logično
treba se prvo janje okrenuti, pa onda ide deračina mordorskih čmarnih kolutića...biće
To je da zbuni protivnike, pa ljudi postavljaju slike te fabrike kao dokaz da nema druge.JoseMujica wrote: ↑20/04/2023 22:22logično
treba se prvo janje okrenuti, pa onda ide deračina mordorskih čmarnih kolutića...bićeovog ljeta i deficita traktora...šteta što Putko onu fabriku likvidira jer bi bolje od Lade fescerala
a naravski Putko pravi veću i moderniju na tajnoj lokacijimadner wrote: ↑20/04/2023 22:33To je da zbuni protivnike, pa ljudi postavljaju slike te fabrike kao dokaz da nema druge.JoseMujica wrote: ↑20/04/2023 22:22
logično
treba se prvo janje okrenuti, pa onda ide deračina mordorskih čmarnih kolutića...bićeovog ljeta i deficita traktora...šteta što Putko onu fabriku likvidira jer bi bolje od Lade fescerala
„Pripremamo se za sastanak u Ramštajnu. Pripremamo se za naše aktivne akcije na frontu: one su neizbježne. Pripremamo se i za samit NATO u Viljnusu, koji je zakazan za ovo ljeto. Ni većina Ukrajinaca, ni većina Evropljana, ni većina stanovnika cijelog NATO prostora neće razumjeti lidere Alijanse ako se na ovom samitu ne čuje zasluženi politički poziv Ukrajini da se pridruži Alijansi. Ukrajina je učinila sve da osigura da naša prijava bude zadovoljena. Doprinos ukrajinskih vojnika evropskoj i evroatlantskoj sigurnosti sada je najveći jer oni svojim životima brane slobodu“, rekao je Zelenski.
Da.drug_profi wrote: ↑20/04/2023 23:12 I jedan lijep bub
Edit: Nazalost, stari snimak iz Rusije 2019.
Ali neka je ovdje, lijepo je za vidjet
Nezaposlenost u Rusiji je toliko niska da uvoze Indijce, vjerovatno ima negdje i fabrika traktora.
Neko auto jeste na krovu naopacke... ili je od eksplozije ili su neki jalijasiBernardinac wrote: ↑20/04/2023 23:22 Postoje informacije da je udarni val bacio automobil na krov Pyaterochke.
Ja sam shvatio da je u pitanju napad na onaj rov zvaki Kiklop.drug_profi wrote: ↑20/04/2023 21:56Pa nije napad. Piše da je ovo pojačanje za poziciju Kiklop. Rusi se brane.agent_zero wrote: ↑20/04/2023 18:15 Sve u svemu, jedan naivan napad, da ne kažem priglup. Što se ukrajinaca tiče, mislim da je artiljerija mogla biti malo preciznija obzirom na korekciju vatre dronom, dosta je granata utrošeno, a tek ih je nekoliko pogodilo kanal.
Ne kontam šta bi sa onog rusofašiste koji pobjegao pravo prema ukrajinskom rovu? Samo su prestali snimati i vratili se na ostale u kanalu.
Nastavak slijedi...
Samo mi nije jasno kako 10 mrtvih kad ih je 9 dolazilo, i onaj jedan sto je uspio utrcati u rov.
Grozno...drug_profi wrote: ↑20/04/2023 23:38 Obezglavljeni vojnik ZSU je etnički mađar iz Zakarpatije. Otac dvoje djece od 6 i 1,5 godina.SpoilerShow
Evo šta kažu:agent_zero wrote: ↑20/04/2023 23:41Ja sam shvatio da je u pitanju napad na onaj rov zvaki Kiklop.drug_profi wrote: ↑20/04/2023 21:56
Pa nije napad. Piše da je ovo pojačanje za poziciju Kiklop. Rusi se brane.
Samo mi nije jasno kako 10 mrtvih kad ih je 9 dolazilo, i onaj jedan sto je uspio utrcati u rov.
Kiklop je jedan od najudaljenijih i najtežih položaja bataljona K-2. Počinjemo novu seriju videa o njenim bitkama.
Bitka za Kiklopa. 1 SERIJA. Jarak smrti
Neprijatelj je na ovaj položaj pokušao prebaciti svoja pojačanja koja su morala biti uništena.
Ali zbog teške topografije područja, cijevna artiljerija nije mogla nanijeti efikasnu štetu. Zato su se uključili naši minobacači i AGS-ovi, koji su uspjeli zarobiti neprijatelja u uskom jarku na prilazima "Kiklopu".
Neprijatelj je na ovaj položaj pokušao prebaciti svoje pojačanje koje je moralo biti uništeno kako bi spriječio neprijatelja da se učvrsti.
Rusija je militantima LDNR-a, koji su se borili protiv Ukrajine od 2014. godine, zvanično dodijelila status ratnih veterana.
Bajke o "pobunjenim rudarima i traktoristima" su završene. Na zakonodavnom nivou u Ruskoj Federaciji, sada je priznato da je rusko-ukrajinski rat počeo 2014., a ne 2022.
Sori druže Madner, ali predsjednik Zelenski je historijska ličnost za Europu, pa čak i za nas. I mi smo mu dužni očigledno.General Zabrodskyi je dao prvi intervju nakon predaje mandata i izlaska iz parlamenta. Zanimljivi su njegovi utisci o ruskoj vojsci:
„Bili smo skoro potpuno sigurni da je ruska vojska zaista jaka, da je nivo njene tehničke opremljenosti, nivo obučenosti, nivo razumevanja prirode savremenog ratovanja toliko visok da ako započnu rat velikih razmera, suočićemo se sa nevjerovatnim poteškoćama.
Nije nam bilo lako na početku, ali smo vrlo brzo – za otprilike mjesec dana – shvatili da nećemo vidjeti nikakva čuda, primjere inovacija, operativne umjetnosti.
Ruska vojska nije demonstrirala hrabre strateške zaobilaznice, opkoljavanja i opkoljavanja i malo je vjerovatno da će ih demonstrirati.
Rusi su imali jednostavan, linearan pristup strategiji i vojnoj umetnosti. Šta je razlog tome? Po mom mišljenju, to je kombinacija razloga: precjenjivanje vlastitih snaga, strah od odgovornosti u slučaju neuspjeha i, uglavnom, potcjenjivanje naše spremnosti na otpor.
Jedino što je takozvana druga armija sveta uspela da pokaže za više od godinu dana je prednost u resursima. Da smo imali priliku da trošimo municiju tolikom brzinom kao Rusi, onda se danas ne zna gdje bi bila linija sukoba."
Zabrodsky je napomenuo da su ga u prvim danima invazije pogodile tri stvari:
“Prvi su zločini koje je počinila ruska vojska i razmjeri razaranja. Drugi je čvrsta i beskompromisna pozicija predsjednika Ukrajine u prvim danima invazije u punom obimu. To je tada bio jedan od odlučujućih faktora. Ova teška pozicija i vrlo brze odluke odredile su djelovanje cjelokupnog sistema vlasti, uticale na ukrajinsko društvo i, naravno, na međunarodne partnere. I, naravno, najvažnije je profesionalizam i herojstvo mnogih naših vojnika i svih drugih ljudi koji su direktno zaustavili napredovanje
osvajači Neprijatelj nije mogao izračunati unutrašnju snagu našeg naroda."
U cijelosti ga možete pročitati na linku.
https://lb.ua/news/2023/04/20/552530_mi ... i-tse.html