Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
omega369

#98626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by omega369 »

DaysleepeR wrote: 28/04/2023 23:37 Dzaba je kmekati, narod nece SDA, da hoce, danas bi bilo makar 10000 na protestima.
To je najbolji i najvazniji pokazatelj.
Na dva zadnja protesta nisu skupili 500 ljudi.
Narod nece SDA.
Danas sam im ovo napisao. Pozivala sultanija, stranka, efendije, reis, svrakici, mulazahiragici...i dodje saka jada :lol: :lol: :lol:

Danas je narod pokazao da ih ne voli i da su im na vrh glave. Sutra da budu izbori sa svom kradjom ne bi presli 150 hiljada
Honda Rajvosa

#98627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Honda Rajvosa »

planinar60 wrote: 29/04/2023 01:13 Mi se smijemo vucicu, hepiju, b92 i komedijama u srbiji, a bake i hayat se bas trude da ih iskopiraju.
Sta je to cudno?zna se odavno da bake kopira vucica o njegovu politiku. Cak i slicne govore su imali tj konstrukcija rrcenica je bila slicna. To je zato ato ih je ista ideologija SANu odgojila
Jordan1961

#98628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

Tananarive wrote: 28/04/2023 23:54
Jordan1961 wrote: 28/04/2023 18:14
Dobar ti zakljuca a odgoj necu komentarisati jer te ja nisam ni odgajao.
Fadila mozemo usporedjivati sa premijerima prije njega. Ovaj sto dolazi, vec je jednom bio i nikakvim se pokazao. To je sve sto bih htio reci.
odgoj nije tema, diskutujemo o fekaliji zvanoj dilfaš, ne da se taj smrad uporediti ni sa đerizom (pardon na izrazu), to je fekalija sa kojom se ništa ne poredi, nešto se ne sjećam da su premijeri prije njega ubijali ljude sa "respiratorima" i da su nam saopštavali da nisu cijene porasle nego možemo samo manje 37% posto količine kupovati za iste pare i slične gadosti nedotsojne običnog insana a kamoli tzv. "premijera", crvo se dabogda a ne mog'o crknut pas usmrđeni :bih:
Smijes li na isti nacin govoriti o ministrici finansija koja je potpisala nalog a na volseban nacin izostavljena iz optuznice (pojela maca, ili je nestao originalni dokaz - do donosenja pravosnazne presude)?
Prpa.ba

#98629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Point. wrote: 29/04/2023 00:10 U drugim vijestima, gazda isporučio račun u krčmi. Samo relaksirano.
"Usvajanje izbornog zakona bi relaksiralo odnose i osiguralo legitimno političko predstavljanje u Predsjedništvu BiH i domovima naroda", rekao je Dragan Čović.
Vec vidim stranke HNS-a kako slavodobitno nude model trece izborne jedinice, ukazuju O-Hr-u da imaju 51 zastupnika, i kako se ta odluka namece s ulice, iza radnog vremena. :mrgreen:
Tananarive

#98630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tananarive »

Jordan1961 wrote: 29/04/2023 01:57
Tananarive wrote: 28/04/2023 23:54

odgoj nije tema, diskutujemo o fekaliji zvanoj dilfaš, ne da se taj smrad uporediti ni sa đerizom (pardon na izrazu), to je fekalija sa kojom se ništa ne poredi, nešto se ne sjećam da su premijeri prije njega ubijali ljude sa "respiratorima" i da su nam saopštavali da nisu cijene porasle nego možemo samo manje 37% posto količine kupovati za iste pare i slične gadosti nedotsojne običnog insana a kamoli tzv. "premijera", crvo se dabogda a ne mog'o crknut pas usmrđeni :bih:
Smijes li na isti nacin govoriti o ministrici finansija koja je potpisala nalog a na volseban nacin izostavljena iz optuznice (pojela maca, ili je nestao originalni dokaz - do donosenja pravosnazne presude)?
Smijem, mala maca koji je broj sda aferima. Nikada nisam ni negirao da su i s i h puni kriminalaca, ali ja navodim one koji mene *predstavljaju" kao Bosanca islamske vjeroispovijesti, krecem iz svog dvorista. Za mene me iskreno boli qrtz ali mojoj djeci su ovdje u svojoj Državi nevirali normalan život i čak opatanak zato neka crknu smradovi kojima nije stalo do svog naroda, dabogda se crvali a crknut dabogda ne mogli gadovi. Takodje i oni koji ih podrzavaju.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#98631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

funeral blues wrote: 29/04/2023 00:41 Ma mozemo mi nesto romantizirati i filozofirati, ali istorijska realnost je da u Evropi nema sta da trazi drzava ciju politiku ce dominantno krojiti muslimami. Primjer su Turska, Albanija, a evo sad i mi. Jednostavno si krme u Teheranu i sto prije to prihvatimo, to bolje. Dakle, izvana nema pomoci. Iznutra nemamo sanse, jer smo okruzeni susjedima i komsijama koji su jaci. Ostaje nam ili neka Palestina varijanta Sa-Tz-Ze ili da se drzimo Hrvatske kao zemlje koja sporo, ali ipak pomalo koraca u dobrom smjeru, za razliku od komsija sa istoka. Kao pojedinac imas opciju da si u Minhenu podredjen Svabi, da odes u Tursku ili Iran ako se furas na vjeru, ili da ostanes tu i budes relativno dobro uvazen kao politicki faktor od Hrvatske, ako imas dobre politicare. Doduse, to nemamo, al ne mijenjaj poentu.
Jah, to funkcioniše za vas iz sarajevskog vilajeta. Kada malo odmaknete od razmišljanja na liniji Čvila-Baščaršija možda i shvatite da se nekome po Vitezu, Stocu ili Mostaru ta ideja baš i ne sviđa.

A uvažen politički faktor jedino možeš biti po Heliodromima, Ahmićima i drugim mjestima. Ne pričaj o nečemu o čemu pojma nemaš.
Jordan1961

#98632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

_BataZiv_0809 wrote: 29/04/2023 01:01 Da je Lendo dao saglasnost nista od ovog ne bi bilo.

Iskoristilo Smitove izmjene da blokira i sad kuka kako Smit oktroise vladu :lol:
Pa cekaj, evo Dino sad kod Senada tvrdi da je ova zadnja Smitova odluka "ojacala gradjansku drzavu za minimalno 25%". E sad, da nije bilo Lende ne bi bilo zadnje odluke.
Da nije bilo prve odluke ne bi bilo ni Lende. To stoji. Ali se Lendo pojavio kao tema tek nakon prve odluke.
Medjutime ne rece Dino da li je nakon zadnje 2 odluke Smita, BiH vise ili manje gradjanska. A ni Senad ga to ne pita a to je kljucno.
Alfonso97

#98633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfonso97 »

Ovaj uzunovic ima manire gej osobe

Laze cim zine

Prvo je slagao opet da je video montiran a vrlo strucnjaci dokazali da nije video editovan

Pa onda kaze vozi 180km/h i otpao mu tocak njih 4 u autu vijecnika izasli cude se. Brate na 50Km/h tocak kad ti otpadne ti si donji.

Sve pretpostavke da je uze kesh jasne ko dan?
doktor78

#98634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by doktor78 »

madner wrote: 28/04/2023 23:05 Mora se priznati da ovo bez Kifle ne bi islo.

Nakon sto su pokrali glasove i nastelili DN ovako preveslat SDA nije mala stvar. Dobio ih je na njihovom terenu.

Kao i KSu moras imati svog operativca prve klase :D
Kao što sam već bezbroj puta napisao: ovo da je išlo samo preko FGR iz SDP-a i NS-a, gledali bismo mi zelene termite još godinama. Njih je mogao poraziti samo neko ko zna sve njihove marifetluke i metode djelovanja.
I zato ga ovoliko mrze.
Styling

#98635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Student_u_Ostavci wrote: 28/04/2023 22:54
dale cooper wrote: 28/04/2023 22:50

Opa bilo je i nešto i na račun znači? Ima se, može se. :mrgreen: Neka, ostavi nešto i za crne dane.
Uvijek mogu preći u NiP ako bude stani tako da nema crnih dana 8-)
Vidi se da si karakteran i dosljedan. :D
Styling

#98636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Bosanski_kralj wrote: 28/04/2023 23:51 De se vi sdf dogovrite sami sa sobom.

Ako je šmit jučerašnjom odlukom išao u korist Hrvata, zašto HNS već danas spominje potrebu za izmjenom izbornog zakona?
Ma oni su totalno pogubljeni. Željko se žalio okolo kako mu SDA obara apelaciju a sa njima u talu. U toj njihovoj kombinaciji se ne zna ko koga…
Vaya

#98637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Meni je samo simptomaticna jedna stvar ovdje, a to je da je od svih aktera koji su zdusno navijali za Trojku i svi oni koji su Trojci pomagali da dodju na vlast - jucer otkako je izabrana ta ista vlast - k'o da su pokisli...

Gledas Face TV jucer... Niksic bio jedno 20 minuta i pobjeze da ga Dino moze braniti... Hajd Dino je isti u svom megalomanskom pristupu, avioni-milioni-kamioni... Senadu su sinoc puno bitniji bili Ogresevic i Efendic da ih priupita jesu li budale sto su pustili EP radi principa...

Gubi se kredibilitet...

S obzirom sta gledamo i slusamo na Face TV uzadnje 2 godine, poslije imenovanja vlade ja sam ocekivao vatromet sa Bosmala ili karneval u stilu Ria, a ono mrtvo more... Ni Niksic ne moze da vjeruje da je izabran za premijera, kiseli osmjeh na licu...

Ova vlada ce sigurno za mjesec dana izgubiti podrsku vecine u parlamentu i takva ce ostati u naredne 4 godine, osim sto ce vjerovatna nabiti nogom Ramu Isaka, a Camparu ili nekog iz njegovog klana vratiti u FMUP, ali kao takva hoce li uspjeti donijeti i jedan zakon... Sta ces morati dati Srbima na drzavnom nivou, da bi ti poceli dolaziti sjednice parlamenta i vijeca ministara? Gasovod, aerodrom, drzavna imovina...

Eno Schmidt je vec najavio kako raspodjela drzavne imovine mogla da bude, malo drzavi, malo nizim nivoima vlasti...

Sve u svemu, s obzirom da sam ocekivao festu u stilu ciganske svadbe nakon sto se uspio skinuti Fadil i Seka sa budzeta, nisu mi jasni kiseli osmjesi i mrtvo more...

Samo da nas ne stigne Senadova zelja/kletva...
made_in_sarajevo

#98638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Sve su drugima dali, izdali su drzavu, vracaj nam sda.

Gdje pise da je smit bosnjacima uzeo pravo glasa, kad ona odluka pise za sve narode vazi isto. Dakle komsica stavis ko premijera, hrvati nece i zaobidjes ih. Bar tako je klix prenio.
doktor78

#98639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by doktor78 »

Ma ja, kiselo je grožđe. A i šta je federalna vlada, 6-7 milijardi...
sajber87

#98640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Nadam se da je sada svima jasno da je ono sto sam dugo pisao a dozivljavao botovske napade i ismijavanja kako nema sanse da se desi, uzp itd je da ce se sledeci izbori odrzati po novom izbornom zakonu i po izmjenjenom ustavu, da je mile sledeci na tapetu a da su covic i komsic politicka proslost, na koji nacin to ce sami odrediti, ako budu pametni sami ce se povuci. Sda mora da ide u duboke reforme, ono sto je bilo 30 godina gotovo je, nema vise, kraj, iskreno se nadam da ce nauciti lekciju da sa ljudima kao sto su bakir sebija zahiragic zildzic kapidzic te masom drugih koruptivno metuzalemskih kadrova nema napretka i reformi. Nece to biti lagan posao jer je korijen klepto diktatorskog nacina vladanja predubok ali zarad i drzave i sebe moraju se uhvatiti u kostac sa problemom. Smitove odluke sam mozda i jedini ovdje podrzavao od one u izbornoj noci do ovih zadnjih koje su jos bolje sto ce nam buducnost pokazati da su sustinske za buducnost drzave. Ovo je samo pocetak promjena a krenulo je od nas bosnjaka kao najbrojnijeg i kao takvog najodgovornijeg naroda za sudbinu drzave i najvaznije na kraju moramo biti uz zapad i u dobru i u zlu, ameri su sta god ko mislio najveci prijatelji bosne.
plavi_E

#98641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Sve hrvatske stranke su prakticno usle u vlast da bi se formirala vlada Federacije. Bez obzira na unutrasnje nelsganje i unutrasnje probleme sa kriminalom. Sve bosnjacke stranke nisu imale hrabrosti reci da ni jedna nece u vlast ako bude bilokakvih privremenih odluka. I to nas je dovelo u ovu situaciju.
Login77777

#98642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

elk wrote: 28/04/2023 23:27 Ja kmeke :lol:
Aparati za dijasporu tockica, flaster i ostali gradjani.... Ventilator za po gige, zasluzio je. Onaj austrijski desnicar iz zivinica seln se sigurno rokno davno.

Esad plavi tugu lijeci iskljucivo halal popom, johny cash sa alifakovca pomaze.
Student je (valjda) mlad. Zna ponesto i o sportu. Eno ce mu arsenal biti prvak :lol:

Jedino me prpic brine. Kazu nosi nekavu debelu kanafu, pogubljen hoda i mjerka bandere :(
Njemu je ovo najteze palo. Jest da je „neutralan“ ali ipak mu je tesko. :mrgreen:
axe22

#98643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by axe22 »

Jesu guzve na granicama? Ulaz u BiH?
axe22

#98644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by axe22 »

Alfonso97 wrote: 29/04/2023 03:40 Ovaj uzunovic ima manire gej osobe

Laze cim zine

Prvo je slagao opet da je video montiran a vrlo strucnjaci dokazali da nije video editovan

Pa onda kaze vozi 180km/h i otpao mu tocak njih 4 u autu vijecnika izasli cude se. Brate na 50Km/h tocak kad ti otpadne ti si donji.

Losa roba izgleda, da nije isti dobavljac kao kod Milanovica.
Login77777

#98645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

kluz franjo wrote: 28/04/2023 11:00
BHCluster wrote: 28/04/2023 10:58

Gdje se to PO ZAKONU mogu opstruirati izbori? Kakav pajser! :lol:
Prpa, organizujte se malo.
Glupo je da te ovaj tvoj naziva pajserom!
Prpa.ba wrote: 28/04/2023 10:36

Odbijes imenovati federalnu vladu, raspustis parlament i odbijes odrzati prijevremene izbore. Bilo opstrukcijama finansiranja, bilo opstrukcijama CIK-a.

HDZ i SNSD sada imaju mehanizam trajno ukinuti sve zakonodavne organe u FBiH. Po zakonu. :thumbup:
:lol: :lol: :lol:
tramvajtrojka

#98646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

axe22 wrote: 29/04/2023 08:12

Laze cim zine

Losa roba izgleda, da nije isti dobavljac kao kod Milanovica.
Joj sto se cita mulahusic pa se taj narativ pokusava provući na forumu ko vas ne zna skupo bi vas platio :lol: :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#98647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

Vaya wrote: 29/04/2023 07:21

Sve u svemu, s obzirom da sam ocekivao festu u stilu ciganske svadbe
Do tebe je...navikao si na sdfa ciganluke
sajber87

#98648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

plavi_E wrote: 29/04/2023 08:04 Sve hrvatske stranke su prakticno usle u vlast da bi se formirala vlada Federacije. Bez obzira na unutrasnje nelsganje i unutrasnje probleme sa kriminalom. Sve bosnjacke stranke nisu imale hrabrosti reci da ni jedna nece u vlast ako bude bilokakvih privremenih odluka. I to nas je dovelo u ovu situaciju.
Bosnjaka je u federaciji je skoro 75% a hrvata 20%, bez bosnjaka se u federaciji nista ne moze uraditi a bez hrvata moze i to je ono cega se hrvati plase, da se sve stranke sa hrvatskim predznakom izbace iz vlasti, a cime im prijete iz sda df a i jos nekih , kada im se odagnaju ti strahovi od preglasavanja koje bi i mi imali da su procenti suprotni razvice se pluralizam kod njih i niko nece biti neizbjezan u vlasti, ovako ce se uvijek homogenizovati oko najvece stranke kod njih a to je hdz. U sjevernoj makedoniji makedonci cine oko dvije trecine stanovnistva toliko dobijaju i na izborima tkz makedonske stranke ne postoji konstutivnost ni ustav u obliku kao sto je kod nas ali nikom ne pada na pamet da izbaci tkz albanske stranke iz vlasti. Sda i sateliti neka se dobro zamisle zasto ni jedna stranka sa hrvatskim predznakom nije zeljela ni da prica sa njima., zapitajmo se kako je bosnjacima u rs u gdje nam snsd namece lredsravnike gdje se onaj sulic i sulici izivljavaju nad bosnjacima koje je sda ostavila izdala i zaboravila, a po meni su ponovicu najvazniji dio naseg naroda jer jak bosnjak u rs u je jaka bosna( ulagati u sela i manje gradove sa nasom vecinom u rs u)
Login77777

#98649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Prpa.ba wrote: 25/04/2023 16:12 Jaci klozet od hambasada i njemackih turista. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
ljubijankic

#98650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ljubijankic »

Laze cim zine

Pogledaj ti jos jednom sta je on pricao, nisi sva pohvatao.
Locked