Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Point.

#94551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

mishic wrote: 18/04/2023 22:41 "PROFESOR VAHIDIN PRELJEVIĆ O TROJKINOM IGNORISANJU AHMIĆA: "Opasno relativiziranje zločina nad Bošnjacima"
"Signifikantno je i nedavno odbijanje lidera Trojke da se uopće adekvatno i osvrnu na godišnjicu jezivog masakra u Ahmićima, što je pravdano nastojanjem da se izbjegnu "tenzije", mišljenja je Preljević"
Sad će, samo da nađu cojones. Ušli im do krajnika.
JohnnyS

#94552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Tuđman je imao sreće da je imao Milu Martića sa suprotne strane pa je ovaj čoban odbio z4
Mishelinke

#94553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Hakiz wrote: 18/04/2023 21:46

Ne volim SDA, nije me briga da li mi neko vjeruje, ali ne mogu vjerovati da pored Karadžića, Mladića, Prlića, Kordića, pa njihovih nadljednika neko kaže da je SDA najveće zlo. Jeste zlo, ali najveće :shock:

Pa bolje je da u vlasti imaš 2 zla, nego 3 zla. Prosta matematika, dva je uvijek manje od tri ;)

Danas dva, sutra jedno, prekosutra ni jedno. Kako je ono Bakir govorio, korak po korak. Tad vam je to bilo ok, a sad ne valja?

I da, SDA bi zaboravila na Ahmiće, kao što je zaboravila i na Srebrenicu, pa su minirali reviziju tužbe, samo da budu u vlasti. Sutra da im HDZ ponudi vlast u FBiH, prekosutra bi se izvinjavali što obilježavamo godišnjicu Ahmića.

Takva je to licemjerna sorta.
mishic

#94554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Sve veći broj Kordićevih sljedbenika i učenika uzima učešća u tumečenju ne tako davne prošlosti.

Ono po čemu su neki sve bliži učitelju i ozbiljno prijete i da ga ugroze je količina mržnje prema svemu onome što je i Kordić mrzio.

I uz sve to oni misle da nešto znaju!
Mishelinke

#94555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

mishic wrote: 19/04/2023 00:00 Sve veći broj Kordićevih sljedbenika i učenika uzima učešća u tumečenju ne tako davne prošlosti.

Ono po čemu su neki sve bliži učitelju i ozbiljno prijete i da ga ugroze je količina mržnje prema svemu onome što je i Kordić mrzio.

I uz sve to oni misle da nešto znaju!
SDA bi zaboravila na Ahmiće, kao što je zaboravila i na Srebrenicu, pa su minirali reviziju tužbe, samo da budu u vlasti. Sutra da im HDZ ponudi vlast u FBiH, prekosutra bi se izvinjavali što obilježavamo godišnjicu Ahmića.

Takva je to licemjerna sorta.
mishic

#94556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Vi oboljeli od mržnje ili prema SDA ili prema bilo čemu drugom imate ozbiljan problem.
Mržnja kao bolest potpuno vam je pomutila razum i ma šta i ma o čemu čovjek progovorio vi to gledate kroz svoje mrziteljske naočale.
Jedni u svemu vidite drugu naciju, drugi drugu vjeru, treći drugu partiju i ništa drugo sem tog bezumlja proisteklog iz jednoumlja pretvorenog u pandemiju mržnje i udruživanja mrzitelja kako bi zarazili što širi krug normalnih ljudi koji racionalno gledaju na činjenice i pojave lišeni bilo kakve i bilo koje mržnje, pristrasnosti, navijanja i dr.

Za mnoge od nas postoji bojazan da će gori od SDA koju svim silama napadamo i kritikujemo postati daleko gori bolesnici i mrzitelji SDA jer niti šta drugo vide, niti prate, niti ih briga sem da sve svoje neistomišljenike proglase SDA-om. Baš ste se ufurali! hahhhahhahhahha...
KojiJa

#94557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KojiJa »

JohnnyS wrote: 18/04/2023 23:37 Tuđman je imao sreće da je imao Milu Martića sa suprotne strane pa je ovaj čoban odbio z4
Sjećam se komentara s Reddita oko Martića i seljačina iz RSK kaže čitao sam prepisku Beograda i RSK i stekao utisak da bi neki iz Beograda radije sebe udarali čekićem po cjevanicama nego razgovorali sa čelnicima RSK.
Idemedosumom

#94558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Mislim da je prikladno ovdje objaviti Mefkine stihove, uoci Bajrama :-D
Sa osmijehom Lendo provocira, dobio sansu da vladu zablokira,
dok kupuje vrijeme bez rjesenja, Fadil nize objave i hadise mijenja,
fildzanisti o nepravdi hadise iznose, kao da se hadisi na njihA ne odnose,
kvazi Reis-ul-ulema na njihovoj strani, dove salje Uzvisenom da mafiju brani,
i narod znaDe dovu uputiti, Allah ce nam svima presuditi,
vremena su svjedok cije dove Allah prima, prihvatite istinu, Gospodar je sa pravednima!
:bih:
Hajvan

#94559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

mishic wrote: 19/04/2023 00:23 Vi oboljeli od mržnje ili prema SDA ili prema bilo čemu drugom imate ozbiljan problem.
Mržnja kao bolest potpuno vam je pomutila razum i ma šta i ma o čemu čovjek progovorio vi to gledate kroz svoje mrziteljske naočale.
Jedni u svemu vidite drugu naciju, drugi drugu vjeru, treći drugu partiju i ništa drugo sem tog bezumlja proisteklog iz jednoumlja pretvorenog u pandemiju mržnje i udruživanja mrzitelja kako bi zarazili što širi krug normalnih ljudi koji racionalno gledaju na činjenice i pojave lišeni bilo kakve i bilo koje mržnje, pristrasnosti, navijanja i dr.

Za mnoge od nas postoji bojazan da će gori od SDA koju svim silama napadamo i kritikujemo postati daleko gori bolesnici i mrzitelji SDA jer niti šta drugo vide, niti prate, niti ih briga sem da sve svoje neistomišljenike proglase SDA-om. Baš ste se ufurali! hahhhahhahhahha...
Samo i jedino SDA
Na svim nivoima
U jedistvu je(ste) snaga

Ali
Na zalost, Srpska Demagogijska Akcija (SDA) je koristila samo i jedino za anti bosanske cijeve, usput se nemilice bogateci
Login77777

#94560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

mishic wrote: 19/04/2023 00:23 Vi oboljeli od mržnje ili prema SDA ili prema bilo čemu drugom imate ozbiljan problem.

Vunenim carapama po Forti Misko… :lol:

@tramvajtrojka
sumirprimus

#94561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

samo svu bol na sda ,jer je sda kriva za sve sto nam se deseava u svakodnevnom zivotu, oni su napravili ovaj feudalni nesistem. par desetina famElija i njihovih poslusnik, botova, robova, trckarala.
sda je proizvela bakira i sebiju zenu bez diploma koja je godinama bila na celu klinickog centra sarajevo i rasporedjivala stotien miliona maraka. osmicu covjek bez diplome na celu obajvestajne agencije,
sda je proizvela adsima sarajlica lapinu. zukica, saju, cengice,ratni profiteri od koga su nastali i pod cijom direktivom?, novalica seosku varalicu, brankovica sve po zakonu, sta bi sa zeljeznica?, malina erpsiratore na koje su kako kazu spajali zive ljude u najtezem posleratnom periodu.
sda tenderi javne nabavke, autoceste, stele, korupcija, mito. tuzba za genoicid. dom naroda.i sta sve ne.
Sda najgora je prema bosnjackom narodu i drzavi Bosni iHerecgovini.
sda ima moc blokade zara kinder jaja, a abd kad tad doci ce i to na naplat uda se istina sazna kako tacno i ko je sve umijesan
sumirprimus

#94562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

i zato bolje i hdz nego sda. sa dfom u paketu.
Login77777

#94563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

sumirprimus wrote: 19/04/2023 09:25 i zato bolje i hdz nego sda. sa dfom u paketu.
Zasto nam napadas patriJote? :mrgreen:
dr_Evil

#94564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Hakiz wrote: 18/04/2023 21:46
Meni smeta to što se od tolike mržnje prema SDA u ovim radpravama zaboravlja, oprašta, čak počinje i pozdravljati ono pta su rafili i rade HDZ i SNSD.

Zato pišem kako pišem.

Ne volim SDA, nije me briga da li mi neko vjeruje, ali ne mogu vjerovati da pored Karadžića, Mladića, Prlića, Kordića, pa njihovih nadljednika neko kaže da je SDA najveće zlo. Jeste zlo, ali najveće :shock:

I ta priča da nema veze što su HDZ i SNSD zlo, samo neka nema SDA. Kao, zlo je manje.

To je isto kao da nekome ko ima rak, metastaze na plućima, mozgu i svakako umire kažu, nije ti toliko loše, nemaš rak jetre, to smo ti uklonili.

Užas.

Naprosto ne mogu vjerovati šta su sve navijači spremni iskonstruisati za klub za koji navijaju. Hajde oni koji igraju, tu zarađuju, ali obični navijači :shock:
Ebi ga, kad te neko svoj povrijedi onda najvise boli. Ljudi ne boli toliko kada Dodik unistava drzavu, to se ocekuje, ali kada onaj sta treba da te brani radi isto onda reagujes. A mi bosansko-hercegovacki Iliri imamo zajeban inat i kapric.
breuer

#94565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

ev i Čovke je nakon: imat ćemo Vladu, prešao na: vjerujem da možemo imati Vladu :D
sumirprimus

#94566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

Login77777 wrote: 19/04/2023 09:27
sumirprimus wrote: 19/04/2023 09:25 i zato bolje i hdz nego sda. sa dfom u paketu.
Zasto nam napadas patriJote? :mrgreen:
ja se branim ne napadam. ovo nije ni 2% onog sta sve sda radi
giannibelif

#94567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Hasan Čengić i plaketa Kantona.. :lol: :lol:
Škobo Habu

#94568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Škobo Habu »

Mustafa Cerić i plaketa Kantona!?

Za promicanje genocida i etničkog čišćenja Ujgura?
PM72

#94569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Škobo Habu wrote: 19/04/2023 10:36 Mustafa Cerić i plaketa Kantona!?

Za promicanje genocida i etničkog čišćenja Ujgura?
Možda radi Kadirova?
sumirprimus

#94570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

mi smo tuzlaci jos od devedesetih izdajnici drzave :lol: jer nismo isli uporedo sa sda mantrom. a u sustini nidje veze nit smo mi komunjare, nit smo izdajnici. tako da fgr ovo je vec vidjeno, ne primajte se na ove nikoprofilne smetljarske prozivke.
zato je kifla bitan, jer je fokusiran na skidanje sda. zna da bez skidanja sda sve je ovo dzaba. dzaba krecimo nema boljeg sistema ukoliko ne skinu sda.
da li ce biti bolje s ovima ne znamo, vrijeme ce pokazati. no sta znamo sigurno, sa sda nema naprijed, samo prema dole.
dakle fokus na skidanju sda po svaku cijenu, makar i sa hdzom. :bih:
sumirprimus

#94571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

Jedan od sastanaka političkih stranaka koje su inicirali Stranka za BiH (SBiH) i Narodni evropski savez (NES), trebalo bi da bude održan danas u Sarajevu sa Strankom demokratske akcije (SDA) i Demokratskom frontom (DF).

svi su oni sda da se ne lazemo.
tako je oduvijek bilo ja ne nzam sto se na njih polagale ikad nade.
sumirprimus

#94572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

"Smatramo da bi bilo idealno da mi iznađemo neka rješenja, ali očekujem i vjerovatno će do kraja mjeseca doći do nove intervencije visokog predstavnika. Kada je riječ o toj intervenciji, mi zagovaramo da ona treba prije svega da razriješi aktuelnu situaciju, odnosno da razriješi nered koji je napravio OHR-a u izbornoj noći, što nije trebalo raditi jer je to napravilo određeni disbalans u korist etničkog nauštrb građanskog", prokomentirao je Čavalić govoreći o daljnjem procesu formiranja federalne vlade.
ovo sto cavalic prica je na fonu sda mantre. ne cudi jer je bio i kod nas u tuzli opozicija sdp.u naviko je on na kontra strani bit sam da se zna. :thumbup:
sumirprimus

#94573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

mi nismo gradjanska drzava, mi smo tronacionalna drzava pdijeljena na 2 entiteta i deset kanotna i po tri nacoinalne linije.
gradjnaski koncept je definitivno sahranjen u dejtonu.
sda je sahranila taj gradjanski koncept stavivsi potpis na djeton da se ne lazemo.
sda 28 godina odrzava podjelu resursa drzave i resora po nacionalnom kljucu i svi kji su snjima isto rade mislec na df. sto je aprsurdno s obzirom na propagandu kojom mazu oci sami sebi i lakovjernim biracima o gradjanskom knceptu, nema gradjanskog u dogovorenom nacionalnom-.
tacka.
ovo sto pricaju szibh i nes je obicna sarena laza, bolje da otvoreno predju na stranu sda nego da ovak lazu i muljaju. vi ste sa sda ili rajzebi price.
dakle sa sda su.
kad sam ja to ikad govorio dole su svi sda :lol: zato dino konakvic zlata vrijedi ,jer iako je sda razbuco ih je svaka cast. :thumbup:
PM72

#94574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Joksime,
Četiri posta jedan za drugim... :lol:
Dr Arsla

#94575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr Arsla »

sumirprimus wrote: 19/04/2023 10:44 Jedan od sastanaka političkih stranaka koje su inicirali Stranka za BiH (SBiH) i Narodni evropski savez (NES), trebalo bi da bude održan danas u Sarajevu sa Strankom demokratske akcije (SDA) i Demokratskom frontom (DF).

svi su oni sda da se ne lazemo.
tako je oduvijek bilo ja ne nzam sto se na njih polagale ikad nade.
Sreća pa se ima većina u PDPFBIH i bez Szbih i Nes-a
Locked