Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
relativno84

#98951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Chmoljo wrote: 29/04/2023 17:56
Puno zujis malo meda dajes. Treba pisati da rijecima bude tijesno, a mislima siroko, inace je samo u pitanju botovsko laprdanje.

Meni je jasno da vama nije jasno da postoje stranke u kojima se misli predsjednikovom glavom i nikako drugacije. Otud valjda i toliko snebivanje na one izjave.

Ili da ce poslusne strancice raditi onako kako sultan i sultanija narede :D koja ste vi gomila stetocina. Samo vas treba prskati.
Komicno je citati od tebe o botovanju kada to radis skoro dvije decenije, samo sto u startu to nismo tako nazivali, dok niste preuzeli Acinu terminologiju i dosta toga iz te septicke jame, nekako vam prirodno lezi i steta je da se sad mijenja.

Jebte jel realno da neki jos zive pod traumom od zlih turcnina pa se razbacuju sultanima i sultanijama, cisti kompleks nize vrijednosti, a toliko mogucnosti za vodonose vojvodama i banovima, bujrum nije zabranjeno mozda je samo haram, mada to nema efektivnog ucinka na drugove.

I nadje se da prica nekome o stetocinama dok mu puleni dizu rukice za Ramu decertificiranog drota da bude ministar mup-a, za tenis nisu spremni ali vole reket, spremni su na dogovore ali cesto budu prevareni jer nisu razmisljali da ce to druga strana zloupotrijebiti i zacementirati odradjeni genocid.
Stid nije nesto s cim se mnogi sretnu u toku zivota.

O prskanju se pise dok se javno gutaju gorke pilule, bira manje zlo i sta sve ne samo da se opravda izdaja prije svega svojih ideala i principa.

Image
:vozdra:
Prpa.ba

#98952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

plavi_E wrote: 29/04/2023 18:38
Prpa.ba wrote: 29/04/2023 18:36 Sad ce NiP u upravu Elektroprivrede HZHB.

:lol:
A HDZ u Elektroprivredu BiH. Malo rokade. :D
Da se ne lazemo, HDZ je sad i u EPBiH i u EPHZHB. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#98953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Joj prpe svi ga zaljevaju pivom :lol:
kakotakonikako

#98954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Povodom najnovijih odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta oglasio se i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović.
Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

Prema Ustavu BiH članovi Predsjedništva BiH nisu nadležni za entitetska pitanja i izbor entitetskih organa vlasti. Ipak, to ne znači da članovi Predsjedništva BiH ne mogu imati stav i o ovim pitanjima. Moji stavovi su bili i ostali dosljedni, principijelni i jasni. U svojim ranijim izjavama jasno sam naglašavao da se protivim bilo kakvim privremenim rješenjima kojima bi se ispunjavali maksimalistički zahtjevi pojedinih monoetničkih stranaka. Zbog toga sam krajem marta ove godine jasno rekao da su nedopustive klix intervencije visokog predstavnika Christiana Schmidta. Isti stav imam i nakon najnovijih odluka visokog predstavnika od 27.4.2023. godine.
Kao član Predsjedništva BiH želim naglasiti da ne odustajem od borbe za ravnopravnost svih građana i naroda Bosne i Hercegovine. Položio sam zakletvu da ću savjesno obavljati dužnost koja mi je povjerena, kao i da ću štititi ljudska prava svih građana i naroda. "Odlukom kojom se deblokira imenovanje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine" visoki predstavnik Christian Schmidt nije uspostavio jednake standarde u bh. entitetu FBiH. Nažalost, donesena Odluka, kao pojedinačni pravni akt, sadrži privremeno rješenje koje omogućava formiranje Vlade bh. entiteta FBiH, ali ne garantira ravnopravnost svih građana i naroda.

Građani Bosne i Hercegovine, zaslužuju da se izbor vlasti vrši u skladu sa dugoročnim ustavnim načelima vladavine prava i pravne sigurnosti. Normativna rješenja kojima se reguliše pitanje izbora i imenovanja nosilaca najviših državnih organa vlasti, jednako kao i norme kojima se uređuje proces odlučivanja, ne smiju odstupati od temeljnih ljudskih prava i odredaba koje su na snazi u savremenim demokratskim državama.

Svaki građanin Bosne i Hercegovine treba da ima pravo i mogućnost da bez ikakvih razlika i bez nerazumnih ograničenja sudjeluje u vođenju javnih poslova, direktno ili preko slobodno izabranih zastupnika, te pravo da bira i bude biran pravedno provedenim izborima sa općim i jednakim pravom glasa i tajnim glasanjem, koji osiguravaju slobodno izražavanje volje birača. U demokratskim državama građani imaju pristup javnim službama svoje zemlje uz opće uslove jednakosti.

Imajući u vidu navedeno, treba naglasiti da je teško realizirati strateške ciljeve Bosne i Hercegovine (članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u) bez poštivanja standarda koja važe u tim organizacijama. Nadležni državni organi Bosne i Hercegovine jednoglasno su usvojili strateške ciljeve i obaveza je izabranih zvaničnika da rade na njihovoj realizaciji. Vladavina prava i poštivanje kontinuiteta donesenih odluka predstavlja temeljni preduslov za stabilnost i razvoj. Stoga ne smijemo odustati od naših strateških ciljeva, a posebno ne trebamo kreirati antizapadni narativ i takvim pristupom ići na ruku neprijateljima države Bosne i Hercegovine. U ovim teškim i izazovnim vremenima moramo sačuvati sposobnost racionalnog i trezvenog razmišljanja.

Nijedno pravno rješenje koje potencijalno rezultira dodatnom supremacijom etničkog u odnosu na građanski princip nije dobro za budućnost Bosne i Hercegovine jer otežava njen evropski i euroatlantski put.

Kada je riječ o izmjenama i dopunama krivičnog zakonodavstva, kojima se osigurava jačanje pravne države i vladavine prava, donesene odluke visokog predstavnika u tom segmentu podržavam - navodi se u Bećirovićevom saopćenju.

:thumbup:
Better Man

#98955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Better Man »

30 godina, tačnije od 1990. godine SDA pljačka i uništava državu. Energoinvest, Energopetrol, KTK Visoko, VITEX Visoko, Livnica Visoko, Krivaja Zavidovići, i da ne nabrajam dalje. Kad odete u bilo koju državu ex Yu i pogledate šahtove, vidjet će te da na većini piše Livnica Visoko. Danas u vlastitoj zemlji mi uvozimo šahtove, nemamo svojih. Ono što su Karadžić, Mladić i Milošević radilu u Bih je ništa kako nas je SDA opljačkala i uništila. Kad je ta ista SDA 2011 napravila vlast u FBiH bez HDZ-a uz pomoć nametnute odluke visokog predstavnika, tad je to bilo uredu, ali kad se danas oni izbacuju iz vlasti uz pomoć visokog predstavnika, onda nije dobro. SDA je svjesna da ostaje bez profitabilnih javnih preduzeća i novca kojim su se finansirali i zato je grčevita borba da zadrže vlast. Najveći jadnici i hulje su DF. Oni su sramota za državu. Lažni ljevičari i lažni borci za građansku državu i prava čovjeka, a u stvari su borci da SDA ostane na vlasti i da oni dobiju neku poziciju. Bivši predsjednik Naše stranke Muhamed Gracić, pardon Denis Gratz, očito se stidi svog imena i prezimena i porijekla, čim ga je promjenio, najveće je razočarenje. Staviti se u službu nesposobnog Komšića i braniti SDA, može samo teški idiot. A znam da je on sigurno daleko pismeniji od Komšića i bilo koga iz SDA i nije mi jasno zašto je pristao da bude njihov potrčko i da srozava svoj ugled.
dale cooper

#98956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Bojim se da će biti nestašice leksaurina i ostalih sedativa u sedmicama i mjesecima koji slijede. :| :mrgreen:
Styling

#98957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Login77777 wrote: 29/04/2023 18:27
KojiJa wrote: 29/04/2023 18:22

Baš htjedoh reć, i onaj Gabela je bila suzdržana koliko se mogu sjetiti.
Vrlo moguce. Siguran sam da nisu svi iz NES i SBiH bili za ovo sto su im naredili.
NESu vjerovatno strah da ih SDA izbaci iz Vlade USK. A Semiru proradio ego misleci moze biti premijer.
Bolje je ovako. Inace bi isla cetri ministranstva NESu i SBiH. Ovako to ostaje SDPu. Ovako imaju jedno manje sto je otislo Isaku a drugo je HDZ dao 90i.
Ministarstvo poljoprivrede je otišlo NIP-u. Originalno je bilo pripalo NES-u. Sad NIP ima dva.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#98958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

plavi_E wrote: 29/04/2023 18:06 Tu se razlikujemo od Hrvata. Oni su jucer svi kao jedan glasali ZA.
Jesi li 100% siguran, ne da mi se vracati sjednica, ali sam skoro pa ubjedjen da je Raguz, ili jedan iz opozicije bio SUZDRZAN?
KojiJa

#98959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KojiJa »

plavi_E wrote: 29/04/2023 18:06
Login77777 wrote: 29/04/2023 18:04

Esade nema jedinstva sa SDF.
Tu se razlikujemo od Hrvata. Oni su jucer svi kao jedan glasali ZA.
Slažem se. Trebali su i SDA i DF glasati za a ne unositi razdor u Bošnjačke redove.
Styling

#98960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

plavi_E wrote: 29/04/2023 18:38
Prpa.ba wrote: 29/04/2023 18:36 Sad ce NiP u upravu Elektroprivrede HZHB.

A HDZ u Elektroprivredu BiH. Malo rokade. :D
U EP BiH već sjedi žena koja je sahranila Aluminij i kćerka Mladena Ivanića.
Ci-Nick

#98961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ci-Nick »

Nikad nisam glasao za SDA, tezi sam liberal, dakle volio bi dozivjeti građansku Republiku BiH...
Ali ovo sto se radi nije OK.
Sad je BiH sastavljena od republike i federacije,... Srba, Hrvata i Građana.
Najbrojniji narod će biti zastupan samo kroz građanske stranke.
HDZ-u ne smetaju nelegitimni bošnjački predstavnici.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#98962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Ci-Nick wrote: 29/04/2023 19:12 Nikad nisam glasao za SDA, tezi sam liberal, dakle volio bi dozivjeti građansku Republiku BiH...
Ali ovo sto se radi nije OK.
Sad je BiH sastavljena od republike i federacije,... Srba, Hrvata i Građana.
Cekaj, ko po tebi predstavlja bosnjake? Kinder jaja?

Inace, ako sam dobro upratio, ti si onaj koji zagovara vecu cijenu struje, radi vece dividende i profita EP pa i na ustrb naroda? (nemoj privredu spominjati pls).
last mohicans

#98963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by last mohicans »

KojiJa wrote: 29/04/2023 18:33
last mohicans wrote: 29/04/2023 18:22

Spomenuo i Zaha nekog iz hrvatskog korpusa, je li Karama..kako se već zove lik? Pretpostavio je, jer je ostao u sali. Napuštanje sale je bilo klasično prebrojavanje ko izda, pizda..
Nije Karamatić, on je HDZ, suzdržan moguće da je bio i Slaven Raguž iz HRS

Čavalić nije bio prisutan na sjednici treba imati na umu. Mislim da će sada SBiH tek da grohne. Nikad mi nije bilo jasno ni zašto je Čavalić u SBiH ne bi me čudilo da pređe u NS recimo. U SDP neće sigurno, za NiP ne znam.
Onda je to bio Raguž, pred kraj gostovanja je to Zaha kazao.
sajber87

#98964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

zavrzlama wrote: 29/04/2023 18:11
plavi_E wrote: 29/04/2023 18:03

Gradjanske nikad nije ni trebalo biti svi koji su to pricali su lagali. To valjda svi danas vidimo da su nas lagali. Drugi su vlasti i to nije nikakav problem. Problem je sto nisu pokazali jedinstvo kao sto su to hrvatske stranke uradile i dobile onosto su trazile. Neki njihovi simpatizeri su i objasnili da nisu mogli pokazati jedinstvo jer su se bojali nda ce ih Covic odbiti i ponovo se vratiti staroj ljubavi SDA.
Zakljucak svih zakljucaka....pa da zavrsim raspravu..

Do BIH je stalo bosnjacima jedino.....da bi se BIH odbranila od covica i dodika potrebno je eliminisati veceg neprijatelja od njih a to je bakirova sda koja ubija svaku konsolidaciju probih snaga...kad se stavi na vagu ,sda je veci neprijatelj i opasniji po BIH nego ovi koje sam naveo...

THE END... jasnije i otvorenije nisam mogao. :bih:
Dzaba ti to objasnjavas forumskim sda df botovima, ja im slicno vec mjesecima pricam ali uzalud , istina se za njih ne prima :mrgreen:
sajber87

#98965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Idemedosumom wrote: 29/04/2023 18:39
plavi_E wrote: 29/04/2023 18:13 U procentima se to otprilike ovako kretalo

6/17 ca. 35%
12/23 ca. 52%
10/23 ca. 43%
Da, na prvi pogled bi se dalo reći, da je stanje prije nametanja bilo bolje. Međutim, praksa je pokazala da su moguće blokade i pod takvim okolnostima.

Vidjet ćemo, hoće li ova varijanta ponavljanja izbora kao i mogućnost kažnjavanja onih koji nakon izbora dresove mijenjaju išta utjecati na formiranje budućih vlada.
Smit je obrisao iz ustava da je vitalni nacionalni interes sve sto kaze dvije trecine kluba, to je jako vazna odluka a botovi je ne pominju
sajber87

#98966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Idemedosumom wrote: 29/04/2023 18:12 A stvarno ne znam šta reći za Efendića.

Efendić u neobično blijedoj boji, veli u biti samo, da nije ovo pravo vrijeme za ulazak u vlast, bolje apstinirati pa idućih izbora nesto pokusati.

Dok onaj drugi klasičnu forumsku bot diplu prosipa, te predali sve dodiku i covicu, necemo nametanje, mi se borimo protiv sda od vajkada, a na kantonu svom sa sda napraviilo koaliciju :-D

Ili su:
1 - prepošteni i izuzetno principijelni (što mi je najmanje vjerovatno)
2 - napravili deal s SDFA
3 - precijenili sebe, zahtijevali previše od trojke, pa ih ovi sikterisali
2
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#98967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ci-Nick wrote: 29/04/2023 19:12
Je li ti neko hakovo profil
tataćusak

#98968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

laserShow wrote: 29/04/2023 19:05
plavi_E wrote: 29/04/2023 18:06 Tu se razlikujemo od Hrvata. Oni su jucer svi kao jedan glasali ZA.
Jesi li 100% siguran, ne da mi se vracati sjednica, ali sam skoro pa ubjedjen da je Raguz, ili jedan iz opozicije bio SUZDRZAN?
Jedan hahhahaahahah
Mishelinke

#98969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

sajber87 wrote: 29/04/2023 19:28
Idemedosumom wrote: 29/04/2023 18:12 A stvarno ne znam šta reći za Efendića.

Efendić u neobično blijedoj boji, veli u biti samo, da nije ovo pravo vrijeme za ulazak u vlast, bolje apstinirati pa idućih izbora nesto pokusati.

Dok onaj drugi klasičnu forumsku bot diplu prosipa, te predali sve dodiku i covicu, necemo nametanje, mi se borimo protiv sda od vajkada, a na kantonu svom sa sda napraviilo koaliciju :-D

Ili su:
1 - prepošteni i izuzetno principijelni (što mi je najmanje vjerovatno)
2 - napravili deal s SDFA
3 - precijenili sebe, zahtijevali previše od trojke, pa ih ovi sikterisali
2
2, pa mislili izraditi

I na kraju bi 3
tataćusak

#98970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

https://www.bh-index.info/zavrseno-reno ... c-gabriel/

Kko ovaj nipov političar zardi da bude pjanićev komšija, samo pošteno jebo nanu lopovski
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#98971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

tataćusak wrote: 29/04/2023 19:33 https://www.bh-index.info/zavrseno-reno ... c-gabriel/

Kko ovaj nipov političar zardi da bude pjanićev komšija, samo pošteno jebo nanu lopovski
Možda je radio pored posla?

Narod se snalazi, štaš
sajber87

#98972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Styling wrote: 29/04/2023 18:53
Login77777 wrote: 29/04/2023 18:27

Vrlo moguce. Siguran sam da nisu svi iz NES i SBiH bili za ovo sto su im naredili.
NESu vjerovatno strah da ih SDA izbaci iz Vlade USK. A Semiru proradio ego misleci moze biti premijer.
Bolje je ovako. Inace bi isla cetri ministranstva NESu i SBiH. Ovako to ostaje SDPu. Ovako imaju jedno manje sto je otislo Isaku a drugo je HDZ dao 90i.
Ministarstvo poljoprivrede je otišlo NIP-u. Originalno je bilo pripalo NES-u. Sad NIP ima dva.
Od 4 koja su izucjenjivali nes i sbih sdp dobio 2 jedno od prijasnjih 4 mup dobio isak, nip dobio jos jedno poljoprivreda i nasa stranka jos jedno trgovina. Sadasnje stanje je sdp 5, hdz 5, nip 2, nasa stranka 2, hdz 1990 1, i nezavisni isak 1
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#98973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

relativno84 wrote: 29/04/2023 18:46
Chmoljo wrote: 29/04/2023 17:56
Puno zujis malo meda dajes. Treba pisati da rijecima bude tijesno, a mislima siroko, inace je samo u pitanju botovsko laprdanje.

Meni je jasno da vama nije jasno da postoje stranke u kojima se misli predsjednikovom glavom i nikako drugacije. Otud valjda i toliko snebivanje na one izjave.

Ili da ce poslusne strancice raditi onako kako sultan i sultanija narede :D koja ste vi gomila stetocina. Samo vas treba prskati.
Komicno je citati od tebe o botovanju kada to radis skoro dvije decenije, samo sto u startu to nismo tako nazivali, dok niste preuzeli Acinu terminologiju i dosta toga iz te septicke jame, nekako vam prirodno lezi i steta je da se sad mijenja.

Jebte jel realno da neki jos zive pod traumom od zlih turcnina pa se razbacuju sultanima i sultanijama, cisti kompleks nize vrijednosti, a toliko mogucnosti za vodonose vojvodama i banovima, bujrum nije zabranjeno mozda je samo haram, mada to nema efektivnog ucinka na drugove.

I nadje se da prica nekome o stetocinama dok mu puleni dizu rukice za Ramu decertificiranog drota da bude ministar mup-a, za tenis nisu spremni ali vole reket, spremni su na dogovore ali cesto budu prevareni jer nisu razmisljali da ce to druga strana zloupotrijebiti i zacementirati odradjeni genocid.
Stid nije nesto s cim se mnogi sretnu u toku zivota.

O prskanju se pise dok se javno gutaju gorke pilule, bira manje zlo i sta sve ne samo da se opravda izdaja prije svega svojih ideala i principa.

Image
:vozdra:

Jesi li to sam, ili ti je drnislic pomagao?
relativno84

#98974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Chmoljo wrote: 29/04/2023 19:38 :lol:

Jesi li to sam, ili ti je drnislic pomagao?
Vuk Bacanovic ako ti je lakse.
Tanko drugovi, vrlo tanko.
kluz franjo

#98975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

plavi_E wrote: 29/04/2023 17:39
kluz franjo wrote: 29/04/2023 15:09
Spoiler
Show
OK. Da skratimo.
I SDF je dakle uz "cirkus od dešavanja naroda", "lupanja gomile gluposti u parlamentu" i "sličnih cirkusa u najavi" u biti "pristao na jednodnevnu suspenziju ustava i zakona", jer "nema osnova za žalbu ustavnom sudu".

Znači u konačnici isto kao i Trojka. Samo kod Trojke nema "cirkusa i gomile gluposti".
OK. Tu se možemo složiti.
Vasa zelja da bi vi sad u konacnici zeljeli biti kao i SDA je opravdana. Pogotovo sto za mene i jeste dobrim djelom isti kao i SDA. U pravu si Trojka nema cirkusa ni glupih izjava ali ima zapisnik sa jucerasnjeg glasanja sa imenom i prezimenom ko je kako glasao i ko je bio prisutan glasanju, koje jedino bilo moguce suspenzijom ustava i zakona na jedan dan.
Blondi,
uspio si uz moju samo malu pomoć doći do 3 ispravna zaključka.
1. Odluke OHR-a donesene u skladu sa ustavnim ovlaštenjima su očigledno fckng ustavne, pa čak i kada su očigledno "carističke".
2. Samo sudskim putem, revolucijom ili proglašenjem neke "samouprave" možeš pokušati NE PRISTATI na "ustavne odluke donesene na bazi ustavnih ovlaštenja".
3. ZA RAZLIKU od Trojke tupavci iz SDF-a kako si sam naveo "prave cirkus od dešavanja naroda, lupaju gluposti u parlamentu i vjerovatno će i dalje slično cirkuzati" istovremeno i očigledno pristajući na odluku OHR-a.

Mislim, meni stvarno nije problem da te moralno podržim u tvom pokušaju da se opet "zavrtiš" još jedan krug ako baš želiš.
Your spin, your vertigo.
Locked