@sumirprimus
Ti meni djelujes ovako narodski receno nepismen covjek.Pitas me kako znam...pa imam oci i mozak,pa eto saberem nekako
Moze se itekako bez mita.
Evo ovo cu sada napisati prvi put na forumu...prosle godine mati mi fasovala rak na jednjaku a ja bio vani i od prvog dana kada sam se vratio,poceo je vodati po bolnicama,doktorima,vadjenje svih mogucih i nemogucih nalaza,pa doktori da se vidi sta dalje da se radi,pa operacija,pa korona i nema posjeta ,jedva prezivjela operaciju,pa poslije toga hemoterapije i zracenje 3-4 mjeseca...isao u Tuzlu na UKC 5 mjeseci haman svaki dan sa njom...doktor operisao,spasio je,dobro izveo operaciju...nisam ga ni vidio mjesec poslije operacije,do samostalnih kotrola.
Marke nisam dao nikome .Njemu sam htio dati kao zahvalu,nakon operacije i tretmana ali ja to ne znam ni dati,njega nema uvijek da ga ganjam po parkinzima...brat isto nije ga uganjao...elem nismo dali nista.
Po bolnicama sa milion nekih doktora,konzilija,vijeca i cega sve ne...prosao sve uzduz i poprijeko...niti mi je ko sta trazio niti sam ja kome sta nudio.
Naravno,ja sam se ganjao,uletim kod doktora ,pitam i zamolim moze li se mama uzeti malo prije,jer je tada bas bila slaba,smrsala na 40ak kg,ljudi je uzmu odmah pregledaju i tako.
Samo lijepa rijec i kultura,gvozdena vrata otvaraju.
I nije ovo samo moj slucaj i izolovan,moze sve i bez mita...to sto vi dajete i mislite da tom logikom,samo ce vas/vase pripaziti a evo iz iskustava vidimo da svi daju mito,pa onda doktor i da hoce,ne moze bas sve pripaziti,nije Bog.
Samo dzaba bacate pare...valjda nekada to skontate.
Ja sam svojim ocima vidio stare djedove i nene da donose pun ceker poklona i daju na salteru onim sto knjizicu uzimaju,jos nije ni guzva tu

.