kluz franjo wrote: ↑23/04/2023 00:27
Hank Paldum wrote: ↑23/04/2023 00:13
Pa nisu u ovom momentu ništa, šta mogu kada ih je Dodik doveo u loš položaj sa nastavljanjem guslanja umjesto da je bio miran samo par mjeseci?
Ali se sjećamo donedavno kada je Forto izjavio da je SNSD spreman bio zauzeti pro-europski put i Nikšićev “Dodik i Čović su spremni sarađivati, ako se pokaže da smo u krivu izvinit ćemo se i povući” i to nakon što su im se Dodik i Čović smijali u face dok ke Nikšić plazio jezik.
A da ste svi ovce ste dokazali za vrijeme izbora, gdje su se postavljali dokazi o kriminalu i ostalim mutnim radnjama pojedinih članova Osmorke a odgovor je na to bio “Džaba vam sve, Osmorka pobjeđuje na izborima”, podsjeća me ne one SDA ovce gdje neko postavi informacije o radnjama pojedinih članova SDA a kao odgovor dobiju “Ma samo nek je naš! SDA pobjeđuje na izborima!”.
Najprije da konstatujem da si sam sebe imenovao "ovcom nekih političara".
I sasvim u skladu sa tim nastavljaš sa nekim nebulozama za koje ne možeš ponuditi ama baš nijedan dokaz ili činjenicu.
Potegao si temu Dodikovih secesionističkih izjava. Pa u to umiksao imaginarne izjave Forte, Nikšića i Konakovića.
Pa sada priznaješ da su te izjave date u nekom potpuno drugom kontekstu. A i u tom kontekstu ih svjesno koristiš nepotpuno i iskrivljeno.
Ja mislim da još trebaš kod Avde na "dnevnu dozu osjećaja popišanosti".
Ne mogu ti pomoći kao ovom drugom kolegi.
E ybg sad, imaginarne.
Onda neka Forto i Nikšić tuže one što izmišljaju izjave i intervjue i neka Nikšić tuži onoga koji mu piše na njegovom zvaničnom FB profilu ili onoga ko mu je hakovao profil.
Čudo Konaković onda piše skoro svaki dan o botovima što pušu komentare na Klixu a ne pominje one što izmišljaju članke na Klixu.
I oni forumaši koji se slažu sa tobom su potvrdili da je Dodik poznat po secenionističkim izjavama svake godine, između zadnje i ove izjave oni hvale Dodika da je drugačiji, pro-europski koji u to vrijeme još hvali Putina, gdje je samo bilo pitanje vremena kada će se ovako ponašati.
Nije mogao nakon onog Fortinog komplimenta ni 24 sata da izdrži a da ne bubne nešto u svom fazonu.
Ali važno je postaviti izjavu Alije što hvali Dodika iz vremena kada mu ni Nijaz Duraković nije bio ravan.
Pa što po toj logici nisu ni sa Bakirom htjeli? Jest Bakir bio onakav u januaru ali je se sada u aprilu ušutio. Neće jer znaju da bi Bakir iz januara bio isti Bakir i u maju, ali je zato Dodik “novi i drugačiji”.
A ovce su svi koji ne pišu po zadatku a svakim danom vise na političkim temama ili razmišljaju o tome i svađaju se u vezi političara kojima su samo važne fotelje.
Ovce nisu oni koji su to davno skontali i glasaju samo za kandidate u svojoj opštini, ovce nisu oni koji su glasali za SDA i nakon prvih par godina Bakirove vladavine su prestali glasati, ovce nisu oni koji mrze nacionalizam, svaki nacionalizam, i sad su im se ogadili hvalospjevi za Dodika i Čovića, ovce nisu oni koji su skontali da se Osmorka ponaša isto kao SDA za razliku od onih koji samo ponavljaju “I SDA je to radila” umjesto da budu drugačiji od SDA.