolje je gledati samo sebe i ići utakmicu po utakmicu. Ne kalkulisati i ne razmišljati previše o onome što ide kasnije. Spremati svaku kada dođe red na nju kao da je posljednja. Sada Borac i BL. Ako bude suđenje koliko toliko fer mogu se donijeti bodovi iz BL. Nije Borac ništa specijalno bez sudija.
-
mond
#39172 Re: Utakmice.
Slažem se. Ići tekmu po tekmu.mirza_15 wrote: ↑01/05/2023 12:04Široki i Željo imaju, na papiru, daleko lakši raspored od nas do kraja. Željo u Sarajevu od narednih 5 neće igrati samo jednu, u posljednjem kolu protiv Slobode. Sada igraju dvije kući, pa gostuju nama, pa opet kući. Zavisi puno od toga kako će oni odigrati ove svoje dvije kući i kako ćemo mi protiv Borca, ali ćemo, vrlo vjerovatno, morati igrati na pobjedu u derbiju. Pored tri boda ta pobjeda nam donosi i bolji međusobni omjer što bi vjerovatno bilo dovoljno da budemo ispred komšija na kraju. Drugim okom treba pratiti Široki. Oni igraju sa ekipama iz donjeg dijela tabele, ali tim ekipama trebaju bodovi za opstanak i čisto sumnjam da će Široki napraviti neku mini seriju i ugroziti nas. Ako budemo ispred Širokog i Želje, Velež nas ne zanima.
Najbolje je gledati samo sebe i ići utakmicu po utakmicu. Ne kalkulisati i ne razmišljati previše o onome što ide kasnije. Spremati svaku kada dođe red na nju kao da je posljednja. Sada Borac i BL. Ako bude suđenje koliko toliko fer mogu se donijeti bodovi iz BL. Nije Borac ništa specijalno bez sudija.
Ne vjerujem da Široki i Željezničari mogu dobiti sve do kraja. Bitno je samo ne gubiti od konkurenta.
- omega369
#39173 Re: Utakmice.
Siroki ima samo slobodu u gostima, ostalo ce vjerovatno dobiti. E sad, mi.prakticno imamo 5 bodova prednosti nad njima jer u slucaju poravnanja imamo bolji omjer i gol razliku.
Dakle, ako oni osvoje 12 nama treba 8. Ako osvoje 9, nama je dovoljno 5. Medjutim, Velez trenutno ima bolji omjer i gol razliku od nas pa nam.treba pobjeda nad njima od 2 razlike
U slucaju poravnanja, oni su ispred nas. Dakle, mi velezu bjezimo 3 a ne 4 boda. Tako to treba gledati. A sa pobjedom u Mostaru mi rjesavamo evropu definitivno
Dakle, ako oni osvoje 12 nama treba 8. Ako osvoje 9, nama je dovoljno 5. Medjutim, Velez trenutno ima bolji omjer i gol razliku od nas pa nam.treba pobjeda nad njima od 2 razlike
U slucaju poravnanja, oni su ispred nas. Dakle, mi velezu bjezimo 3 a ne 4 boda. Tako to treba gledati. A sa pobjedom u Mostaru mi rjesavamo evropu definitivno
-
mirza_15
#39174 Re: Utakmice.
Velež nam postaje bitan samo ako nas prestigne Široki ili Željo. Ukoliko budemo ispred i Širokog i Želje na kraju Velež može i da nas prestigne (Velež treći, a mi četvrti) jer će ili oni ili Zrinjski uzeti Kup pa će četvrto voditi u Europu i prije finala kupa.omega369 wrote: ↑02/05/2023 11:59 Siroki ima samo slobodu u gostima, ostalo ce vjerovatno dobiti. E sad, mi.prakticno imamo 5 bodova prednosti nad njima jer u slucaju poravnanja imamo bolji omjer i gol razliku.
Svaka utakmica je važna zbog Širokog mada ni njima neće biti lako sa ekipama koje se bore za opstanak, a pobjeda u derbiju bi izbacila Želju iz igre.
Široki gostuje Slobodi i Leotaru do kraja, a kući igra sa Posušjem i Slogom. Nisu ni to lagane utakmice.
- omega369
#39175 Re: Utakmice.
Ako velez uzme kup, nema cetvrtog mjesta to je problem. Mi.moramo ostati na 3. mjestu ako zelimo evropu