jes gricno sendvicic koji si dobio? samo mi reci jel menprom ili bajra salama? Sokic koji dobijes?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- billy organ
- Prpa.ba
#98752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Potkapacitirani ste za ozbiljnu diskusiju, Enisi niste ni za sta osim za sale i posalice. 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#98753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ubise vas troprstasi, de nesta uradite u najmnogoljudnijem kantonu, daj makar djeci za kifle, manje mislite o tenderima.Na prijedlog Ministarstva saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je nova subvencioniranja karti za javni prijevoz. Na osnovu odluke svi učenici i studenti od 1. maja imat će besplatan javni prijevoz.
-
A_A_AKCIJA
#98754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To da nema ruku je majstorska navlakušasajber87 wrote: ↑29/04/2023 12:13Meni si prognozirao prije par dana da se vise necu pojavljivati jer nema vecine za vladu ( jedna u nizu fula)Prpa.ba wrote: ↑29/04/2023 12:05 Da su Schmidtove "trajne" izmjene krenule od jucer, opet bi probosanske stranke u Klubu Bosnjaka blokirale proglasenje HDZ-ove vlade.
Zato je morao jednokratno nametnuti HDZ vladu.
Tako ce biti i sljedeci put.
Poruka je, Bosnjaci - glasajte kako i koliko hocete, HDZ ima da vlada, uz ove manje stranke tipa SDP, HDZ90,NiP, HSS, NS, HRS i sl., sad iskreno ne bi bilo lose da se ti odmoris, jer ako nastavis da budes na pogresnom politickom putu tek te ceka niz situacija koje ce dodatno da te frustriraju a realno drag si mi forumas, ja ne zaboravljam predizborno vrijeme i gazenje izdajnika iz sda i df a
![]()
Pustilo se Nesu i Semiru da vjeruju u svoju varku do zadnjeg dana. A varka je trebala da bude njihovo povlačenje iz Osmorke, kada Šmit donese odluku i da taj rok od jednog dana. Naravno, znali su za taj rok i planirali da ga sabotiraju baš taj dan, jer su računali da neće biti ruku bez njih i da će sve propasti.
To je to Semirovo, čujemo se sutra, kasno je, Dino, kada ga je Konaković zvao da potvrdi vjernost koaliciji noć prije. Glupan je već pričao kako je sve propalo jer nema ruku.
Voloder je trebao da da novac, za Uzunovića i kontali su da ga je Ogrešević završio.
Odatle onoliki bijes na sjednici, divljanje Mešalića, Salke ... Nameračili se da slave, kad ono 51
Last edited by A_A_AKCIJA on 29/04/2023 12:27, edited 1 time in total.
- pici
#98755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#98756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- dr_Evil
#98757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja samo cekam kad ce transfer napravit. Ovo je isto ko Campara i Zvizdic prije promijene dresova. Bit ce da ga Zaha voda da slusaju Cecu i gonjaju srbijanske starleteHelaS wrote: ↑29/04/2023 12:18
Treba neko reći mladom SDP junoši, koji se već duže vrijeme intezivno i prisno druži sa SDA Zahiragićem, da Visoki predstavnik ima ovlaštenje za konačnu interpretaciju Daytonskog Sporazuma, i da je njegov mandat da olakša rješenja bilo kojih poteškoća koje nastanu provedbom civilnoga rješenja, ako prosudi da je to potrebno.
-
laik1981
#98758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/04/2023 12:12Placiiii placiiii samo placiiiiPrpa.ba wrote: ↑29/04/2023 12:05 Da su Schmidtove "trajne" izmjene krenule od jucer, opet bi probosanske stranke u Klubu Bosnjaka blokirale proglasenje HDZ-ove vlade.
Zato je morao jednokratno nametnuti HDZ vladu.
Tako ce biti i sljedeci put.
Poruka je, Bosnjaci - glasajte kako i koliko hocete, HDZ ima da vlada, uz ove manje stranke tipa SDP, HDZ90,NiP, HSS, NS, HRS i sl.

- dr_Evil
- skupljac_zeljeza
#98760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hajd da zanemarimo državni nivo mada je to širi pojam i nije samo Predsjedništvo nego i Vijeće ministara i dva Parlamenta gdje se moraju donijeti mnogi zakoni koji ne bi bilo po volji Dodika pa ni Čovića. Iskustveno.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/04/2023 11:48 A HDZ trenutno sjedi na dvije stolice. U Federaciji im je naređeno da se izmire sa Bošnjacima isto kao i nama.
A što se tiče federacije za ovu tvoju tvrdnju moramo sačekati 2026. Brzo to proleti pa ćemo onda. Kada sam ovdje govorio SDP-ovcima da ne rade ono sa Komšićem bio sam nacionalista i protiv multi kulti kako se onda govorilo. Tada se na forumu nije koristio toliko termin bot ili građanska. Ako nisi dio euforije onda si stoka sitnog zuba ili krezuba stoka ili seljaci samo glasaju za SDA. I taj narativ ide po inerciji duže od dvije decenije. Sinoć se Nikšić hvali savezništvom sa Elzinom Pirić i Kasumovićem, a unazad mnje od 10 godina i Kukić i Kasumović bili predmet ismijavanja gore nego danas Avdo Avdić.
- billy organ
#98761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SubhanAllah cafiri uveli besplatan prevoz sa studente. Dedzalska posla.pici wrote: ↑29/04/2023 12:25Ubise vas troprstasi, de nesta uradite u najmnogoljudnijem kantonu, daj makar djeci za kifle, manje mislite o tenderima.Na prijedlog Ministarstva saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je nova subvencioniranja karti za javni prijevoz. Na osnovu odluke svi učenici i studenti od 1. maja imat će besplatan javni prijevoz.
-
sajber87
#98762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
HelaS
-
sajber87
#98764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je to, kockice se sklapaju, tada mi je otprilike nas prpa i rekao da se necu pojavljivati vjerovatno razmisljajuci trojka 28 jedan pomak bihac jedan pda jedan kasum to je 31 15 hdz i 4 hdz 90 to je 50 sad smo im uzeli kasumovicevog sad imaju 49 nema vecine jupiii toooA_A_AKCIJA wrote: ↑29/04/2023 12:25To da nema ruku je majstorska navlakušasajber87 wrote: ↑29/04/2023 12:13
Meni si prognozirao prije par dana da se vise necu pojavljivati jer nema vecine za vladu ( jedna u nizu fula), sad iskreno ne bi bilo lose da se ti odmoris, jer ako nastavis da budes na pogresnom politickom putu tek te ceka niz situacija koje ce dodatno da te frustriraju a realno drag si mi forumas, ja ne zaboravljam predizborno vrijeme i gazenje izdajnika iz sda i df a
![]()
![]()
Pustilo se Nesu i Semiru da vjeruju u svoju varku do zadnjeg dana. A varka je trebala da bude njihovo povlačenje iz Osmorke, kada Šmit donese odluku i da taj rok od jednog dana. Naravno, znali su za taj rok i planirali da ga sabotiraju baš taj dan, jer su računali da neće biti ruku bez njih i da će sve propasti.
To je to Semirovo, čujemo se sutra, kasno je, Dino, kada ga je Konaković zvao da potvrdi vjernost koaliciji noć prije. Glupan je već pričao kako je sve propalo jer nema ruku.
Voloder je trebao da da novac, za Uzunovića i kontali su da ga je Ogrešević završio.
Odatle onoliki bijes na sjednici, divljanje Mešalića, Salke ... Nameračili se da slave, kad ono 51izdajaaaaaaa
- Login77777
#98765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- black
#98766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sajber87
#98767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://avaz.ba/vijesti/bih/825802/prip ... azina-stav
Da li je ovo realno
, sta bi rekao avdo avdic na ovo
Da li je ovo realno
- uglavnomja
#98768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
uzasbilly organ wrote: ↑29/04/2023 12:32SubhanAllah cafiri uveli besplatan prevoz sa studente. Dedzalska posla.
jos da obrazovanje izvade iz crne rupe da djeca/studenti nesto i nauce u tim skolama
kao sto su nekad ljudi svasta naucili
pa su takvi obrazovani u onom sistemu stvorili temelje na kojim pociva vladavina sda decenijama
jedan od tih tvoraca nakarade i sda-zakona je bicakcic
koji je danas postao novi sef sda (i ponovo uvodi vlast ivz nad sda)
bice turbulentno sigurno u sda
a koliko ce to tangirati ostatak drzave vidjecemo, za 4 godine hoce sigurno
dzamija ima moc, nazalost, moc vrhovnog vladara i stado koje prihvata sve sto mu se servira
-
zavrzlama
#98769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zadnjih jedno 15 godina je sda svojom minder politikom,totalno unistila prijateljske veze sa zapadom posebno amerikom....kadrovi te iste sda su u MIP bili amateri bez znanja stranih jezika koji su uglavnom isli u tursku i arapske drzavice...lobiranje po zapadu su potpuno zapostavili....milion puta su posrnuli manji entitet spasavali prihvatanjem MMF zaduzenja iako se moglo bez njih...dirigujuci majkama Srebrenice,su napravili par strateskih gresaka jer su cetniku vucicu dozvolili da dodje u Potocare,a svako i sa malo pameti je znao da ce srpske sluzbe inscenirat incident,pa se dan sjecanja na genocid u Srebrenici danas odrzava kao neki vasar i promocija sda stranke..
Hvala bogu,danas se ponovo vraca povjerenje zapada,krecu hapsenja lopova,vec su pohapseni oni sda batinasi sto su napali Uzunovics a sve to uz podrsku amera...
BIH napokon pocinje disat zdravim plucima maske su pale...na srecu svih nas te bakirove struje je veoma malo ,dovoljno da u cijeloj BIH stanu u par policijskih kombija..
U zdravlje bosnjacka salon ekipico..
Hvala bogu,danas se ponovo vraca povjerenje zapada,krecu hapsenja lopova,vec su pohapseni oni sda batinasi sto su napali Uzunovics a sve to uz podrsku amera...
BIH napokon pocinje disat zdravim plucima maske su pale...na srecu svih nas te bakirove struje je veoma malo ,dovoljno da u cijeloj BIH stanu u par policijskih kombija..
U zdravlje bosnjacka salon ekipico..
- Login77777
#98770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je od prilike to. Radili su ovi iz NESa i ovi iz SBiH zajednicki sa SDF.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/04/2023 12:25To da nema ruku je majstorska navlakušasajber87 wrote: ↑29/04/2023 12:13
Meni si prognozirao prije par dana da se vise necu pojavljivati jer nema vecine za vladu ( jedna u nizu fula), sad iskreno ne bi bilo lose da se ti odmoris, jer ako nastavis da budes na pogresnom politickom putu tek te ceka niz situacija koje ce dodatno da te frustriraju a realno drag si mi forumas, ja ne zaboravljam predizborno vrijeme i gazenje izdajnika iz sda i df a
![]()
![]()
Odatle onoliki bijes na sjednici, divljanje Mešalića, Salke ... Nameračili se da slave, kad ono 51izdajaaaaaaa
Zato trebaju prvo Volodera smijeniti iz Autocesta i Semira iz Vlade KS. To prije Srbije sa KCUSa.
Bio je onaj jedan Semirov zastupnik neznam jel u skupstini KS ili na FBiH kojeg su ovi iz SDA napadali. Da vidimo sta ce s njim biti.
-
A_A_AKCIJA
#98771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa iskreno, ja ga nikad ne bih tako sjebao, kako je on sam sebe. Imao bih više milosti.
Do jučer je imao:
4 najjača ministarstva u Federaciji i Elektroprivredu
U KS dva najjača ministarstva, i dogovren KJKP Rad i Park
Dogovorenu koaliciju za 2024 za načelnika.
Ali, zinula guzica. Obećao Bakir premijersku poziciju Federacije.
Nije mogao trpiti Dinu, samo na ličnom nivou, jer sanja da on bude Halid umjeto Halida i budući vođa Bošnjaka.
Bakir je to mudro skontao i svirao mu tu žicu dok ga nije kupio.
Najgore od svega, ispao je prevrtljivi lažov. Potpisao podršku Vladi federacije sa Vojinom kao ministrom, pa onda dan prije počeo da se buni protiv Vojina. Da su sve njegove namjere bile poštene, ne bi ni prvi put potpisao Vojina kada je Nikšić prikupljao potpise i povukao bi se na vrijeme. Ovako je sam dokazao, bez da ga iko potvara, da je na dan izbora vlade htio da izvrši sabotažu i povali svoje dojučerašnje partnere.
Sva njegova anti-SDA priča je otišla u zrak. Samo budala može misliti i povjerovati da se sve navedeno desilo sasvim slučajno, baš tada i tako da najviše nanese štetu Osmorci, a najviše okoristi SDA.
Pojela ga bolesna ambicija. Umjesto da se sutra dokazuje u cijeloj državi, da njegovi ministri razvaljuju sa rezultatima, da preporodi Elektroprivredu, njegov domet ostaje na općini Novi Grad.
Umjesto da bude prepoznat u cijeloj državi, da razvija stranku, bitnije mu je bilo da napakosti Konakoviću i da ga pokuša izbaciti iz igre. Prvi put kada je pristao na koaliciju, izričito je tražio da Konaković ne smije biti Premijer i udovoljeno mu je.
Bakir ga je navukao ponudom koju seljak u njemu nije mogao odbiti:
"Bolje ti je sa mnom, ja se svakako uskoro povlačim, ti ćeš zauzeti moje mjesto. Tamo sa njima se moraš boriti sa Dinom za prvog u Bošnjaka. A ovako ga sada možeš zatući i nastaviti uz mene, dok ja ne odem u penziju, a onda je sve tvojeeeeee"
Umjesto kralja u Bošnjaka, postao kralj luzera u Bošnjaka.
Code: Select all
https://** No links **.ba/clanak/244031/lider-sbih-umjesto-premijerske-
d e p o . b a
-
CrveniKuk
#98772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Baš me interesuje, kako će ovdje pisati određen broj forumaša za jedno pola godine?
-
zavrzlama
#98773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A_A_AKCIJA wrote: ↑29/04/2023 12:54Pa iskreno, ja ga nikad ne bih tako sjebao, kako je on sam sebe. Imao bih više milosti.
Do jučer je imao:
4 najjača ministarstva u Federaciji i Elektroprivredu
U KS dva najjača ministarstva, i dogovren KJKP Rad i Park
Dogovorenu koaliciju za 2024 za načelnika.
Ali, zinula guzica. Obećao Bakir premijersku poziciju Federacije.
Nije mogao trpiti Dinu, samo na ličnom nivou, jer sanja da on bude Halid umjeto Halida i budući vođa Bošnjaka.
Bakir je to mudro skontao i svirao mu tu žicu dok ga nije kupio.
Najgore od svega, ispao je prevrtljivi lažov. Potpisao podršku Vladi federacije sa Vojinom kao ministrom, pa onda dan prije počeo da se buni protiv Vojina. Da su sve njegove namjere bile poštene, ne bi ni prvi put potpisao Vojina kada je Nikšić prikupljao potpise i povukao bi se na vrijeme. Ovako je sam dokazao, bez da ga iko potvara, da je na dan izbora vlade htio da izvrši sabotažu i povali svoje dojučerašnje partnere.
Sva njegova anti-SDA priča je otišla u zrak. Samo budala može misliti i povjerovati da se sve navedeno desilo sasvim slučajno, baš tada i tako da najviše nanese štetu Osmorci, a najviše okoristi SDA.
Pojela ga bolesna ambicija. Umjesto da se sutra dokazuje u cijeloj državi, da njegovi ministri razvaljuju sa rezultatima, da preporodi Elektroprivredu, njegov domet ostaje na općini Novi Grad.
Umjesto da bude prepoznat u cijeloj državi, da razvija stranku, bitnije mu je bilo da napakosti Konakoviću i da ga pokuša izbaciti iz igre. Prvi put kada je pristao na koaliciju, izričito je tražio da Konaković ne smije biti Premijer i udovoljeno mu je.
Bakir ga je navukao ponudom koju seljak u njemu nije mogao odbiti:
"Bolje ti je sa mnom, ja se svakako uskoro povlačim, ti ćeš zauzeti moje mjesto. Tamo sa njima se moraš boriti sa Dinom za prvog u Bošnjaka. A ovako ga sada možeš zatući i nastaviti uz mene, dok ja ne odem u penziju, a onda je sve tvojeeeeee"
Umjesto kralja u Bošnjaka, postao kralj luzera u Bošnjaka.
Code: Select all
https://** No links **.ba/clanak/244031/lider-sbih-umjesto-premijerske- d e p o . b a
- pici
#98774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imaju se jos dvije sigurne ruke a sad poslije pada sdO, pederalna vlast je sigurna, kantonalne ocekujem do kraja godine potpuno izbacivanje sdO iz svih vlada.Potop i poslije potopa, potop.sdO je interesna stranka, interes vise ne postoji tako da allahmanet.Ideologija i vjernost dinastiji se svodio kroz budjet.Gledaj sad zaokret IZ i pomirljivih tonova sa izdajicama, pederima i komunjarama.
- skafiskafsnjak