Ukrajina
- agent_zero
#157751 Re: Ukrajina
Još malo klipova o bici za Hromove, Stugna bataljon, pakao po tranšejima:
-
sumirprimus
#157752 Re: Ukrajina
mislim da je ovaj klip bio, il sam ga ja gledao van foruma vise ni sam ne znam kolik klipova, nego, jebte zivot, gaze preko mrtvih, onaj naslonjen na mrtva covjeka pruzaju mu pomoc, okolo zivzdi, onog metaka ocesa o kacigu. baca kasikaru, vidis i njima dolijece, zviz, strahota.
-
sumirprimus
#157753 Re: Ukrajina
kontam kad ovaj rat stane, koliok ce ptspovaca bit izmedju ukrajine i rusije 
- agent_zero
#157754 Re: Ukrajina
SOF komandant na terenu u Bahmutu:
Gradiranje rusofašista, devuška se malo zbunila na početku, ali sve joj je oprošteno
:
Gradiranje rusofašista, devuška se malo zbunila na početku, ali sve joj je oprošteno
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#157755 Re: Ukrajina
Ja sam bio drugi glasac za tu opciju, jer zaista vjerujem da ce na tom pravcu prvo krenuti, a gdje ce odbrana pasti je vec nesto drugo.
Nisu ni cetnici vjerovali da ce po najvecoj zimi nasi heroji savladati Koricanske stijene na Vlasicu, a bas su popevsi se uz njih dosli cetnicima iza ledja.
Nema prirodne prepreke koju odlucni ljudi ne mogu savladati.
- haubica_i_to_teshka
#157756 Re: Ukrajina
Sa malim zakasnjenjem, Bajram Serif Mubarek Olsun, Sretan Uskrs/Vaskr svima koji slave!
Nakon mjesec intezivne pripreme i nekih 3 mjeseca pravedenih u Ukraini, vratili smo se, zivi /zdravi ,umorni, emotivno i fizicki ispraznjeni, ali ipak zadovoljni.
Vrijeme proveli na relaciji izmedju Lviva (rad sa civilnim pacijentima) i Kramatorska (sa vojnicima). Inace, Kramatorsk je jedan od glavnih centara /bolnica za obuku ratne hirurgije i urgentne medicine. Nekih 50-tak km od Bahmuta pa je “mozda” i to jedan od razloga za toliko pozrvovanje U odbrani. Americki i izraelski ratni hirurzi , kompletne ekipe uz svoj rad su obucavali i druge.Konkretno, mi smo bili pridodati izraelskom timu, sve rijeci pohvale,od pozrtvovanja, znanja/strucnosti..opremljenosti.organizacije od samog prihvata pacijenta na prvoj liniji, pa do operativnog dijela u bolnici.
Mi, kojima hirurgija i urgentna medicina nije primarna disciplina, smo imali intezivni trening iz urgentne( prije dolaska u Ukrainu) da bi mogli “priskociti” u pomoc (veliki broj ranjenika, nedostatak ljekara etc) radili uglavnom za vrijeme ‘golden hour” sekundarne asesmente kako bi pacijentu odrzali vitalne funkcije , bukvalno odrzavali u zivotu do samog opertivnog zahvata Zbog)Trauma, cardic arrest ,disajni putevi, cirgulacija, polomljene “duge kosti” se mora izvrsiti taj drugi pregled.Narocito kada smo radili sa nekim drugim timovima, pretezno tek obuceni koji nisu tako strucni kao Izraelci.Cesto se radilo i 48h bez odmora .
Lviv, tu smo radili sa civilima(svak iz svoje primarne oblasti) i odmarali.Emotivno, mnogo teze raditi nego kada si u urgentnom, gdje nema vremena da razmisljas, dok ovaj dio gledati /slusati razne sudbine, raditi sa amputiranom djecom i “citati’ iz ociju “zasto” jednostavno t’eubija”, “raznosi’ psihu, ma koliko da si spreman, strucan..jednostavno kada se uvuce u tebe ..ne izlazi..
et’ halalite na malo duzem postu.
Janai\ imama, nakon proslogodisnjeg masakra (Kramatorsk zeljeznicka stanica)
https://www.youtube.com/watch?v=pBicy89lrPI
Nakon mjesec intezivne pripreme i nekih 3 mjeseca pravedenih u Ukraini, vratili smo se, zivi /zdravi ,umorni, emotivno i fizicki ispraznjeni, ali ipak zadovoljni.
Vrijeme proveli na relaciji izmedju Lviva (rad sa civilnim pacijentima) i Kramatorska (sa vojnicima). Inace, Kramatorsk je jedan od glavnih centara /bolnica za obuku ratne hirurgije i urgentne medicine. Nekih 50-tak km od Bahmuta pa je “mozda” i to jedan od razloga za toliko pozrvovanje U odbrani. Americki i izraelski ratni hirurzi , kompletne ekipe uz svoj rad su obucavali i druge.Konkretno, mi smo bili pridodati izraelskom timu, sve rijeci pohvale,od pozrtvovanja, znanja/strucnosti..opremljenosti.organizacije od samog prihvata pacijenta na prvoj liniji, pa do operativnog dijela u bolnici.
Mi, kojima hirurgija i urgentna medicina nije primarna disciplina, smo imali intezivni trening iz urgentne( prije dolaska u Ukrainu) da bi mogli “priskociti” u pomoc (veliki broj ranjenika, nedostatak ljekara etc) radili uglavnom za vrijeme ‘golden hour” sekundarne asesmente kako bi pacijentu odrzali vitalne funkcije , bukvalno odrzavali u zivotu do samog opertivnog zahvata Zbog)Trauma, cardic arrest ,disajni putevi, cirgulacija, polomljene “duge kosti” se mora izvrsiti taj drugi pregled.Narocito kada smo radili sa nekim drugim timovima, pretezno tek obuceni koji nisu tako strucni kao Izraelci.Cesto se radilo i 48h bez odmora .
Lviv, tu smo radili sa civilima(svak iz svoje primarne oblasti) i odmarali.Emotivno, mnogo teze raditi nego kada si u urgentnom, gdje nema vremena da razmisljas, dok ovaj dio gledati /slusati razne sudbine, raditi sa amputiranom djecom i “citati’ iz ociju “zasto” jednostavno t’eubija”, “raznosi’ psihu, ma koliko da si spreman, strucan..jednostavno kada se uvuce u tebe ..ne izlazi..
et’ halalite na malo duzem postu.
Janai\ imama, nakon proslogodisnjeg masakra (Kramatorsk zeljeznicka stanica)
https://www.youtube.com/watch?v=pBicy89lrPI
- DaysleepeR
#157758 Re: Ukrajina
Veliki si heroj, svaka čast.
-
zigzag
#157759 Re: Ukrajina
Kramatorsk se raketira ? Ili je mirno?
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#157761 Re: Ukrajina
U tom slucaju podrzavacu i jedne i druge.drug_profi wrote: ↑27/04/2023 02:08U Rusiji je proces stvaranja privatnih vojski u punom jeku. Sada nema samo Prigozhin PMC-ove. Drugi oligarsi i Gazprom također stvaraju svoje PMC. Nominalno su stvoreni za rat u Ukrajini. Zapravo - za borbu za vlast u Rusiji, koja će se uskoro odvijati.
Na fronti je već došlo do sukoba između Gazpromove PMC Potok i Prigožinove PMC Wagner. Prigožinovi ljudi optuživali su Gazpromove plaćenike da su pobjegli s fronte i napustili svoje položaje.
Prije ili kasnije, sve će se to proširiti na područje Rusije, gdje će se sve te bande početi međusobno razbijati.
https://youtu.be/UHMtjAWSD2k
-
sumirprimus
#157762 Re: Ukrajina
Alal vjera majstore , lijepo je vidjeti da ima naseg sviejta koji aktivno pomaze tom narodu tamo, makar i iz drugih zemalja. Kapa dole.
Minus svim nasim duznoscniima koji su zaiuzeti sovjim foteljama i vlasti i otpremnimama, smo na sebe misle. brzo zboravljaju kad je nama pomoc trebala.
Minus svim nasim duznoscniima koji su zaiuzeti sovjim foteljama i vlasti i otpremnimama, smo na sebe misle. brzo zboravljaju kad je nama pomoc trebala.
- haubica_i_to_teshka
-
sumirprimus
#157764 Re: Ukrajina
jesi ovo ti na slikama?
- haubica_i_to_teshka
#157765 Re: Ukrajina
ma neko, nije bitno
-
statixx
#157766 Re: Ukrajina
Jos jedan obican dan u Rusiji, ne znam sta cekaju - pravac Bakhmut.
-
sumirprimus
#157767 Re: Ukrajina
-
sumirprimus
#157768 Re: Ukrajina
pravi neonaciji napadaju coporativno neduzne ljude koji im se ne mogu usprostavit. zal boze covjeka kakve bruke i sramote fuj
sto je najgore udaraju ko kakve tetkice fuj
Last edited by sumirprimus on 27/04/2023 11:30, edited 1 time in total.
-
statixx
#157769 Re: Ukrajina
Korapsn evriver...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#157770 Re: Ukrajina
@haubica_i_to_teshka

- Dope_Man
#157771 Re: Ukrajina
"Bitno je ucestvovati. Nek se svi dobro zabave a rezultat je manje bitan"
-
Ima Bosne_Bice Bosne
#157772 Re: Ukrajina
-
Bernardinac
#157773 Re: Ukrajina
https://www.flightradar24.com/OSY17F/300efc96
Bacite oko na BH nebo trenutno
Zanemarite sličiicu aviona dole desno.
Edit:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Antonov_An-30
Karogtafija
Bacite oko na BH nebo trenutno
Zanemarite sličiicu aviona dole desno.
Edit:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Antonov_An-30
Karogtafija
Last edited by Bernardinac on 27/04/2023 11:53, edited 1 time in total.
- madner
#157774 Re: Ukrajina
Svaka cast i najkonkretnija moguca pomoc.
-
zigzag
#157775 Re: Ukrajina
Iako sam ja samo posmatrač, zahvalio bi ti za to.haubica_i_to_teshka wrote: ↑27/04/2023 11:17gdje smo bili stacionirani, nije bilo direktnih udara, znalo je dobro "zatresti"
malo dalje..druga prica
A zahvaljujem iz sljedećeg razloga.....
Ovdje se pokazuju jasni dokazi borbe civilizacije protiv anticivilizacije. Imamo naše ljudi koji su u sukob uključeni sa humanim ciljem, a imamo i drugu grupu ljudi koji se bore na strani anticivilizacije i koje i dalje sa ovim prostora neko podržava.