Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Danas prvi put probao ovo neko Bosansko pivo u limenci.
Malo baca na kraft piva ali tek ono da se primjeti,nije prenaglaseno kao kod klasicnih kraftova.
Za prvo probanje,nije lose uopste.
Pitanje za one koji gledaju rok trajanja: Je li vam se desilo da popijete pivo kojem je istekao rok trajanja i kakve su bile posljedice?
Obično pazim na rok trajanja, ali nekada mi se potkrade greška. Na internetu sam naišao na upozorenje da konzumiranjem piva kojem je istekao rok trajanja ili pivo koje nije pravilno skladišteno za sobom povlači teži oblik trovanja. Ne znam da li je to internet upozorenje u nivou tekstova da vam je ostalo još nekoliko dana života kada istražujete simptome bolesti ili je stvarno, tačno upozorenje.
Ja sam na vikendici našao skoro 10 godina staro sarajevsko u flaši, tj čitava gajba koju je prethodni vlasnik zaboravio izbaciti iz garaže, na tamnom hladnom mjestu bez vlage. Ništa se nije promijenilo
Nekad (jedno vrijeme) se i pivo koje se proizvodilo u Sarajevskoj pivari na Bistriku zvalo Češko pivo.., jer je recepura bila prema željama i šmeku kakav su priželjkivali i očekivali A-U službenici različitih profila mahom Česi....
Prica o gospodinu koji je na etiketi piva Breznak je zanimljiva.
Navodno je kao kompenzaciju za koristenje svog lika na etiketi piva dobio 30 litara piva sedmicno do kraja zivota
Cak su mu napravili i spomen plocu na kojoj, naravno, pije pivo
Ja pijem bezalkoholna,..ne da hodza druga .Uglavnom heineken, bavaria, erdinger...medjutim, u zadnje vrijeme sam počeo piti i sarajevsko, koje se popravilo poprilično. Talodjer u Ljubljani nedavno probao i Union, takodjer solidno pivo...
Probao sam Bosansko pivo u limenci od 0.5L i uopšte nije loše. S obzirom da se proizvodi u Austriji i nije loše za tu vrstu pive. Fin aftertaste, definitivno iznad žuje, sarajevskog i ostalih smeća što nam ga redovno reklamiraju i serviraju.
Kiki_Musampa wrote: ↑01/11/2022 10:52
Ima li njega negdje kupiti. Nekada sam ga kupovao u Mercatoru,ali ga tamo više nema. Tuzla u pitanju...
Danas sam bio u Mercatoru i imali su Salvator 0.33 l za 1.85 KM ako se dobro sjecam.
Uz to sam vidio da su poceli prodavati Maisel's (3 vrste, 0.5 l boce) i Kabinet (2 vrste, 0.33 l boce) i Bayreuther Hell (0.5 l boca).